X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wg OM 24.01.2016 wg usg 19.01.2016 :) a wg przeczucia wcześniej :P :)

Tak, tylko chyba muszę się wstrzymać z tym praniem jeszcze niestety :( bo właśnie zaczynamy remont pokoju małego hmm kurde nie wiem muszę przemyśleć to..w sumie to nawet nie mam gdzie za bardzo suszarki z praniem postawić teraz bo przecież wszystko z małego pokoju jest w dużym..no nic ważne, że remont się zaczął :)

Anuśka lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • kleooo Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Można dołączyć?
    Też jestem z Łodzi, termin mam na 28 grudnia i zaciekawiło mnie Wasze forum.
    Miło poczytać:)
    Też Wam tak ciężko? To moja druga ciąża ale pierwsza chyba była jakaś lżejsza, no i mniej lęków różnych bo byłam błogo nieświadoma co i jak. A teraz po porodzie sn to już jakoś więcej się wie i wiadomo czego się bać:)
    Zapisałam się na wizytę kwalifikacyjną do porodu w Gamecie. Byłyście już na takiej wizycie? Bo jeśli poród sn to chyba trzeba i tak do nich dzwonić czy przyjmą tak? A jeśli cc to na tej wizycie od razu wyznaczają termin?
    Anuśka do jakiego gina chodzisz? Z Łodzi czy tam z Gamety?
    Magdalena83 powodzenia z remontem! Ja jeszcze się głowię jak to wszystko urządzić:)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kleooo :) ja nie wiem tak naprawdę jak jest w przypadku porodu sn w Gamecie tzn na wizytę trzeba iść ale co dalej to nie wiem .... Ja póki co jestem przed tą wizytą bo dopiero 22 grudnia idę więc :P ale ja najprawdopodobniej będę mieć cc ..
    Nie dziękuję :P mam nadzieję, że się w przyszłym tygodniu skończy remont :P w sumie na dobre się jeszcze nie zaczął :(

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) I ja się dolacze :) I mnie 8 tydzień dopiero :) A propo gamety :) bo tam właśnie chodzę na NFZ i jestem baaardzo zadowolona :) chodzę do p.dr. zajac. Bardzo młoda ale bardzo rzeczowa i wszystko porządnie tłumaczy :)jeżeli chodzi o poród w gamecie Na NFZ tooo w 36 tygodniu zanosimy nasze dokumenty ciazy , badają Was pod kątem czy z dzidzia i Wami jest wszystko ok i tak zostajemy zakwalifikowane na poród i nich . Tylko słyszałam że nawet lekkie nadciśnienie czy cokolwiek dyskwalifikuje z porodu i nich . Istnieje możliwość prywatnie rodzic tam ale to już są koszty i dość spore ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu o.O Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC :) Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle :) Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super :) Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła :)

ania181111, Magdalena83 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ania ja nie słyszałam o tym, żeby coś dyskwalifikowało z porodu o.O Mam cukrzycę, wielowodzie, duuuże dziecko, zespół cieśni nadgarstka, rwę kulszową i wskazanie do CC :) Mój gin twierdzi że nie ma problemu i nigdzie mnie nie odeśle :) Z tego co wiem to oni mają mało punktów przyznanych z NFZ i trzymają matki tylko 2 doby po porodzie. Jeśli są jakieś powikłania to albo przenoszą do CZMP albo trzeba płacić ok 240zł za każdą kolejną dobę, ale to nie potwierdzone dane. W poniedziałek na wizycie dopytam jak to wszystko wygląda. Ale opieka tam jest super :) Mi się bardzo podoba i z kolejną ciążą (jeśli poród będzie równie dobry jak opieka) też tam będę chodziła :)
    słyszałam że opiekę mają tam rewelacyjną :) . Ja powtarzam Wam to co powiedzieli mi w Gamecie ... Nie dopytywalam o szczegóły - fakt - bo mam jeszcze troszkę czasu;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska :) jak można wiedzieć do ktorego lekarza tam chodzisz ? :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Anuska :) jak można wiedzieć do ktorego lekarza tam chodzisz ? :)

Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda :) W poniedziałek nadrobię :)
    Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150zł :/

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kurczę a ja taki osioł i chodzę tam od początku i nie dopytałam jak ten poród tak na prawdę wygląda :) W poniedziałek nadrobię :)
    Chodzę do Krzysztofa Dziatosza. Bardzo fajny gin. Ale następnym razem (przy następnej ciąży) pójdę też na NFZ. Teraz chodzę prywatnie i każda wizyta 150zł :/
    słyszałam o nim :) ze dobry lekarz :) zresztą ogólnie specjalistów mają tam dobrych . Dowiedz się jak to wygląda bo jak ja się zaptalam to wielkie oczy zrobili :P że już myślę o porodzie ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj 150 zl to dużo :/...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania witaj :) fajny jest sam początek :) życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo :)))
    Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić :) no ewentualnie pro familia :) ale na 80% gameta :) jeśli mnie zakwalifikują oczywiście :P :)

Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo :( ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania witaj :) fajny jest sam początek :) życzę Ci żeby ciąża przebiegała bezproblemowo :)))
    Ja mam lekarza swojego na osiedlu ale będę w gamecie rodzić :) no ewentualnie pro familia :) ale na 80% gameta :) jeśli mnie zakwalifikują oczywiście :P :)

Anuśka 150 zł za każdą wizytę to faktycznie trochę sporo :( ja na początku tylko chodziłam raz państwowo raz prywatnie ale to i tak do jednej lekarki, ale jak poszła na urlop 3 miesięczny i później miała rodzić to się przeniosłam całkiem na nfz i to blisko domu żebym sama mogła chodzić bo tak to zawsze mąż musiał mnie wieźć .... no i jestem zadowolona :)
    dziękuję bardzo :) narazie męczą mnie silne mdłości ale jakoś staram się o tym nie myśleć :)jejku dziewczyny Wy to już praktycznie końcówka ciazy haha ;) jak będziecie w Gamecie zapytajcie się o te porody bo jestem ciekawa :D . Ja do Gamety na NFZ chodzę - wcześniej chodziłam prywatnie i szczerze mówiąc nie widzę różnicy w np podejsciu do pacjenta :)więc wolę chodzić na NFZ ;) miłej niedzieli dziewczyny :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! :)

ania181111 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Zwiedziłam sobie dzisiaj szpital. Nie pokazali mi porodówki, bo nie będę rodziła a na salę operacyjną nie wpuścili bo zajęta była. Za to widziałam pokoik. Są dwu osobowe z łazienką i TV, ale chyba będę sama bo mało osób do porodu mają na ten termin co ja mam. A termin mam zajefajny, bo 22 grudnia jadę rodzić :) Gin obiecał że w wigilię wyjdę do domu :) Więc świąt w tym roku nie ma ale za to prezencik pierwszorzędny pod choinkę dostaniemy :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej łodzianki ;) czy jest może jakaś odważna która idzie rodzic do czmp ?;p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super wiadomości :)) a prezent na święta pierwsza klasa :P :)) pozazdrościć :)))) Ja tak sobie myślę, że w połowie stycznia synka zobaczę..termin na 24 stycznia mam no ale jak cesarka to może trochę wcześniej zrobią :)

Tygrys ja się tam w ostatecznej ostateczności wybiorę :P ale bliżej mam Pro Familię gdyby się coś złego działo..odpukać oczywiście :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja od pieciu lat dopiero mieszkam w okolicach lodzi wiec nic noe wiem o tutejszych szpitalach, kazdy co innego poleca

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, każdy co innego poleca....tzn tak w CZMP jest najwięcej porodów i szpital nie jest od dawna remontowany więc warunki z lat 90...madurowicz jest jeszcze ponoć dobry i na sterlinga hmm nie pamiętam jak się nazywa :( w salve na szparagowej też można na nfz rodzić a szpital prywatny, no w Gamecie w rzgowie i w Pro Famili na ul. niciarnianej, prywatny szpital specjalistyczny ale na nfz urodzisz jeśli pojawisz się z akcją porodową u nich już :)
    Ciężko tak naprawdę wybrać bo każda z nas kieruję się pewnie innymi przesłankami :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jeśli w Gamecie będziesz rodzić to najwcześniej w 39tc. Wcześniej się nie zgadzają bo nie chcą ryzykować problemami oddechowymi dzieciątka a w 39tc wiadomo że już płuca są w pełni wykształcone. Ja chciałam rodzić 15 grudnia ale gin powiedział że każdy dzień jest ważny w brzuszku i on nie weźmie na siebie odpowiedzialności, jeśli Maniuchna nie będzie gotowa. No i lepiej tydzień z brzuszkiem w domu posiedzieć niż latać po szpitalach z dzieckiem.
    Aha trzymam kciuki za wizytę 22 grudnia :) Ja będę wtedy piętro wyżej i mam nadzieję że już będę po porodzie ;)

W kwestii wyboru szpitala nie pomogę bo nie mam pojęcia co tam w Łodzi są za warunki. Słyszałam że w Salve jest fajnie ale nawet nie mogę potwierdzić czy na pewno, bo to znajoma znajomej mówiła :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli kolejna ważna informacja :) bo myślałam, że w 38 tc robią :) ale tak racja płucka najważniejsze, w ogóle zdrowie dziecka najważniejsze :) ojej to będzie koło 19 stycznia :D
    Ah no tak bo Ty 22 masz cc :) ojej ja na 9:00 mam wizytę... możliwe,że się gdzieś miniemy :P będę trzymać kciuki jeszcze bardziej :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ