X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bojowy dzien od rana.
    w takim dniu, jak dzis, gdyby ktos powiedzial mi cos takiego jak ciocio babcia Kitaji:P lub nietesciowa Aparatki:P, to wiory by lecialy, ze hoho
    ja nie wiem czy ludzie moga sie przestac wtracac w nieswoje sprawy,

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu ostatnio dosadnei powiedzialam ze mam wyjeb*** w to co mówi jego matka. TO moje zycie moje dzieci i nic jej do tego miala swoj czas na odchowanie 6 dzieci nie udalo jej sie to to coz jej problem ja swoich jej zniszczyc nie dam. Wogole z niej taka matka ze jeden siedzi za kratkami dwojka byla w rodzinie zastepczej bo jej sie nie chcialo dogadac z mezem a moj wiecznie uciekal od niej za granice polski jak skonczyl 18 lat. Na swojego meza tak gada ze alkoholik a ja go przez 8 lat nie widzialam ani razu po alkoholu za ta ja czesto. I według mnie to dobry czlowiek a ze mial taka zone jak ona to sie wcale nei dziwie ze nei wytrzymywal czasami

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean mamy otwarte w,pokoju na przeciwko ale g.. Daje dlatego sie wkurzylam i otworzylam u nas.. To,jest trochę inny,przewiew powietrza jak sie ma,normalne okna.. My w sypialni mamy dachowe i,okno nad nami wiec cale zimno nocy leci po plecach niestety.. No i nabawilam sie kataru lekkiego stwierdzam wlasnie i w gardle drapie ale co to by byly za wakacje bez zapalenia gardla u mnie normalnie jak nie wakacje!
    dziewczyna imiona innym sie podobac nie musza to nasze dzieci u nas na Wojtka tylko mojego siostra nosem nie kreci bo mówi ze będzie Wojtek lobuz i ona jakby miala syna tez by dala tak na,imie a ze juz zarezerwowane.. No cóż.. Moja siostra zaczela wymyślać Alex Cyprian a mi to,kompletnie nie leży ale puscilam mimo iszu:)
    Kitaja ja bym ciotce odpuscila bądź mądrzejsza wyślesz zdjęcie powie ze dorobilas w photoshopie :P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka i on po tym wszystkim sie tak mamusi slucha??

bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszam na chwile od kompa, zeby wykapac mojego psiaka a wy tu tyle naskrobalyscie :)

Co do obiadu dalej nie wiem i nie mam dzis weny ani sily. Wlasnie zjadlam jogurcik dosypalam do tego bakalie i borowki - starczy na jakas chwile :)

Kitaja masz racje shoping itd... ale kiedy u nas tai upal ze nawet nosa mi sie nie chce wysadzic na dwor.

Cebulka to ja jednak nie mam przodujacego lozyska ;P, jest ono na przedniej scianie nisko ale nie zaslania szyjki i mam nadzieje ze sie podnioslo od ostatniej wizyty.

Eh musimy jakos to przetrwac Izulka, nie mamy wyjscia. Im tez nie jest latwo, my siedzimy w domu same i narzekamy, oni chodza do pracy w te upaly wracaja do domu a my im jeszcze marudzimy....
    Nie pierwszy raz to powiem - dobrze ze mozemy sie tutaj wygadac i zawsze ktoras cos podpowie :)

mikado, Kitaja, Cebulka lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, z mojej rodziny nikt nic nie mowi na imie ktore ja wybralam dla Malutkiej, tesciowej sie nie podoba Hania i cos kreci nosem- ale mnie to akurat nie rusza. Napewno nie bede sie sugerowala co komu sie podoba.
    Sama chcialam sie poradzic moich rodzicow na co oni powiedzieli do mnie, ze to nasze dziecko i nasz wybor oni swoich dokonali i dziekuje im za taka odpowiedz :)

Wiec dziewczyny jesli macie jakies dobre dusze ktore wam radza czy odradzaja to w ostatecznosci wysluchajcie ale wypscie drugim uchem bo to NASZE dzieci nie ich, a kazdy ma inne upodobania i dzieki bogu bo tak na swicie byly by same Manie, Franie itd :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado ja siedze w kawalerce z zamknietymi oknami ( jedynie w kuchni uchylone) i z wlaczonym wiatrakiem - w ten sposob nie wpuszczam tego skwaru do mieszkania :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam, że kochani rodzice mieli swój czas na wybór imienia,wychowywanie dzieci. Teraz niech dadzą nam tą możliwość.
    U nas Natalia wybraliśmy na 2 tygodnie przed porodem i nawet jak ktoś gadał, to miałam w dupie.
    Teraz imię dla córeczki ustalone od początku Ala lub Madzia i ostatnio Nati powiedziała, że Ala będzie. Nie słyszałam jeszcze krytyki, ale mam to gdzieś.

Jedyne co ostatnio Mama mi powiedziała, to że sąsiad na wieść o ciąży stwierdził,że oni też chcą kolejne. Pomijam, że mają już 3 . Trochę mnie to rozbawiło :-)

Aparatka cuda szyjesz. Jestem pełna podziwu.

Co do wyprawki to mam : 3 body z krótkim rękawem i 5 z długim, oraz niedrapki.

Ja upiekłam karkówke i kurczaka dla męża. Zostało z grilla za martnowane,a za godzinę ja z Nati wyjeżdżamy. Mąż dojedzie we czwartek

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado a no słucha chociaz juz duzo mniej niz na poczatku przeciez u nas byl moment ze mu powiedzialam albo jego matki i jego siostra albo ja i dzieci. I sie wtedy troszke opamietal. Tak go buntowaly ze ja rady sobie niedawalam z nim byl na kazde ich zawolanie szczegolneijako kierowca. A to i kasa na benzyne i czas wolny. Owszem mozna raz na jakis czas pomoc ale nie codziennie po kilka razy. I sie skonczylo po moich slowach.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile On ma lat? bo zachowuje się jak szczeniak. Przepraszam ale tak to odbieram...
    Magdalena ja w domu nie mam źle do południa.. okna mam dachowe pouchylane i zasłonione rolety i żaluzje i wiatrak włączony wiec nie narzekam.. boje się obiadu robić bo się w kuchni zrobi sauna:P

Zauwazyłam że zmienił mi się pot dosłownie leci mi spod pach kropelkami az czuje bo mam bluzke od piżamy jeszcze a ona bardzo pod pachami wycięta ja nie wiem co się dzieje wszystkie białe bluzki mam załatwione na żółto mimo antyperpirantu..;/

Mam wyniki posiewu bakterii brak :D

bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się bawi Lenorek zabawka od mamy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e222b180d736.jpg

MadaLena30, natali101, Micia, haen, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ciesze się,ze jest to forum,bo dziś jak wam napisałam o "kochanej cioteczce" zrobilo mi się lzej, bo mogłam komus to powiedzieć wygadać się. Postanowilam,ze oleje ja nie mam ochoty klocic się ze starym babskiem niech gada ,co chce ,boli ja moje szczęście i to już nie zla kara dla niej,ze nam się lepiej powodzi jak jej corce,moze dlatego bo my nikomu nie zazdrościmy i na nikogo nie gadamy cieszymy się sobą i tym malym cudem ,co nosze pod sercem,a jej zycze jak najlepiej;)

Ale wam dobrze ja siedze pod kocem ,bo zimno u nas i pada deszcz,wyslijcie trochę slonca do mnie,a ja dam trochę chlodu ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado masz racje tak sie zachowuje czasami dlatego szybko trzeba go do pionu ustawiac w takich sytuacjach. On ma 28 tyle co ja.

a na pot polecam pić paskudna w smaku szałwie... pomaga ale smak ojej masakra mnie az cofa czasami

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja też nie lubię twojej teściowej- Nadia to ładne imię (patrz mój suwaczek ;) ), a poza tym co to za zwyczaje, że ona wymyśla imiona? Rozumiem, jeśli rodzice się zgadzają, ale nie może się tego domagać! Nie dziwię się, że twój mąż bywa trudny, skoro wychowywała go taka despotyczna kobieta..

Kitaja przodujące nachodzi na wyjście z macicy, a na przedniej ścianie to z przodu brzucha i np. ruchy słabiej czuć.
    A w ogóle fajnie cię tu częściej widzieć :)

Shibuya, no właśnie rodzice oboje wynajmują (czekali, aż stare się sprzeda, by mieć pieniądze na kupno, ale kto wie ile to jeszcze potrwa, bo rozwiedli się 2,5 roku temu, a dopiero sprzedali).
    Wiem, że nie ma obowiązku meldunku, ale np dla banku (kredyt?) człowiek chyba jest mało wiarygodny nie mając miejsca zameldowania?

Oglądałam fotki i wybrałam 200 do albumu z okresu gdy Laura miała 0-2 lata. Jejku, jak to się zapomina, jak dziecię wyglądało! Pomyślałam nieskromnie, że druga ślicznotka mi się szykuje w brzuchu :)

Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facet sie zachowuje jak dziecko. mój ma 27 prawie i tez kolorowo nie jest ale jesli o wyprawke chodzi to przejety jkak ja. gorzej z innymi sprawami. chociaz po ostatniej jesieni średniowiecza jaka mu w weekend zrobiłam widze poprawe okna umył, zmywa po kolacji, na siłe mnie wyciaga na spacer wieczorem z psem i chwała mu za to bo wtedy jest fajnie chłodno i ja troche lepiej po takim spacerze się czuje i wogole jakiś taki się zrobił mój wkoncu.. zobaczymy jak długo..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczna ta Twoja córcia :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale pewnie pociecha z dzieci Ci wiele wynagradza cierpienia ;) wkońcu co cztery baby to nie jedna!:P a facet dostanie popalić w okresie dojrzewania młodych panienek..;)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, ojjj daj tego chlodu troche bo tu jakis parnik sie robi :O!
    Nie idzie dogodzic z ta pogoda hihi.
    Jak zimno to zle,a jak taki piekarnik to tez niedobrze ;)

Kolezanka mi napisala wyniki badan czad :)
    Mam 83,a norma jest od 70 do 99.
    To dobrze bo nie wiem czy kolejna diete i to w ciazy bym wytrzymala :D

Ona_89' lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja CI dam moj dysk ze zdjeciami i mi wybierzesz bo ja się zebrać już dobre 5 lat nie moge a ich ciągle przybywa!

bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja sluszna decyzje podjelas! Pamietaj zla karma wroci do niej, a po czesci juz wrocila!

Mikado a moze jakis bloker zastosuj sobie... chyba mozna w ciazy?

Wyjelam mielone wiec padlo na klopsiki w sosie koperkowym z kasza lub ryzem i ogorkiem malosolnym lub kiszonym, musze tylko skoczyc do sklepiku pod blokiem po brakujace produkty.

Kitaja lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ