X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Dzien doberek ;)

Molcia, ostatnie dni,a pewnie najbardziej sie dluza co :)?
    Jak nie ma dobrej atmosfery to i pracowac sie nie chce.
    co do dłużenia to jeszcze nie jest tak tragicznie, grunt żeby zacząć nowy dzień i potem już jakoś idzie z górki, a co do atmosfery to no cóż - wczoraj znowu miałam jazdę ale się zaparłam i może jakoś przeczekam do piątku, a tak z drugiej strony to nie mam pojęcia co ja teraz będę robiła z tym czasem ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na biszkopt rzucany

Składniki
    5 jaj
    1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru

Przygotowanie

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z odrobina soli. Do ubitych białek dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do masy przesiać obie mąki i delikatnie wymieszać. Tortownicę o śr - 20-24 cm wyłożyć dno papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Boków tortownicy nie smarować. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stponi. Piec 30-40 min. Do tak zwanego suchego patyczka. Wyjąć biszkopt i rzucić nim o podłogę z 50-60 cm.

Najlepiej zrobić biszkopt dzień wcześniej.

Krem robię na bazie bitej śmietany. Teraz na topie owoce, więc ubijam śmietanę i na to owoce świeże. Można dac też fruzeline. Chcesz kawowy, to łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczam w łyżeczce wrzątku i wlewam do ubitej śmietany. Czekoladową masę, w kąpieli wodnej rozpuszczam dwie tabliczki gorzkiej czekolady i wlewam do ubitej śmietany,mieszam.

haen, Aga_502, Izzy lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ojjj zebym blizej mieszkala to bym sie zabrala z Toba i zaraz bys sie rozbudzila na zakupkach hihi ;)
    No wlasnie a u nas nigdy nie daja skapcy jedni :)

Molcia, nie martw sie na wolnym nie jest tak zle,a nawet calkiem fajnie :)
    Mozna cala soba zajac sie przygotowaniami dla Maluszka,zakupki itp.
    Kopytka sobie wylozysz kiedy chcesz i odpoczniesz ;)

Micia, to fajnie masz bo ja narazie sie sama meczylam z ta czynnoscia,ale niedlugo bedzie trzeba sie wspomoc Mezem choc przeraza mnie to jak i jego hihi
    Juz sobie wyobrazam jak sie smiac przy tym bedziemy :)

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj się naczekałam na wizytę do mojej pani ginekolog. 2 godziny w poczekalni, bo były 2 pilne przypadki do konsultacji (w tym jedna kobieta po ktg).
    Pobrano mi próbki do cytologii. Powiem Wam, że mnie bolało zakładanie wziernika i najbardziej rozszerzanie.Ale pomyślałam, że to robię dla siebie i Natalki. Pobieranie wymazu również mnie bolało, raczej szczypało.

Nadal niunia jest w położeniu miednicowym, wczoraj nie dała się zbadać jak zawsze, odwraca się tyłkiem. Detektorem ciężko było złapać pracę serduszka. USG miałam robione ze względu na silne bóle (szczypiące) brzucha.Przeciążyłam się malując wzorki na ścianie. Wszystkie parametry w normie, szyjka również nie skraca się, łożysko położone tylnie, macica w normie, ilość płynów w normie. Dostałam badania na mocz+krew+żółtaczka. Za miesiąc mam mieć robione gbs, wtedy tez odbędę standardową wizytę kontrolną. Nadal mam pozwolenie ćwiczenia i ruchu, bez forsowania się. I dzisiaj przyjeżdżają meble do pokoju/sypialni.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece kolejne 80zł, a dopiero 60zł zostawiłam w poniedziałek :/
    Ale zaliczony spacer, małe zakupy obiadowe. Kupiłam też ramki do sypialni i biały wiklinowy koszyczek na kosmetyki dla smyka :) chcę na pranie też kupić biały wiklinowy, więc będzie pasował. Do tego żakiecik dla Laurki i jestem spełniona ;) spacer i rowerek córci zaliczony, a teraz zjadłabym konia z kopytami

Natali, ja też przygarnęłam przepis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:06

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego Mała Czarna

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona My to ubaw mieliśmy po pachy, a śmiać się nie mogłam, bo brzuch mi przy tym latał i mógłby mnie jeszcze skaleczyć :P.
    Ostatnio sama z lusterkiem działałam ale ciężko, brzuch coraz większy i ciężko jakoś tak :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo, przy takich badaniach teraz moze bolec bo wszystko ukrwione :)
    Tez ostatnio jak mnie badal gin to czulam lekki bol.
    Jednak czasem jak przy badaniu boli to tez moze oznaczac jakas infekcje bynajmniej ja tak mialam,ze pojawil sie grzybek.

Micia, ja sobie tego nie moze wyobrazic i narazie sama sie wzbraniam przed tym rekami i nogami choc wiecej sie namecze przy tej depilacji jak przy jakiejs czynnosci domowej hihi :)
    Teraz przed wizyta u lekarza juz bede zmuszona bo brzuszek za duzy juz.

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Malgo, przy takich badaniach teraz moze bolec bo wszystko ukrwione :)
    Tez ostatnio jak mnie badal gin to czulam lekki bol.
    Jednak czasem jak przy badaniu boli to tez moze oznaczac jakas infekcje bynajmniej ja tak mialam,ze pojawil sie grzybek.

Micia, ja sobie tego nie moze wyobrazic i narazie sama sie wzbraniam przed tym rekami i nogami choc wiecej sie namecze przy tej depilacji jak przy jakiejs czynnosci domowej hihi :)
    Teraz przed wizyta u lekarza juz bede zmuszona bo brzuszek za duzy juz.
    Nie mam infekcji, bo przed cytologią musiałam aplikować leki dopochwowe przez 2 tygodnie na grzybice i inne ustrojstwa (raczej to jest wykluczone). Upławów też nie mam, ani ginekolog nie dopatrzyła się niczego niepokojącego. Najbardziej obawiam się zbyt małego brzuszka jak na 29 tydzień ciąży, nie wiem gdzie ta niunia się mieści. Główkę ma niby na wysokości pępka przy położeniu miednicowym (tak mówiła mi pani ginekolog). W piątek zacznę już 30 tydzień, ale ten czas szybko pędzi. Chyba na następne badania muszę brać taksówkę, bo ludzie w autobusie nie chcą mi ustąpić miejsca a jest mi ciężko stać pół godziny w ścisku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:45

36rv4zp.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a może któras chce żeby jej kupić tiul bo jutro wysyłam mojego żeby mi kupił bo musze sobie nocki zabic w szpitalu zeby nie myslec o spaniu. A tak skończe zamówienia na pompony :):):)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie dopiero jak bolalo jak badal gin ;) jak wszystko takie opuchnięte.. Jak aplikuje tabl to tez boli jak diabli..
    Jak robili posiew to tez jak wlozyli wziernik to mega bol..no ale ja to mam zapuchnięte wszystko dalej...:|

Micia moj znowu panikuje jak mu o tym mowie ;)boi sie ze mi krzywdę zrobi ;)
    Nogi miał golić tez ale jakos nie może się zebrać..z rewzta chlodno teraz to nie musze golić, ale przed wizyta by pasowało juz u gin:P
    Ostatnio jak zobaczyłam w lusterku jak się ogolilam to wybuchłam śmiechem ;)

A my juz po obiadku :) kurczaczek i frytki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:52

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Reszta jak opuchlizna nie zejdzie to chyba sama ogóle sie..chociaz pobieżnie..bo jednak boje sie ze mi uszkodzi coś ;) moj tez stwierdził ze nie chce patrzeć jak zapuchlo, bo woli ja pamietac cala i zdrowa :P
    Ale jest postęp bo stwierdził ze chce byc przy pierwszej fazie porodu.nad samym porodem nie jest pewien :P ale zobaczymy po szkole rodzenia ;)

Ale dziewczyny leci ten czas..jeszcze 1/3 przed nami :)

Moja mala sie wierci jak niewiem.. Na poprzednim badaniu miała glowke na dole ale tera to ja ja wszędzie czuje :P

A powedzcie mi...jak bym chciała zzo to trzeba przed porodem to jakos załatwiać ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem z aplikowaniem tego leku, bolało jak nie wiem. Nie dość, że trójkątny kształt to jeszcze do tego twarde strasznie. Wszystko mi wylatywało na drugi dzień.
    A golić na dole będzie mnie mój M. Ma już zapowiedziane z góry i nogi również ma mi ogolić. On jest pedantem, więc liczę na dokładne wygolenie :)
    Dzisiaj przychodzą meble komoda i szafka. Komoda kupiona z wyprzedaży za 600 zł, bo miała ryskę http://www.brw.com.pl/komody/4523,komoda-azteca.html?m=11,pokoj-dzienny-jadalnia oraz regał https://www.brw.com.pl/regaly/5586,regal-nepo.html?m=4,pokoj-mlodziezowy

36rv4zp.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cebulka ale mnie z rana natchnelas na smietanowca właśnie się studzi w piekarniku, przed włożeniem wyglądał tak apetycznie że myślałam że zjem surowe :-D po wizycie u gina w zeszłym tyg okazuje się że w sumie mam tylko 3kg na plusie więc objadam się tym na co tylko mam ochotę :-D

Ja wczoraj w aptece internetowej zostawiłam 250zl ale mam elancyl na trzeci trymestr, pregny plus też, masę magnezu, i innych bajerów. W ogóle to jest ogromna przebitka w aptekach stacjonarnych do netu np krople do oczu 32zl do 18zl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:08

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny też się wczoraj uśmiałam przed wizytą, bo nie umiałam znaleźć pozycji do golenia :P i jeszcze się zacięłam jak tak leciałam na ślepaka, biedny gin :)

Co do ukrwienia i bólu przy badaniu- mnie wczoraj bolało (zwykle czuję po prostu dyskomfort), bolało mnie też ost przy seksie. I gin stwierdził "lekki stan zapalny". zastanawiam się, czy dostrzegłby coś, gdybym nie powiedziała, że boli.
    A i dostałam ten lek jednorazowego użytku, jaki to ma wielki aplikator :O mój m stwierdził, że to takie dildo medyczne ekhym. Zostawiam te pochwowe eksperymenty na wieczór, żeby nie wyleciało wszystko przy chodzeniu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:12

Nymeria, perelka89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    dziewczyny a może któras chce żeby jej kupić tiul bo jutro wysyłam mojego żeby mi kupił bo musze sobie nocki zabic w szpitalu zeby nie myslec o spaniu. A tak skończe zamówienia na pompony :):):)
    Aparatka, ja bym chciała tylko powiedz mi jaki Ty masz ten tiul? Bo do tej pory miałam upatrzony na allegro i nie wiem czy to jest taki sam?
    PS. Zdrowia dla córeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:26

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala wysłałam ci zaproszenie na fb, odezwiesz się? chciałam wrócić do grupy na fb skoro już jest tajna ;)

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ