X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wg OM 24.01.2016 wg usg 19.01.2016 :) a wg przeczucia wcześniej :P :)

Tak, tylko chyba muszę się wstrzymać z tym praniem jeszcze niestety :( bo właśnie zaczynamy remont pokoju małego hmm kurde nie wiem muszę przemyśleć to..w sumie to nawet nie mam gdzie za bardzo suszarki z praniem postawić teraz bo przecież wszystko z małego pokoju jest w dużym..no nic ważne, że remont się zaczął :)

Anuśka lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • kleooo Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Można dołączyć?
    Też jestem z Łodzi, termin mam na 28 grudnia i zaciekawiło mnie Wasze forum.
    Miło poczytać:)
    Też Wam tak ciężko? To moja druga ciąża ale pierwsza chyba była jakaś lżejsza, no i mniej lęków różnych bo byłam błogo nieświadoma co i jak. A teraz po porodzie sn to już jakoś więcej się wie i wiadomo czego się bać:)
    Zapisałam się na wizytę kwalifikacyjną do porodu w Gamecie. Byłyście już na takiej wizycie? Bo jeśli poród sn to chyba trzeba i tak do nich dzwonić czy przyjmą tak? A jeśli cc to na tej wizycie od razu wyznaczają termin?
    Anuśka do jakiego gina chodzisz? Z Łodzi czy tam z Gamety?
    Magdalena83 powodzenia z remontem! Ja jeszcze się głowię jak to wszystko urządzić:)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kleooo :) ja nie wiem tak naprawdę jak jest w przypadku porodu sn w Gamecie tzn na wizytę trzeba iść ale co dalej to nie wiem .... Ja póki co jestem przed tą wizytą bo dopiero 22 grudnia idę więc :P ale ja najprawdopodobniej będę mieć cc ..
    Nie dziękuję :P mam nadzieję, że się w przyszłym tygodniu skończy remont :P w sumie na dobre się jeszcze nie zaczął :(

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) I ja się dolacze :) I mnie 8 tydzień dopiero :) A propo gamety :) bo tam właśnie chodzę na NFZ i jestem baaardzo zadowolona :) chodzę do p.dr. zajac. Bardzo młoda ale bardzo rzeczowa i wszystko porządnie tłumaczy :)jeżeli chodzi o poród w gamecie Na NFZ tooo w 36 tygodniu zanosimy nasze dokumenty ciazy , badają Was pod kątem czy z dzidzia i Wami jest wszystko ok i tak zostajemy zakwalifikowane na poród i nich . Tylko słyszałam że nawet lekkie nadciśnienie czy cokolwiek dyskwalifikuje z porodu i nich . Istnieje możliwość prywatnie rodzic tam ale to już są koszty i dość spore ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu o.O Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC :) Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle :) Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super :) Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła :)

ania181111, Magdalena83 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu o.O Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC :) Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle :) Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super :) Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła :)
    słyszałam że opiekę mają tam rewelacyjną :) . Ja powtarzam Wam to co powiedzieli mi w Gamecie ... Nie dopytywalam o szczegóły - fakt - bo mam jeszcze troszkę czasu;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska :) jak można wiedzieć do ktorego lekarza tam chodzisz ? :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Anuska :) jak można wiedzieć do ktorego lekarza tam chodzisz ? :)

Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda :) W poniedziałek nadrobię :)
    Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150zł :/

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda :) W poniedziałek nadrobię :)
    Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150zł :/
    słyszałam o nim :) ze dobry lekarz :) zresztą ogólnie specjalistów mają tam dobrych . Dowiedz się jak to wygląda bo jak ja się zaptalam to wielkie oczy zrobili :P że już myślę o porodzie ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj 150 zl to dużo :/...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania witaj :) fajny jest sam początek :) życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo :)))
    Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić :) no ewentualnie pro familia :) ale na 80% gameta :) jeśli mnie zakwalifikują oczywiście :P :)

Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo :( ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania witaj :) fajny jest sam początek :) życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo :)))
    Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić :) no ewentualnie pro familia :) ale na 80% gameta :) jeśli mnie zakwalifikują oczywiście :P :)

Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo :( ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona :)
    dziękuję bardzo :) narazie męczą mnie silne mdłości ale jakoś staram się o tym nie myśleć :)jejku dziewczyny Wy to już praktycznie końcówka ciazy haha ;) jak będziecie w Gamecie zapytajcie się o te porody bo jestem ciekawa :D . Ja do Gamety na NFZ chodzę - wcześniej chodziłam prywatnie i szczerze mówiąc nie widzę różnicy w np podejsciu do pacjenta :)więc wolę chodzić na NFZ ;) miłej niedzieli dziewczyny :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! :)

ania181111 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Zwiedziłam sobie dzisiaj szpital. Nie pokazali mi porodówki, bo nie będę rodziła a na salę operacyjną nie wpuścili bo zajęta była. Za to widziałam pokoik. Są dwu osobowe z łazienką i TV, ale chyba będę sama bo mało osób do porodu mają na ten termin co ja mam. A termin mam zajefajny, bo 22 grudnia jadę rodzić :) Gin obiecał że w wigilię wyjdę do domu :) Więc świąt w tym roku nie ma ale za to prezencik pierwszorzędny pod choinkę dostaniemy :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej łodzianki ;) czy jest może jakaś odważna która idzie rodzic do czmp ?;p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super wiadomości :)) a prezent na święta pierwsza klasa :P :)) pozazdrościć :)))) Ja tak sobie myślę, że w połowie stycznia synka zobaczę..termin na 24 stycznia mam no ale jak cesarka to może trochę wcześniej zrobią :)

Tygrys ja się tam w ostatecznej ostateczności wybiorę :P ale bliżej mam Pro Familię gdyby się coś złego działo..odpukać oczywiście :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja od pieciu lat dopiero mieszkam w okolicach lodzi wiec nic noe wiem o tutejszych szpitalach, kazdy co innego poleca

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, każdy co innego poleca....tzn tak w CZMP jest najwięcej porodów i szpital nie jest od dawna remontowany więc warunki z lat 90...madurowicz jest jeszcze ponoć dobry i na sterlinga hmm nie pamiętam jak się nazywa :( w salve na szparagowej też można na nfz rodzić a szpital prywatny, no w Gamecie w rzgowie i w Pro Famili na ul. niciarnianej, prywatny szpital specjalistyczny ale na nfz urodzisz jeśli pojawisz się z akcją porodową u nich już :)
    Ciężko tak naprawdę wybrać bo każda z nas kieruję się pewnie innymi przesłankami :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jeśli w Gamecie będziesz rodzić to najwcześniej w 39tc. Wcześniej się nie zgadzają bo nie chcą ryzykować problemami oddechowymi dzieciątka a w 39tc wiadomo że już płuca są w pełni wykształcone. Ja chciałam rodzić 15 grudnia ale gin powiedział że każdy dzień jest ważny w brzuszku i on nie weźmie na siebie odpowiedzialności, jeśli Maniuchna nie będzie gotowa. No i lepiej tydzień z brzuszkiem w domu posiedzieć niż latać po szpitalach z dzieckiem.
    Aha trzymam kciuki za wizytę 22 grudnia :) Ja będę wtedy piętro wyżej i mam nadzieję że już będę po porodzie ;)

W kwestii wyboru szpitala nie pomogę bo nie mam pojęcia co tam w Łodzi są za warunki. Słyszałam że w Salve jest fajnie ale nawet nie mogę potwierdzić czy na pewno, bo to znajoma znajomej mówiła :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli kolejna ważna informacja :) bo myślałam, że w 38 tc robią :) ale tak racja płucka najważniejsze, w ogóle zdrowie dziecka najważniejsze :) ojej to będzie koło 19 stycznia :D
    Ah no tak bo Ty 22 masz cc :) ojej ja na 9:00 mam wizytę... możliwe,że się gdzieś miniemy :P będę trzymać kciuki jeszcze bardziej :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ