X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka mnie dopada zgaga. Czasem "bez powodu", czasem gdy się schylę i ścisnę żołądek. Ale taka znośna. W pierwszej ciąży pod koniec była nie do zniesienia.

Ginger dobra, dobra, już wiem, czemu nie chciałaś pisać o porodzie. Straaaaaszysz ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też chętnie bym posłuchała o porodach, ale tylko tych krótkich i bezproblemowych :) moja koleżanka miała termin na zeszły tydzień, nic sie nie działo poszła w pon do szpitala zbadali ją i kazali przyjść w czwartek, siedzi jak na szpilkach a mówi, że jak pomyśli, że ma rodzić w tym upale to ją trafia
    już wole nasz zimny listopad niż to co jest teraz, współczuje leżącym na porodówkach, hym tam jakieś nawiewy są czy coś ? powinni klimę zamontować :D

perelka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu dotarłąm do ostatniej strony !! ;)

co do porodu.. to olcia mi tez się dzisiaj śnił poród;P
    ogólnie mi się śniło że miałam termin a dziecko nie chciało wyjść.. podawali mi oksytocynę i miałąm po tym straszne bole.. w ogole te bole mi się śniły;P
    te początkowe ze jak bóle okresowe wyglądały.. dobrze mi się wydaje?
    a potem to była masakra i tak bolało że nie czułąm różnicy czy to 6 cm czy 10 ;P
    mam pozytywne sny, nie? ;)
    ja ogolnie jestem zestresowana bo miałąm bóle miesiączkowe straszne.. więc boje się ze nei dam rady.. w 1 dzień okresu mdlałąm, wymiotowałąm, biegunka,zwijałam się z bólu przez jakieś 2 godziny i zero kontaktu ze światem.. nawet w pracy przesiedziałąm tyle w wc..
    brałąm po tabletce albo dwóch cetanolu i dopiero jak zaczeło działaś to czułąm ulge..
    jak poród bardzije boli to ja nie wiem...
    mała to ty miałąś ekspreowy poród.. podobno pierwszy trwa długoo..
    u mnie w rodzinie wszyscy średnio po 12 godzin rodzili..
    siostra z komplikacjami.. bo zaczęłąm normalnie, już parłą ale dziecko nei chcialo przejść to zrobili cc... więc 2 razy podód miala pożna powiedzieć..
    a tak jak Ginger mówi.. był mały potem cały siny i tez nie wiadomo co by było..

co do tatusiów.. hm.. mój nei powiem bo gada do brzucha, mówi że ją kocha , że nie możemy się doczekać jej itd ;P pyta się jak dzwoni co robi córcia itd;P
    wiem że będzie dobrym tatą.. zafascynowany jest bardzo.. ale czy mu to nie przejdzie po porodzie to nei wiem;P teraz twierdzi ze będzie mi ją dawał tylko na karmienie;P ale wiem że z czasem się przyzwyczai do sytuacji i już będzie też inaczej wszystko ;)

uapł, upał.. wczoraj WIECZOREM u nas w mieszkaniu 34 stopnie..
    byłam chwile u moich rodziców bo nei dałąm rady już wczoraj a u nich tak chłodniutko.. jednak co dom to dom..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:40

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Izula, no wlasnie czytalam,ze samym uchem partner tez moze wyczuc.
    Jednak akurat jak moj probowal kiedys wyczuc to slyszal moje przelewanie w brzuchu haha :D
    Mysle jednak,ze te pulsowanie mocne takie az slodkie to Oliwka :)

to musi szukać uchem;P bo zależy pewnie jak jest mała ułożona;P my wiemy gdzie ma głowe więc szukamy w tamtych rejonach;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet w listopadzie tez goraco an porodówkach jest juz nie wspomne o salach po porodowych. Grzeja strasznie ja majac koszule na krotki rekaw wysłałam mojego zeby mi kupil cos na ramiaczkach bo wiecznie mokra bylam.

Ja mialam zgage w poprzednich ciazach i u mnie sie sprawdzil powiedzenie ze jak jest zgaga w ciazy to dzieci są kudłate:P

A to dowód:):):)
    Oliwka 3 tygodnie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f078fdaec7a8.jpg
    Lenka 1 tydzień
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/933517b34e79.jpg

Micia, haen, izulkaa, moodliszka, Mala_Czarna_89, Kitaja, olcia88, Rozmarzona, Sajgonara, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale się wyspałam dzisiaj :) co prawda budziłam się w nocy, ale natychmiast zasypialam znowu :)
    Mój wyszedł wczoraj z kumplem przed 21. Mówi, że wróci niedługo tylko piwko wypiją, a ten sobie skubany wrócił przed 1 :p a śmierdziało od niego tak, że piwo to na pewno nie było :/ :D
    W ogóle od wczoraj boli go szczeka tak przy uchu. Ani zjeść, ani leżeć na tym boku, a dzisiaj ma już to miejsce spuchnięte :( nie mam pojęcia co to może być, a on uparty jak zwykle do lekarza nie chce iść :/ i nie wiem jak go przekonać.

W ogóle mój gin zlecił mi badania na toxo :/ nie za późno trochę? :D zawsze miałam wrażenie, że się je robi na wcześniejszym etapie ciąży :>

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka to od zeba pewnie ma spuchniete niech posmaruje sacholem od srodka

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam napiszę o "bezproblemowym" porodzie :)

Jak mówiłam wcześniej- odeszły mi rano wody, skurcze co 5 minut, prysznic, śniadanko i szpital. I zdziwko: wody ciągle ze mnie leciały, a myślałam, że jak raz chlustną, to więcej już nie ma. Zawieźli mnie na porodówkę, kazali czekać w jakimś pomieszczeniu, gdzie myślałam, że urodzę. Kapało ze mnie na ziemię, a ja sama leżałam i myślałam, że o mnie zapomnieli :P Po zbadaniu okazało się że jest 8cm rozwarcia (polecam dużo seksu przed porodem- szyjka się otwiera ;) ). Później już na właściwej sali mąż był cały czas ze mną. Na szczęście, bo inaczej nie byłoby komu podać mi szklanki wody :/ Podłączyli ktg i generalnie bolało. Wody sączyły się cały czas, leciało też sporo krwi, wyglądało jak w rzeźni :D Przybierałam różne pozycje włącznie z kucaniem na ziemi. Piguła do mnie z teksem "nie chcesz rodzić, to nie", bo niby za mało parłam ;) W pewnym momencie nawet umyła mnie od pasa w dół. Jestem pewna że w trakcie siusiałam, ale było mi wszystko jedno. Myślałam nawet że dwójeczkę też zrobiłam ale w karcie było "kału brak" więc jednak nie :D Jak już przyszła ostatnia faza, to leżałam na plecach, piguła starała mi się dociągnąć jedno kolano do głowy, mąż drugie i głowę podnosił do klatki piersiowej. Lekarz między moimi nogami. Po drodze jeszcze nacięcie i w końcu wyszło maleństwo :) wydawało mi się chore, ważące 1kg. Ale zdrowa dziewczyna, 3300 :) reakcja męża: "nie ma!"- ciągle miał nadzieję na syna. Przeciął pępowinę i poszedł za córką na mierzenie i ważenie a ja musiałam jeszcze urodzić łożysko. Później zastrzyk przeciwbólowy i szycie rany. Zeszłam sama z tego łóżka i na boso poszłam na korytarz na łóżko, gdzie w tym samym momencie przyszedł dumny tatuś z dzieciątkiem na rękach :)

olcia88, Rozmarzona, Zorro, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, tez myślałam, że może od zęba, ale ten mądry uważa, że jak nic go przy zębach nie boli, to to nie od nich :/ chyba mam sachol, to go zmusze :p na pewno mu nie zaszkodzi.

W ogóle Kochana, śliczne Maleństwa :D tez mam zgagę okropna, wiec zobaczymy ile włosów będzie miał mój Mały :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

Ginger dobra, dobra, już wiem, czemu nie chciałaś pisać o porodzie. Straaaaaszysz ;)

haha same chcialyscie prawda Zorro :)

Zorro lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez ząbek nie bolał a jednak sachol pomógł jak posmarowalam dziąsło i policzek od środka.
    Kiedys tez ucho mnie bolalo i tez sie zarzekalam ze to nei od zeba bo przeciez mnie nie boli zabek a jednak.

Wiem co to uparty facet odnosnie lekarzy moj jak miał 41 stopni goraczki tez nei chcial isc a ze nie mogłam mu zbić w żaden sposób to wezwałam karetke i tym sposobem musiał dac się przebadać.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsze kompleciki do wózka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaf37012f1f5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d49fd662c3d8.jpg

Micia, haen, Kitaja, MW26 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest moj dzien - wyspalam sie, ale ciepla jesyem od goracs, mimo ze mam klime, ciezko sie oddycha i troche kreci w glowie jak sie przejde po mieszkaniu. To chyba kumulacja tych upalow. Wieczorem mamy jechac do mojej przyjaciolki, ale nie wiem co w takiej sytuacji bedzie z tego.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka toxo miałam na początku robione ale ponoć niektórzy zalecają robić to 2 razy.. a ty miałaś już kiedyś robione?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny, dziś przyszła moja mega paka zamówionych rzeczy dla maluszka i wszystko jest super :) po zobaczeniu tego na żywo stwierdzam, że beż i ecru i inne tego typu odcienie są chyba moimi ulubionymi :p
    Śliczne to wszystko i coraz bardziej czekam października/listopada :)

haen, Rozmarzona, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen u mnie to samo. Duchota jest straszna slonca nie ma wiec nie wiem moze w koncu cos popada bo jesli tak to by sie zgadzalo ze moj organizm totalnie odmawia posluszenstwa:(
    tez mam dzis mega problem z oddychaniem, bol brzucha i skurcze co u mnie co prawda jest norma ale dzis wyjatkowo zle sie czuje. I nie wiem jak ogarne obiad kolacje itp:(
    Ale postaram sie wam juz tu nie marudzic:)

Ogarnelam zdjecia poukladane w albumach:) zostaly jeszcze z moich wypadow z dziewczynami ale musze dokupic albumy.

moremi lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zarejestrowałam do okulisty ;)
    ponoć że krótkowzroczne powinny przebadać wzrok przed porodem.. ja powiem szczerze miałąm badany ze 2 lata temu... a w ciąży znacząco mi się wzrok popsuł..
    ciekawe czy nie będzie przeciwwskazań do porodu sn

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 strona :)

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza najstarsza córunia Syberyjska Neva Masquerade :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd8d82b9b93.jpg

a tak sobie codziennie śpimy, cieżarówki dwie :D tylko klocek zaczyna za dużo ważyć i mnie przydusza ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75717d295467.jpg

Aparatka niezłą czuprynę miała Oliwka, podobno taką miałam ja jak się urodziłam, czarne włosy, śniada karnacja, po kilku miesiącach chodziłam z białym odrostem bo zaczęły białe rosnąć a karnacja biała jak mąka i piegi :D

Też zamierzam zrobić takie kompleciki dla swoich panienek, zamówiłam materiał i będę szyć :D Zdolności to ja nie mam, ale liczą się chęci :P

haen, Rozmarzona, Ginger84, Micia, justa1234, natali101, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczne dziewczynki :) ja na włoski się nie nastawiam, u meża w rodzinie dzieci są prawie łyse :P

Ginger znalazłaś jakieś fajne albumy? Mi się podobają takie do wklejania zdjęć, ale nic fajnego nie widziałam. A ceny niezłe

Moodliszka a może od ucha go boli? Ucho i ząb największe cholerstwo

Buffy co kupowałaś? akcesoria, ubranka, chwal się, lubię wasze zakupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:40

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ