X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja też po wizycie. Infekcji nie mam żadnej, ph prawidłowe z szyjką też wszystko dobrze. Usg nie robił. Niestety mimo przyjmowania żelaza moje wyniki nie są dobre. Następna wizyta za 4 tyg. Za 2 tygodnie morfologia, badanie moczu i obciążenie glukozą,a od września wizyty już co 2 tygodnie zapowiedział.

Co do marmolady to do rogalików drożdżowych moja mama używa tej z bied ronki i zawsze wychodzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:24

izulkaa, Zorro, perelka89, haen lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dobrze kojarzysz Karowa. Sporo pozytywnych opinii na temat MSWiA czytałam. Rodzilam 11 lattemu w IIMiD. Warunki kiepskie ale opieka ok. Ciekawe jak teraz jest.

Dziewczyny z Nati popełniliśmy książkowe błędy - spała z nami. Jak budziła się w nocy, to brałam do nas z wygody. Teraz mąż mówi,że nie ma takiej opcji i jest łóżeczko.
    Pamiętam pierwszą noc jak ja położyłam spać do łóżeczka. Cała noc spędziłam na krześle obok na czatach. Mąż miał nocke, drugą już w łóżku, bo mąż czatowal :-D

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek to super rozwiązanie. Ja kupilam na promocji w Tesco (F&F) za cale 17,50zl ;-) Na górze ma takie zapięcie na ramionkach. Z kocykow i kolderek dzieciaczki się odkopują niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:27

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaje paracetamol na zmiane z nurofenem młodej.

wiem ze jak jest temperatura to lepiej dla dziecka ale juz nie mam siły mloda tylko na rekach u mnie albo u taty moj do pracy to sama ja nosze.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kaftaniki też w ogóle się nie sprawdziły. Jestem totalnie na nie.
    Co do spania z dzieckiem mmmm u mnie ten sam błąd. Co prawda Laurka zasypiala u siebie ale w nocy braliśmy ja do siebie. Jak się nauczyła to trwało to do 5 roku życia. Ale wcale nie jestem przekonana ze malucha brać nie będę tym bardziej ze męża albo do pozna w nocy nie będzie albo pójdzie do pracy bardzo wcześnie (np dzis budzę go o 2 w nocy).

Ahibuya San simplex zdecydowanie jest najlepszy i z tego co wiem niedostępny w Polsce. Miałam ściągany z Niemiec 8 lat temu teraz też nad tym myślę

MW jak długo bierzesz żelazo?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moim na szybkich zakupach i brzuch mi się zbuntował pierwszy raz tak bardzo :( a dopiero pochwaliłam, że nie boli :p no i nie wiem czy boli, bo boli, czy może juz ze stresu przed podróżą, albo przez spodnie, bo ubrałam normalne, nie ciążowe. Co prawda na gumkę, ale wiadomo, że to nie to samo...
    Leżę teraz, już trochę lepiej. Młody fika jak zwykle od razu jak się położę, wiec jestem spokojna. A mąż robi frytki :p taki mały grzech wieczorny :D

W ogóle, jesteśmy w sklepie, kupujemy 6 lechów free limonka mięta, a babka w kasie do nas: łoooo ale będziecie mieć kaca :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaparatka zlowroga rada ciotki Anki: zwiększ troszkę częstotliwość podawania lub ilość mililitrów- dostałam takie przyzwolenie od lekarza bo też walczyłam z 40stopniowymi goraczkami. Ja nurofen daje co 6h zamiast co 8. A ibuprofen można juz 2h od podania nurofenu

Molcia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciagalismy z Niemiec dla bratanka ten lek. Za Nati sprawdził się infacol. Teraz chyba ścigane sobie ten sab simplex

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka a Lech free zawiera do pol procenta alkoholu :)

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sa takie fajne dostawki do łózka rodziców. Dookoła barierki,a z przodu dosuwa się i skręca z dużym lozkiem. Fajne rozwiązanie dla leniwych :-D

Edit- Apartka, moze zrób jej zimne oklady na pachwiny? Taką gorączkę trzeba koniecznie zbijać. Bezpiecznie jest do 38 st

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:40

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka myślę, że to strach przed podróżą. Odpoczywaj i szerokiej drogi :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwiększyłam juz dawke zamiast 1,25 podaje 1,5 daje co 3 godziny. Zobaczymy najwyzej podjade do szpitala niech ja jeszcze raz przebadaja bo ta goraczka mi sie nie podoba ze nei spada ponizej 38,5

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna doszły tiule juz??? bo mój dzisiaj dostał wiadomosc od brata ze paczke mimo iz wysłał w poniedziałek bo tak jest na kwitku jak wysyłał a wyszła z poczty ze stemplem srody i teraz sie zastanawiam czy to przypadek czy tak robia na tej poczcie. Zawsze kozystam z innej ale ze ta blizej to zaczelismy na ta chodzic

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, tak? Kurde nie wiedziałam. Kupowałam dla siostry, ale miałam zamiar spróbować :p to sobie spróbowałam :D

Natali, pewnie masz rację :) dziękuję :)

natali101 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorro mówisz okłady na pachwiny musze spróbowac bo na czoło nie da sobie polozyc okladu krzyk jak bym ja ze skóry obdzierała

ug376iyelyb9zcc9.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    mała czarna doszły tiule juz??? bo mój dzisiaj dostał wiadomosc od brata ze paczke mimo iz wysłał w poniedziałek bo tak jest na kwitku jak wysyłał a wyszła z poczty ze stemplem srody i teraz sie zastanawiam czy to przypadek czy tak robia na tej poczcie. Zawsze kozystam z innej ale ze ta blizej to zaczelismy na ta chodzic
    shibuya chyba :D no ale jak wyslalas do mnie to przygarnę :D

moodliszka, haen lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pachwinki. Tam,gdzie przebiegają duże naczynia krwionośne :-)

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka ale to ponoc do dziecka nie dochodzi. Tzn ja nie pije bo założyłam sobie ze żadnego karmi itd w ciąży nie tkne ale wiem ze dużo kobiet ciężarnych te niby bezalkoholowe pije cala ciążę. Jedyne totalne zero jakie znalazłam to Bawaria (nie kazda) i Warka radler (też nie kazda)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:46

Rozmarzona lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie do shibuya wysyłałam tiule:P:P Ja juz nei mysle ze zmeczenia:P:P:P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ