X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi jakie dyskusje jak na babincu :D!
    Zostawic Was na chwile same i juz brykaja ;)

Dzisiaj problem z odroznianiem osob widze hihi :)
    Aparatka pomylila Shibuye z Mala,a Izulka Haen z Ginger zabawne te nasze rozkojarzenia w ciazy.

Ginger, masz racje bo Ty kiedys opowiadalas,ze w pierwszej wszystko fajnie przebiegalo,a teraz takie rzeczy :(
    Dokladnie nie wiadomo jak przy kolejnej ciazy bedzie :O
    Moj gin sie smial jak mowilam,ze pierwsza ciaza i sie boje,a on ze przy drugiej i trzeciej tez tak bedzie.
    Trojka dzieci no nie na te czasy jak dla Nas :)

Mala, tez na mnie tak przez moment zle podzialaly te wszystkie tematy o przedwczesnych porodach..
    Czlowiek sie strachliwy zrobil,a powinnysmy spiac poslady wszystkie i myslec pozytywnie i ze nie na darmo ten dzial sie nazywa LISTOPADOWKI :)!

I znowu te seksy ja Was wszystkich poubijam :O!
    Tez jestem malym zboczuszkiem na codzien,ale teraz sprawy sie maja innaczej,wiec nie kusic tutaj takimi tematami :D

Ginger, a hemoroidy to taki bol przy odbycie tak?
    Bo mnie taki nieraz lapie i sie zastanawiam czy to sie cos nie zrobi :O
    Chyba,ze hemoroidy maja inne oznaki :)?
    Aaa cos mi swita,ze takie sie robia grudki w srodku?
    Nie wiem czy dobrym torem ide,ale gdzies cos mi sie obilo o uszy chyba z jakiejs reklamy hihi :)

Jestes juz z nami :)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna poczatek bedzie u Leury entuzjazm bo maluszke w domku czyli cos innego nowego a potem pojawi sie zazdrosc napewno moja Oliwia mimo iz od samego poczatku byla angazowana w zakupy dla Leny , chodzila z nami na usg nawet wykupilam jej 4d zeby zobaczyla siostre ogolnie byla radosc i wyczekiwanie z jej strony potem jak urodzilam moj zabral ja do szpitala zeby zobaczyla mala i przylozylismy jej do rak zeby zdjecie zrobic. Gdy wrocilismy do domu tez byla radosc biegala pomagala i jak to mowila wyrzucala osrane pieluchy a potem kiedy Lenka uwiesila mi sie na cycu bo takie dni sie pojawily niestety powstala straszna zazdrosc. Oliwia przestala jesc zrobila sie zloscliwa dla mnie i nie słuchala. Trwalo to az 3 miesiace:( ale dalam rade i jakos juz jest lepiej tym bardziej ze juz moga sie wspolnie bawic mala raczkuje i chodzi za raczki take jest inaczej

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cos mi dobrze switalo z tym bolem bo czasem taki mam wlasnie,ale zyly nie dostrzeglam.
    Dzisiaj przy wyproznianiu mnie zabolalo mocniej przez chwile np ;/
    Z zylami tez chcialam napisac,ale nie bylam pewna wlasnie czy nie myle z czyms :)
    No naprawde urokow tej ciazy to troche jest u nas :(

• aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja to juz chyba ze zmeczenia wogoe czytalam gazete i stwierdzilam ze nei ma sensu jej czytac bo widze inne wyrazy niz sa napisane:P:P:P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, nie przejmuj sie bo ja wczoraj ksiazke czytalam i sie sama na siebie wkurzalam,ze nie wiem co ja czytam :)
    Przymierzalam sie kilka razy,pelne skupienie,ale jak dlugo mi to szlo hihi :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja nie podejrzewam żeby trzeba bylo prac.. Sa w summie oslonki różnego,rodzaju na materace,żeby nie przemokły itd..

haen, haen lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ważne! Ponieważ ta grupa jest tajna, nie da się tak zrobić z zaproszeniem, jak Wam opisałam. Każdej z Was napisałam co zrobić, żeby się do niej dostać. Ehh strasznie to skomplikowane ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak mysle ze po czasie jak dzieciaki zobacza ze musimy tyle czasu poswiecic maluszkom to moga sie zaczac problemy tym bardziej ze jest duza roznica wieku i tyle czasu byly naszym oczkiem w glowie. No nic damy rade :)

Tak Rozmarzona mniej wiecej tak to wyglada:/ nie zycze zeby was dopadlo bo to nic przyjemnego.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona dlatego,ja zrezygnowałam póki co z czytania książek bo jedno zanie czytam 5 razy a i tak nie wiem co czytam, faktów nie umiem skojarzyć i nie pamiętam co bylo na poprzedniej stronie ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no drogie mamy też nie spodziewam się fajerwerków musimy jakoś przez to przebrnąć z naszymi dzieciaczkami odwrotu nie ma :D wierze ze rodzeństwo jest bardzo ważne i damy radę mimo fochow i zazdrości ;)

Skarb rozumiem ze pessar nadal szyjkę trzyma nawet przy tylu cm i sprawia ze się nie otwiera? trzymamy tu wszystkie kciuki za was.

A materace kokosowe lub z gryki ile kosztują? Bo wcale się nie orientowalam jeszcze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas problem z podróżami. Bo zawsze jechałam z Nati wszędzie,ze szkoły i na zajęcia zawsze ja. Sporadycznie dziadek lub od święta tatuś. A tu za chwilę mamusia zostanie wyłączona na jakiś czas z użytku.
    Tłumaczę jej, że pierwsze tygodnie tak będzie ale później pakujemy małą do auta i jedziemy.
    My nie będziemy angażować Nati do opieki, czy pomocy. Jeśli sama nie wyjdzie z inicjatywą,to my nie będziemy narzucać. Ona widzi jak cierpią starsze dzieci u naszych znajomych, kiedy są zmuszane do zabawy, czy opieki nad młodszym rodzeństwem. Tego chcemy jej oszczędzic.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole siedzenie w szpitalu pozwala mi na wymyslanie nowych rzeczy "do oferty" mam juz pół zeszytu zabazgrane co bym chciala szyc:)

Wogole siedze i sie chichram sama do siebie jak sobie przypomnialam co kiedys zrobilam swojemu ze zlosci zaraz pomysla tu ze jestem nienormalna tak sie nabijam i uspokoic sie nie moge:P

natali101 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nala:-)

Nala85 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie dowiedziałam się, że szyjka zamknięta, długa, łożysko jak trzeba ułożone, brzuch ok. USG nie miało być dziś robione, ale, że ostatnio nie udało się zbadać główki to lekarz zrobił za darmo i mam zdjęcie samej główki :P. Za to dał podejrzeć dzidziusia ale duży chłop się zrobił :), śliczny jest he :). Co do wyników krwi, są słabe i dostałam ferrum żelazo do żucia 2 razy dziennie, rozgryza się i przez chwilę żuje, tzn. przyczepia się do zębów i jest to słodkie, ale nie za dobre ;). Lekarz powiedział, że to żelazo powinno mi się lepiej przyswajać. Zobaczymy :D. Najważniejsze, że Przemcio ma się dobrze. Niestety wagi dziecka też nie znam, bo to była szybka wizyta za to mniej zapłaciłam ;).

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, Shibuya lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zamawiała któraś z allegro od użytkownika Sylwina5555 bielizne dla dzidziusia?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja też nie mam zamiaru angażować córki do opieki wbrew jej woli- też mnie wkurza gdy ludzie robią sobie dzieci a potem oddają pod opiekę starszemu rodzeństwu. Chodziło mi raczej o poczuchie ze maleństwo jest nasze wspólne a nie tylko mamy i taty. I może uczestniczyć w różnych czynnościach (np wyborze ubranek czy kąpieli) a nie być usuwana na drugi plan.
    ja się boje rozczarowania ze strony Laury bo wyczekala się ładnych kilka lat na rodzeństwo a wiadomo życie nie jest tak kolorowe jak wyobrażenia

Ginger84 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg, nie umiem sie odnaleźć na fb z tymi postami:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    omg, nie umiem sie odnaleźć na fb z tymi postami:D

nie tylko ty.. dzis odpuszczam bo juz padam pomalu jutro tam zajrze i zobacze co i jak..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spokojnie odnajdziecie się, na początku jest dziwnie, ale tylko przez chwilę.

Ginger84 lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb macie wyszukiwarke wystarczy fraze wpisać i jak było coś wpisane to się znajdzie;)
    przedstawiałyśmy się na samym początku.
    Mój mąż był z psem na dworze i zapomniał mleka kupić wrócił i pytam, czy kupił a on że zapomniał.. to ja głowa na stół przed kompem i mówie "Widzisz Wojtuś tata gapa mleka nie kupił nie będzie kakałka" no to mój mąż spodnie na dupe i poszedł do sklepu mimo że protestowałam że kupi rano a mi się przecież świat nie zawali :P

Ginger84, MadaLena30, Sajgonara lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ