X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam być rano i na czczo, to myślę że akurat ok 9 będę szykowana do CC :D Już się nie mogę doczekać :)

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9 to jeszcze czekałam na izbie przyjęć :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    O 9 to jeszcze czekałam na izbie przyjęć :)
    O Lilla Ty wyszłaś po 2 dniach? Bo mi gin mówi że 22 urodzę a 24 idę do domu :) Prawda to?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, urodziłam 24, a 26 byłam w domu :) - jak wszystko będzie w porządku to ok. południa wyjdziesz :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    tak, urodziłam 24, a 26 byłam w domu :) - jak wszystko będzie w porządku to ok. południa wyjdziesz :)
    Super :) Chciałabym jednak wigilię spędzić w domu :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Super :) Chciałabym jednak wigilię spędzić w domu :)
    wow super wiadomości ! Na święta piękny prezent będziecie mieć :) zazdroszczę :) . Powiedz jak możesz i jak z tymi porodami w Gamecie ?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zgłupiałam :( bo mój mąż woli żebym w pro famili rodziła :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • kleooo Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta ciąża szybko mija!!! Ja mam dziś 37 tydzień.
    Też miałam mdłości dokuczliwe w tej ciąży. bo z synkiem nie miałam w ogóle!
    Polecam jeść co 2,5-3 godziny z zegarkiem w ręku.
    Anuśka a ten termin ustaliłaś na wizycie kwalifikacyjnej czy z ginem?
    Ładna data:)
    Ja rodziłam w CZMP 4 lata temu. Było super. Na piłce skakałam, na mężu wisiałam, bardzo troskliwi lekarze, tzn. wiadomo że nie patrzył mi w ... cały czas, no bo to trochę trwało, ale miałam wszystko czego można chcieć. I bez żadnych opłacanych położnych. Po porodzie dostaliśmy osobny pokoik na 2 godziny sam na sam z bobaskiem. A położne też świetne, niestety nie wszystskie, ale jak to w każdym zawodzie, zależy od człowieka... Jedna bardzo mi pomogła, nauczyła karmić.
    Nie wiem skąd się biorą te dziwne opinie o tym szpitalu, no owszem może fuga w łazience jest gdzieś wykruszona, może kolor płytek jest niemodny, ale jest ok, może kobitki marudne pod koniec ciąży są;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja jestem z terminem na 29.12 i zostałam zakwalfikowana do porodu SN w Gamecie :) za dwa tygodnie jeszcze jedna wizyta mnie tam czeka, ale już dostałam skierowanie na wszelki wypadek.
    CZMP dla mnie odpada, leżałam tydzień w czasie ciąży i podziękuję, postoję. Zależy na które piętro się trafi podobno, ale nie słyszałam żadnych dobrych opinii tak naprawdę.
    Ja waham się pomiędzy Gametą a Pro-Familią, ze względu na stopień referencyjności szpitali, choć ciąża przebiegała bez żadnych komplikacji.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no oglądałam ten oddział tam i podoba mi się. Nie widziałam porodówki bo ja mam CC więc nawet nie pomyślałam żeby zobaczyć jak wygląda porodówka. Wiem tyle że mam być 22.12 rano i porobią mi badania, zrobią wywiad do znieczulenia i zaczynamy :) Gadałam z położnymi i będzie doradca laktacyjny, położna opiekująca się mną, która w razie czego poda dziecko i pomoże we wszystkim. Poród ma wyglądać tak że jak wyjmą mi Marysię to oddają ją tacie na klatę, żeby nasze bakterie na nią przelazły, a mnie w tym czasie będą szyć. Jak mnie zszyją to pojadę na salę pooperacyjną i tam mąż mi odda dzieciątko :) Później leżę ok 6-8godzin i pionizacja.

Magda ja myślę że tutaj decyzja jest Twoja bo to Ty musisz się tam dobrze czuć. Ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż decydował gdzie ja będę rodzić. On ma być tam gdzie ja i wspierać :D

Kleooo to idziemy łeb w łeb :D Ja też dzisiaj zaczęłam 37tc :D Ja nie miałam wizyty kwalifikacyjnej bo chodzę do Gamety od samego początku, więc automatycznie tam będę rodziła. Ufam mojemu ginowi ;)

Zielone Oliwki to masz ten sam termin co ja i Kleooo :) Jeśli akcja zacznie Ci się wcześniej to może się spotkamy na sali poporodowej ;D

ania181111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, mam nadzieję urodzić przed świętami właśnie ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Anuśka, mam nadzieję urodzić przed świętami właśnie ;)
    Jest wifi w Gamecie więc jak coś to się zgadamy ;D

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Anuśka, też mi się to nie podoba, chociaż właśnie w Pro Famili w razie jakichkolwiek komplikacji jest oddział dla noworodków... ale wydaje mi się, że w Gamecie jest jakoś bardziej kameralnie, jeśli tak to można nazwać :)
    Jak macie fajnie dziewczyny, że już w tym miesiącu będziecie mieć maleństwa Wasze :) pozazdrościć :) ja miesiąc później.. a już bym chciała być po tym wszystkim bo im więcej myślę o tym bólu itp to się bardziej obawiam :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam ulotkę z Gamety i jest podobno poradnia pediatryczna i konsultacyjna dla noworodków i dzieci powyżej 1rż, ale co i jak to nie wiem. W razie czego i tak do CZMP i Pro Familia niedaleko ;D

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ania no oglądałam ten oddział tam i podoba mi się. Nie widziałam porodówki bo ja mam CC więc nawet nie pomyślałam żeby zobaczyć jak wygląda porodówka. Wiem tyle że mam być 22.12 rano i porobią mi badania, zrobią wywiad do znieczulenia i zaczynamy :) Gadałam z położnymi i będzie doradca laktacyjny, położna opiekująca się mną, która w razie czego poda dziecko i pomoże we wszystkim. Poród ma wyglądać tak że jak wyjmą mi Marysię to oddają ją tacie na klatę, żeby nasze bakterie na nią przelazły, a mnie w tym czasie będą szyć. Jak mnie zszyją to pojadę na salę pooperacyjną i tam mąż mi odda dzieciątko :) Później leżę ok 6-8godzin i pionizacja.

Magda ja myślę że tutaj decyzja jest Twoja bo to Ty musisz się tam dobrze czuć. Ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż decydował gdzie ja będę rodzić. On ma być tam gdzie ja i wspierać :D

Kleooo to idziemy łeb w łeb :D Ja też dzisiaj zaczęłam 37tc :D Ja nie miałam wizyty kwalifikacyjnej bo chodzę do Gamety od samego początku, więc automatycznie tam będę rodziła. Ufam mojemu ginowi ;)

Zielone Oliwki to masz ten sam termin co ja i Kleooo :) Jeśli akcja zacznie Ci się wcześniej to może się spotkamy na sali poporodowej ;D
    dzięki za obszerne info ;) wowwww ;) ja to wam zazdroszczę :P ja dopiero 8 tydzien :P haha ;) a już bym chciała mieć bejbi przy sobie :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dostałam ulotkę z Gamety i jest podobno poradnia pediatryczna i konsultacyjna dla noworodków i dzieci powyżej 1rż, ale co i jak to nie wiem. W razie czego i tak do CZMP i Pro Familia niedaleko ;D

Jest, ale już nie na nfz

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania szybko zleci ciąża :) Raz dwa i będziesz tuliła dzieciątko :)

Lilla a słyszałam że dodatkowe doby (jeśli coś jest nie tak) też są dodatkowo płatne. Podobno oni mają refundowane tylko te dwie doby po porodzie.

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję ze szybko zleci ;) Anuska trzymam za Was kciuki :) na święta bobasek pod choinką :) nie no rewelacja :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, skąd masz takie informacje? Bo z tego co wiem to np. z pro familii nie ma problemu z dłuższym pobytem...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Anuśka, skąd masz takie informacje? Bo z tego co wiem to np. z pro familii nie ma problemu z dłuższym pobytem...
    W Pro familii nie ma. Ale Gameta to klinika prywatna i słyszałam że właśnie mają problem z ilością punktów z NFZ. Np nie możesz tam pojechać jak masz nagłe skurcze. Tylko w godzinach otwarcia Cię mogą przyjąć. A z tymi 2 dobami to tylko o Gamecie tak słyszałam, że 2 doby na NFZ a jeśli zostaniesz dłużej to trzeba dopłacić, ale to jest info nie sprawdzone. Spróbuję zapamiętać żeby 16.12 na wizycie zapytać o to.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ