X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Miałam usg widzialam dzidzie i słyszałam serduszko :) :) :)
    Jest jakas wartość crl 1,66cm to chyba dl pęcherzyka? Bo na bejbika chyba za dużo. I maleństwo jednak nie jest młodsze niż z okresu sporo urosło przez te 2 tygodnie wiec mamy 8tc :)
    ps. Dzisiaj jestem najszczesliwsza na świecie :)
    Z tego co wiem to crl jest to dlugosc ciemieniowo rdzeniowa liczona od czubka glowy do kosci ogonowej dziecka wiec super gratulacje twoja dzidzia pieknie rosnie :) oby u mnie jutro tez byly dobre wiesci

MW26 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie :) A tak się martwiłaś :P

Uciekam na niemiecki, do jutra Laseczki :*

vhyHp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    a crl to na pewno nie dzidzia ?

a ja teraz wróciłam do pierwszej strony i wow Aga chwała mi za taką skrupulatną listę!!!

Staram się uzupełniać listę na bieżąco, jeśli przeoczyłam któryś wpis to przepraszam ale z każdym dniem robi się coraz więcej wpisów :):):)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GALARETKA bardzo dobrze powiedziałaś tej babce! ;) I gratuluje dobrej decyzji o zdrowym odżywianiu. Kibicuję! :)

PAOLA z warzyw to ja tylko pomidory - w absolutnie każdej postaci! :) I ogórki.. Już nie mogę się doczekać małosolnych!! Aaaa! :D

AGULLA ten wynik oznacza więcej niż 10 tys. Czytałam nawet dzisiaj że w niektórych lab tak podają powyżej jakiejś wartości. Także może być i 19 tys. :)

PAOLKA trzymam kciuki za Twoje maleństwo <3

MAŁA CZARNA bardzo się cieszę! To świetna wiadomość! Dużego masz już robaczka :) gratuluje z całego serca :)

A ja wpadłam dopiero do domu od rana. Padam z nóg.. Miałam takiego smaka dzisiaj na te kuleczki pralinki z Lindta ale nawet nie miałam siły do sklepu pojechać. Ale od czego ma się męża. :D

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Staram się uzupełniać listę na bieżąco, jeśli przeoczyłam któryś wpis to przepraszam ale z każdym dniem robi się coraz więcej wpisów :):):)
    U mnie bardzo proszę serduszko dodać :) O ile dobrze rozumiem, dodajesz wtedy jak zobaczymy na usg? :P

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez proszę wpisać na 2 listopad i zaznaczyć serduszko;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 19:09

Nuffeq, szczesciara25, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Mnie tez proszę wpisać na 2 listopad i zaznaczyć serduszko;-)

Zrobione :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że coraz więcej z nas widzi serduszka :)
    Ja za tydzień do lekarza, powoli zaczynam się stresować :P
    Mała Czarna, my w podobnym wieku ciąży, ciekawe czy moje jest też takie duże, już ponad centymetr :)
    ja też byłam dzisiaj na badaniach, wydałam mnóstwo kasy, ale wiem, że nie mam HIV, HCV, HBS i innych dziwnych rzeczy :P
    Niestety, chociaż mam dwa koty i kontakt z kotami od zawsze, nie przechodziłam toksoplazmozy i muszę uważać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd zabobony ??? Mówię mamie ,że okna na święta wypada mi już umyć ale co się zbiorę to zimny weekend a ta ,ze nie wolno no ale dla czego? i ,ze włosów nie ścinać i pod sznurkami nie chodzić przez dziurkę od klucza nie zaglądać ale na miłość boską kto i po co przez dziurkę zagląda???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY JA WCZEŚNIEJ SIĘ SKOŃCZĘ NIŻ URODZĘ

NIE DOŚĆ ŻE PRZYROST BETY SŁABY TO JESZCZE PRZED CHWILĄ JAK SIĘ KĄPAŁAM ZAUWAŻYŁAM W ŚLUZIE DWIE NITKI KRWI CZY TO COŚ GROŹNEGO???

BOŻE W PIERWSZEJ CIĄŻY DOWIEDZIAŁAM SIĘ W 9 TYG NC MI SIĘ NIE DZIAŁO WSZYSTKO BYŁO OK ŻADNYCH PLAMIEN

:(:(:(:(
    ZAŁAMKA TOTALNA

• Molcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta - najlepiej skontaktuj się z lekarzem i weź coś na podtrzymanie jeśli nie bierzesz - ja miałam plamienia brązowe i dostałam duphaston, ale ja mam niski progesteron

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta idź koniecznie do lekarza. Ciąża to coś więcej niż choroba. Ja do jutra osiwieję... ;/

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo za cieple słowa :) rzeczywiście to długość maluszka. Doczytałam też ze w 8 tg możliwe są plamienia. I ze dzieciątko ma juz kończyny a nawet paluszki z błonami :) i wiele innych ciekawych rzeczy a ważne dla mnie to to ze zaczyna pracować blednik tzn ze maleństwo nie lubi gwałtownych ruchów za to lubi delikatne kołysanie np w tancu :) dziewczyny na pewno wszystko będzie dobrze wwiekszosci przypadków tak jest :*
    Na usg pojawiły mi się łezki w oczach.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:06

~~Ania~~ lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pobudce o 6, przerywanym śnie od 4 i 10h w szkole czułam się fatalnie, miałam strasznie wysoki puls i odruchy wymiotne. Myślę czy by jutro nie iść do lekarza i poprosić o zwolnienie do piątku. Ech, pierwszy raz tak mam, że czuję się fatalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE MAM NARAZIE ŻADNYCH PLAMIEŃ MOŻE TE PLAMIENIA OD LUTEINY JAK APLIKUJE I COŚ SOBIE USZKODZIŁAM ZRANIŁAM LUTEINE BIORE NA NOC 3 TABL W DZIEN 2 TABL

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja po pobudce o 6, przerywanym śnie od 4 i 10h w szkole czułam się fatalnie, miałam strasznie wysoki puls i odruchy wymiotne. Myślę czy by jutro nie iść do lekarza i poprosić o zwolnienie do piątku. Ech, pierwszy raz tak mam, że czuję się fatalnie.
    Jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć i masz taką możliwość to się nie zastanawiaj. Dzieciątko najważniejsze..
    A dopiero co narzekałyśmy na brak objawów..

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    NIE MAM NARAZIE ŻADNYCH PLAMIEŃ MOŻE TE PLAMIENIA OD LUTEINY JAK APLIKUJE I COŚ SOBIE USZKODZIŁAM ZRANIŁAM LUTEINE BIORE NA NOC 3 TABL W DZIEN 2 TABL
    5 tabletek na dobe? Dużo, tak Ci lekarz kazał?

• olimama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 22:57

Buffy, Izzy, Mala_Czarna_89, Aga_502, ewulek, Molcia, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć i masz taką możliwość to się nie zastanawiaj. Dzieciątko najważniejsze..
    A dopiero co narzekałyśmy na brak objawów..

No właśnie nie wiem czy mam taka możliwośc, pójdę jutro do rodzinnego izobaczymy czy mi da. Ale owszem czuję się wykończona i boję się czy to na dziecko nie wpłynie negatywnie. Ale nie wszyscy lekarze są wyrozumiali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:43

• Izzy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie. Moje maleństwo ma 0,75 cm i bijące serduszko wg usg 7 tydz. ciąży.

Super, gratuluje! :) Lekarz mówi, że wszystko ok? :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ