X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sszczesciara25 i to jest prawidłowe podejście :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara myślisz ze twoi rodzice mogą się domyślać?
    u nas prosili kilka lat o drugie a ze nic z tego nie wyszło juz dawno odpuścili. I wszyscy byli w szoku

natali101 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy mnie od wczoraj ból brzucha poniżej pępka, nawet w nocy kilka razy się budziłam do tego chce mi się strasznie pić jakbym miała kaca ;) Wizyta w piątek..

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pytają, życzą przy każdej okazji. Będą wszyscy zaskoczeni. U męża w rodzinie dwa porady, jeden na przełomie kwietnia i maja, drugi w lipcu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Szczęściara myślisz ze twoi rodzice mogą się domyślać?
    u nas prosili kilka lat o drugie a ze nic z tego nie wyszło juz dawno odpuścili. I wszyscy byli w szoku
    no oni czesto wspominaja ze by chcieli wnuka tym bardziej ze mialam ciaze biochemiczna w grudniu 2013 ale teraz to chyba nie wiedzieli ze sie staramy tyle i kiedy ma byc to bedzie;) na pewno sie uciesza tego jesteem pewna;) a domyslac sie nie bo ja powiedzialam rodxzicom ze lakoholu w post nie pije a z rodzicami sie widze co tydzien lub co dwa tyg:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    z drugiej strony była bieda i jadły co było czyli większość oparte na mace o zdrowej zbilansowanej diecie ja bym raczej nie mowila
    No coś w tym jest :) Racja :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Męczy mnie od wczoraj ból brzucha poniżej pępka, nawet w nocy kilka razy się budziłam do tego chce mi się strasznie pić jakbym miała kaca ;) Wizyta w piątek..
    Chyba Buffy też wspominała o bólu pod pępkiem.
    Mnie bardziej żołądek dokucza. Z mdłości i z nerwów chyba też..

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie tak strasznie stresuje przed jutrzejsza wizyta ze szok :( caly czas mam nadzije ze wszystko bedzie dobrze ale ten niepokoj jest straszny :(

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Stres jest naszym największym wrogiem! Po moich najnowszych życiowych doświadczeniach uważam, że badania w przypadku kobiet ciężarnych powinny być wykonywane tylko i wyłącznie ze wskazań medycznych i wyniki powinien oglądać tylko lekarz!!! Byłam dzisiaj u lekarza, widziałam i słyszałam bicie serduszka. Bąbel ma 12mm, 7t3d. :D Oczywiście się poryczałam, czując ulgę. Ciśnienie mi skoczyło z wrażenia. :D Lekarz powiedział, żebym się tak nie przejmowała progesteronem, najważniejszy jest przyrost bhcg. Dał luteinę, ale powiedział, że to tak bardziej profilaktycznie. Teraz muszę popracować, ale wieczorem może uda mi się wstawić zdjęcie bąbla. Nareszcie odrobinę odetchnęłam i poczułam ulgę. Już nie zamierzam robić żadnych badań na własną rękę. No, może poza usg 3D na późniejszym etapie na pamiątkę!
    Nagle mi objawy ciąży wróciły, jak zobaczyłam na usg, że jest ok. :)
    Trzymajcie się i nie martwcie się niczym! Będzie dobrze. Musi być!
    Wstępnie termin na 7 listopada. :)

Shibuya, ewulek, szczesciara25, Kasia Kraków, Nuffeq lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Mi moja ginka powiedziała wczoaj, żebym brała witaminki prenatalne już teraz i dała próbkę omega med. Powiedziała, że niczego nie ma za dużo i żadnej hiperwitaminozy nie będzie. Ufam jej, zna mnie od czasów liceum. Ja wielu rzeczy nie mogę jeść. Surowych warzyw ani owoców, glutenu, laktozy, żadnych rzeczy z pesteczkami ani orzechów. Także witaminki się przydadzą. Myślę, że gdybym była w pojedynczej ciąży to bym brała sobie co drugi dzień witaminki. A tak to wiem, że zalecają kwas foliowy i witaminę D3. No i witaminę D wam szczerze polecam bo dużo osób ma jej niedobór. Np ja, jeszcze dawno przed ciążą.

Biorę jeszcze euthyrox na niedoczynność tarczycy. Ginka pytała czy mam Hashimoto, bo przy Hashimoto nie można jodu a on jest w ciażowych tabletkach.

Ja tez wielu rzeczy nie moge jesc wiec witaminy musze obowiazkowo, a poza kwasem foliowym jeszcze biore wapno z wit D. Moja polozna powiedziala ze dobrze

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu super :) mam nadzieje ze wieczorem będę mogła pochwalić się tym samym.
    A teraz zamiast iść się wykąpać to czekam na faceta z węglem pfff wszystko mnie dziś wkurza z tego stresu..
    Mój maz stwierdził ze jest absolutnie pewien ze wszystko jest dobrze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj też gorąco w brzuch i boli :( ale to raczej przez stres w pracy :/

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wizytkę u gina mamy 30.03 doczekać się nie mogę chciałabym zobaczyć serduszko, a o ciąży rodzinie chcemy w święta powiedzieć :)

Brzuch mi pęcznieje i czuję że się tam wszystko przygotowuje. Pewnie szybciej będzie widoczny brzuś jak to w kolejnych ciążach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:11

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Izzy, jeżeli można wiedzieć, ustalona została przyczyna Twoich wcześniejszych poronień?
    Podziwiam Cię, że zachowujesz względny spokój, a nerwy i strach są oczywiście zrozumiałe w Twoim przypadku.
    Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby tym razem się udało!

Niestety nie znam przyczyny. :( Wszystkie moje wyniki są bardzo dobre. Podejrzewam, że to od strony męża był problem. Jeśli teraz się nie uda to będziemy badać plemniki od strony genetycznej. Ale mam nadzieję, że nie będzie już takiej potrzeby. :)

Nie stresuj się tak i nie doszukuj złych objawów. Bo co ma być to i tak będzie a im spokojniejsza jesteś tym lepiej. Ale wiem, że to się łatwo mówi ;) Sama co chwile panikuje. :)

Magu świetna wiadomość, gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 14:58

Shibuya lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    My wizytkę u gina mamy 30.04 doczekać się nie mogę chciałabym zobaczyć serduszko, a o ciąży rodzinie chcemy w święta powiedzieć :)

Brzuch mi pęcznieje i czuję że się tam wszystko przygotowuje. Pewnie szybciej będzie widoczny brzuś jak to w kolejnych ciążach.
    a czemu tak pozno macie pod koniec kwietnia?? nie chcesz wczesniej??? wtedy przeciez juz ba w 12 tygodniu to nie za pozno:?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZCZESCIARA25 - Tak to jest... rozkojarzenie od początków ciąży :P
    30 marca mamy wiztę, w poniedziałek :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Dziewczyny! Stres jest naszym największym wrogiem! Po moich najnowszych życiowych doświadczeniach uważam, że badania w przypadku kobiet ciężarnych powinny być wykonywane tylko i wyłącznie ze wskazań medycznych i wyniki powinien oglądać tylko lekarz!!! Byłam dzisiaj u lekarza, widziałam i słyszałam bicie serduszka. Bąbel ma 12mm, 7t3d. :D Oczywiście się poryczałam, czując ulgę. Ciśnienie mi skoczyło z wrażenia. :D Lekarz powiedział, żebym się tak nie przejmowała progesteronem, najważniejszy jest przyrost bhcg. Dał luteinę, ale powiedział, że to tak bardziej profilaktycznie. Teraz muszę popracować, ale wieczorem może uda mi się wstawić zdjęcie bąbla. Nareszcie odrobinę odetchnęłam i poczułam ulgę. Już nie zamierzam robić żadnych badań na własną rękę. No, może poza usg 3D na późniejszym etapie na pamiątkę!
    Nagle mi objawy ciąży wróciły, jak zobaczyłam na usg, że jest ok. :)
    Trzymajcie się i nie martwcie się niczym! Będzie dobrze. Musi być!
    Wstępnie termin na 7 listopada. :)

No i ja tu mam problem z tym przyrostem slaby

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie nabrzmiałość w podbrzuszu ?
    Ja dopiero po wizycie będę spokojna, ale czuję że tam dzidzi rośnie i macica się powiększa.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png

Wysłany: 24 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    SZCZESCIARA25 - Tak to jest... rozkojarzenie od początków ciąży :P
    30 marca mamy wiztę, w poniedziałek :)
    no wlasnie tak myslalam ze mi cos nie pasuje :P

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 24 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    A czujecie nabrzmiałość w podbrzuszu ?
    Ja dopiero po wizycie będę spokojna, ale czuję że tam dzidzi rośnie i macica się powiększa.
    tak ja po malu widze jak brzuszek rosnie :D ciekawe kiedy bedzie widac tak juz calkiem :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ