X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, masz juz glukoze za soba zazdroszcze ;)
    A lekarzowi faktycznie powiedz o dolegliwosciach na pewno cos zaradzi.

No pewnie do rodzenia taka do karmienia raczej jest zbedna,a szkoda brudzic skoro mozna ja pozniej zalozyc :)

Alez pojadlam ziemniaczkow i kalafiorka hihi
    Nie mam nawet teraz ochoty za bardzo na miesa,wiec wystarczaja mi tak banalne rzeczy do jedzenia,a jak smajuja :)!
    Pozniej jeszcze podsmaze sobie kilka nalesnikow bo zostala mi masa z wczoraj serkowa.

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia mi Biofer bardzo ladnie "podrasowal" krew.

JA po wzycie u swojej gin - bakteriami w moczu sie nie przejmowac, bo lnie mam leukocytow. L4 wypisane, szyjka dluga i zAmknieta, wiec teraz chce sie przemoc i isc na fitness dla kobiet w ciazy, jK mi sie nie spodoba, to bede moze cwiczyc w domu, ale chce sprobowac. Nastepna wizyta za 4 tyg. w miedzy czasie mam isc na obciazenie glukoza.

Mala_Czarna_89, Micia, Zorro, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dobrze wiedzieć, ja od 2 miesięcy biorę tardyferon - fol i nie działa, bo i tak spada hemoglobina. Zobaczę co w środę lekarz przepisze. A to Twoje na receptę?
    Rozmarzona a Ty kiedy glukozę masz? No ja się cieszę, że już po i wyniki ok :).
    Ja za 2 tygodnie planuje iść ze Swoim do szkoły rodzenia :P, chociaż na jedne zajęcia zobaczyć jak tam jest to bezpłatna szkoła przy kościele.
    Chciałam chodzić na jogę dla kobiet w ciąży ale tak samej ciężko się przełamać, wiem, że tam mogłabym poznać inne ciężarne zobaczę :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:09

Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, pojde w piatek bo kazal dwa tygodnie od czasu wizyty mi pojsc.
    Dobrze,ze Maz akurat ma drugie zmiany to pojdzie i posiedzi ze mna :)
    Roznie znosze pobieranie i stanie w tych kolejkach,wiec wsparcie sie przyda.
    Kolezanka tez milo mnie zaskoczyla bo chciala isc ze mna dotrzymac towarzystwa,gdyby Moj mial nocki :)

Zaczela sie mala burza i deszczyk.
    W koncu jakos konkretnie bo tak to kilka kropli deszczu bylo zawsze i dalej duchota.

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to dobrze masz, że z obstawą :D.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest na recepte;)

Do dziewcYn, ktore prywatnue byly na obciazeniu glukoza, ile placicie za pobrania+glukoze? W najblizszym mi labie licza 3 x 11 zl za wklucie + 10 zl za glukoze (mozna przyniesc swoja), wiec wychodzi 43 zl i jestem ciekawa, ile Wy placicie?

Dzis nastapil ten dzien, kuedy bylam sama w Leroy, do kasy pierwszenstwa 10 chlopow i 1 babeczka przed sama kasa, wiec przeszlam przed nich wszystkich, pytam sie pani kasjerki czy to kasa pierwszenstwa, ona potwierdzila i tA babeczka co miala byc obslugiwana jeszcze mnie zachecila, zebym przeszka na przod. Uznalam, ze stac z zakupami nie bede, bo brak sil, moj brzuch dalej malo ciazowy i ze jak sama nie podejde, to nikt sie nie zlituje.
    Dumna jestem z siebie:)

Zorro, Micia lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym co mają glukozę za sobą, strasznie się boję tego badania. Nie dość, że zawsze z rana mnie mdli to jeszcze trzeba siedzieć te 2 godziny. Już z przezorności zapytałam, czy mnie panie gdzieś będą mogły położyć bo inaczej będę rzygać jak kot. Niby dadzą mi kącik do leżenia. Muszę iść jutro albo w środę, żeby mieć w czw na wizycie.
    U mnie parametry odpowiedzialne za anemie też zaczeły kuleć. Biorę tardyferon fol, może coś ruszyło. Za czasów ostrych zaostrzeń i dużej utraty krwi dostawałam feroplex - fiolki z czystym żelazem :

http://www.doz.pl/leki/p4574-Feroplex

Lekarze mało znają a zaleca się też w ciąży. Najtańsze to to nie jest chyba i na zamówienie raczej, ale dobrze działa.

Micia lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez glukoza przede mna:) idę w przyszłym tygodniu w poniedziałek :P
    Ja niestety będę sama :P i raczej miejsca leżącego mi nie dadzą chociaz to prywatnie:P cenowo jeszcze nie wiem ile taka przyjemność wypicia glukozy na poczekalni :P
    Mam robic tez inne badania, alr zastanawiam sir czy to dobry pomysł robic tego samego dnia.. Im wiecej krwi pobiorą tym moze być gorzej :P

Wiecie co..gadalam z moim mężem i zaczelam ryczec jak bóbr...:P ten sir wystraszyl, przepraszal bo nie wiedział ze,cos zlego powiedzial itd.. W sumie to zrobilo mi sir przykro ale nie aż tak żeby ryczec..
    Gadal do brzucha ze jak mama bedzie krzyczeć to zabierze ja jak się urodzi i będą sie sami bawić... Powód do płaczu? W ciąży każdy dobry :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w skończonym 23 tyg - byłam dzisiaj na badaniu - szyjka ok, długa, zamknięta, to pieczenie które odczuwałam i dyskomfort to nadmiar kwaśnej wydzieliny - lekarka stwierdziła, że ona żadnego stanu zapalnego tam nie widzi, nie ukrywam, że mi ulżyło :) mały już waży 550 g, podobno jak na ten etap ciąży to wynik w środku normy, ani duży ani mały, coś mu teraz nóżki zaczęły wolniej rosnąć, za to brzuszek, o który się tak martwiłam to wystrzelił, że hoho - wyprzedza wszystkie inne wymiary prawie tydzień;) na następną wizytę oczywiście muszę zrobić krzywą no i tokso, cytomegalię, morfologię i mocz ogólnie :)

haen, perelka89, Zorro lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia a czy juz konoec z praca?;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen, a dziękuję że pytasz, niestety jeszcze nie, ale już widać promyczek nadziei - w piątek ostatni dzień, a potem wymarzony odpoczynek ;) jeszcze się musiałam swoje nastresować przed końcem, ale to już nie chce mi się nawet gadać - wiem na pewno że sobie muszę znaleźć nową pracę

majeczka8 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia pociesze cie ze nie ty jedna :P

haen lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze widac koniec, szkoda, ze kiepski final.
    Ale coz: witam Cie w gronie listopadowek, co po macierzynskim musza znalezc nowy pomysl na siebie (lub realizowac stary w nowej firmie) :)
    Ja jeszcze nie panikuje, ostatnio nawet dostalam wstepna propozycje pracy nomen omen za dziewczyne w ciazy od kolegi, ktory nie wiedzial, ze ja sama spodziewam sie dziecka, wiec mam nAdzieje, ze za rok z hakiem znajde nowa prace:)

Molcia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praca będzie czekała, ale jest to praca w systemie całodobowym więc ciężko będzie tam wrócić ze względu na małe dziecko w domu. Szczególnie że mąż też pracuje na zmiany. Jeszcze znaczymy co los przyniesie :-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szukac za rok :) póki co się tym nie mam zamiaru przejmować :P
    Damy rade:)

Skarb jak tam?
    Moodliszka co tak się nie odzywasz?

MW26, haen, Molcia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, ja robiłam badania na NFZ, więc cen nie znam, ale przyszłam z własną glukozą- kupiłam w aptece 75g za 5zł.

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie kupiłam , bo mi kazali w diagnostyce :p
    Ja lubię słodkie wiec może jakos to wypije:P
    Gorzej z tym ze na czczo bo ja bez jedzenia to nie dam rady dlugo:P i co tu robić 2godziny :P

Mamusie wszystkie zajęte takie

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam elektrolity robic, próby wątrobowe,jakies 3badania z krzepliwością krwi związane, mocz,morfologia i tsh t3,t4. Wiec skrobnie mnie troche to wszystko.. No cóż.uroki prywatnego lekarza.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a czemu te elektrolity i krzepliwosc krwi i proby watrobowe? Jakie sa wskazania do takich badan?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen moje objawy dziwne ciążowe:P drgawki, zatykanie w płucach itd.. Pisałam juz kiedyś wam co mi się dzieje dziwnego:P
    Wiem tylko ze jest jakas choroba w ciąży ktora wychodzi jak się zrobi próby wątrobowe ale czy o to chodzi czy nie, to nie wiem:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ