Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska wg OM 24.01.2016 wg usg 19.01.2016 a wg przeczucia wcześniej
Tak, tylko chyba muszę się wstrzymać z tym praniem jeszcze niestety bo właśnie zaczynamy remont pokoju małego hmm kurde nie wiem muszę przemyśleć to..w sumie to nawet nie mam gdzie za bardzo suszarki z praniem postawić teraz bo przecież wszystko z małego pokoju jest w dużym..no nic ważne, że remont się zacząłAnuśka lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie! Można dołączyć?
Też jestem z Łodzi, termin mam na 28 grudnia i zaciekawiło mnie Wasze forum.
Miło poczytać
Też Wam tak ciężko? To moja druga ciąża ale pierwsza chyba była jakaś lżejsza, no i mniej lęków różnych bo byłam błogo nieświadoma co i jak. A teraz po porodzie sn to już jakoś więcej się wie i wiadomo czego się bać
Zapisałam się na wizytę kwalifikacyjną do porodu w Gamecie. Byłyście już na takiej wizycie? Bo jeśli poród sn to chyba trzeba i tak do nich dzwonić czy przyjmą tak? A jeśli cc to na tej wizycie od razu wyznaczają termin?
Anuśka do jakiego gina chodzisz? Z Łodzi czy tam z Gamety?
Magdalena83 powodzenia z remontem! Ja jeszcze się głowię jak to wszystko urządzić -
Cześć Kleooo ja nie wiem tak naprawdę jak jest w przypadku porodu sn w Gamecie tzn na wizytę trzeba iść ale co dalej to nie wiem .... Ja póki co jestem przed tą wizytą bo dopiero 22 grudnia idę więc ale ja najprawdopodobniej będę mieć cc ..
Nie dziękuję mam nadzieję, że się w przyszłym tygodniu skończy remont w sumie na dobre się jeszcze nie zaczął -
Hej dziewczyny I ja się dolacze I mnie 8 tydzień dopiero A propo gamety bo tam właśnie chodzę na NFZ i jestem baaardzo zadowolona chodzę do p.dr. zajac. Bardzo młoda ale bardzo rzeczowa i wszystko porządnie tłumaczy :)jeżeli chodzi o poród w gamecie Na NFZ tooo w 36 tygodniu zanosimy nasze dokumenty ciazy , badają Was pod kątem czy z dzidzia i Wami jest wszystko ok i tak zostajemy zakwalifikowane na poród i nich . Tylko słyszałam że nawet lekkie nadciśnienie czy cokolwiek dyskwalifikuje z porodu i nich . Istnieje możliwość prywatnie rodzic tam ale to już są koszty i dość spore ...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła
ania181111, Magdalena83 lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła
Anuśka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ania181111 wrote:Anuska jak można wiedzieć do ktorego lekarza tam chodzisz ?
Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda W poniedziałek nadrobię
Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150złania181111 lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda W poniedziałek nadrobię
Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150zł
Ania witaj fajny jest sam początek życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo ))
Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić no ewentualnie pro familia ale na 80% gameta jeśli mnie zakwalifikują oczywiście
Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona -
Magdalena83 wrote:Ania witaj fajny jest sam początek życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo ))
Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić no ewentualnie pro familia ale na 80% gameta jeśli mnie zakwalifikują oczywiście
Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona
Ja już po wizycie. Zwiedziłam sobie dzisiaj szpital. Nie pokazali mi porodówki, bo nie będę rodziła a na salę operacyjną nie wpuścili bo zajęta była. Za to widziałam pokoik. Są dwu osobowe z łazienką i TV, ale chyba będę sama bo mało osób do porodu mają na ten termin co ja mam. A termin mam zajefajny, bo 22 grudnia jadę rodzić Gin obiecał że w wigilię wyjdę do domu Więc świąt w tym roku nie ma ale za to prezencik pierwszorzędny pod choinkę dostaniemy
-
Anuśka super wiadomości ) a prezent na święta pierwsza klasa ) pozazdrościć ))) Ja tak sobie myślę, że w połowie stycznia synka zobaczę..termin na 24 stycznia mam no ale jak cesarka to może trochę wcześniej zrobią
Tygrys ja się tam w ostatecznej ostateczności wybiorę ale bliżej mam Pro Familię gdyby się coś złego działo..odpukać oczywiście -
No tak, każdy co innego poleca....tzn tak w CZMP jest najwięcej porodów i szpital nie jest od dawna remontowany więc warunki z lat 90...madurowicz jest jeszcze ponoć dobry i na sterlinga hmm nie pamiętam jak się nazywa w salve na szparagowej też można na nfz rodzić a szpital prywatny, no w Gamecie w rzgowie i w Pro Famili na ul. niciarnianej, prywatny szpital specjalistyczny ale na nfz urodzisz jeśli pojawisz się z akcją porodową u nich już
Ciężko tak naprawdę wybrać bo każda z nas kieruję się pewnie innymi przesłankami -
Magdalena jeśli w Gamecie będziesz rodzić to najwcześniej w 39tc. Wcześniej się nie zgadzają bo nie chcą ryzykować problemami oddechowymi dzieciątka a w 39tc wiadomo że już płuca są w pełni wykształcone. Ja chciałam rodzić 15 grudnia ale gin powiedział że każdy dzień jest ważny w brzuszku i on nie weźmie na siebie odpowiedzialności, jeśli Maniuchna nie będzie gotowa. No i lepiej tydzień z brzuszkiem w domu posiedzieć niż latać po szpitalach z dzieckiem.
Aha trzymam kciuki za wizytę 22 grudnia Ja będę wtedy piętro wyżej i mam nadzieję że już będę po porodzie
W kwestii wyboru szpitala nie pomogę bo nie mam pojęcia co tam w Łodzi są za warunki. Słyszałam że w Salve jest fajnie ale nawet nie mogę potwierdzić czy na pewno, bo to znajoma znajomej mówiła -
Aha czyli kolejna ważna informacja bo myślałam, że w 38 tc robią ale tak racja płucka najważniejsze, w ogóle zdrowie dziecka najważniejsze ojej to będzie koło 19 stycznia
Ah no tak bo Ty 22 masz cc ojej ja na 9:00 mam wizytę... możliwe,że się gdzieś miniemy będę trzymać kciuki jeszcze bardziejAnuśka lubi tę wiadomość