X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka ma rację :-) Kupiłam czteropak chusteczek nawilżanych pampersa za 19.99zl ;-) A jeszcze za kartę i zakupy dostalam w prezencie przy kasie 1paczkę innych chusteczek mokrych i błyszczyk. Miłe to bylo, nie spodziewałam sie

perelka89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te bezalkoholoew lechy sa z alkoholem niestety maja do 0,5% malo ale jednak maja.

Pisze to malutkim druczkiem i powiem szczerze ze uwazam ze to troszke nie fair wzgledem klientow ze pisza 0% duzymi

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja generalnie tez się nie chwytam. Tyle co wypiłam raz czy dwa tą warkę radler 0% cytrynową o której pisze Perełka i jakoś się nie zastanawiałam czy coś tam jednak jest :/ hmmm :P Bavarię tez kupiłam kiedyś jablkową, ale jakoś mi nie podeszła :(

Dziękuję Perełka :) tez słyszałam, że ma się pogoda poprawić nad morzem :) dla mnie najważniejsze, żeby nie padało. Na upałach mi nie zależy oj nie :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nad morzem dzisiaj mega wiatry i deszcze :(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, to ja przywiozę trochę słoneczka mam nadzieje :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka przywieź przywieź bo juz te deszcze i wiatry wkurzaja ani z dziecmi wyjsc ani nic

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya jutro podejde na poczte sie zapytam gdzie utknela a jak dojdzie napisz mi na priv w jaki dzien wysłali bo do naszego znajomego wysylalismy w poniedzialek tydzien temu a doszla dzisiaj dopiero:/

dzwonilam na 112 i kazali przywiezc dziecko do szpitala na konsultacje bo jest za mała na taka goraczke. Mój ją ubiera a ja ogarniam reszte i w droge:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya może zmienił,ulozenie:) ja tez jak ma glowke na dole,to,czuje smyrkotanie na dole :P
    Nie stresuj się :) mi po kawie tez fika :P ale,na twoje bobo moze co,innego działa

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka tylko spokojnie,w Twoim stanie nie wskazane nerwy. Wiem, że łatwo mówić.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka mozesz wpisac nr,przesylki,do,sledzenia paczek:) tam,pisze,gdzie,jest :P

Trzymaj sie;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, maluchy maja jeszcze sporo miejsca. Moj dzis też się zwinął jakoś na dole. Nawet mężowi opowiadałam,że kopie mnie po samej d*pie ;-) Wieczorem znów fika nóżkami wysoko.
    A ilość ruchów zalezy bardzo od temperamentu dziecka. Moj od zawsze daje ostro czadu, na usg pokazuje się z kazdej strony. Twój chyba na ostatnim usg spał o ile się nie mylę? Nie zamartwiaj się, na pewno jest wszystko dobrze :-)

Aparatka, trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:38

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:11

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka daj znać co z małą jak dasz rade. Życzę żeby gorączka odpuścila!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka będzie dobrze, trzymaj się!

Moodliszka w Warce 0,0% nie ma nic ;) udanych wakacji!

Perełka właśnie wracam do schematu naraz- tylko jedno okno ;) będę miała tydzień wolnego bo córka jedzie z dziadkami w góry to sobie odpocznę

Plan na wieczór: oglądanie z mloda skazanego na bluesa :D 10 raz ale co tam ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pamiętaj ze z przodu masz łożysko i dziecko kopie tam też tylko ty nie czujesz

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mnie dzisiaj tez Malo kopie, bardziej czuje jak się wierci niż kopie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny napewno dam znac co z Lenka... Ja musze przyznac sie ze dzisiaj nie czulam wogole ruchów małej w brzuszku ale to moze dlatego ze nie mialam nawet czasu sie przysłuchiwac bede na pediatrii to poprosze lekarke zeby słuhawkami sprawdzila czy jest ok. nie piszcie za duzo zeby potem dala rade nadrobic:P:P:P

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya moja w ostatnim tygodniu tez byla leniwa (nic na na nie dzialalo i tylko lekkie smyrniecia) i co wczoraj, kiedy mialam wizyte bardo aktywna. I sie smialam do gin, ze to dziecko zamiast matke uspokoic, jak do wizyty zostalo troche czasu, to sobie harce robi w dniu wizyty. Dzisiaj oczywiscie jest spokojna...

Ktoś pisał o marmoladzie z biedry - pewnie taka kupie, bo jak zaczelam tym myslec (jaka kupic itd.) to cos mi zaczelo switac, ze do takich rogalikow to taka najprostsza w sklepie. Jeszcze musze drozdze dokupic, bo bez tego rogalikow nie bedzie:P

Ja nie wiem z ktorego przepisu skorzysam, bo na razie w oko wpadly mi te:
    http://www.mojewypieki.com/post/rogaliki-krucho---drozdzowe
    http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3133/rogaliki-krucho-drozdzowe?AspxAutoDetectCookieSupport=1
    http://babeczka.zuzka.pl/2013/04/rogaliki-krucho-drozdzowe/
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/rogaliki_drozdzowe/przepis.html

I w ogole to najbardziej sie boje tego momentu - tydzien, dwa przed porodem...wydaje mi sie, ze takie czekanie na narodziny dziecka jest najbardziej meczace i sie miesza podekscytowanie z nerwami. Bliska mi kolezanka ma termin na czw, a tu sie nie zapowiada na porod i czuc, ze ma dosc, ze jest zmeczona i chcialaby, zeby juz bylo po wszystkim. Ja jeszcze mam jakis lek, ze tuz przed cos sie stanie (nie wiem czemu) - znajoma w 40 tc stracila dziecko (owinelo sie pepowina, a lekarz w pore nie zarzadzil cc). No ale wierze, ze bedzie wszystko dobrze.

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to ja ten czas przed porodem wspominam bardzo milo- wszystko gotowe tylko oczekiwanie i zero strachu ze za szybko :)

jak mnie dziecko nie kopalo dotąd w pęcherz to chyba się pozwijam z bólu bo teraz kopie tam raz za razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:17

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ka tardyferon fol biorę od połowy kwietnia. Najpierw 1 tabl. Coraz gorsze wyniki po miesiącu 2 tabl. i zero poprawy. Może taka moja uroda, bo w drugiej ciąży skończyło się na zastrzykach z żelazem.

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ