X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Miałam usg widzialam dzidzie i słyszałam serduszko :) :) :)
    Jest jakas wartość crl 1,66cm to chyba dl pęcherzyka? Bo na bejbika chyba za dużo. I maleństwo jednak nie jest młodsze niż z okresu sporo urosło przez te 2 tygodnie wiec mamy 8tc :)
    ps. Dzisiaj jestem najszczesliwsza na świecie :)
    Z tego co wiem to crl jest to dlugosc ciemieniowo rdzeniowa liczona od czubka glowy do kosci ogonowej dziecka wiec super gratulacje twoja dzidzia pieknie rosnie :) oby u mnie jutro tez byly dobre wiesci

MW26 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie :) A tak się martwiłaś :P

Uciekam na niemiecki, do jutra Laseczki :*

vhyHp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    a crl to na pewno nie dzidzia ?

a ja teraz wróciłam do pierwszej strony i wow Aga chwała mi za taką skrupulatną listę!!!

Staram się uzupełniać listę na bieżąco, jeśli przeoczyłam któryś wpis to przepraszam ale z każdym dniem robi się coraz więcej wpisów :):):)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GALARETKA bardzo dobrze powiedziałaś tej babce! ;) I gratuluje dobrej decyzji o zdrowym odżywianiu. Kibicuję! :)

PAOLA z warzyw to ja tylko pomidory - w absolutnie każdej postaci! :) I ogórki.. Już nie mogę się doczekać małosolnych!! Aaaa! :D

AGULLA ten wynik oznacza więcej niż 10 tys. Czytałam nawet dzisiaj że w niektórych lab tak podają powyżej jakiejś wartości. Także może być i 19 tys. :)

PAOLKA trzymam kciuki za Twoje maleństwo <3

MAŁA CZARNA bardzo się cieszę! To świetna wiadomość! Dużego masz już robaczka :) gratuluje z całego serca :)

A ja wpadłam dopiero do domu od rana. Padam z nóg.. Miałam takiego smaka dzisiaj na te kuleczki pralinki z Lindta ale nawet nie miałam siły do sklepu pojechać. Ale od czego ma się męża. :D

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Staram się uzupełniać listę na bieżąco, jeśli przeoczyłam któryś wpis to przepraszam ale z każdym dniem robi się coraz więcej wpisów :):):)
    U mnie bardzo proszę serduszko dodać :) O ile dobrze rozumiem, dodajesz wtedy jak zobaczymy na usg? :P

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez proszę wpisać na 2 listopad i zaznaczyć serduszko;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 19:09

Nuffeq, szczesciara25, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Mnie tez proszę wpisać na 2 listopad i zaznaczyć serduszko;-)

Zrobione :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że coraz więcej z nas widzi serduszka :)
    Ja za tydzień do lekarza, powoli zaczynam się stresować :P
    Mała Czarna, my w podobnym wieku ciąży, ciekawe czy moje jest też takie duże, już ponad centymetr :)
    ja też byłam dzisiaj na badaniach, wydałam mnóstwo kasy, ale wiem, że nie mam HIV, HCV, HBS i innych dziwnych rzeczy :P
    Niestety, chociaż mam dwa koty i kontakt z kotami od zawsze, nie przechodziłam toksoplazmozy i muszę uważać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd zabobony ??? Mówię mamie ,że okna na święta wypada mi już umyć ale co się zbiorę to zimny weekend a ta ,ze nie wolno no ale dla czego? i ,ze włosów nie ścinać i pod sznurkami nie chodzić przez dziurkę od klucza nie zaglądać ale na miłość boską kto i po co przez dziurkę zagląda???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY JA WCZEŚNIEJ SIĘ SKOŃCZĘ NIŻ URODZĘ

NIE DOŚĆ ŻE PRZYROST BETY SŁABY TO JESZCZE PRZED CHWILĄ JAK SIĘ KĄPAŁAM ZAUWAŻYŁAM W ŚLUZIE DWIE NITKI KRWI CZY TO COŚ GROŹNEGO???

BOŻE W PIERWSZEJ CIĄŻY DOWIEDZIAŁAM SIĘ W 9 TYG NC MI SIĘ NIE DZIAŁO WSZYSTKO BYŁO OK ŻADNYCH PLAMIEN

:(:(:(:(
    ZAŁAMKA TOTALNA

• Molcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta - najlepiej skontaktuj się z lekarzem i weź coś na podtrzymanie jeśli nie bierzesz - ja miałam plamienia brązowe i dostałam duphaston, ale ja mam niski progesteron

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta idź koniecznie do lekarza. Ciąża to coś więcej niż choroba. Ja do jutra osiwieję... ;/

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo za cieple słowa :) rzeczywiście to długość maluszka. Doczytałam też ze w 8 tg możliwe są plamienia. I ze dzieciątko ma juz kończyny a nawet paluszki z błonami :) i wiele innych ciekawych rzeczy a ważne dla mnie to to ze zaczyna pracować blednik tzn ze maleństwo nie lubi gwałtownych ruchów za to lubi delikatne kołysanie np w tancu :) dziewczyny na pewno wszystko będzie dobrze wwiekszosci przypadków tak jest :*
    Na usg pojawiły mi się łezki w oczach.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:06

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pobudce o 6, przerywanym śnie od 4 i 10h w szkole czułam się fatalnie, miałam strasznie wysoki puls i odruchy wymiotne. Myślę czy by jutro nie iść do lekarza i poprosić o zwolnienie do piątku. Ech, pierwszy raz tak mam, że czuję się fatalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE MAM NARAZIE ŻADNYCH PLAMIEŃ MOŻE TE PLAMIENIA OD LUTEINY JAK APLIKUJE I COŚ SOBIE USZKODZIŁAM ZRANIŁAM LUTEINE BIORE NA NOC 3 TABL W DZIEN 2 TABL

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja po pobudce o 6, przerywanym śnie od 4 i 10h w szkole czułam się fatalnie, miałam strasznie wysoki puls i odruchy wymiotne. Myślę czy by jutro nie iść do lekarza i poprosić o zwolnienie do piątku. Ech, pierwszy raz tak mam, że czuję się fatalnie.
    Jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć i masz taką możliwość to się nie zastanawiaj. Dzieciątko najważniejsze..
    A dopiero co narzekałyśmy na brak objawów..

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    NIE MAM NARAZIE ŻADNYCH PLAMIEŃ MOŻE TE PLAMIENIA OD LUTEINY JAK APLIKUJE I COŚ SOBIE USZKODZIŁAM ZRANIŁAM LUTEINE BIORE NA NOC 3 TABL W DZIEN 2 TABL
    5 tabletek na dobe? Dużo, tak Ci lekarz kazał?

• olimama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 22:57

Buffy, Izzy, Mala_Czarna_89, Aga_502, ewulek, Molcia, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć i masz taką możliwość to się nie zastanawiaj. Dzieciątko najważniejsze..
    A dopiero co narzekałyśmy na brak objawów..

No właśnie nie wiem czy mam taka możliwośc, pójdę jutro do rodzinnego izobaczymy czy mi da. Ale owszem czuję się wykończona i boję się czy to na dziecko nie wpłynie negatywnie. Ale nie wszyscy lekarze są wyrozumiali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:43

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie. Moje maleństwo ma 0,75 cm i bijące serduszko wg usg 7 tydz. ciąży.

Super, gratuluje! :) Lekarz mówi, że wszystko ok? :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ