X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a miałam cię dzis pytac- boli cię bardziej czy mniej wraz z przyrostem tygodni? Biedna ty..
    Najgorzej ze człowiek z jednej strony nie chce panikować a z drugiej nie wie czy nie powinien reagowac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wydaje mi sie ze jest lepiej niz wczesniej tzn nie boli mnie calymi dniami. Nadal mam bole podobne do tych miesiaczkowych ale najczesciej jak jest pogoda do bani czyli spadek cisnienia. Ale jak chwile postoje czy pochodze tak jak dzis az w dwoch sklepach bylam to teraz leze i mnie boli a leki mi nie pomagaja. Czesto tez chodze az zgieta bo tak mega ciagnie do dolu. Jakos musze to przetrwac uspokajaja mnie wizyty choc nastepnej sie troszke boje bo jesli sie okaze ze szyjka znow sie skrocila to wtedy pessar mi zaloza. Ja mam te skurcze bolesne i juz od dlugiego czasu ale poki co nie powodowaly skracania a ostatnio sie troche skrocila choc na ten tydz byla ok ale jesli dalej sie bedzie skracac to nie ma na co czekac.
    W ciazy z Patrykiem na tym etapie tez pojawialy mi sie ciagniecia i twardnienia czasem i nic sie nie dzialo a ty jestes swiezo po wizycie wiec mysle ze u ciebie to nic zlego kochana.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, wiem Kochana,ze Ty na zakupach nie bardzo dajesz rade :(
    Fajnie jednak,ze udalo Wam sie pare rzeczy na promocjach zakupic :)
    Wiesz Mamusie chyba juz tak maja,ze teraz wola Maluszkowi cos kupic niz sobie hihi
    Bynajmniej ja tak mam ;)

Powiem Wam,ze teraz im dalej tym bedziemy jeszcze bardziej sie zastanawialy nad naszymi brzuszkami.
    Czy dany bol jest ok itp.
    Pierwsza ciaza to juz wgl wielka zagadka, czy to Dzidzius sie tak uklada, czy to juz ciezar sie tak odczuwa.
    Tez nieraz sie zastanawiam,ale przy lezeniu przechodzi bol,no chyba ze dluzej tez poleze na danym boku to gorzej.

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mnie tez boli.. Na ppczatku ciąży byly to typowe skurcze.dlatego nic,mi nie wolno bylo.. Teraz czuje jak mnie cos rozpiera..az boli..ale juz wyczailam ze to mala sie rozpycha tak..bo to inny bol.
    Wczesniej skurcze jak miesiączkowe. Nie mogłam chodzić,przechodzilo jak leżałam..
    Potem miałam takie jakby pulsowanie i nagle bole..tez nie normalne to bylo według mojego gin.. Teraz czuje ze twardnieje. Jak wstaje albo siusiam to bardziej boli.. Jak wstaje czy zmieniam pozycje... Ale to chyba przez mala, bo pozmieniam pozycje i przchodzi..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona dla mnie to druga ciaza jest zagadka hehe:)
    A ja z checia bym sobie cos tez kupila ale nadrobie jak urodze i wroce do figury to wtedy jade na mega zakupy:) teraz niech korzystaja chlopcy:)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:46

izulkaa, Mala_Czarna_89, haen, Rozmarzona, MadaLena30, Ona_89' lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta ciąża to też całkiem inna bajka. Nie miałam wczoraj usg ale na fotelu byłam i trochę mnie to uspokaja. Jeszcze plecy bola ale i na górze i na dole wiec podejrzewam ze to duży brzuch robi swoje.
    Jak urodzę to chyba odetchne, czuje się jakby mój organizm nie radził sobie z ciaza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakoś tak łatwiej gdy wiem ze ktoś ma podobnie i to nic złego. Dobrze ze jesteście :*

Perełka jak się czułaś przy takim smyku wiedząc ze niedługo też takiego będziesz miała? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:22

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala proszę cie ty od kilku miesięcy bylaz,aż za bardzo aktywna ...:)
    Musisz wyluzować.nie da się do 9go miesiąca byc na pełnych obrotach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:22

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala twoj sobie nie radzi z ciaza?? Hmm to ja w ogole jestem wykolejencem:p

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mam wrażenie ze mało robię tylko gnije całymi dniami?
    Ginger hehe coś ty :P ja się boje ze cały czas będzie ok aż nagle trach akcja i koniec. Nie wiem czemu może za dużo smutnych historii.

W każdym razie jak Laura wyjedzie plan mam taki by przejrzeć i wywołać zdjęcia a do tej pory nie wywolalam uwaga żadnych choć 7 lat jesteśmy na swoim. Wiec jest co robic

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Zorro, Ginger i zabcia2806 - możecie mi już pisać wiadomości z danymi :)

Jak mam Ci wysłać wiadomość? Bo nie umiem :-D

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala prosze cie nie dobijaj mnie:( co ja mam powiedziec osoba ktora zawsze na najwyzszych obrotach rodzina dom praca znajomi wszystko ogarniete ja na dupie usiasc nie umialam wiecznie cos do zrobienia a teraz jedyne co moge to lezec wow :( wiesz jaka sie czuje bezuzyteczna?:( czasem sobie musze poplakac z tej bezsilnosci:( a ty moja droga co chwile cos robisz biegasz wiec prosze cie nie pisz mi ze tylko gnijesz bo w koncu czas najwyzszy spuscic z tonu i odpoczac tak?
    A poza tym mam cie trzepnac w glowke z tymi negatywnymi myslami? Jak ja bym was wszystkie posadzila i normalnie klapsy kazdej z was.

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorro wchodzisz w przyjaciółki swoje i tam masz koperty na ktore klikasz i piszesz:)

Jesli chodzi o tiule to one są ani sztywne ani miękkie bo i te i te sie nie nadaja zbytnio. Trzeba trafic w taki pośredni dlatego ja kupuje w sprawdzonym sklepie na alegro kupilam raz za 3,50 chyba i takie wielkie G ze szok. Nie układał sie tak jak powinien.

Moja mała dzisiaj ma 3 dzien taka goraczke:( krostek nie ma narazie takze czekamy. Wogoel moj mial mnie zmienic zebym mogla wrocic do domu i sie wykapac i zapomnial o mnie wyobrazcie sobie.

Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Dziękuję Nala :)

Dziewczyny z twardniejacymi brzuchami jako laik mam pytanie:
    Mam twardy i jakby napięty brzuch na dole (z drugiej strony nie mamtam tłuszczyku wiec nie wiemczy cały czas nie jest twardy). Gdy siadam to napięcie puszcza ale chwila (dosłownie :/ ) na nogach i znow. Nie boli tylko się napina. Macie coś podobnego? Ja dotąd nie miałam a naprawdę dzis się oszczędzam...

Jakbyś miała ciągle twardy, to lekarz by zauważył przy badaniu :-) Moj czasem mi mowi,ze wlasnie mam skurcz mimo,ze ja nic takiego nie czuję. Brzuch bardzo często mi się spina, ale nie tylko dol,a cala macica. Dlatego wiem dokladnie dokąd juz sięga :-) Biorę Luteinę i bardzo na siebie uważam. Już niestety nie noszę zakupów (zamawiam w Tesco albo w Almie). Musisz zwolnić tempo... Mi pomogło,bo miałam już baaaardzo dużo tych skurczów.

• haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    ...Jak ja bym was wszystkie posadzila i normalnie klapsy kazdej z was.

idąc moim wczorajszy torem: seks grupowy się szykuje jak nic :) !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:08

Mala_Czarna_89, perelka89, Ginger84, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej..jak ja się juz nie mogę,doczekać tej malej perełki ;) nie raz sobie wyobrażam jak to będzie jak juz będzie z nami :)
    Co noc w sumie tez mam jakis epizod z malutka :) dzisiaj się przebudziłam w nocy i tak pomyślałam ze szkoda ze nie,jest juZ z nami..moglabym nawet wstawać i budzic sie co 3 godz na,to,karmienie bo i tak teraz non stop,sie budze teraz w nocy:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb jak tam? Wypisali cie?

Moodliszka jak tam?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, przepraszam, ale jak to zapomniał...tzn. ja przyjęłam do świadomości co napisałaś, ale głowie to trudno przyswoić :(

Mała Czarna: mysle, ze pora nauczyć sie odpoczywac poprzez lezenie na dupsku:)!! no przynajmniej spokojnym siedzeniu na miejscu! I nie gnijesz...naprawde nie ma co sie dreczyc, tylko przyjac do wiadomosci, ze tak jest i juz:) urodzi się 2gie dzieciatko, to pewnie bedziesz sie zastanawiala w co rece wlozyc, takze teraz ostatni moment (zwlaszcza, ze Laura to ma 6-7 lat jak rozumiem?), żeby cieszyć sie spokojem, bo starsza cora samodzielna, a mlodsza jeszcze nie pcha sie na swiat:)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze od kilku godzin mam bol dupy- dosłownie :-D Chyba mam jakiś ucisk na nerw,bo lewy pośladek nieziemsko mnie boli i jakby drętwieje.

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ