Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Dziewczyny przyszly mi wyniki posiewu.. Ogarnie to ktos?
    Komórki nabłonka obecne
    Leukocyty srednioliczne
    Lactobacillus mierne
    Inne bakterie brak
    Grzyby srednioliczne

Kwasowość,ph 4.0
    Komórki clue cells,brak
    Stopień czystości 3

Z tego co wydaje mi się to mam grzyba ,dobrze mysle?

Pisze tez ocena wrażliwości na leki przeciwgrzybicze..
    I tam jest wymienione 4rzeczy.. W lekach które biorę,teraz,jest jeden z nich..moze być jeden czy musza byc wszystkie 4 w leku żeby przeszlo?

Z tego co się orientuję to wyniki nie są złe. Faktycznie masz grzybka i jakiś stan zapalny z nim związany bo się pojawiły leukocyty. Ale nie masz bakteryjnego stanu zapalnego a to najważniejsze. Za to kiepsko z paleczkami kwasu mlekowego, możesz teraz podczas kuracji globulkami brać jakis doustny probiotyk gin.

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a co do tych globulek to zależy co masz napisane obok, czy badali wrażliwość grzyba. Najlepiej to, na co jest najbardziej wrażliwy, nie muszą być wszystkie cztery substancje.

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    Ja jakoś się dzisiaj nie potrafię dobudzić. To chyba przez tą pogodę. Ledwo widzę na oczy... Dosłownie. Mam z rana czasami taki problem ze wzrokiem, że szok. No ale nic, trzeba wstawać i się ogarnąć, bo inaczej faktycznie do wyjazdu się nie wyrobię :P

Natali, dziękuję :) oczywiście, że się zamelduję Kochana! Będę z Wami cały czas ;) na bieżąco będę podczytywać i skrobnę do Was też w wolnej chwili :)

Zorro, haen, natali101 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Dziś tort poczyniłam. Biszkopt czekoladowy z kawałkami czekolady,bita śmietana i truskawkami. Jutro muszę obłożyć masą i zrobić dekoracje. Wczoraj pisała koleżanka czy zrobię ( a ona średnio 8 tortów w roku zamawia, to głupio było odmówić).
    Na sobotę lub niedzielę zrobię białą Pavlova z bitą świętą,borówkami i malinami. W końcu urodziny mam za kilka dni, a i imieniny Natki były. Mąż od kilku dni mówi o torcie bezowym,to zrobię. No i nowy piekarnik testuje :-)

to brzmi pysznie!!
    no a poza tym trzeba nauczyc sie nowego piekarnika...:)
    ja lubie Pavlovą z kremem kawowym i tez z borowkami i malinami (w naszej rodzinie mamy niepisany podzial, ze na wszyskie swieta i imprezy ja robie ciasta, a siostra torty)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez Was całą noc śniło mi się jedzenie :-D Natali, pracę masz super!

Modliszka, szerokiej drogi, uważajcie na siebie :-)

natali101, Micia lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.30 a ja już ze łzami, ale radości:)
    koleżanka, o której nawet wczoraj tu wspominałam urodziła nad ranem córeczkę...:) no to ciotka jestem!
    a pamiętam, jak mówiła, że jest w ciąży, moja była wtedy w bliżej nieokreślonych planach, a kilka msc później ja sama byłam w ciąży, a nasze dzieciaki będą z jednego rocznika.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak możecie takiego smska robić! :D
    Natali ledwo żyje po Twoim poście o tortach! :'-( Ja mam dwie lewe ręce do takich wypieków.. Zawsze coś zmaszcze. A tak bym zjadła coś dobrego...! Chyba czeka mnie cukiernia z rana :D

Aaa! Na wrześniówkach pierwszy maluch! 2,5 kg ma na imię Milan. :)

natali101, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana! i melduję że poza dzisiejszym jeszcze tylko 2 dni w tym cyrku :D nie mogę się doczekać ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Modliszka ja tez sie dobudzić nie moge a musze bo po 10 mi siostrzenice przywożą na pare h..wiec i rogaliki przekładam z dzisiaj na bliżej nieokreślony termmin..
    Matko! Jakie maleństwo! A co ona tak wczas ur? To ta co pisałyście ze jej wody odeszły??

Moj Wojtuś dokazuje od rana robi sie coraz bardziej rozbrykany:P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Już zakupy zaliczone,teraz śniadanie i kończę tort. Izzy podstawą tortu jest biszkopt. Jak wyjdzie biszkopt, to reszta już łatwa. Jest kilka zasad, których należy przestrzegać i wyjdzie Ci zawsze. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 160-170 stopniach. Odliczasz dokładnie proporcje i mąka typ 450 , jajka zawsze zimne - wtedy piana ładnie się ubije. O i tyle z podstaw. Polecam biszkopt rzucany z moje wypieki. Wg mnie najlepszy

Powiem Wam, że już byłam zmęczona tymi wypiekami. A po przerwie mogę na potrzeby domowników coś zrobić.

Izzy lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie domyslam, ze jak sie non stop cos robi, nawet jesli jes to pasja czy w ogole sprawia duza przyjemnosc, czasami bywa meczace...

wczoraj pomoglyscie z kolderka, to teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci: do jakiego wieku dzieci spią w łożeczku niemowlęcym (ja będę miec 60x120 cm) - łóżeczko będzie miec wyjmowane 3 szczebelki?
    1.5-2 lata?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen,to z lozeczkiem nie pomogę. Nati miała rok i 3 miesiące jak wyniosłam łóżeczko i spała na samym materacu, a na 18 m-cy kupiliśmy jej łóżko, które rośnie z nią.
    Bliźniaczki mojej przyjaciółki 2,5 roku jak zmienili im na łóżka

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo powinnysmy brac pol godz przed posilkiem bo z jedzeniem bardzp slabo sie przyswaja :/ i najlepiej razem z vit c ktora zwieksza przyswajalnosc. Ja biore sorbifer od miesiaca (w skladzie zelazo +vit c) ale jesCze nie wiem czy wyniki sie polepszyly, za 2tyg robie badania. Ale przyznaje sie ze najczeaciej biorę po jedzeniu bo zapomin ;/.

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a u nas kij wie od czego ta goraczka jestesmy na obserwacji bo wyniki dobre sa:/

JEsli chodzi o łózeczko to Oliwia spała do 2 latek potem dostała juz swoje "dorosłe" łóżko:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Mała ka tardyferon fol biorę od połowy kwietnia. Najpierw 1 tabl. Coraz gorsze wyniki po miesiącu 2 tabl. i zero poprawy. Może taka moja uroda, bo w drugiej ciąży skończyło się na zastrzykach z żelazem.
    ja biorę sorbifer durules (któraś dziewczyna ostatnio o nim pisała), po pierwszym miesiącu zero poprawy, a wręcz pogorszenie. Zmiana dawki z 1 na 2 tabletki + żelazo w witaminach. Na nast badaniach poprawa :)
    haen wrote:
    wczoraj pomoglyscie z kolderka, to teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci: do jakiego wieku dzieci spią w łożeczku niemowlęcym (ja będę miec 60x120 cm) - łóżeczko będzie miec wyjmowane 3 szczebelki?
    1.5-2 lata?
    U nas długo- do 2 roku życia. Ciężko mi się było z nim rozstać, bo dawało mi poczucie bezpieczeństwa, że Laura nie wypadnie. A kręci się strasznie, nawet dziś spadła z łóżka na buźkę i nosek, skończyło się nocnym płaczem. Potem przeszłyśmy od razu na "dorosłe" łóżko

ZABIJĘ ZA CIASTA!!! to ja się tu staram ograniczać, wczoraj na wizycie znów +3kg (czyli w sumie +12kg) a wy mi tu o takich smakowitościach piszecie???

Brzuch mnie bolał w nocy. Teraz odpukać jest ok. Dlatego prośba do was, drogie mamy- pilnujcie mnie, żebym za dużo nie robiła

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen u nas ok 2latka Patryk spal w tym łóżeczku a potem zmiana na normalne ale do tej pory ma barierke zabezpieczajaca żeby nie spadł bo on to wiercipieta jest nieziemski;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zelazo biore (bralam) na noc: rano 30 min. przed posilkiem Euthyrox, wieczorem wit.D+jod+czasami DHA, a przed snem zelazo

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala dzieki :)no robili chyba bo pisze substancje bardzo wrażliwe na grzyb :P i biorę lek z jednym z nich..:P

Ja znowu nieprzespana noc.. Jej co na bezsenność ?
    Poszłam do wc w nocy i tak mnie zaczelo w boku bolec ze szok...pod zebrami z jednej strony..ledwo doszlam do lozka.. Klade sie ..chce usnac i co czuje? Jakas nóżkę,albo rączkę tam gdzie mnie bolalo :P co to będzie jak ona urośnie!

Dziewczyny które biorą leki na tsh.. Czy jak robicie badania to bierzecie w ten sam dzien tabletkę czy raczej opuścić jedna dawkę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:28

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mala dzieki :)no robili chyba bo pisze substancje bardzo wrażliwe na grzyb :P i biorę lek z jednym z nich..:P

Ja znowu nieprzespana noc.. Jej co na bezsenność ?
    Poszłam do wc w nocy i tak mnie zaczelo w boku bolec ze szok...pod zebrami z jednej strony..ledwo doszlam do lozka.. Klade sie ..chce usnac i co czuje? Jakas nóżkę,albo rączkę tam gdzie mnie bolalo :P co to będzie jak ona urośnie!

Dziewczyny które biorą leki na tsh.. Czy jak robicie badania to bierzecie w ten sam dzien tabletkę czy raczej opuścić jedna dawkę ?
    przed badaniem nie bierz leku tylko już po

haen lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie 6 kg na plusie.. ale widzę ze teraz już szybciej rośnie. W ciąży z Patrykiem miałam 13na plus ciekawe na ilu teraz się skończy bo tym razem zaczynałam z 5 kg mniej niż wtedy.
    Ja wczoraj zrobiłam beze z bitą śmietaną i malinami i zniknęła w 5 min;)
    Na weekend zrobię znowu to czekoladowe bo juz mi chłopcy marudza. Mnie na szczęście ciągnie do owoców a nie do słodkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:27

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ