X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mw26 gratulacje :) celine nie taki diabel straszny jak go maluja nie ma sie co bac ja tez sie balam a wyszlo super :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) gratuluję!! Usg pokrywa się z OM?:)

km5supjy0xczfwah.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję 2 serduszek <3 <3

Dzisiaj same pozytywy Dziewczyny!

vhyHp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listopadowki wpisujcie sie tutaj to tabelka stworzona przez buffy
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NjHNq4-BsTTEfbIjtsz5r48X2wCoME-9yARmhyjil9o/edit#gid=0

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania w ktorym tc jestes?

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was ma czasami takie odczucie jakby sie tam juz dzidzia ruszala bo ja mam juz takie odczucie :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie musze zrobic morfologie mocz i glukoze ile wczesniej przed wizyta mam zrobic te badania?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6t0d - zaczynam dziś 7 tydzień :)

maia1991, Kasia Kraków lubią tę wiadomość

vhyHp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    mam pytanie musze zrobic morfologie mocz i glukoze ile wczesniej przed wizyta mam zrobic te badania?:)
    ja mam wizyte 23 kwietnia a badania mam zrobic 16/17 kwietnia zeby na wtorek 21 kwietnia juz byly :) ania to super ja jutro wchodze w 9tc <3

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    czy ktoras z was ma czasami takie odczucie jakby sie tam juz dzidzia ruszala bo ja mam juz takie odczucie :P
    Też mam czasem takie wrażenie. Siedzę w pracy czy w domu i gadam do tego brzucha. :) Mam nadzieję, że szybko poczuje malucha, będę spokojniejsza.

A planuje ktoś zakupić detektor tętna płodu?

maia1991, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

• ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję, bo można wpaść łatwo w panikę - wystarczy, że dzidziuś jakoś się tak ułoży, że detektor nie wyczuje.. i co wtedy? Po prostu trzeba zaufać swojemu organizmowi, wsłuchać się w niego. Jeśli będą już ruchy to będzie łatwiej. A w razie jakichkolwiek niepokojów - tel do gin lub ip... Te pieniążki wolę dołożyć do monitora oddechu ;)

maia1991, Izzy lubią tę wiadomość

vhyHp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    witam was ja po rozmowie i powiem wam ze pani kierownik cieszyla sie bardziej niz ja no i podpowiedziala mi zebym od 1 kwietnia poszla na l4 bo nie chce bym stracila dzidzie bo ona sama poronila ciaze i wie ile to lez wylanych jest i bolu wiec od 1.04 sie bycze z corcia w domku :) tak sie balam a wyszlo pozytywnie kazdy mi gratulowal :) dziewczyny glowy do gory mnie tez brzucho bolal i kregoslup tak jak do porodu ale przeszlo bo mysle w tej ciazy pozytywnie w pierwszej bardziej panikowalam :)
    Kto zajmował się twoją córeczką, jak pracowałaś/ pracujesz? Kurcze, ja musiałam 3,5 roku w domu siedzieć, aż Laura nie poszła do przedszkola, bo nie miałam gdzie jej dać.. Teraz sobie tego nie wyobrażam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 24 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień na nie. Naczytałam się na forum o słabych przyrostach, plamieniach, poronieniach i nierozwijających się maluszkach. No i po co? Dzisiaj mam wizytę i boję się strasznie. Tak bardzo chciałabym w końcu zobaczyć dzieciątko i usłyszeć serduszko.. Wg gina teraz byłby 6-7tc, no musiałoby już być widoczne, a ja się boję tam iść :(
    Obiecuję, że jeśli moje dzisiejsze życzenie się spełni, to będę spokojniejsza.

Dziewczyny, jeśli dziecko się nie rozwija lub jest puste jajo to nie ma żadnych objawów nie?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza ciąża zakończyła się w 6t, było widać tylko miejsce po pęcherzyku - dostałam krwawienia.

Nie czytaj - serio. Po co sama się nakręcasz? Zaraz zaczniesz odczuwać takie objawy, o których piszą dziewczyny. Stres nie jest Ci teraz potrzebny... Skoro dzisiaj wizyta to mam nadzieję, że dr Cię uspokoi :*

Mala_Czarna_89, Ona_89' lubią tę wiadomość

vhyHp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Kto zajmował się twoją córeczką, jak pracowałaś/ pracujesz? Kurcze, ja musiałam 3,5 roku w domu siedzieć, aż Laura nie poszła do przedszkola, bo nie miałam gdzie jej dać.. Teraz sobie tego nie wyobrażam
    na poczatku tescie a potem opiekunka ale teraz musimy juz jej podziekowac mama idzie na l4 :P glowa do gory bedzie dobrze <3

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png

Wysłany: 24 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytam specjalnie, po prostu przez forum przewija się wiele objawów i wątpliwości, same wiecie. Myślę, że mam dziś szansę być najszczęśliwsza na świecie lub całkiem odwrotnie. Zachowuję się jak baba w ciąży haha.

maia opiekunka wie o ciąży czy będzie w szoku? Na pewno się bardzo cieszysz, że będziesz z córcią w domu :)

Z pozytywów żywieniowych: mamy ogromną ochotę na świeżo wyciskane soki. Zaczęło się od tego, że zamówiliśmy w knajpie do obiadu (jednak 40zl za soki to trochę dużo), wczoraj kupiliśmy kilo pomarańczy i 3 grejfruty- starczyło akurat na 3 pełne szklanki, ale pycha.
    Poza tym posiałam kiełki rzodkiewki i brokuła, a Laura rzeżuchę i takimi kanapeczkami się teraz raczymy :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna soki świeże to i ja wyciskam,bo mam ochotę. Nie czytam for, sama poronilam,z Nati ciąża zagrożona,teraz jest chyba ok. Za godzinę odbieram beta i będzie jasne co dalej.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 24 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Mała czarna soki świeże to i ja wyciskam,bo mam ochotę. Nie czytam for, sama poronilam,z Nati ciąża zagrożona,teraz jest chyba ok. Za godzinę odbieram beta i będzie jasne co dalej.
    Z jakich owoców wyciskasz? Ja na razie nie mam wyciskarki, wszystko ręcznie, więc np z jabłek nie przejdzie.

Sama apelowałam o pozytywne nastawienie, wszystko przez dzisiejszego lekarza, niby człowiek czeka na to, a jak przychodzi co do czego to trzęsie gaciami.

Nawet mój mąż zauważył, że w tej ciąży trzeba się ze mną obchodzić jak z jajkiem- seks delikatnie (a najlepiej wcale), uważać na brzuch itd.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu z jabłek i marchewki, a w pracy pomarańcz,grejpfruty i cytryna. Na tą wersję z pracy teraz mnie ciągnie. My z sexem czekamy do wizyty. Jak pozwoli,to wtedy dopiero sex.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też świruje.. i zdaje sobie sprawę, że wiele zachowań to jest po prostu panika. Ale czwarta ciąża.. panika jest uzasadniona.

Mała_Czarna głupot nie czytaj! Ale łatwo się kogoś poucza, sama czytam i dostaje szału. A mąż tylko podchodzi i pyta 'czytasz znowu głupoty? Mam internet zablokować? :D

Natali daj znać jak beta.

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ