X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Jeśli ktoś jeszcze (tak jak wcześniej ja) nie wierzy, że w 2mc może być widoczny brzuch, to proszę :)

sy9nwn.jpg
    ju7o93.jpg
    ale brzucho mala czarna to tez moja druga ciaza starsza od twojej ale ja przy twoim mam plaski hehe :P olcia gratki blizniakow :P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam wczoraj po tym wszystkim. Nie dostalam wydruku bo jak srwierdzila tam jeszcze nic nie ma.
    Nie wiem co o tym myslec. Objawow dalej zadnych.
    Blizniaki gratulacje tez kiedys chcialam ale odechcialo mi sie jak Oliwia zaczela chodzic i rozrabiac.

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, cały czas Was podczytuje bo dopóki @ nie ma to teoretycznie ciaza jest. Ja sie nastawilam na najgorsze i nawet w 80% jestem z tym pogodzona.A wszystko z powodu przyrostu bety ponizej normy. W koncu przestalam ja robić bo za duzo mnie to nerwów kosztowało. W sobote mam usg i wtedy sie wszystko okaze. Ja sie naczytalam i pewnie bedzie albo puste jajo albo pozamaciczna. Chyba łatwiej mi z takim podejsciem i wydaje mi sie ze bedzie mniejsze rozczarowanie.
    Dobrze, że mam duzo pracy i jakos leci dzien za dniem.

Życze Wam miłego dnia, u nas sloneczko na całego :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza cora przechodzi sama siebie. Przychodzi i pyta mamo jestem twoim potworkiem. Mowie nie skarbie jestes moim szczesciem. Ale mamo jestem twoim potworkiem . Nie skarbie jestes moim szczesciem. Po ktoryms razie wkoncu odpuscilam i mowie dobrze jestes moim slodkim potworkiem. Reakcja mojej corki: tato a mama mnie od potworow wyzywa.
    Rece mi czasami opadaja

Betty Boop, Izzy, Aga_502, Ona_89', olcia88, ewulek lubią tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) ja jakos wstalam z lozka zjadlam sniadanko no i wybieram sie do pracy, nawet nie najgorzej sie czuje wiec mam nadzieje ze jakos przetrzymam dzien w pracy. Maz mowil zebym juz powiedziala dyrektorce ale nie wiem czy juz jestem gotowa na ta rozmowe. Dzis jeszcze z rana lece na bete, bo lekarz kazal zrobic. Milego dnia Mamuśki :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Witajcie, cały czas Was podczytuje bo dopóki @ nie ma to teoretycznie ciaza jest. Ja sie nastawilam na najgorsze i nawet w 80% jestem z tym pogodzona.A wszystko z powodu przyrostu bety ponizej normy. W koncu przestalam ja robić bo za duzo mnie to nerwów kosztowało. W sobote mam usg i wtedy sie wszystko okaze. Ja sie naczytalam i pewnie bedzie albo puste jajo albo pozamaciczna. Chyba łatwiej mi z takim podejsciem i wydaje mi sie ze bedzie mniejsze rozczarowanie.
    Dobrze, że mam duzo pracy i jakos leci dzien za dniem.

Życze Wam miłego dnia, u nas sloneczko na całego :)
    Betty nie myśl tak. Ja też miałam niski przyrost (pierwszy 33%, drugi 43%, trzeci 62% a czwarty 52%), ale cały czas staram się mieć nadzieję. Wiem już że to nie pozamaciczna, bo pęcherzyk tydzień temu był w macicy. Był mały, ale gin pocieszał że to jeszcze nic nie znaczy. Jutro kolejna wizyta i zobaczymy... Nie dopuszczam do siebie myśli, że coś mogłoby być nie tak :(

Betty Boop, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety tez się wczoraj pojawiło lekkie brązowe plamienie, pojechałam na sor, lekarz stwierdził, że jego zdaniem nie jest to 99% pozamaciczna, ale pęcherzyk rośnie za wolno i żeby powtórzyć betę jeszcze 2 razy, do tego dał mi duphaston na ten mój kijowy progesteron bo to pewnie stąd plamienia :/ no i na koniec optymistycznie stwierdził żeby się nie przejmować, bo na tym etapie poronienie niczym nie grozi

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola no u mnie te przyrosty na podobnym poziomie były. Teraz juz nie robie bety bo mnie o zawał przyprawiają ;)Trzymam kciuki aby na jutrzejszej wizycie okazało sie, że wszystko u Ciebie ok.
    Molcia za Ciebie tez trzymam kciuki.

Molcia, hiacynta99 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki nie ma się co dolowac :)!

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny.połowa sukcesu to optymistyczne myślenie.

Kasia Kraków, hiacynta99 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, jak samopoczucie? U mnie lekkie mdłości dopiero po jedzeniu. Zawsze były od rana. Może już będą po prostu mniejsze. :)

Dzisiaj tylko pozytywnie myślenie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie trochę lepsze wczoraj myślałam że się skończę tym wynikiem bety...:(
    zauważyłam u siebie w pracy jak robie Bete wyniki są spore a Diagnostyce jakieś niższe inne

jak nie plamie i czuje się dobrze i w usg było w porządku nie mam się co martwić ?

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że nie masz się czym martwić, wszystko jest dobrze :)

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    No u mnie trochę lepsze wczoraj myślałam że się skończę tym wynikiem bety...:(
    zauważyłam u siebie w pracy jak robie Bete wyniki są spore a Diagnostyce jakieś niższe inne

jak nie plamie i czuje się dobrze i w usg było w porządku nie mam się co martwić ?
    Pewnie, że nie. :) Czekaj cierpliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko martwi mnie jeszcze jedna rzecz ze ja się tak dobrze czuje objawy które mnie męczył wcześniej przeszły tylko sutki wrażliwe mam a tak to czuje się jak bym nie byłą w ciąży chyba to źle nie wróży>? z pierwszą ciażą np wogóle nie miałam objawów żadnych też super się czułam
    mam już jakieś czarne myśli
    a no i zmieniłam lekarza bo jak wczoraj zadzwoniłam do swojej z wynikeim bety to mi powiedziała że nic mi nie zrobi teraz jak się zapytałam czy luteine zwiekszyć to powiedziała że nie ma takiej potrzeby a nawet mi nie zrobiła na pierwszej wizycie progesteronu :/

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was ja po rozmowie i powiem wam ze pani kierownik cieszyla sie bardziej niz ja no i podpowiedziala mi zebym od 1 kwietnia poszla na l4 bo nie chce bym stracila dzidzie bo ona sama poronila ciaze i wie ile to lez wylanych jest i bolu wiec od 1.04 sie bycze z corcia w domku :) tak sie balam a wyszlo pozytywnie kazdy mi gratulowal :) dziewczyny glowy do gory mnie tez brzucho bolal i kregoslup tak jak do porodu ale przeszlo bo mysle w tej ciazy pozytywnie w pierwszej bardziej panikowalam :)

Izzy, Ona_89', ewulek lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta zazdroszcze ci bez objawow ja to sie az tak zle czuje ze nie jem za duzo bo mam potworny nie smak w ustach a ciesz sie ze bola cie piersi bo ja mam nic w biustonoszu i martwie sie o pokarm gdy malenstwo sie urodzi

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) ja też się strasznie boję rozmowy z szefem

8599dqk3hnnly0qz.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja w tej ciąży zrobiłam bete tylko raz żeby potwierdzić II kreski.. w poprzednich ciałach bylam po 2-3razy nz becie i ciągle się stresowalamoichm i liczyłam.. :(
    nie stresujemy maluchów!!

i wiecie co? Jestem w ciąży 3ci raz i nikt nie kazal mi robić progesteronu.
    Weź ta luteine po cichu, przeciez to nie zaszkodzi a jeśli masz się czuc bezpieczniej..:) mi lekaz teraz dal 3x dzuennie po 100 mg.. ale powiedział ze jeśli cos mnie zaniepokoi to nawet do 700mg dziennie mozna tego brac.. mi kazal tez podwójna dawke foliku brać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 10:47

km5supjy0xczfwah.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest serduszko,pięknie bije. Wg usg 6 tydzień 5 dzień.

Izzy, maia1991, ~~Ania~~, Molcia, szczesciara25, Mala_Czarna_89, Aga_502, Ona_89', hiacynta99, olcia88, Nala85, ewulek, Kasia Kraków, Nuffeq, Betty Boop lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ