X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszly mi wyniki posiewu.. Ogarnie to ktos?
    Komórki nabłonka obecne
    Leukocyty srednioliczne
    Lactobacillus mierne
    Inne bakterie brak
    Grzyby srednioliczne

Kwasowość,ph 4.0
    Komórki clue cells,brak
    Stopień czystości 3

Z tego co wydaje mi się to mam grzyba ,dobrze mysle?

Pisze tez ocena wrażliwości na leki przeciwgrzybicze..
    I tam jest wymienione 4rzeczy.. W lekach które biorę,teraz,jest jeden z nich..moze być jeden czy musza byc wszystkie 4 w leku żeby przeszlo?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na posiewie to ja sie nie znam niestety:(

Mikado a rogaliki z marmolada robisz? Zdradz dodatki zanim mnie udusisz :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie kolezanki i po kawce :)
    Srednio tylko dzisiaj mam kondycje i taka ospala siedzialam choc staralam sie jak moglam.
    Przywiozla mi troche probek i jakis preparatow i sliniaczek od siostry z apteki bo dostaja takie fajne promocyjne rzeczy :)

Ja zawsze bardzo na tak na seks bylam i bez niego nie moglam zyc,a w ciazy widze nie tylko ja tak mam,ze sie odechciewa.
    Bo to pozycje nie takie, bo dziwne uczucie, bo w psychice cos siedzi i co to wtedy za przyjemnosc.
    Maz daje rade i nie narzeka bo w sumie on to sie jeszcze bardziej boi jak ja,wiec sie cieszy,ze mu nie susze uszu,ze chce tu i teraz :)
    W taki oto sposob wlaczyl sie i instynkt tacierzynski hihi :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko dżemy domowe i boje sie ze wyplyna.. Najchetniej to bym z marmolada zrobila ale nie mam :( dzisiaj sobie daruje skończę mieszkanie ale pewnie w tygodniu jeszcze zrobię.. Tylko szukam sprawdzonego przepisu.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja bym zjadla z marmolada albo dzemem brzoskwiniowym, tyle tylko nie wiem jak szukac dobrej marmolady:P to mamy kolejne wyzwanie piekarnicze :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie cos na poprawę pałeczek kwasu mlekowego?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzoskwiniowa domów ale mojej mamie nie wyszla i jest lejąca wiec raczej wyplynie ehh..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec jak podejrzewałam coś tam mam- niewielki stan zapalny. Mam przemywać tantum rosa i przepisał mi jakiś lek który po jednym zastosowaniu ma zadziałać. Poza tym znow dostałam duphaston na bol brzucha i to mnie martwi bo cholernie zle mi się kojarzy. Staram się nastawić ze to dmuchanie na zimne ale mi smutno.
    generalnie ok. Usg nie było. Dostałam skierowanie na mocz, krew i.. Hiv

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała będzie dobrze, a duphaston dostałas zapobiegawczo. Musisz przystopowac trochę z tym szarzowaniem,remonty,ciągle w biegu. Chyba trochę ostatnio poszalalas.
    A badania mam takie same plus tsh,ft3 i ft4 oraz obciążenie glukoza.

Dziś trafiłam na wpis dziewczyny ktora rodziła w szpitalu w którym ja chcę robić. Dużo przydatnych informacji podała.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz hiv,robiłam,:P na kile tez i jakies inne pierdoly

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem. Gin powiedział ze tapetowac to ja mogę najwyżej jednym palcem na siedząco ;) ja dalej na glukozę nie dostałam ale nie odzywam się w tej kwestii lidze na to ze mnie ominie jak Shibuye bo miałam idealne wyniki ze zwykłego cukru. teraz leze bo mnie pika z jdnej strony brzuch.

natali czego ciekawego się dowiedziałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:36

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jak podejście personelu do ciebie i dziecka. Co należy zabrać dla Ciebie i dla dziecka. Dziewczyna leżała 8 dni, więc wszystkie zmiany zaliczyła. Pomoc laktacyjna jak wygląda. Nawet mail zostawiła w razie pytań.

Hiv już robiłam ale ponoć dwa razy trzeba. Zrobię i drugi raz. Badania 12.08 ,bo wizyta 17.08 a chcemy wyjechać 12.08 po usg. Idę do mojej gin z przed ciąży z Nati. Obiecalismy pokazać siostrę, a Marzena jest ciepłą osobą i zna Nati. Robiła jej dwa razy posiew w 4 i 5 latkach.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam siły dzisiaj i chyba do szpital podjade z mała:( Goraczka zamiast spadac to rosnie juz mam dosc. Teraz spi wiec weszlam odetchnac chwile na necie:)

U lekarza byłam i nie ma ani gardla czerwonego ani kataru ani kaszlu jakiegos brzydkiego osłuchowo ok tylko ta goraczka 39.8:(:(:( leki zbijaja max do 38.5

Jesli chodzi o sex to ja znowu jak nie wyżyta moglaby zawsze i wszedzie w tej ciazy:P a mój zadowolony chodzi :P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak opinia tej dziewczyny? Zadowolona?

Laura teraz zalicza każde usg i wiez z maluszkiem ma wieksza niż mogłabym się spodziewać :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka a co podajesz corci? Plus tego taki ze przy wysokiej temperaturze zarazki gina.. Wiem wiem marne pocieszenie dla zmęczonej i zmartwionej mamy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak była zadowolona. Dla mnie to ważne informacje, bo nawet jak coś trafiałam na temat tego szpitala to z 2012-2013 roku. Albo ogólnie, że do bani itp. Zero konkretów.
    Pisała, że do szpitala body i pajace zapinane z przodu. Kaftaniki w ogóle się nie sprawdziły.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Czy moze jaka mama szuka ubranek dla chlopczyka na start? Mam do sprzedania 56,62,68 poczawszy od bodow, spioszkow, pajacykow do spodenek, sweterkow bluzeczek, kurteczek i kombinezonu. Mam rowniez do sprzedania spiworek 0-6mc oraz sukienke dresowa ciazowo idealna na lato w kolorze brudny roz

Everka lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• natali101 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, a to nie trzydniowka?

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali czy ja dobrze kojarze, ze na Karowej zamierzasz rodzic?

Ja wczoraj gadalam ze swoja gin. i blizej porodu da mi rozpiske, kuedy ma dyzury w MSWiA i jak zaczne rodzic w taki dzien to tam pojade, jak nie to Sw.Zofia i chyba IMiDz

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya zjedz cos słodkiego, napij sie mleka albo czegos gazowanego,i czekaj :-*

Ni ja tez mmysle kocykiem przykryć i w beciku bedzie.. Tez,nie wiadomo jakie nasze dzieci będą...czy będą cieplo Lubiec czy raczej nie:P wszystko wyjdzie w trakcie tak na prawdę...
    Ja śpiworka nie kupuje bo wydaje mi sir ze nie ma sensu, bo dziecko szybko wyrośnie z tego..cieply kocyk i tyle..
    I tak pewnie będę die budzic co chwile i sprawdzać co,tam,u maluszka..
    Eh..nie mogę się doczekać..:) byle do października..:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ