Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda ekipa, która robiła remont domu u mich teściów podobno była ok, przynajmniej teściowa była zadowolona, więc mogę podpytać o namiar. Ale z tego co pamiętam to u nich było kiepsko z terminami, tzn. trzeba było umawiać się jakiś rok wcześniej, więc nie wiem czy to Cię satysfakcjonuje. No i podobno "tani nie byli"
-
calineczka88 wrote:Edwarda ekipa, która robiła remont domu u mich teściów podobno była ok, przynajmniej teściowa była zadowolona, więc mogę podpytać o namiar. Ale z tego co pamiętam to u nich było kiepsko z terminami, tzn. trzeba było umawiać się jakiś rok wcześniej, więc nie wiem czy to Cię satysfakcjonuje. No i podobno "tani nie byli"
Dzis sie spotkalam z projektantem, ktory bedzie mi robil projekt mieszkania i maja swoja ekipe, wiec problem z glowy. Ale dziękuję Ci bardzo
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Dziewczyny, możecie polecić dobry sklep z wózkami? Zależy mi na tym, żeby był spory wybór i fachowa obsługa .
Jedyne co moge doradzic, to przede wszystkim przemysl na czym ci zalezy np: ciezar wozka, cena, duzy/maly kosz, jaka gondola, jaka budka, jak sie sklada, jakie kola itp itp. Dla mnie najwazniejsza rzecza byla waga wozka, mialo byc ponizej 10kg - to bylo wyzwanie ale sie udalo, potem chcialam aby nie byl wielki bo sama jestem niska, aby mi sie podobal wizualnie, aby mial duzy otwarty kosz i regulowana raczke. Budzet u mnie az takiej roli nie gral, mimo to na rynku bylo doslownie kilka modeli, ktore spelnialy moje oczekiwania. Wiec jesli przemyslisz na czym Ci zalezy, zawezisz poszukiwania do kilku-kilkunastu modeli, a wtedy duzo latwiej podjac decyzje.
-
kredka90 wrote:Hej dziewczyny, a kogo polecacie na usg genetyczne? I czy wiecie ile wcześniej trzeba się zapisywać?M&M
-
Ja jednak polecam Dudarewicza ze względu na to ze jest rowniez Genetykiem i wylapuje rozne drobne nieprawidlowosci, ktory normalny ginekolog potrafi przeoczyc. Na miejscu pobiera tez krew na test pappa. Uwazam, ze jak sie placi to najlepiej najlepszemu.
-
Ja też polecam dr Dudarewicza, byłam u niego na badaniach genetycznych i połówkowych, badania bardzo dokładne, dr szczegółowo wszystko omawiał, bardzo miły i konkretny. Na plus również urządzenie gabinetu - miejsce do usg jest tak urządzone, że zarówno ja widziałam wszystko dobrze na monitorze, jak i mąż, który był ze mną. Wynik testu pappa dr wysłał mi na maila, co również uważam za plus, bo nie trzeba dodatkowo nigdzie jeździć po odbiór. Ja na usg genetyczne umawiałam się ok. miesiąc wcześniej. Koszt samego usg to 330 zł, za test pappa płaci się dodatkowo, ale nie pamiętam już ile.
-
edwarda20. Ale... Przecież Kozarzewski też jest "uprawniony" do wykonywania badań genetycznych. Posiada odpowiednie certyfikaty i umiejętności więc nie rozumiem czemu jednak koniecznie tylko i wyłącznie Dudarewicz... Nie on jedyny ma odpowiednia specjalizację...
Martoszka lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie plusem jest na pewno to, ze Dudarewicz jest również genetykiem, więc dwa w jednym. Ja nie znam żadnych lekarzy w Łódzi, do ginekologa będę chodziła w innym mieście na nfz, ale to usg chciałam zrobic prywatnie w Łodzi, zeby miec pewność, że będzie zrobione sumiennie
-
zimowa stokrotka wrote:edwarda20. Ale... Przecież Kozarzewski też jest "uprawniony" do wykonywania badań genetycznych. Posiada odpowiednie certyfikaty i umiejętności więc nie rozumiem czemu jednak koniecznie tylko i wyłącznie Dudarewicz... Nie on jedyny ma odpowiednia specjalizację...
-
Nigdzie nie napisałem że nie jest uprawniony. Ale Dudarewicz oprócz tego że jest ginekologiem- poloznikiem, diagnosta prenatalnym to też genetykiem. Ma też uprawnienia do robienia częściowego echa serca. Niewielu lekarzy w woj. Łódzkim ma takie uprawnienia. Do niego przyjeżdżają kobitki z calej polski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 11:01
-
hejka dziewczyny! przepraszam że wbijam się w wąek ale potrzebuję pomocy osób z Łodzi:/ gdzie w ktorej aptece można zamowić żel Hyalobarrier Gel-Endo? tak by móc odebrać go w Łodzi w dniu przyjęcia do Matki Polki na laparo? Czy ktoraś z Was wie i wesprze zdesperowaną staraczkę proszę proszę?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Myślę, że jak zamówisz wcześniej to do każdej apteki Ci sprowadzą, ja bym celowała w Aptekę Melissa (www.apteka-melissa.pl) lub Kwiaty Polskie, bo tam mają niezłe ceny. Ale może poszukaj sobie w necie jakiejś apteki w okolicach Matki Polki, tak żeby nie jeździć bez sensu po całej Łodzi, skoro nie jesteś stąd.
-
Hej dziewczyny może ktoś z was ma odsprzedać opakowanie luteiny bądź chociaż 8 tabletek. Wizyta w piątek a braknie mi niestety do internisty swojego najwcześniej w czwartek wrrrr trochę szkoda mi iść prywatnie tylko po receptę. Podjęzykowa 50.