SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Gdzie się wszyscy podziali?

Mia, niestety nie pomogę, nie znam tych lekarzy

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MIA_89 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę szkoda, muszę się niedługo zapisać do lekarza a nie wiem kogo wybrać. Chciałabym taką naprawdę doświadczoną osobę, która w razie czego będzie potrafiła wyłapać nieprawidłowości a nie kogoś kto odwala swoje, bierze kase i w razie czego nie zauważy niepeawidłowości bo będzie rutyniarzem. To naprawdę cieżki wybór i mogę polegać tylko na rekomendacjach osób, które już mają do czynienia z ginekologami... Gdyby komuś przyszło do głowy jakieś nazwisko godne polecenia to bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcesz prywatnie to dziewczyny tutaj polecały dr Stefanowicz z salve. Ponoć dobry specjalista od niepłodności i prowadzenia ciąży. Stronę wcześniej też się przewinęło parę nazwisk ale głównie z salve i allmedu

MIA_89 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA_89 wrote:
    Kurczę szkoda, muszę się niedługo zapisać do lekarza a nie wiem kogo wybrać. Chciałabym taką naprawdę doświadczoną osobę, która w razie czego będzie potrafiła wyłapać nieprawidłowości a nie kogoś kto odwala swoje, bierze kase i w razie czego nie zauważy niepeawidłowości bo będzie rutyniarzem. To naprawdę cieżki wybór i mogę polegać tylko na rekomendacjach osób, które już mają do czynienia z ginekologami... Gdyby komuś przyszło do głowy jakieś nazwisko godne polecenia to bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam

Agata Cajdler -łuba. Prowadziła 2 moje trudne ciąże. Chodzę do niej ok.13 lat i nie wyobrażam sobie prowadzenia ciąży u innego lekarza. Jest bardzo dokładna, na każdej wizycie robi usg,wszystko tłumaczy. Ma ogromną wiedzę i doświadczenie.Trudno się do niej dostać,terminy są bardzo długie ale warto.

MIA_89 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • MIA_89 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ogromne! :)

• Mmma Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisalam sie do dr biesiady na kontrole po cc w 6 tyg prywatnie. On mnie przyjmowal w salve na porodowce i byl przy porodzie i dlatego chce do niego na kontrole. Mozna u niego w kocu prowadzic ciaze, ja zapisalam sie odplatnie.

event.png
    eve

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje z Jozefka? Wie ktoś?

Agata też tu już chyba nie zagląda...

Za to widzę pojawiło się dużo nowych dziewczyn ;)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma. Ja właśnie do niego w KOCu chodzę. I chyba pierwszy raz jestem na prawdę zadowolona z ginekologa. Jakby mi się na poród jeszcze trafił to byłaby bajka normalnie. Chociaż miałabym z kim żartować :D. A tak poważnie to na prawdę spoko lekarz, ja go mogę spokojnie polecić po swoich przygodach z różnymi ginekologami o których szkoda gadać.

Mmma lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten doktor biesiada na każdej wizycie w ramach NFZ robi usg? Czy raczej niechętnie, czy trzeba go prosić?

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka. Mi na każdej (tylko do tej pory przypadała jedna na miesiąc + w każdym innym terminie gdyby coś się działo). Fakt że nie jest to USG z pomiarami, tylko podejrzenie malucha, sprawdzenie czynności serca, ruchy, ułożenie, no i płeć. Na takie usg dokładne z pomiarami wysyła osobno (3 usg, jedno na trymestr + ja jeszcze miałam dodatkowo na potwierdzenie, bo akurat głowica mu się skrzaczyła w gabinecie, no i gdyby stwierdził że jednak mu się coś nie podoba to znowu dodatkowo po prostu). Także wizyta u niego wygląda tak że: badania papierowe, wywiad o samopoczuciu, chorobach itd. Samolot, usg.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka, dziękuję za odpowiedź. Super. Już nie mogę się doczekać.

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania 3 pełne opakowania pieluszek Dada 3 extra soft po 17 zł opakowanie. Możliwy odbiór z Łodzi, Konstantynowa Łódzkiego lub Tomaszowa Maz.
    https://m.olx.pl/oferta/dada-3-extra-soft-x-3-opakowania-CID88-IDvkSFr.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=477819457&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Marcowa mamuśka Nowa

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was robiła usg w CZMP . Jak z ich sprzętem i wskazaniami do usg genetycznego ? 31 sierpnia mam usg ponieważ mam tam lekarza prowadzącego ale nie wiem czego się spodziewać . Dodam ze to pierwsze usg będzie 12-13 tydz.

• _Inka_89 Nowa

Wysłany: 2 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które uczestniczą w KOC. Czy lekarz prowadzący jest tam "narzucany" z góry, czy mam wybór?

Wysłany: 2 września 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz wybrać. Tzn nie każdy lekarz przyjmujący w salve przyjmuje na fundusz. Są tacy ci tylko komercyjnie. Ale z tych na fundusz możesz sama wybrać

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    A może któraś z Was miała przyjemność chodzić do doktor Zofii Gordon? Jakieś opinie? Bo wybrałam ją tak z przypadku aczkolwiek wydaje się dosyć rzeczowa. Czekam na Wasze opinie.

74di20mmhhjfjws7.png

Wysłany: 5 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Nowakowa, widziałam cię chyba na wątku kwietniówek? Miło wiedzieć ze jest ktoś z Łódzkiego :)
    Niestety nie znam tej lekarki, więc nie pomogę

Nowakowa92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 6 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Hej, Nowakowa, widziałam cię chyba na wątku kwietniówek? Miło wiedzieć ze jest ktoś z Łódzkiego :)
    Niestety nie znam tej lekarki, więc nie pomogę
    Tak widziałaś mnie tam ☺ widzę że jesteśmy na podobnym etapie. A Ty do jakiego lekarza chodzisz?

74di20mmhhjfjws7.png
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 Martusiazabka

Cześć dziewczyny :) Ja termin na końcówkę marca.
    Ja wybrałam lekarza w ICZMP i puki co jestem bardzo zadowolona :)

Nowakowa92 lubi tę wiadomość

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135

Wysłany: 6 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    Nowakowa92 Martusiazabka

Cześć dziewczyny :) Ja termin na końcówkę marca.
    Ja wybrałam lekarza w ICZMP i puki co jestem bardzo zadowolona :)
    Robisz usg prenatalne razem z testem PAPPA? Jeśli tak to gdzie? W Matce Polce czy może gdzieś indziej?

74di20mmhhjfjws7.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ