Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff udało się nadrobić.
My kończymy dwutygodniowy remont sypialni. Nie dało się wcześniej pomalować pokoju bo farba wysychała na wałku i zalecenia producenta nie malować powyżej 28°C. Dzisiaj chłodniej M wziął dwa dni urlopu i z rana pomalował pół pokoju reszta w nocy lub rano. Mam dosyć już tego remontu.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole i bardzo nam się podobało. Na każdych zajęciach możemy skorzystać z KTG i badania przez położną. Za tydzień będą już ćwiczenia. W ramach szkoły mamy też dwa spotkania z Oddziałową.
Dostaliśmy również pracę domową: oddychanie przeponą, ćwiczenie mięśni Keegla i masaż krocza dwa razy w tygodniu a na miesiąc przed masaż codziennieskarb15, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
HEJ ! JA WLASNIE ZROBILAM OD RANA DWA CIATA I OBIADEK. TERAZ PADAM,ALE MUSIALAM COS ZROBIC BO MOJ M MA URODZINY I JUTRO JEDZIEMY SWIETOWAC Z RODZINKA.
MNIE TEZ BRZUCH POBOLEWA JAK NA OKRES OD DWOCH DNI, I MALA JAKAS LENIWA SIE ZROBILA, A WIZYTA DOPIERO 25.08 I TO BEZ USG -
Aga : u mnie tez remont / znaczy sie tu gdzie teraz jestem bajzel na kolkach dobrze ze tu gdzie ja jestem zrobili jak bylam w szpitalu chodz zostal jeszcze zyrandol . Musze poprosic brata by przestawil mi meble bo babka zrobila po swojemu a mi tak nie wygodnie i brzydko przedewszystkim .
Ciesze sie ze podoba Ci sie w szkole rodzenia
-
nick nieaktualnyMała Czarna paczka z allegro była z takimi pierdołami, m.in.: termometr do wody, ręczniki kąpielowe, rożek, przewijak, niektóre kosmetyki, kilka czapeczek i skarpetek, szczotka i grzebyk, zestaw do czyszczenia butelek i smoczków, pieluchy tetrowe i flanelowe, podkłady do szpitala i parę innych drobiazgów
Dziś przyszła trzecia paczka z rzeczami dla Leona od mieszkającej w Anglii teściowejJa nie narzekam jak coś kupi i wyśle, ona robi to z chęcią i widać, że ma radochę a jak coś mi się nie podoba to nie muszę przecież Leonowi ubierać a wyłgam się, że wyrósł ;p Choć póki co wszystko ładne, stonowane i ogólnie podoba mi się
W każdym razie Leon ma już mnóstwo ubrań i nie wiem czy zdążymy wszystkich użyć ;p
Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i z synkiem wszystko w porządku, ładnie rośnie - już ma 1,2kg wagi!!Termin USG i OM się pokrywają, a na kolejnej wizycie we wrześniu już pewnie termin CC ustalimy
ach jak to już blisko
Edit: A no i dziś czekam na kolejną paczkę z allegro, tym razem z butelkami i prześcieradłami oraz ochraniaczem na materac
Oraz kompletuję kolejną paczkę z allegro z wanną i materacem.
Co do fotelika to chyba wybierzemy z mężem Recaro Young Plus z isofixem, jakieś 700zl, no ale bezpieczeństwo dziecka najważniejsze a wg jakiegoś tam plebiscytu miał pierwsze miejsce jeśli chodzi o swój przedział 0-13kg.
Co do łóżeczka to oddałam to, które zamówiłam. Po wypakowaniu kompletnie mi się nie podobało i powiem wam, że na fotach zupełnie inaczej niż w rzeczywistości, straszny zawódNo nic, będziemy szukać dalej.
Jeśli chodzi o materac to coraz bardziej kusi vitmat coco baby antyalergic (kokos-lateks). Opinie dobre, ale ja mam fizia na punkcie tego, na czym dziecko ma spać i ciężko się zdcydowac, bo nic nie jest dla mnie wow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:56
Micia, Rozmarzona, perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
haen wrote:Mala a nie kusi Ci, zeby isc gdzies prywatnie zobaczyc plec i sprawdzic na dokladniejszym sprzecie, ze jest ok?
). A mi zrobił już chyba 7 razy na tym gorszym sprzęcie u nas w przychodni- boję się że jak sama zaproponuję to szpitalne, to za darmo już mi nie zrobi.
Skarb a ty u mamy jestes? mój mąż jakoś często na kanapie śpi, bo tam zasypia przed tv, a teraz pies by go nie puścił do sypialni (wiem, błędne koło). Najgorsze ze mi to pasuje.. zawsze bardzo tulilismy sie w nocy a w ciazy mi to przeszkadza
Buffy to na bogatomnie przerazają zakupy typu wózek, fotelik, łóżeczko. niby mam wybrane, ale to będą porządne koszta
Mąż pojechał zawieźć Laurę, moją mamę i jej psa na weekend do cioci, żeby nie musiały tyrać 3 autobusami. I znów mi pusto i smutno
-
nick nieaktualny
-
Buffy wrote:
Co do fotelika to chyba wybierzemy z mężem Recaro Young Plus z isofixem, jakieś 700zl, no ale bezpieczeństwo dziecka najważniejsze a wg jakiegoś tam plebiscytu miał pierwsze miejsce jeśli chodzi o swój przedział 0-13kg.
Co do łóżeczka to oddałam to, które zamówiłam. Po wypakowaniu kompletnie mi się nie podobało i powiem wam, że na fotach zupełnie inaczej niż w rzeczywistości, straszny zawódNo nic, będziemy szukać dalej.
Jeśli chodzi o materac to coraz bardziej kusi vitmat coco baby antyalergic (kokos-lateks). Opinie dobre, ale ja mam fizia na punkcie tego, na czym dziecko ma spać i ciężko się zdcydowac, bo nic nie jest dla mnie wow.
Buffy my też myślimy nad Recaro, to co zrozumialam od sprzedawcy, to jest to najbardziej pionowy fotelik dla dziecka, ale pytanie czy noworodek bedzie sie dobrze czuc w takiej pionowej pozycji (pionowej wzgledem Maxi Cosi np.)
Co do materaca to chyba myslimy o tym samym:
http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/
Ja jeszcze rozwazam takie (drozsze o kilkadziesiat zl)
http://sklep.naturalniewyspani.pl/materac-lateksowo-kokosowy-krzys-120-60-aloe-vera.html
W ogole szuakajac materaca znalazlam 2 linki, ktore mi pomogly w wyborze (moze komus sie przyda)
http://supermaterace.com.pl/najlepszy-materac-dla-niemowlaka-porownanie-modeli/
http://sentozdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=122&Itemid=586
A jakie łozeczko zamowilas? Podasz linka?
Ja tez wolę zaplacic wybrac lepszy fotelik i materac, ale oszczedzic na innych rzeczach.
-
O matko,ale sie wzielismy za porzadki..
Dorwalismy sie do szafy w przedpokoju i tam pelno moich torebek, apaszek,rekawiczek i innych rupci.
Wszystko to ukladalam i segregowalam,a co niepotrzebne to aut do smieci.
Troche musialam sie schylac i brzuszek zaczal sie buntowac.
Jestem jednak zadowolona bo juz dawno o tym myslalam,a tutaj dwa dni i tyle postepu za nami
Przyszla tez juz moja paczuszka i kolejne rzeczy skompletowane.
Mezu testowal termometr bezdotykowy czy dziala (tyle powierzchni i swoich czesci ciala co sprawdzil to juz moje haha).
Teraz zostala jeszcze wanienka, rozki, kombinezon (macie jakies fajne str z nimi?),spiworek i laktator.
Potem zostana juz same duze rzeczy do zamowienia typu lozeczko i wozek.
Skonczylo sie to sprzatanie na tym,ze nic nie ugotowalam bo padlam ;/
Buffy, to sporo zakupkow juz masz zrobionych super
Niezla radocha przy rozpakowywaniu nie?
Dzidziusiowo sie robi w domu
Mala, tez zawsze uwielbialam wtulona w mojego spac (chociaz w tej duchocie teraz nie wiem czy dalby sie tak tulic jak zawsze),a teraz rozpycham sie na cale lozko tak by mi bylo wygodnie hihi.
A jak jest na nocce to juz wgl cale wyro moje i pozniej jak do mnie wraca to mi niewygodnie
Mi za to moj gin nie robi usg (raz robil na poczatku), teraz ma robic dopiero w 37 tyg,a tak to chodze prywatnie na te prenatalne i maja super sprzet.
Nie powiem kosztuje to troche,ale widok cudny mojego Bobaska
W 3d tez podglad daje noi potem zdjecia tez takie,wiec tyle dobrego
Ostatnie tak ladnie wyszlo,ze sie na nie napatrzec nie moge.
To byl dopiero 21 tydzien,a tak juz dzidziusiowo wygladala hihiJestes juz z nami -
No właśnie Buffy, daj linka jeśli możesz do łóżeczka z którego nie jesteś zadowolona
Rozmarzona też biłam się z myślami czy nie iść na cudne usg (250zł), ale stwierdziłam, że nie jest mi to ostatecznie do szczęścia potrzebnewiem że to dzieciątko w środku jest idealne i poza połechtaniem mojej ciekawości nic więcej mi to nie da (a zawsze 2 stówki zaoszczędzone). Jak na następnym nie potwierdzimy płci to ewentualnie pójdę do gina do szpitala zbadać te sprawy
ale to kwestia czysto techniczna *czyt. czy brać chłopięce ciuszki od koleżanki, czy zostać przy laurkowych.
Z drugiej strony gdy rodziłam córkę to do końca nie wiedziałam jaka płeć (ZAWSZE na usg odwróciła się pupką, lub zasłoniła rączkami) i też było dobrzeale ciuszków dziewczęcych miałam sporo
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
http://www.tvn24.pl/poznan,43/ciezarna-kobieta-codziennie-sie-upija-sluzby-nie-reaguja,568370.html
No kurwa, bo inaczej się nie da. W tym chorym kraju kobiety korzystające z in vitro są traktowane jak przestępcy, a takim można wszystko. Sama mam sąsiadkę, która w 9 miesiącu chodziła na czworakach (bo inaczej nie była w stanie) i wchodziła po drabinie kompletnie zalana do mieszkania na 1 piętrze gdy notorycznie gubiła klucze. Gdy zapytałam znajomego policjanta czy gdzieś to mogę zgłosić to powiedział że... nie. Bo to jej ciało i jej sprawa czy pije
Teraz dzieckiem zajmuje się jej matka (chłopczyk z widocznymi śladami upośledzenia alkoholowego + u jednej rączki ma 6 palców),ale coraz częściej widzę go na spacerze z "rodzicami". Powinni im go zabrać od razu po porodzie, może miałby szanse na normalne życie -
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/lozeczko-gala-bez-szuflady-przepiekne-polecam-i5580853234.html to jest to łóżeczko; miałam kolor sosnowy i naprawdę nie polecam, jakość absolutnie nie ma się tu do ceny.
Oj tak, gdyby nie net chodziłoby się do stacjonarnych, a tak na szczęście można z domu, przy włączonym wiatraczku
Haen ten z aloe vera też wygląda fajnie, ale ja to już chyba wezmę vitmat coco baby antyalergic, na stronie http://www.sosrodzice.pl/materac-lateksowo-kokosowy-vitmat-coco-baby-antyalergic/ ma dobra opinię więc zaryzykujęJak przyjdzie i mi się nie spodoba to oddam jak łóżeczko
-
Mala, tez nie wiem czy to trzecie badanie bym robila (wlasnie platne za 250 zl),gdyby gin mi nie kazal.
Za kazdym razem wysyla mnie tam na szczegolowe badania typu:prenatalne,polowkowe.
Swietna sprawa,ale kasy troszke na to idzie fakt.
Z tym trzecim nie wiedzialam,ze bedzie wysylal i wlasnie z Mezem sie wtedy zastanawialismy czy isc i placic jak wszystko bylo dobrze.
Teraz jednak sprawa sama sie rozwiazala.
Nie robilam obiadu to chociaz fasolke szparagowa zrobie hihiJestes juz z nami -
Moje wyniki glukozy:
Na czczo 89
Po 1h 224 !!!!
Po 2h 142
Chyba niezbyt dobre:/ ktoras sie orientuje jak to zinterpretować?