Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona wrote:
Kolezanka mi napisala wyniki badan czad
Mam 83,a norma jest od 70 do 99.
To dobrze bo nie wiem czy kolejna diete i to w ciazy bym wytrzymala
Ale to na czczo Rozmarzona tak? a po godzinie lub po 2 jaki wynik?
-
najlepsze jest to ze jak nie bylismy razem z moim para to ona mnei lubila nawet jesten chrzestna jej wnuków. Z moim si epoznalismy na chrzcie naszej wspolnej chrzesnicy czyli corki mojego brata i mojej dobrej kolezanki. Najlepsze jest to ze jego rodzina nas wiecznie swatala ze soba ale ja jakos nie bardzo chcialam no a kiedy mu sie udalo mnie do siebie przekonac ona mnie nie lubi zreszta z wzajemnoscia:P:P:P
-
Witam się i ja. Co do imienia to my ciągle pertraktujemy ale chyba zostanie Basia. Niczyje zdanie w tej kwestii oprócz ojca dziecka nie powinno się liczyć.
Ja dziś przeżyłam test obciążenia glukozą i nie było tak źle. Co do wyprawki to ciuchów juz mam strasznie dużo bo frajdę mi sprawia kupowanie. Teraz będę się rozglądać za łóżeczkiem i wózkiem choć miejsca nie mamy więc z zakupem się wstrzymam. A Wy już dziewczyny kupujecie wózki? -
Sajgonara u nas wózek juz jest ale musze dokupic jeszcze stelaz podwojny. Ciuszków mam troszke po Lence chociaz duzo wydalam bo mial byc chlopak a wyszla jednak dziewczynka na ostatnim usg.
Wogole sie zaczynam zastanawiac jak ja wejde z podwojnym wozkiem do windy????
Po schodach na 9 piętro nie usmiecha mi sie chodzic -
dziewczyny tu jest link do stronki na fb ktora pomaga chorym dzieciaczkom moze ktoras bedzie chciala pomoc.
https://www.facebook.com/groups/1470440643270725/1476125849368871/?notif_t=group_comment_follow
ja tam ostatnio dalam dwie rzeczy dla maluszków (u mnie dla Zosi akurat) -
Hm wiecie nie chce straszyc,ale ja slyszalam,ze szalwii w ciazy takiej do picia powinno sie unikac bo moze spowodowac skurcze lub przekrwienie macicy.
Plukanie gardla owszem,ale picie odpada.
Magdalena, wlasnie nie wiem tylko tyle mi napisala,ale pewnie jest dobrze bo troche sie na tym zna i napisala,ze jest w porzadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:26
Jestes juz z nami -
Rozmarzona i Kitaja dzięki :*. Oby dobry nastrój już mi się trzymał cały czas
.
Kitaja co do żelaza to może też powinnaś mieć przepisany ten Ferrum, podobno lepiej przyswaja żelazo i ja się po nim dobrze czuję. To dziś wózek przyjdzie fajnie. My we wrześniu planujemy takie rzeczy pokupować - łóżeczko i wózek - chyba jednak ten Grander Play Tutek.
Co do imienia to każdy się nas pyta a my nie podajemy trzymamy w tajemnicy. Nie chce mi się słuchać, a może dalibyście inne imię, więc mamy problem z głowy
.
W weekend planujemy wypad nad morze. Troszkę się oderwiemy od codzienności, dlatego ja tam się cieszę z obecnej pogody
.
Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Haha, to u nas też debata rodzinna, że dziwne imiona wymyślamy
Babka mojego męża się uparła,że MUSIMY dać Małemu imię po dziadku (jej zmarłym mężu). Ja jestem od dawna totalną przeciwniczką nadawania imion "po kimś". Poza tym moj mąż zapytał ją w żartach dlaczego akurat po jego dziadku dziecko miałoby dostać imię,a nie po moim?- już nie miała na to logicznej odpowiedzi. Bo tak i już. Jak się zorientowała, że nic nie wskóra to negocjuje żeby przynajmniej drugie imię było takie jak ona chce... Taaaaa. Ja to w ogóle sobie z niej non stop jaja robię i mowie,ze mały będzie Bronisław na cześć Komorowskiego
Fajnie się wkurza
MadaLena30, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość
Synuś
-
Hihi Zorro i to jest jakies rozwiazanie bo zamiast denerwowania sie to masz przy tym ubaw
I dziala to wrecz przeciwnie na odwrot bo to wtedy ona sie wkurza
Aparatka nie mam pojecia jak to jest,ale wiem ze w ciazy ziola bywaja zdradliwe z tego co sie zaglebialamZorro lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
3. Zioła zakazane w ciąży
Oprócz ziół bezpiecznych w ciąży, są również takie, których stosowanie przez kobiety ciężarne jest niewskazane. Zioła te mogą powodować pobudzenie macicy do akcji skurczowej, co grozi we wczesnym etapie ciąży poronieniem, a w późnych miesiącach – porodem przedwczesnym. Warto zatem zwrócić uwagę, czy w mieszankach ziołowych do picia nie znajdują się takie zioła, jak: hibiskus, lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn, szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, tasznik pospolity, pluskwica groniasta, mięta polna czy liście malin. Napar z liści malin czasami wykorzystywany jest do przyspieszenia porodu, ponieważ uelastycznia szyjkę macicy. Większość lekarzy zaleca jednak jego picie dopiero po 38. tygodniu ciąży.
Rodzaj zioła Działanie
Tymianek Ma działanie poronne.
Rozmaryn Ma działanie rozkurczające i może prowadzić do poronienia.
Żeń-szeń Substancje czynne żeń-szenia mogą spowalniać rozwój płodu i skutkować jego wrodzonymi wadami rozwojowymi.
Aloes Powoduje przekrwienie miednicy mniejszej i przedwczesne skurcze macicy.
Chmiel Pobudza produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest szkodliwy dla płodu i może powodować jego wady wrodzone.
Cząber Mogą odwadniać organizm kobiety i powodować przekrwienie narządów rodnych.
Zioła w ciąży wymagają mądrego i rozsądnego stosowania. Większość z nich jest bezpiecznych i może skutecznie podnieść smak i aromat potraw lub być stosowanych w formie napojów. Gdy twoja wiedza o ziołach jest uboga i nie wiesz, czy dane zioło nie wywoła niepożądanych objawów w ciąży, lepiej zrezygnuj z jego stosowania lub zasięgnij porady lekarza.
Tutaj jest urywek,ale wlasnie sporo razy spotkalam opinie na temat ziol w ciazy,ze sa zdradliwe,ale jak to jest do konca to nie dam sobie reki uciacJestes juz z nami -
Tak samo jak bylam przeziebiona to mama mi aloes przywiozla bo to czesto pomaga przy podziebieniu,ale jak przeczytalam o tych ziolach to wtedy odrazu to odstawilam.
Za duzo dziadostw sie mnie czepia,wiec wole nie kusic losu,a kto mi zagwarantuje jak bedzie.
Edit: no wlasnie moze Ginger wybiera przyszla synowa,ktora najbardziej sie nada hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:05
Jestes juz z nami