Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ta ciąża szybko mija!!! Ja mam dziś 37 tydzień.
Też miałam mdłości dokuczliwe w tej ciąży. bo z synkiem nie miałam w ogóle!
Polecam jeść co 2,5-3 godziny z zegarkiem w ręku.
Anuśka a ten termin ustaliłaś na wizycie kwalifikacyjnej czy z ginem?
Ładna data:)
Ja rodziłam w CZMP 4 lata temu. Było super. Na piłce skakałam, na mężu wisiałam, bardzo troskliwi lekarze, tzn. wiadomo że nie patrzył mi w ... cały czas, no bo to trochę trwało, ale miałam wszystko czego można chcieć. I bez żadnych opłacanych położnych. Po porodzie dostaliśmy osobny pokoik na 2 godziny sam na sam z bobaskiem. A położne też świetne, niestety nie wszystskie, ale jak to w każdym zawodzie, zależy od człowieka... Jedna bardzo mi pomogła, nauczyła karmić.
Nie wiem skąd się biorą te dziwne opinie o tym szpitalu, no owszem może fuga w łazience jest gdzieś wykruszona, może kolor płytek jest niemodny, ale jest ok, może kobitki marudne pod koniec ciąży są
-
nick nieaktualnyHej:)
Ja jestem z terminem na 29.12 i zostałam zakwalfikowana do porodu SN w Gamecie za dwa tygodnie jeszcze jedna wizyta mnie tam czeka, ale już dostałam skierowanie na wszelki wypadek.
CZMP dla mnie odpada, leżałam tydzień w czasie ciąży i podziękuję, postoję. Zależy na które piętro się trafi podobno, ale nie słyszałam żadnych dobrych opinii tak naprawdę.
Ja waham się pomiędzy Gametą a Pro-Familią, ze względu na stopień referencyjności szpitali, choć ciąża przebiegała bez żadnych komplikacji. -
Ania no oglądałam ten oddział tam i podoba mi się. Nie widziałam porodówki bo ja mam CC więc nawet nie pomyślałam żeby zobaczyć jak wygląda porodówka. Wiem tyle że mam być 22.12 rano i porobią mi badania, zrobią wywiad do znieczulenia i zaczynamy Gadałam z położnymi i będzie doradca laktacyjny, położna opiekująca się mną, która w razie czego poda dziecko i pomoże we wszystkim. Poród ma wyglądać tak że jak wyjmą mi Marysię to oddają ją tacie na klatę, żeby nasze bakterie na nią przelazły, a mnie w tym czasie będą szyć. Jak mnie zszyją to pojadę na salę pooperacyjną i tam mąż mi odda dzieciątko Później leżę ok 6-8godzin i pionizacja.
Magda ja myślę że tutaj decyzja jest Twoja bo to Ty musisz się tam dobrze czuć. Ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż decydował gdzie ja będę rodzić. On ma być tam gdzie ja i wspierać
Kleooo to idziemy łeb w łeb Ja też dzisiaj zaczęłam 37tc Ja nie miałam wizyty kwalifikacyjnej bo chodzę do Gamety od samego początku, więc automatycznie tam będę rodziła. Ufam mojemu ginowi
Zielone Oliwki to masz ten sam termin co ja i Kleooo Jeśli akcja zacznie Ci się wcześniej to może się spotkamy na sali poporodowejania181111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie Anuśka, też mi się to nie podoba, chociaż właśnie w Pro Famili w razie jakichkolwiek komplikacji jest oddział dla noworodków... ale wydaje mi się, że w Gamecie jest jakoś bardziej kameralnie, jeśli tak to można nazwać
Jak macie fajnie dziewczyny, że już w tym miesiącu będziecie mieć maleństwa Wasze pozazdrościć ja miesiąc później.. a już bym chciała być po tym wszystkim bo im więcej myślę o tym bólu itp to się bardziej obawiam -
Anuśka wrote:Ania no oglądałam ten oddział tam i podoba mi się. Nie widziałam porodówki bo ja mam CC więc nawet nie pomyślałam żeby zobaczyć jak wygląda porodówka. Wiem tyle że mam być 22.12 rano i porobią mi badania, zrobią wywiad do znieczulenia i zaczynamy Gadałam z położnymi i będzie doradca laktacyjny, położna opiekująca się mną, która w razie czego poda dziecko i pomoże we wszystkim. Poród ma wyglądać tak że jak wyjmą mi Marysię to oddają ją tacie na klatę, żeby nasze bakterie na nią przelazły, a mnie w tym czasie będą szyć. Jak mnie zszyją to pojadę na salę pooperacyjną i tam mąż mi odda dzieciątko Później leżę ok 6-8godzin i pionizacja.
Magda ja myślę że tutaj decyzja jest Twoja bo to Ty musisz się tam dobrze czuć. Ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż decydował gdzie ja będę rodzić. On ma być tam gdzie ja i wspierać
Kleooo to idziemy łeb w łeb Ja też dzisiaj zaczęłam 37tc Ja nie miałam wizyty kwalifikacyjnej bo chodzę do Gamety od samego początku, więc automatycznie tam będę rodziła. Ufam mojemu ginowi
Zielone Oliwki to masz ten sam termin co ja i Kleooo Jeśli akcja zacznie Ci się wcześniej to może się spotkamy na sali poporodowej
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Anuśka wrote:Dostałam ulotkę z Gamety i jest podobno poradnia pediatryczna i konsultacyjna dla noworodków i dzieci powyżej 1rż, ale co i jak to nie wiem. W razie czego i tak do CZMP i Pro Familia niedaleko
Jest, ale już nie na nfzSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:Anuśka, skąd masz takie informacje? Bo z tego co wiem to np. z pro familii nie ma problemu z dłuższym pobytem...