Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja też chętnie bym posłuchała o porodach, ale tylko tych krótkich i bezproblemowych
moja koleżanka miała termin na zeszły tydzień, nic sie nie działo poszła w pon do szpitala zbadali ją i kazali przyjść w czwartek, siedzi jak na szpilkach a mówi, że jak pomyśli, że ma rodzić w tym upale to ją trafia
już wole nasz zimny listopad niż to co jest teraz, współczuje leżącym na porodówkach, hym tam jakieś nawiewy są czy coś ? powinni klimę zamontowaćperelka89 lubi tę wiadomość
-
w końcu dotarłąm do ostatniej strony !!
co do porodu.. to olcia mi tez się dzisiaj śnił poród;P
ogólnie mi się śniło że miałam termin a dziecko nie chciało wyjść.. podawali mi oksytocynę i miałąm po tym straszne bole.. w ogole te bole mi się śniły;P
te początkowe ze jak bóle okresowe wyglądały.. dobrze mi się wydaje?
a potem to była masakra i tak bolało że nie czułąm różnicy czy to 6 cm czy 10 ;P
mam pozytywne sny, nie?
ja ogolnie jestem zestresowana bo miałąm bóle miesiączkowe straszne.. więc boje się ze nei dam rady.. w 1 dzień okresu mdlałąm, wymiotowałąm, biegunka,zwijałam się z bólu przez jakieś 2 godziny i zero kontaktu ze światem.. nawet w pracy przesiedziałąm tyle w wc..
brałąm po tabletce albo dwóch cetanolu i dopiero jak zaczeło działaś to czułąm ulge..
jak poród bardzije boli to ja nie wiem...
mała to ty miałąś ekspreowy poród.. podobno pierwszy trwa długoo..
u mnie w rodzinie wszyscy średnio po 12 godzin rodzili..
siostra z komplikacjami.. bo zaczęłąm normalnie, już parłą ale dziecko nei chcialo przejść to zrobili cc... więc 2 razy podód miala pożna powiedzieć..
a tak jak Ginger mówi.. był mały potem cały siny i tez nie wiadomo co by było..
co do tatusiów.. hm.. mój nei powiem bo gada do brzucha, mówi że ją kocha , że nie możemy się doczekać jej itd ;P pyta się jak dzwoni co robi córcia itd;P
wiem że będzie dobrym tatą.. zafascynowany jest bardzo.. ale czy mu to nie przejdzie po porodzie to nei wiem;P teraz twierdzi ze będzie mi ją dawał tylko na karmienie;P ale wiem że z czasem się przyzwyczai do sytuacji i już będzie też inaczej wszystko
uapł, upał.. wczoraj WIECZOREM u nas w mieszkaniu 34 stopnie..
byłam chwile u moich rodziców bo nei dałąm rady już wczoraj a u nich tak chłodniutko.. jednak co dom to dom..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:40
-
Rozmarzona wrote:Izula, no wlasnie czytalam,ze samym uchem partner tez moze wyczuc.
Jednak akurat jak moj probowal kiedys wyczuc to slyszal moje przelewanie w brzuchu haha
Mysle jednak,ze te pulsowanie mocne takie az slodkie to Oliwka
to musi szukać uchem;P bo zależy pewnie jak jest mała ułożona;P my wiemy gdzie ma głowe więc szukamy w tamtych rejonach;P -
Anet w listopadzie tez goraco an porodówkach jest juz nie wspomne o salach po porodowych. Grzeja strasznie ja majac koszule na krotki rekaw wysłałam mojego zeby mi kupil cos na ramiaczkach bo wiecznie mokra bylam.
Ja mialam zgage w poprzednich ciazach i u mnie sie sprawdzil powiedzenie ze jak jest zgaga w ciazy to dzieci są kudłate:P
A to dowód:)
Oliwka 3 tygodnie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f078fdaec7a8.jpg
Lenka 1 tydzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/933517b34e79.jpgMicia, haen, izulkaa, moodliszka, Mala_Czarna_89, Kitaja, olcia88, Rozmarzona, Sajgonara, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość
-
Oj ale się wyspałam dzisiaj
co prawda budziłam się w nocy, ale natychmiast zasypialam znowu
Mój wyszedł wczoraj z kumplem przed 21. Mówi, że wróci niedługo tylko piwko wypiją, a ten sobie skubany wrócił przed 1 :p a śmierdziało od niego tak, że piwo to na pewno nie było
W ogóle od wczoraj boli go szczeka tak przy uchu. Ani zjeść, ani leżeć na tym boku, a dzisiaj ma już to miejsce spuchniętenie mam pojęcia co to może być, a on uparty jak zwykle do lekarza nie chce iść
i nie wiem jak go przekonać.
W ogóle mój gin zlecił mi badania na toxonie za późno trochę?
zawsze miałam wrażenie, że się je robi na wcześniejszym etapie ciąży :>
-
To ja wam napiszę o "bezproblemowym" porodzie
Jak mówiłam wcześniej- odeszły mi rano wody, skurcze co 5 minut, prysznic, śniadanko i szpital. I zdziwko: wody ciągle ze mnie leciały, a myślałam, że jak raz chlustną, to więcej już nie ma. Zawieźli mnie na porodówkę, kazali czekać w jakimś pomieszczeniu, gdzie myślałam, że urodzę. Kapało ze mnie na ziemię, a ja sama leżałam i myślałam, że o mnie zapomnieliPo zbadaniu okazało się że jest 8cm rozwarcia (polecam dużo seksu przed porodem- szyjka się otwiera
). Później już na właściwej sali mąż był cały czas ze mną. Na szczęście, bo inaczej nie byłoby komu podać mi szklanki wody
Podłączyli ktg i generalnie bolało. Wody sączyły się cały czas, leciało też sporo krwi, wyglądało jak w rzeźni
Przybierałam różne pozycje włącznie z kucaniem na ziemi. Piguła do mnie z teksem "nie chcesz rodzić, to nie", bo niby za mało parłam
W pewnym momencie nawet umyła mnie od pasa w dół. Jestem pewna że w trakcie siusiałam, ale było mi wszystko jedno. Myślałam nawet że dwójeczkę też zrobiłam ale w karcie było "kału brak" więc jednak nie
Jak już przyszła ostatnia faza, to leżałam na plecach, piguła starała mi się dociągnąć jedno kolano do głowy, mąż drugie i głowę podnosił do klatki piersiowej. Lekarz między moimi nogami. Po drodze jeszcze nacięcie i w końcu wyszło maleństwo
wydawało mi się chore, ważące 1kg. Ale zdrowa dziewczyna, 3300
reakcja męża: "nie ma!"- ciągle miał nadzieję na syna. Przeciął pępowinę i poszedł za córką na mierzenie i ważenie a ja musiałam jeszcze urodzić łożysko. Później zastrzyk przeciwbólowy i szycie rany. Zeszłam sama z tego łóżka i na boso poszłam na korytarz na łóżko, gdzie w tym samym momencie przyszedł dumny tatuś z dzieciątkiem na rękach
olcia88, Rozmarzona, Zorro, moremi lubią tę wiadomość
-
Aparatka, tez myślałam, że może od zęba, ale ten mądry uważa, że jak nic go przy zębach nie boli, to to nie od nich
chyba mam sachol, to go zmusze :p na pewno mu nie zaszkodzi.
W ogóle Kochana, śliczne Maleństwatez mam zgagę okropna, wiec zobaczymy ile włosów będzie miał mój Mały
-
mnie tez ząbek nie bolał a jednak sachol pomógł jak posmarowalam dziąsło i policzek od środka.
Kiedys tez ucho mnie bolalo i tez sie zarzekalam ze to nei od zeba bo przeciez mnie nie boli zabek a jednak.
Wiem co to uparty facet odnosnie lekarzy moj jak miał 41 stopni goraczki tez nei chcial isc a ze nie mogłam mu zbić w żaden sposób to wezwałam karetke i tym sposobem musiał dac się przebadać. -
To nie jest moj dzien - wyspalam sie, ale ciepla jesyem od goracs, mimo ze mam klime, ciezko sie oddycha i troche kreci w glowie jak sie przejde po mieszkaniu. To chyba kumulacja tych upalow. Wieczorem mamy jechac do mojej przyjaciolki, ale nie wiem co w takiej sytuacji bedzie z tego.
-
nick nieaktualnyAch dziewczyny, dziś przyszła moja mega paka zamówionych rzeczy dla maluszka i wszystko jest super
po zobaczeniu tego na żywo stwierdzam, że beż i ecru i inne tego typu odcienie są chyba moimi ulubionymi :p
Śliczne to wszystko i coraz bardziej czekam października/listopadahaen, Rozmarzona, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Haen u mnie to samo. Duchota jest straszna slonca nie ma wiec nie wiem moze w koncu cos popada bo jesli tak to by sie zgadzalo ze moj organizm totalnie odmawia posluszenstwa:(
tez mam dzis mega problem z oddychaniem, bol brzucha i skurcze co u mnie co prawda jest norma ale dzis wyjatkowo zle sie czuje. I nie wiem jak ogarne obiad kolacje itp:(
Ale postaram sie wam juz tu nie marudzic:)
Ogarnelam zdjecia poukladane w albumach:) zostaly jeszcze z moich wypadow z dziewczynami ale musze dokupic albumy.
moremi lubi tę wiadomość
-
To nasza najstarsza córunia Syberyjska Neva Masquerade :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd8d82b9b93.jpg
a tak sobie codziennie śpimy, cieżarówki dwietylko klocek zaczyna za dużo ważyć i mnie przydusza
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75717d295467.jpg
Aparatka niezłą czuprynę miała Oliwka, podobno taką miałam ja jak się urodziłam, czarne włosy, śniada karnacja, po kilku miesiącach chodziłam z białym odrostem bo zaczęły białe rosnąć a karnacja biała jak mąka i piegi
Też zamierzam zrobić takie kompleciki dla swoich panienek, zamówiłam materiał i będę szyćZdolności to ja nie mam, ale liczą się chęci
haen, Rozmarzona, Ginger84, Micia, justa1234, natali101, Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Aparatka śliczne dziewczynki
ja na włoski się nie nastawiam, u meża w rodzinie dzieci są prawie łyse
Ginger znalazłaś jakieś fajne albumy? Mi się podobają takie do wklejania zdjęć, ale nic fajnego nie widziałam. A ceny niezłe
Moodliszka a może od ucha go boli? Ucho i ząb największe cholerstwo
Buffy co kupowałaś? akcesoria, ubranka, chwal się, lubię wasze zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:40