X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje ze jak sie poloze na lozku to juz nie wstane dzisiaj :P:P:P Jeju jak mi brakuje wyrka z posciela

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, ze wychodzicie:)

a w ogole izulka na fb masz takie hipnotajzing czarno-biale zdjecie, ciagle mam je w glowie jak cos tutaj piszesz:D

i w ogole na ten moment bede podczytywac fb (wylaczylma powiadomienia na poczte alleluja), ale jakos tak malo czytelny jest dla mnie (moze do szukania konkretnych informacji tak, ale do takiej luznej rozmowy tu mi latwiej i przyjemniej)

izulkaa lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:15

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wysłałam zaproszenie na fb no i nadal czekam na akceptację <chlip>

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cebulka u nas nei ma wysypki cale szczescie bo by nas znowu nei puscili

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zesz w pyte Zbysia nie moglam nadrobic gaduly jedne :)

Magdalena, Perelka, Izulka,Ginger i nie wiem czy kogos nie pominelam,
    dziekuje za zapytanie dalam jakos rade :D!
    Poszlam owszem z Mezem na poczatku i posiedzial ze mna z 20 minut,ale byla na pobieraniu krwi kolezanka,wiec z nia gadalam sobie,a on skoczyl po zakupy wieksze przed praca.
    Wypicie nawet nie bylo takie zle,ale jak tak troche siedzialam to robilo sie nieco slabo i mulilo.
    Chwilami myslalam,ze zwymiotuje,ale zaraz przechodzilo i to chyba tylko psychika tak dzialala hihi.
    Pozniej wrocil pol godziny przed 3 pobieraniem Maz (masakra niezdarnie i bolesnie pobieraly,cale rece bola i 3 razy w dodatku :O) i chcial zebysmy wyszli na zewnatrz na lawke,a ja sie nie chcialam ruszyc i mnie zaczal tym irytowac :D
    Siedzial biedny i widzialam,ze wolalby na dworze,ale no coz dobrze,ze calosc czasu ze mna nie siedzial bo by sie wynudzil,a ja bym sie irytowala.
    Wgl to te babki przy pobieraniu troche niemile bo przyszlo malzenstwo z maluszkiem w nosidelku i zapytali czy przyjma ich przed przerwa i nie przyjely..
    Masakra wracali sie z takim malenstwem i pewnie po pol h wracali.

Takze Magdalena, Maz wcale sie tak nie przydaje bo lepiej poczytac ksiazke i zalowalam,ze jej nie wzielam bo i tak potem sama siedzialam :)

Jedno mnie zastanawia..nie wolno chyba wody przed badaniem z rana tez pic?
    Ja sie przyznam,ze jak wstalam to zrobilam 3 lyczki wody i boje sie czy to nie zakloci wyniku ;/
    Kolezanka byla w szoku,ze ja juz wiekszosc rzeczy mam kupione dla Malej,a ona 31 tydzien i jeszcze prawie nic hihi :)

Haen, zrobilam to samo co Ty z tabletka.
    A wiec nie mialam przy sobie i dopiero w domu wzielam i odrazu zjadlam banana bo nie wytrzymalam hihi.
    E tam zazyta,zazyta tylko z wchlonieciem gorzej i tam jedna dawka ;)

Musze troche polezec bo tylek strasznie mnie boli tak niewygodne mieli krzeselka i za godzine przyjezdza moja mama z bratowa i dwoma bratanicami..
    Nie mam szczerze troche sily na to,ale one ida do parku,a potem tu na chwile maja zajsc,wiec musze dac rade :)

Ginger, no kiepsko bylo na poczatku cholernie usnac,ale zmusilam Meza by wylaczyl tv i latwiej bylo :D

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie wydaje, ze jak raz wzielam nieprzepisowo tabletke to katastroy nie bedzie:)
    a na glukoze wezme ksiazke lub pelna baterie w telefonie i bede buszowac po internetach

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    tez mi sie wydaje, ze jak raz wzielam nieprzepisowo tabletke to katastroy nie bedzie:)
    a na glukoze wezme ksiazke lub pelna baterie w telefonie i bede buszowac po internetach
    ja mam taki sam plan, ale sama nie wiem kiedy to badanie robić, bo chyba lepiej później - w sensie - bliżej wizyty u gina? i jak jest z tym niejedzeniem? bo niektóre pisały że 12h a ja czytałam w necie że min. 8h?

• okocica Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, sprzedam paczkę ubranek dla dziewczynki.
    Wystawiłam całą paczkę na allegro, licytacja od 35 zł.
    Zapraszam do obejrzenia zdjęć :)
    Są to ubranka tzw. przejściowe - idealne dla bąbelków urodzonych jesienią.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5578441352

Pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów :)

• haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    ja mam taki sam plan, ale sama nie wiem kiedy to badanie robić, bo chyba lepiej później - w sensie - bliżej wizyty u gina? i jak jest z tym niejedzeniem? bo niektóre pisały że 12h a ja czytałam w necie że min. 8h?

moja gin mowila, ze najlepiej zrobic w 26 tc., ja zrobie w polowie 25, a na wizye pojde chyba w 27 lub 28, tyle, ze w razie czego bede mogla sie skonsultowac u innej lekarki po tygodniu

odnosnie przerwy nie wiem, ale sie dowiem jeszcze

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen :) to dobrze ze ci sie podoba :) dziekuje :-*fotografia to moje hobby:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka no to przyznać trzeba, że organizowanie się masz w jednym palcu. Ja bez dzieci nie zawsze umiem się pozbierać, a co dopiero z dwójka. I w sumie bez pomocy ze strony partnera. Chyba muszę sobie zacząć lepiej organizować czas :-P

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę robię w poniedziałek czyli w połowie 25 jakos :P kazał mi zrobic przed sama wizyta u niego a wizytę mam,w środę :P

Czyli nie bralyscie tabl na tarczyce w ogóle czy nie bralyscie na czczo?:P bo rozumiem z tego ze wzięłyście ale pozniej z jedzeniem :P ale jestem pojętną dzisiaj..ide,chyba spać zaraz,bo padam znowu :P
    Rozmarzona ja pije..w nocy wstaje i tez musze się napić bo mnie suszy :P jak dla mnie to ważniejsze żeby nie jesc :P
    Kurde to u mnie juz 2dni będą takie kijowe z ta tabletka.dzisiaj w sumie po 15 min od,jej wzięcia zjadałam bulke :P i nie minęlo 4 godz od brania witamin :P ale w poniedziałek tez tak niestety bedzie..bo wyjde stamtąd pewnie koło 10..

Glukoza zakupiona :P mnie przerażają 3klocia i jeszcze za 1 razem duzo mi wezmą krwi bo duzo badan.. I mocz..jej żebym nie zapomniała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:26

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, ja wlasnie tak jak haen pisala bylam juz przy 26 tyg.
    Jak bylam na wizycie u niego w 24 to powiedzial za dwa tyg i dlatego dzisiaj.
    Wizyte mam u gina dopiero za dwa tyg wiec mysle,ze to takiej roznicy nie robi czy tak dokladnie przed wizyta u gina :)
    Najgorzej,ze jeszcze mnie czeka morfologia czyli 5 klucie w ciagu 4 tygodni ;/
    Ciesze sie,ze to narazie ostatnie w miare klucie bedzie,a potem znowu na tarczyce.
    Niestety wszystkie terminy mi sie rozbily bo tsh musialam szybciej zrobic teraz,a tak zawsze robilam jednym machem z morfologia i jedno klucie.
    Matko jak ja to napisalam chaotycznie nie mysle przez ta pobudke po 6 bo nie moge za dnia usnac choc probowalam na wszystkie strony i takie tego efekty..

Izulka, bralam tabsa na tarczyce tylko nie odczekalam pol h ;)
    Dokladnie rano taki kapec,ze nie dalo rady sie nie napic.
    Ta kolezanka co robila krew to mowila,ze ona zjadla pol bulki przed badaniem i zle wyniki jej wyszly :)
    Nie ponawiali jednak badan i dali jej papiery o tej cukrzycy,a tak naprawde jej nie miala hihi pokrecone :)

Wlasnie gotuje wode na galaretki agrestowa (mmm moja ulubiona) i truskawkowa.
    Bede dzialala z szybkim deserem z bita smietana i czekolada ;)
    Na obiad nie wiem czy zbiore sily,ale planowalam makaraon z pieczarkami na ostro z serem, sosem pieczarkowo smietanowym i na to swieze kawalki pomidora ;)

• haen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory laczylam badania krwi, zeby tsh bylo z tymi ogolnymi. Ale przed glukoza spytam sie gin czy brac euthyrox czy nie.

A sama sobie robilas to zdjecie czy ktos inny?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Molcia, ja wlasnie tak jak haen pisala bylam juz przy 26 tyg.
    Jak bylam na wizycie u niego w 24 to powiedzial za dwa tyg i dlatego dzisiaj.
    Wizyte mam u gina dopiero za dwa tyg wiec mysle,ze to takiej roznicy nie robi czy tak dokladnie przed wizyta u gina :)
    Najgorzej,ze jeszcze mnie czeka morfologia czyli 5 klucie w ciagu 4 tygodni ;/
    Ciesze sie,ze to narazie ostatnie w miare klucie bedzie,a potem znowu na tarczyce.
    Niestety wszystkie terminy mi sie rozbily bo tsh musialam szybciej zrobic teraz,a tak zawsze robilam jednym machem z morfologia i jedno klucie.
    Matko jak ja to napisalam chaotycznie nie mysle przez ta pobudke po 6 bo nie moge za dnia usnac choc probowalam na wszystkie strony i takie tego efekty..

Izulka, bralam tabsa na tarczyce tylko nie odczekalam pol h ;)
    Dokladnie rano taki kapec,ze nie dalo rady sie nie napic.
    Ta kolezanka co robila krew to mowila,ze ona zjadla pol bulki przed badaniem i zle wyniki jej wyszly :)
    Nie ponawiali jednak badan i dali jej papiery o tej cukrzycy,a tak naprawde jej nie miala hihi pokrecone :)

Wlasnie gotuje wode na galaretki agrestowa (mmm moja ulubiona) i truskawkowa.
    Bede dzialala z szybkim deserem z bita smietana i czekolada ;)
    Na obiad nie wiem czy zbiore sily,ale planowalam makaraon z pieczarkami na ostro z serem, sosem pieczarkowo smietanowym i na to swieze kawalki pomidora ;)
    kurczę to już w ogóle nie wiem co zrobić, bo wizytę u gina mam dopiero w 29 tyg. :( a ogólnie muszę zrobić to badanie do końca 27 tyg, z tego co mi lekarz mówił, a zatem chyba zrobię dopiero w 27, bo obawiam się, że ja tę cukrzycę ciążową mam gwarantowaną, mam od zawsze wynik w górnej granicy normy na czczo :(

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny za tolerancje w sensie,ze dalyscie rade wybaczyc pewne rodzaje zdrady.
    Ja bym nie potrafila i wiem to doskonale o czym mojemu przypominam jak czasem o czyms uslyszymy w filmie np,ze ja bym rzucila w pizdu :)
    Za duzo bym o tym pozniej myslala i wypominala przez co by byly ciagle awantury.
    Na szczescie moj nigdzie tak nie lata i dal mi dowod wiernosci jak jego kolega sobie polecial na jakas laske majac dziewczyne i mieszkajac z nia..
    Moj niezle go wtedy skomentowal i zaraz mi o sytuacji opowiedzial.
    Jestem zdania,ze facetowi nie do konca mozna ufac,ale nie moze do konca jemu jak innym babom modliszkom (niee modliszka nie chodzi o ciebie tylko o zwrot :D),ktore owijaja facetow sobie wokol palca.
    Siedzimy zazwyczaj razem w domu albo razem gdzies idziemy,a tak to ciagle w pracy i zycie plynie uciekajac przez palce ;)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że w pepco jednak są poszewki na poduszki, dziękuję dziewczyny za cynk! nabyłam za 7,99zł takie miłe misiowate, ha :D zadowolona jestem i choć materac nie przyszedł jeszcze, to ja na gołym stelażu mam już pościel ;)

Z moim mężem też zjedliśmy razem beczkę soli. przez te 10 lat przeszłam z nim najtrudniejsze i najlepsze momenty mojego życia. Bywało ciężko, ale to wszystko doprowadziło nas do etapu w którym jesteśmy teraz, gdy jesteśmy pewni na miliard procent swoich uczuć, ja wiem, że to moja druga połowa na całe życie :)

Ginger nic do szkoły nie kupowaliśmy jeszcze. W drugiej połowie sierpnia mąż ma urlop, to skompletujemy wyprawkę.

2h na placu zabaw, 3 spotkane koleżanki, ludzi mi było trzeba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:53

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia Kochana, to zrob moze szybciej troszke gdzies w 26 tyg?
    Zeby tez nie na ostatnia chwile w razie a tfu gdyby Ci nie poszlo tego wypicie :)

Ja wlasnie nie bralam letroxu bo nie wiedzialam czy czegos w wynikach nie zakloci,a zawsze mozna pozniej wziasc :)
    Albo haen w laboratorium je zapytaj czy mozesz polaczyc te badania z ogolnymi?
    Mysle,ze z tym raczej nie bedzie problemu troszke wiecej Ci upija krwi ;)
    Tez zawsze razem staralam sie badania robic,ale nie wyszlo teraz i bede miala rozjechane do konca juz pewnie.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Molcia Kochana, to zrob moze szybciej troszke gdzies w 26 tyg?
    Zeby tez nie na ostatnia chwile w razie a tfu gdyby Ci nie poszlo tego wypicie :)

Ja wlasnie nie bralam letroxu bo nie wiedzialam czy czegos w wynikach nie zakloci,a zawsze mozna pozniej wziasc :)
    Albo haen w laboratorium je zapytaj czy mozesz polaczyc te badania z ogolnymi?
    Mysle,ze z tym raczej nie bedzie problemu troszke wiecej Ci upija krwi ;)
    Tez zawsze razem staralam sie badania robic,ale nie wyszlo teraz i bede miala rozjechane do konca juz pewnie.
    hmm, no też w sumie racja .. może tak zrobię, no nic najwyżej się uśmiechnę do mojej ciotki-gina po poradę, jak coś wyjdzie źle, bo moja wizyta tak późno jest dopiero zaplanowana tym razem..

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ