X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali dziękuje za przepis :)
    Biszkopt już zrobiony i wystudzony, przyznaje nie mogłam się doczekać i znalazłam przepis na necie identyczny jak Twój.
    Zaraz ubije śmietanę i będę miała torcik śmietanowo borówkowy. Już mi ślinka cieknie :)
    Na sam zapach biszkoptu już mnie skręcało.

Tak mała słodycz na początek 7 miesiąca wg BBF.

Molcia, haen, Izzy, natali101, perelka89 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo,a chyba ze tak to pewnie przez te ukrwienie teraz jakie mamy ;)
    A autobusy to porazka tak jak mowisz ludzie beszczelnie nie ustepuja.
    Jak czlowiek sam sie nie rzuci na siedzenie to bedzie stal jak ja zwykle;/
    Tez ten brzuszek tak srednio mi rosl i ludzie dodatkowo nie widzieli,ze w ciazy badz po prostu nie chcieli widziec ..

Mala, co Ty sie przejmujesz jak to moj Maz mowi,gdy sie smieje,ze kiepsko sie ogolilam,ze i tak bede dla gina mila mloda odmiana niz jak starsze babeczki, ktore nieraz przyjmuje hihi :)
    Tez sie zastanawiam czy wszystko zawsze widac.
    Przyklad,ze bylam na wizycie w piatek u gina (juz wtedy lekko mnie swedzialo i pieklo) i nic nie widzial,a jak poszlam za pare dni bo juz nie moglam to wtedy po poinformowaniu o moich objawach stwierdzil to i owo.

Mi te globulki na drugi dzien wyplywaja po nocy w formie "sluzu".
    Czytalam jednak,ze tak sie czesto dzieje.
    A moze to ma tak wyplynac po nocy bo w koncu wchlonac taka ilosc jakby sie miala hmmm :)

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona zaaplikuję sobie wieczorem po kąpieli, nogi do góry i heja! pewnie te składniki które mają się wchłonąć to się wchłoną ;)
    czego oczy nie widzą tego sercu nie żal- a że ja przez brzuch wzgórka łonowego nie widzę to mam to gdzieś ;) Facet od lat zagląda mi najgłębiej ze wszystkich to co ja się będę jakimiś zacięciami przejmować :P

Powiem wam, że dziś się oszczędzam, robię wszystko dużo wolniej i odpukać brzuch wcale mi się nie napina. Nic tylko leżeć i pachnieć ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U remont na całego więc chyba prędko torcika nie zrobię :( a mam takiego smaka, że koniec świata!
    Musze jechać do Ikei oddać jeden mebelek to chyba zahaczę o bufecik :D

Natali dzięki za przepis, na pewno skorzystam :)

Mała super, że wracasz na FB! Grupa zrobiła się naprawde fajna :) I tajna :P

perelka89 lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga smacznego :-)

Muszę jutro zrobić jednak Pavlova,bo mąż stwierdził,ze w weekend to zje drugi raz. No i siostra się zapowiedziala.

Kupiłam dziś body z długim rękawem w tesco z 16,99 i łapki niedrapki. Nati nalegala :-)

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję wrócić, ale gdy jest tajna to nie takie proste :D a czemu mebelek oddajesz?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Ja dalej u rodziców jestem- aż sama się sobie dziwie :) Miałam dziś wracać ale zdecydowałam się że pojadę jutro.

Wczoraj odwiedziłam koleżankę która urodziła w zeszły tyg.. Mały urodził sie duży 58 cm i 3850g, ale dla mnie to i tak kruszynka :) Wiecie co? Do mnie chyba nadal nie dochodzi że mi rośnie takie cudne maleństwo w brzuchu :)

Aparatka zastanawiam się nad tiulem... moze bym spróbowała - bo jak wrócę do Wawy to nie wiem co będę robić. ... jeszcze Ci napiszę-muszę sie zastanowić nad kolorem :)

Napewno zamówię u Ciebie kocyk i podusie z Minky-ale kolorystyka nie jest jeszcze pewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:36

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, ja probowalam na lezaco sobie tego "czopa" wkladac,ale bolalo bardziej,wiec na stojaco lepiej i sprawniej mi to idzie ;)
    Dokladnie co ma sie wchlonac to na pewno sie wchlonie.
    Zreszta jaka ulga po tych globulkach i dzisiaj do uzycia zostala juz tylko jedna.

Tez sie teraz nie przejmuje po niedokladnym ogoleniu hihi.
    Teraz nam wszystko wolno,a co :)!

Mnie jak leze na danym boku dluzej to boli w dole macica.
    Jednak to pewnie od ciezaru bo jak uloze noge na poduche ciazowa to mija po chwili bo odciazam cialo i ucisk.

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest jakiś płynny lek w aplikatorze, więc chyba na stojąco nie będę ryzykować ;) w instrukcji jest napisane: :ostrożnie wprowadzić aplikator do pochwy tak głęboko, jak to jest możliwe bez wystąpienia dolegliwości :O

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, to juz widze wyzsza szkola jazdy hihi ;)
    Jeszcze o takim cudzie,ktory trzeba tak daleko tam wprowadzic w plynie nie slyszalam :)
    Takze powodzenia zycze bo to moze byc ciekawe hihi.

Robie wlasnie pomidorowa zupke i mysle,ze mam ochote na galaretke z robiona bita smietana i wiorkami czekoladowymi,ale to moze jutro bo musze zakupy zrobic.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Kochaniutka gdzie Ty :)?
    Jak tam lowy sie udaly :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie do endokrynologa w Wawie idziesz?

U mnie dziś barszcz ukraiński. :-)
    No i koleżanka blaga o tort na sobotę. Liczę, że będzie prosty do zrobienia :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce dołączyć na fb :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Mała szukam i szukam i nie widzę, gdzie to zaproszenie. A jeszcze niedawno o Tobie myślałam. Udało mi się wysłać Ci zaproszenie na fb o dołączenie do grupy, zobacz czy teraz możesz dołączyć. Shibuya, zaproś mnie do przyjaciółek i wyślesz mi potem wiadomość prywatna z Twoimi danymi. Ja Cię znajdę na fb i wyślę zaproszenie do grupy ;-)

• MW26 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja dołącze na fb? Tam podobno łatwiej się odnaleźć jeśli chodzi o korzystanie z telefonu.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Znalazłam jakąś babeczkę w Enel medzie ;)

Oo a jak sie nazywa? Moze Joanna Kalupa?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to moze i ja sie wlacze do tej grupy...hm;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już będziecie na fb,to ujawnijcie się z nikami. Bo tak to Was nie poznam

moodliszka lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala wysłałam zaproszenie do przyjaciółek , bo chciałabym dołączyć do Was na fb:-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Joanna Kalupy koleżanka mi mówiła. O tej drugiej nic nie słyszałam. To czekam na wrażenia. Choćja i tak po pporodzie wracam do swojej ginekolog-endokrynolog.

Shibuya lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ