Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
izulkaa wrote:Dziewczyny przyszly mi wyniki posiewu.. Ogarnie to ktos?
Komórki nabłonka obecne
Leukocyty srednioliczne
Lactobacillus mierne
Inne bakterie brak
Grzyby srednioliczne
Kwasowość,ph 4.0
Komórki clue cells,brak
Stopień czystości 3
Z tego co wydaje mi się to mam grzyba ,dobrze mysle?
Pisze tez ocena wrażliwości na leki przeciwgrzybicze..
I tam jest wymienione 4rzeczy.. W lekach które biorę,teraz,jest jeden z nich..moze być jeden czy musza byc wszystkie 4 w leku żeby przeszlo?
Z tego co się orientuję to wyniki nie są złe. Faktycznie masz grzybka i jakiś stan zapalny z nim związany bo się pojawiły leukocyty. Ale nie masz bakteryjnego stanu zapalnego a to najważniejsze. Za to kiepsko z paleczkami kwasu mlekowego, możesz teraz podczas kuracji globulkami brać jakis doustny probiotyk gin.
-
Dzień dobry Kochane
Ja jakoś się dzisiaj nie potrafię dobudzić. To chyba przez tą pogodę. Ledwo widzę na oczy... Dosłownie. Mam z rana czasami taki problem ze wzrokiem, że szok. No ale nic, trzeba wstawać i się ogarnąć, bo inaczej faktycznie do wyjazdu się nie wyrobię
Natali, dziękujęoczywiście, że się zamelduję Kochana! Będę z Wami cały czas
na bieżąco będę podczytywać i skrobnę do Was też w wolnej chwili
Zorro, haen, natali101 lubią tę wiadomość
-
natali101 wrote:Dziś tort poczyniłam. Biszkopt czekoladowy z kawałkami czekolady,bita śmietana i truskawkami. Jutro muszę obłożyć masą i zrobić dekoracje. Wczoraj pisała koleżanka czy zrobię ( a ona średnio 8 tortów w roku zamawia, to głupio było odmówić).
Na sobotę lub niedzielę zrobię białą Pavlova z bitą świętą,borówkami i malinami. W końcu urodziny mam za kilka dni, a i imieniny Natki były. Mąż od kilku dni mówi o torcie bezowym,to zrobię. No i nowy piekarnik testuje
to brzmi pysznie!!
no a poza tym trzeba nauczyc sie nowego piekarnika...
ja lubie Pavlovą z kremem kawowym i tez z borowkami i malinami (w naszej rodzinie mamy niepisany podzial, ze na wszyskie swieta i imprezy ja robie ciasta, a siostra torty) -
8.30 a ja już ze łzami, ale radości:)
koleżanka, o której nawet wczoraj tu wspominałam urodziła nad ranem córeczkę...no to ciotka jestem!
a pamiętam, jak mówiła, że jest w ciąży, moja była wtedy w bliżej nieokreślonych planach, a kilka msc później ja sama byłam w ciąży, a nasze dzieciaki będą z jednego rocznika. -
Dziewczyny, jak możecie takiego smska robić!
Natali ledwo żyje po Twoim poście o tortach! :'-( Ja mam dwie lewe ręce do takich wypieków.. Zawsze coś zmaszcze. A tak bym zjadła coś dobrego...! Chyba czeka mnie cukiernia z rana
Aaa! Na wrześniówkach pierwszy maluch! 2,5 kg ma na imię Milan.natali101, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Modliszka ja tez sie dobudzić nie moge a musze bo po 10 mi siostrzenice przywożą na pare h..wiec i rogaliki przekładam z dzisiaj na bliżej nieokreślony termmin..
Matko! Jakie maleństwo! A co ona tak wczas ur? To ta co pisałyście ze jej wody odeszły??
Moj Wojtuś dokazuje od rana robi sie coraz bardziej rozbrykany:P -
Jestem i ja. Już zakupy zaliczone,teraz śniadanie i kończę tort. Izzy podstawą tortu jest biszkopt. Jak wyjdzie biszkopt, to reszta już łatwa. Jest kilka zasad, których należy przestrzegać i wyjdzie Ci zawsze. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 160-170 stopniach. Odliczasz dokładnie proporcje i mąka typ 450 , jajka zawsze zimne - wtedy piana ładnie się ubije. O i tyle z podstaw. Polecam biszkopt rzucany z moje wypieki. Wg mnie najlepszy
Powiem Wam, że już byłam zmęczona tymi wypiekami. A po przerwie mogę na potrzeby domowników coś zrobić.Izzy lubi tę wiadomość
-
ja sie domyslam, ze jak sie non stop cos robi, nawet jesli jes to pasja czy w ogole sprawia duza przyjemnosc, czasami bywa meczace...
wczoraj pomoglyscie z kolderka, to teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci: do jakiego wieku dzieci spią w łożeczku niemowlęcym (ja będę miec 60x120 cm) - łóżeczko będzie miec wyjmowane 3 szczebelki?
1.5-2 lata? -
Zelazo powinnysmy brac pol godz przed posilkiem bo z jedzeniem bardzp slabo sie przyswaja
i najlepiej razem z vit c ktora zwieksza przyswajalnosc. Ja biore sorbifer od miesiaca (w skladzie zelazo +vit c) ale jesCze nie wiem czy wyniki sie polepszyly, za 2tyg robie badania. Ale przyznaje sie ze najczeaciej biorę po jedzeniu bo zapomin ;/.
-
MW26 wrote:Mała ka tardyferon fol biorę od połowy kwietnia. Najpierw 1 tabl. Coraz gorsze wyniki po miesiącu 2 tabl. i zero poprawy. Może taka moja uroda, bo w drugiej ciąży skończyło się na zastrzykach z żelazem.
haen wrote:wczoraj pomoglyscie z kolderka, to teraz pytanie do dziewczyn, ktore juz maja dzieci: do jakiego wieku dzieci spią w łożeczku niemowlęcym (ja będę miec 60x120 cm) - łóżeczko będzie miec wyjmowane 3 szczebelki?
1.5-2 lata?
ZABIJĘ ZA CIASTA!!! to ja się tu staram ograniczać, wczoraj na wizycie znów +3kg (czyli w sumie +12kg) a wy mi tu o takich smakowitościach piszecie???
Brzuch mnie bolał w nocy. Teraz odpukać jest ok. Dlatego prośba do was, drogie mamy- pilnujcie mnie, żebym za dużo nie robiła -
Nala dzieki :)no robili chyba bo pisze substancje bardzo wrażliwe na grzyb
i biorę lek z jednym z nich..
Ja znowu nieprzespana noc.. Jej co na bezsenność ?
Poszłam do wc w nocy i tak mnie zaczelo w boku bolec ze szok...pod zebrami z jednej strony..ledwo doszlam do lozka.. Klade sie ..chce usnac i co czuje? Jakas nóżkę,albo rączkę tam gdzie mnie bolaloco to będzie jak ona urośnie!
Dziewczyny które biorą leki na tsh.. Czy jak robicie badania to bierzecie w ten sam dzien tabletkę czy raczej opuścić jedna dawkę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:28
-
izulkaa wrote:Mala dzieki :)no robili chyba bo pisze substancje bardzo wrażliwe na grzyb
i biorę lek z jednym z nich..
Ja znowu nieprzespana noc.. Jej co na bezsenność ?
Poszłam do wc w nocy i tak mnie zaczelo w boku bolec ze szok...pod zebrami z jednej strony..ledwo doszlam do lozka.. Klade sie ..chce usnac i co czuje? Jakas nóżkę,albo rączkę tam gdzie mnie bolaloco to będzie jak ona urośnie!
Dziewczyny które biorą leki na tsh.. Czy jak robicie badania to bierzecie w ten sam dzien tabletkę czy raczej opuścić jedna dawkę ?haen lubi tę wiadomość
-
Ja na razie 6 kg na plusie.. ale widzę ze teraz już szybciej rośnie. W ciąży z Patrykiem miałam 13na plus ciekawe na ilu teraz się skończy bo tym razem zaczynałam z 5 kg mniej niż wtedy.
Ja wczoraj zrobiłam beze z bitą śmietaną i malinami i zniknęła w 5 min;)
Na weekend zrobię znowu to czekoladowe bo juz mi chłopcy marudza. Mnie na szczęście ciągnie do owoców a nie do słodkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:27