X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka mnie dopada zgaga. Czasem "bez powodu", czasem gdy się schylę i ścisnę żołądek. Ale taka znośna. W pierwszej ciąży pod koniec była nie do zniesienia.

Ginger dobra, dobra, już wiem, czemu nie chciałaś pisać o porodzie. Straaaaaszysz ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też chętnie bym posłuchała o porodach, ale tylko tych krótkich i bezproblemowych :) moja koleżanka miała termin na zeszły tydzień, nic sie nie działo poszła w pon do szpitala zbadali ją i kazali przyjść w czwartek, siedzi jak na szpilkach a mówi, że jak pomyśli, że ma rodzić w tym upale to ją trafia
    już wole nasz zimny listopad niż to co jest teraz, współczuje leżącym na porodówkach, hym tam jakieś nawiewy są czy coś ? powinni klimę zamontować :D

perelka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu dotarłąm do ostatniej strony !! ;)

co do porodu.. to olcia mi tez się dzisiaj śnił poród;P
    ogólnie mi się śniło że miałam termin a dziecko nie chciało wyjść.. podawali mi oksytocynę i miałąm po tym straszne bole.. w ogole te bole mi się śniły;P
    te początkowe ze jak bóle okresowe wyglądały.. dobrze mi się wydaje?
    a potem to była masakra i tak bolało że nie czułąm różnicy czy to 6 cm czy 10 ;P
    mam pozytywne sny, nie? ;)
    ja ogolnie jestem zestresowana bo miałąm bóle miesiączkowe straszne.. więc boje się ze nei dam rady.. w 1 dzień okresu mdlałąm, wymiotowałąm, biegunka,zwijałam się z bólu przez jakieś 2 godziny i zero kontaktu ze światem.. nawet w pracy przesiedziałąm tyle w wc..
    brałąm po tabletce albo dwóch cetanolu i dopiero jak zaczeło działaś to czułąm ulge..
    jak poród bardzije boli to ja nie wiem...
    mała to ty miałąś ekspreowy poród.. podobno pierwszy trwa długoo..
    u mnie w rodzinie wszyscy średnio po 12 godzin rodzili..
    siostra z komplikacjami.. bo zaczęłąm normalnie, już parłą ale dziecko nei chcialo przejść to zrobili cc... więc 2 razy podód miala pożna powiedzieć..
    a tak jak Ginger mówi.. był mały potem cały siny i tez nie wiadomo co by było..

co do tatusiów.. hm.. mój nei powiem bo gada do brzucha, mówi że ją kocha , że nie możemy się doczekać jej itd ;P pyta się jak dzwoni co robi córcia itd;P
    wiem że będzie dobrym tatą.. zafascynowany jest bardzo.. ale czy mu to nie przejdzie po porodzie to nei wiem;P teraz twierdzi ze będzie mi ją dawał tylko na karmienie;P ale wiem że z czasem się przyzwyczai do sytuacji i już będzie też inaczej wszystko ;)

uapł, upał.. wczoraj WIECZOREM u nas w mieszkaniu 34 stopnie..
    byłam chwile u moich rodziców bo nei dałąm rady już wczoraj a u nich tak chłodniutko.. jednak co dom to dom..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:40

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Izula, no wlasnie czytalam,ze samym uchem partner tez moze wyczuc.
    Jednak akurat jak moj probowal kiedys wyczuc to slyszal moje przelewanie w brzuchu haha :D
    Mysle jednak,ze te pulsowanie mocne takie az slodkie to Oliwka :)

to musi szukać uchem;P bo zależy pewnie jak jest mała ułożona;P my wiemy gdzie ma głowe więc szukamy w tamtych rejonach;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet w listopadzie tez goraco an porodówkach jest juz nie wspomne o salach po porodowych. Grzeja strasznie ja majac koszule na krotki rekaw wysłałam mojego zeby mi kupil cos na ramiaczkach bo wiecznie mokra bylam.

Ja mialam zgage w poprzednich ciazach i u mnie sie sprawdzil powiedzenie ze jak jest zgaga w ciazy to dzieci są kudłate:P

A to dowód:):):)
    Oliwka 3 tygodnie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f078fdaec7a8.jpg
    Lenka 1 tydzień
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/933517b34e79.jpg

Micia, haen, izulkaa, moodliszka, Mala_Czarna_89, Kitaja, olcia88, Rozmarzona, Sajgonara, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale się wyspałam dzisiaj :) co prawda budziłam się w nocy, ale natychmiast zasypialam znowu :)
    Mój wyszedł wczoraj z kumplem przed 21. Mówi, że wróci niedługo tylko piwko wypiją, a ten sobie skubany wrócił przed 1 :p a śmierdziało od niego tak, że piwo to na pewno nie było :/ :D
    W ogóle od wczoraj boli go szczeka tak przy uchu. Ani zjeść, ani leżeć na tym boku, a dzisiaj ma już to miejsce spuchnięte :( nie mam pojęcia co to może być, a on uparty jak zwykle do lekarza nie chce iść :/ i nie wiem jak go przekonać.

W ogóle mój gin zlecił mi badania na toxo :/ nie za późno trochę? :D zawsze miałam wrażenie, że się je robi na wcześniejszym etapie ciąży :>

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka to od zeba pewnie ma spuchniete niech posmaruje sacholem od srodka

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam napiszę o "bezproblemowym" porodzie :)

Jak mówiłam wcześniej- odeszły mi rano wody, skurcze co 5 minut, prysznic, śniadanko i szpital. I zdziwko: wody ciągle ze mnie leciały, a myślałam, że jak raz chlustną, to więcej już nie ma. Zawieźli mnie na porodówkę, kazali czekać w jakimś pomieszczeniu, gdzie myślałam, że urodzę. Kapało ze mnie na ziemię, a ja sama leżałam i myślałam, że o mnie zapomnieli :P Po zbadaniu okazało się że jest 8cm rozwarcia (polecam dużo seksu przed porodem- szyjka się otwiera ;) ). Później już na właściwej sali mąż był cały czas ze mną. Na szczęście, bo inaczej nie byłoby komu podać mi szklanki wody :/ Podłączyli ktg i generalnie bolało. Wody sączyły się cały czas, leciało też sporo krwi, wyglądało jak w rzeźni :D Przybierałam różne pozycje włącznie z kucaniem na ziemi. Piguła do mnie z teksem "nie chcesz rodzić, to nie", bo niby za mało parłam ;) W pewnym momencie nawet umyła mnie od pasa w dół. Jestem pewna że w trakcie siusiałam, ale było mi wszystko jedno. Myślałam nawet że dwójeczkę też zrobiłam ale w karcie było "kału brak" więc jednak nie :D Jak już przyszła ostatnia faza, to leżałam na plecach, piguła starała mi się dociągnąć jedno kolano do głowy, mąż drugie i głowę podnosił do klatki piersiowej. Lekarz między moimi nogami. Po drodze jeszcze nacięcie i w końcu wyszło maleństwo :) wydawało mi się chore, ważące 1kg. Ale zdrowa dziewczyna, 3300 :) reakcja męża: "nie ma!"- ciągle miał nadzieję na syna. Przeciął pępowinę i poszedł za córką na mierzenie i ważenie a ja musiałam jeszcze urodzić łożysko. Później zastrzyk przeciwbólowy i szycie rany. Zeszłam sama z tego łóżka i na boso poszłam na korytarz na łóżko, gdzie w tym samym momencie przyszedł dumny tatuś z dzieciątkiem na rękach :)

olcia88, Rozmarzona, Zorro, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, tez myślałam, że może od zęba, ale ten mądry uważa, że jak nic go przy zębach nie boli, to to nie od nich :/ chyba mam sachol, to go zmusze :p na pewno mu nie zaszkodzi.

W ogóle Kochana, śliczne Maleństwa :D tez mam zgagę okropna, wiec zobaczymy ile włosów będzie miał mój Mały :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

Ginger dobra, dobra, już wiem, czemu nie chciałaś pisać o porodzie. Straaaaaszysz ;)

haha same chcialyscie prawda Zorro :)

Zorro lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez ząbek nie bolał a jednak sachol pomógł jak posmarowalam dziąsło i policzek od środka.
    Kiedys tez ucho mnie bolalo i tez sie zarzekalam ze to nei od zeba bo przeciez mnie nie boli zabek a jednak.

Wiem co to uparty facet odnosnie lekarzy moj jak miał 41 stopni goraczki tez nei chcial isc a ze nie mogłam mu zbić w żaden sposób to wezwałam karetke i tym sposobem musiał dac się przebadać.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsze kompleciki do wózka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaf37012f1f5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d49fd662c3d8.jpg

Micia, haen, Kitaja, MW26 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest moj dzien - wyspalam sie, ale ciepla jesyem od goracs, mimo ze mam klime, ciezko sie oddycha i troche kreci w glowie jak sie przejde po mieszkaniu. To chyba kumulacja tych upalow. Wieczorem mamy jechac do mojej przyjaciolki, ale nie wiem co w takiej sytuacji bedzie z tego.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka toxo miałam na początku robione ale ponoć niektórzy zalecają robić to 2 razy.. a ty miałaś już kiedyś robione?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny, dziś przyszła moja mega paka zamówionych rzeczy dla maluszka i wszystko jest super :) po zobaczeniu tego na żywo stwierdzam, że beż i ecru i inne tego typu odcienie są chyba moimi ulubionymi :p
    Śliczne to wszystko i coraz bardziej czekam października/listopada :)

haen, Rozmarzona, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen u mnie to samo. Duchota jest straszna slonca nie ma wiec nie wiem moze w koncu cos popada bo jesli tak to by sie zgadzalo ze moj organizm totalnie odmawia posluszenstwa:(
    tez mam dzis mega problem z oddychaniem, bol brzucha i skurcze co u mnie co prawda jest norma ale dzis wyjatkowo zle sie czuje. I nie wiem jak ogarne obiad kolacje itp:(
    Ale postaram sie wam juz tu nie marudzic:)

Ogarnelam zdjecia poukladane w albumach:) zostaly jeszcze z moich wypadow z dziewczynami ale musze dokupic albumy.

moremi lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zarejestrowałam do okulisty ;)
    ponoć że krótkowzroczne powinny przebadać wzrok przed porodem.. ja powiem szczerze miałąm badany ze 2 lata temu... a w ciąży znacząco mi się wzrok popsuł..
    ciekawe czy nie będzie przeciwwskazań do porodu sn

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 strona :)

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza najstarsza córunia Syberyjska Neva Masquerade :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd8d82b9b93.jpg

a tak sobie codziennie śpimy, cieżarówki dwie :D tylko klocek zaczyna za dużo ważyć i mnie przydusza ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75717d295467.jpg

Aparatka niezłą czuprynę miała Oliwka, podobno taką miałam ja jak się urodziłam, czarne włosy, śniada karnacja, po kilku miesiącach chodziłam z białym odrostem bo zaczęły białe rosnąć a karnacja biała jak mąka i piegi :D

Też zamierzam zrobić takie kompleciki dla swoich panienek, zamówiłam materiał i będę szyć :D Zdolności to ja nie mam, ale liczą się chęci :P

haen, Rozmarzona, Ginger84, Micia, justa1234, natali101, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczne dziewczynki :) ja na włoski się nie nastawiam, u meża w rodzinie dzieci są prawie łyse :P

Ginger znalazłaś jakieś fajne albumy? Mi się podobają takie do wklejania zdjęć, ale nic fajnego nie widziałam. A ceny niezłe

Moodliszka a może od ucha go boli? Ucho i ząb największe cholerstwo

Buffy co kupowałaś? akcesoria, ubranka, chwal się, lubię wasze zakupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:40

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ