X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    A czujecie nabrzmiałość w podbrzuszu ?
    Ja dopiero po wizycie będę spokojna, ale czuję że tam dzidzi rośnie i macica się powiększa.
    mi się wydaje ze na początku jak się dowiedziałam to bardziej czułam ale to pewnie psychika pracowała na pełnych obrotach.
    A mialyscie jakieś objawy (poza brakiem okresu) przed zrobieniem testu? Ja absolutnie żadnych. Za to po zrobieniu testu od razu ze 3 :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od początku bolał strasznie biust, w sumie do teraz to główny objaw... no może jeszcze częstsze wizyty w toalecie ;P

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkliwe piersi miłam i spóźniona miesiączka o 10 dni. A tu niespodzianka, nie liczyłam zupełnie na ten cykl z racji inekcji która mi na cytologii wyszła.
    W pierwszej ciąży bardziej mnie piersi bolały, nawet jak spoczywały w staniku :P

Siusiu chodzę częściej ale nie aż tak często, pewnie z dnia na dzień się nasili temat.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na badaniu krwi...od 6:20 czekałam pod przychodnią a o 7:30 pijawili się ludzie na podwójny cukier bez kolejki matki z dziećmi do lat trzech i ciężarne i mimo ,ze byłam 3 w kolejce to weszłam chyba 10 i o mało nie spóźniłam się do pracy ...a jedna kobietka mówi do mnie żebym ja przepuściła bo jest w ciąży a ja do niej " ja też i czekam od 6 to i Pani może zaczekać " i taka mega cisza zrobiła się na korytarzu ,ze aż mi było głupio ;/

Chciałam odpowiedzieć na kilka waszych postów ale jak przeczytałam wszystkie dzisiejsze strony to zapomniałam co od której chciałam:D

aaa i obiecałam mężowi ,ze pójdę do dietetyka ,żeby ułożyć zdrową dietę ciążową ,żebym nie spuchła jak balon ale jakoś znaleźć nie mogę ;)

Izzy lubi tę wiadomość

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GALARETKA - Po co dietetyk :) Sama jedz dużo warzyw, kasz, nie smażone, ograniczaj słodycze i syf fast foodowy, odrzuć gazowane i będzie wyśmienicie :)

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zerknij na blogu dietetyczki qchenne inspiracje. Babka ma łeb na karku i fajne normalne i smaczne przepisy ma. Nie pamiętam za ile, ale ona diety rozpisuje na zamówienie.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie i w jakich postaciach warzywka spożywacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie to zwróciłam banana którego jadłam w drodze z pracy ;( ale chyba przez to ,ze nie pije niczego gazowanego a w domu była tylko fanta męża.

A co najgorsze mam jeszcze łzy w oczach po tej przyjemności a już jestem bardziej głodna niż byłam:)

Paola pomidory pod każdą postacią od samego początku i kapusta kiszona moje ulubione ostatnio:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:46

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tym wątku :) mam do Was pytanie. W który tygodniu i w którym dniu zobaczyłyście <3 ? U mnie licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki dziś jest 6t6d.c. wczoraj miałam ultrasonograf i nadal jest tylko pęcherzyk. Beta tymczasem wynosi 8443,00. Czy mam powód do zmartwień? Pomóżcie...

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka nie wiem czy powód do zmartwień może po prosty masz młodszą ciążę ja widziałam 6t0d liczone od dnia owulacji nie OM bo wtedy byłby to 7 tydzień

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, serduszko około 7-8 tygodnia. Dzidzia ma jeszcze czas, nie ma się czym martwić :)

Ja staram się zwiększyć iloś warzyw w każdym posiłku. Narazie papryka, brokuł, kalafior, marchewka. Jadę na mrożonkach z biedronki póki świeżych fajnych nei ma. A tak ogórki, rzodkiewki i wszystko co sięda by nie popaśćw nudę.

Galaretka - w poprzedniej ciąży nie wymiotowąłam, jedynie raz w pracy po bananie ! Dlatego teraz jakoś mnie od nich odycha.

Ja też ciągle głodna...

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj odebrałam wynik beta >10000 co o tym wyniku powiecie?

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi się ten wynik, tym bardziej że tydzień temu był 14363.0

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to wskazywać że ciąża jest starsza stąd spadek. Najlepiej byłoby zrobić usg.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę na usg, ale żle to widzę :(

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko stwierdzić kiedy była owulacja, byłam chora i brałam antybiotyk. Wg. cykli obstawiałam, że 17 lutego ale na pewno się przesunęła. Stąd mój niepokój bo przeważnie każdy lekarz liczy wiek ciąży od pierwszego dnia ost. miesiączki. Mój mnie pociesza tą późniejszą owulacją. Jutro następna wizyta. Zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 17:37

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usg widzialam dzidzie i słyszałam serduszko :) :) :)
    Jest jakas wartość crl 1,66cm to chyba dl pęcherzyka? Bo na bejbika chyba za dużo. I maleństwo jednak nie jest młodsze niż z okresu sporo urosło przez te 2 tygodnie wiec mamy 8tc :)
    ps. Dzisiaj jestem najszczesliwsza na świecie :)

natali101, Kasia Kraków, Molcia, ~~Ania~~, Aga_502, Izzy, Nala85, Nuffeq, olimama, szczesciara25, Betty Boop, celine89, ewulek lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna gratuluję, to najlepsza wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a crl to na pewno nie dzidzia ?

a ja teraz wróciłam do pierwszej strony i wow Aga chwała mi za taką skrupulatną listę!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:00

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz :) To teraz odpocznij sobie po tych całodniowych nerwach ;) Gratuluję Ci i cieszę się razem z Tobą :) Mam nadzieję że ja jutro po USG przyniosę równie dobre wieści :) Według mojej ostatniej miesiączki jesteśmy w tym samym dniu ciąży :)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ