X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm coś mi mówi to nazwisko... może gdzieś słyszałam :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka właśnie wyczytałam, że skierowanie od psychiatry jest honorowane do cc...a lęk przed porodem m.in. to tokofobia :) ale chyba jak będę na usg w gamecie to się zapytam :)

Anuśka lubi tę wiadomość

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla a co ciekawego Ci powiedziała ta doradczyni laktacyjna???
    Stosujesz jakąś dietę?
    Ja karmię piersią od dnia cesarki,przystawilam go zaraz jak znalazlam sie w sali pooperacyjnej.Na początku mialam malo pokarmu ale i tak kilka razy dziennie przystawiałam Adasia,zeby pobudził mi laktacje.Dopiero w 3-4 dobie pojawilo sie sporo pokarmu i maly zastoj ale szybko go rozmasowalam,sciagnelam laktarorem a pozniej juz synuś okazał się super ssakiem ;)

http://iv.pl/images/69860782010764288411.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:53

Anuśka lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
    10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚
    15.01 usg Gameta
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodziak :))

agnes175 lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Adaś, jeszcze taki brzoskwiniowy :)

Z takich dla mnie ciekawych rzeczy to np. zaproponowała ściąganie pokarmu po każdym karmieniu przez cały dzień i podawanie małemu jako dodatkowe karmienie zamiast MM (lekarz kazał mi dokarmiać MM, bo mały trochę za mało jego zdaniem przybierał na wadze). Pokazała mi kilka pozycji do karmienia i jak pobudzić młodego do ciągnięcia piersi jak przysypia. I w ogóle mam po każdym karmieniu chociaż kilka minut pracować laktatorem bez względu na efekt, żeby wyprodukować jeszcze więcej pokarmu. A poza tym walczymy z odstawieniem smoczka uspokajacza, bo jednak troszkę zaburza Misiowi ssanie piersi. Tzn. on ładnie ssie, ale w pewnym momencie przestaje, bo pierś robi się miękka (a smoczek zawsze jest jednak twardy).

A diety nie stosuję, staram się po prostu nie jeść pewnych rzeczy typu smażone czy pomidor ze skórką. Ale poza tym chyba w miarę normalnie jadam. No dobra, nie piję herbaty i kawy, ale za to dwa razy dziennie Femaltiker na mleku.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś póki co jest jeszcze małym Chińczykiem ;) bo schodzi mu niewielka żółtaczka ale nóżki już ma prawie normalne,buzia na końcu traci żółć :)
    A to może byc ciekawe jak pobudzić do niespania podczas karmienia.Lilla podziel sie prosze jakimiś trikami ;) Adaś też mi przysypia przy jedzeniu i czasem karmie go 2h albo dlużej :/
    Ja póki co jem i pije wszystko oprocz produktów rozdymających.Dzisiaj nawet zjadlam malego pomidora na kanapce z serem,bo mnie naszla nieodparta ochota :) Będę obserwować reakcję małego na te moje zachcianki pokarmowe ;)

2015🤰Syn👦
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
    15.01 usg Gameta
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz oczywiście smyrania po nodze to jeszcze proponowała smyranie po brodzie (wygodnie można to zrobić jednym palcem, jeśli trzymasz sobie pierś tak, że masz cztery palce pod piersią i kciuk nad). Możesz też oderwać ssaka od piersi na chwilę i zmienić na drugą albo przerzucić na ramię jak do odbijania. Ewentualnie położyć na chwilę na przewijaku i tak delikatnie kołysać / turlać dziecko z lewego boku na prawy.

Ja jem pomidora od czasu do czasu, po prostu sparzam go i obieram ze skórki. Pomidorowa z własnych pomidorów też już była :) . Rozdymających też nie jadam.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ale masz słodkiego Adasia :)

Dziewczyny a o co chodzi z tym smażonym? Bo o rozdymających i cebuli, czy czosnku to wiem że nie dobre. Coś to zmienia w jakości pokarmu?
    Słyszałam że w Gamecie mają doradcę laktacyjnego więc liczę na to że mnie przeszkoli :) Kurczę wiecie co? Moja córa ma już 12 lat i widzę że od tego czasu bardzo dużo się zmieniło w porodach i opiece poporodowej :) Jak urodziłam Zuzię to od razu mi ją zabrali i dostałam ją dopiero po 3godzinach chyba i już nakarmioną, więc piersią nie była wcale zainteresowana i nikogo to nie obchodziło :/

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ze smażonym to pewnie chodzi o to, że jest to ciężkostrawne po prostu :) tak mi się wydaje :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, smażone jest po prostu ciężkostrawne :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do konca to sama nie wiem jak to jest z tą dietą dla karmiacej,zauwazylam,ze sa 2 szkoly,jedna mowiaca,zeby wprowadzic diete eliminacyjna (tzn.nie jesc wskazanych produktow) a druga,ze mozna jesc wszystko w malych ilosciach i obserwowac jak dziecko reaguje i dopiero wtedy nie jesc jesli dziecku coś jest.Z tym smazonym to tez chyba sprawa indywidualna,bo ja w szpitalu dostalam na obiad mielonego,zjadlam i Adaśkowi nic nie bylo.Ostatnio mialam straszna ochote na placki ziemniaczane ale jakos sobie odmowilam,bo Adaś nie mial jeszcze skonczonych 2 tygodni i zjadlam nalesniki z serem :) Wiec to chyba wszystko zalezy od dziecka i dojrzałości jego ukladu pokarmowego,tak mi sie przynajmniej wydaje.
    Adaś to straszny głodomór,ciagle by wisial na cycu,czasami karmienie trwa 1h,bo jemu ciagle malo (+przysypia) i choc pokarmu mam sporo,bo potrafi sam leciec z piersi to on jakby sie nim nie najada,tak mi sie wydaje.W poniedzialek polozna ma przyjsc z waga to sie okaze czy przybiera na wadze i ile jest warte to moje mleko i czy trzeba go dokarmiać ;)
    Wieczorem sciagam laktatorem ok 60ml mleka (ktore wypija w nocy duszkiem i czasami jeszcze poprawia piersią) zeby bylo na 1 nocne karmienie,bo jednak troche chcialabym pospac w nocy a nie tylko wiszenie na cycu i pobudki co 2h :/

Lilla a jak u Ciebie jest z karmieniem???
    A myslalas juz o szczepieniach,z ktorych bedziesz korzystac?(bezpłatne,5w1 czy 6w1)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 21:22

2015🤰Syn👦
    15.01 usg Gameta
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes to faktycznie masz głodomorka małego :)) ale chyba lepiej tak niż by był niejadkiem :)
    Też słyszałam,że są dwie szkoły odnośnie jedzenia matki karmiącej..ale ja będę chyba na lekkostrawnej diecie jeśli będę mieć pokarm :) mnie nie zaszkodzi :P wiadomo wszystko z umiarem chyba :) a też takie testowanie, czyli jeść wszystko i jeśli wystąpi uczulenie to odstawiać po kolei każdy produkt to może być męczące troche dla nas... no i dla dziecka też bo nie wiadomo czy te krostki maluchów nie swędzą :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Lilla a jak u Ciebie jest z karmieniem???
    A myslalas juz o szczepieniach,z ktorych bedziesz korzystac?(bezpłatne,5w1 czy 6w1)

Ja ostatnio staram się ściągać po 2-3 razy dziennie i zbierać to do jednego woreczka. Zazwyczaj zamrażam i mam uzbierane już 500ml, ale jak trzeba to dokarmiam głodomora (np. 40-50ml dodatkowo po karmieniu piersią, ale rzadko mi się to zdarza). Po ostatniej akcji, że mały nie przybiera jak trzeba, staramy się karmić co 2-3h w ciągu dnia (ale zdarzają się też przerwy po 4h, jeśli akurat śpi - nie wybudzam, bo jest wtedy strasznie marudny, a na śpiocha nie potrafi jeść). W nocy przy pobudkach, a bywa tak, że karmię go o 22 i potem o 3 albo 4 rano dopiero. Przez tydzień udało nam się przybrać na wadze 230g, więc jestem zadowolona.

Mieliśmy ostatnio chyba skok rozwojowy i mały nie chciał ssać piersi, strasznie się rzucał i krzyczał, a mi piersi puchły, bo pokarmu dużo. Udało się rozwiązać problem dzięki silikonowym kapturkom na piersi i teraz ładnie ciągnie. Trochę to męczące, ale ważne, żeby Misiek się najadał.

Jeśli położna zaproponuje Ci dokarmianie, spróbuj najpierw częściej ściągać własny pokarm i własnym dokarmiać tak jak mi doradziła ta położna laktacyjna. Przy okazji u siebie rozbudzisz laktację i Adaś będzie miał coraz więcej pokarmu.

Co do szczepionek, to zdecydowaliśmy się na 6w1 + rotawirusy. Głównie ze względu na ilość wkłuć. Jeśli chcesz szczepić na rota, to zainteresuj się wcześniej, bo podobno są teraz jakieś braki w hurtowniach.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Agnes to faktycznie masz głodomorka małego :)) ale chyba lepiej tak niż by był niejadkiem :)
    Też słyszałam,że są dwie szkoły odnośnie jedzenia matki karmiącej..ale ja będę chyba na lekkostrawnej diecie jeśli będę mieć pokarm :) mnie nie zaszkodzi :P wiadomo wszystko z umiarem chyba :) a też takie testowanie, czyli jeść wszystko i jeśli wystąpi uczulenie to odstawiać po kolei każdy produkt to może być męczące troche dla nas... no i dla dziecka też bo nie wiadomo czy te krostki maluchów nie swędzą :)

Ja staram się jeść delikatniej, bez fast foodów, ale ostatnio zaczęłam sobie pozwalać na coraz więcej, np. zjadłam jabłecznik i sernik, jajecznicę. Wszystkiego po trochu i będzie dobrze :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie poloznej z waga :) Maly glodomor w 2 tyg od wyjscia ze szpitala przytyl 940g i wazy teraz 4200g :D wiec jednak nie takie zle to moje mleko i chyba sie najada,ciagle je i sra ale jednak cos tam w nim zostaje ;)

Co do karmienia to nadal nie mamy stalego harmonogrsmu dnia.W dzień z reguly je na żądanie,co 30min/1h/2h dluzej niz 2h-2,5h nie wytrzymuje bez jedzenia i są awantury o korytko ;) W nocy budzi sie co 2-3h i ok 1h-1,5h schodzi na karmienie,odbicie i zmiane pieluchy.Lilly zazdroszcze Ci ze Twój Michalek potrafi spac po 5h,u mnie to nierealne poki co. Też mamy czasem problem z tym chwytaniem piersi,co doprowadza mnie do bialej goraczki,bo 10 min ciagnie pieknie piers pozniej ja wypuszcza po czym nie umie z powrotem zassac,trzepie glowa,prezy sie,denerwuje,drze pape,robi sie czerwony,otwiera paszcze i ni chu chu nie wie juz jak ssac-czego nie jestem w stanie pojąc,bo przed chwila ssal jak marzenie a teraz cyrki odstawia.Zazwyczaj wtedy wycieram piers,zeby mu sie nie slizgala albo zmieniam na druga i zazwyczaj jakos zalapuje znowu ssanie.
    Ze smoczkiem to jest różnie-różniście.Teraz mamy smoczek z Lovi (wczesniej byl z Chicco ale w ogole go nie chcial) troche go ssie ale bardzo sporadycznie,zazwyczaj bierze do buzi zasysa,ciagnie i po 5-10-20 sek wypluwa i tyle jest pozytku ze smoczka,aaaa jak jedziemy gdzies autem to w foteliku ma smoczka w buzi i to w porywach do parunastu minut wiec nie mam pojecia od czego to zalezy,ze go raz ciagnie a raz nie.Generalnie odruch ssania ma bardzo silny,bo piers tak ciagnie,ze mi oczy na wierzch wychodza jak dorwie sie do cyca i smoczek tez tak ssie tylko,ze krotko,dopoty dopoki nie zmiarknie sie,ze z niego nic nie leci ;) Może to kwestia smoczka a moze on po prostu nie toleruje żadnego,trudno stwierdzić.Znajoma kupila taki fajny z firmy Mam z bardzo cienką szyjka i w koncu przypasowal jej synkowi,bo wczesniej tez miala kilka ale ich nie chcial.

2015🤰Syn👦
    15.01 usg Gameta
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla mam pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej w Gamecie...jestem umówiona na 35 tc na tą wizytę i obawiam się, że mogę nie mieć wyniku GBS np bo chyba robi się między 35 a 36 tc...miałaś na wizytę wszystkie badania które oni wypisali na stronie, że są wymagane?nie chcę sytuacji, że będę musiała kolejny raz jechać na wizytę...
    Aha byłam na usg teraz w poniedziałek i lekarz powiedział, że jeśli będę mieć zaświadczenie od psychiatry, że się boję naturalnego porodu (tokofobia) to będę mieć cc :) no i oczywiście termin wyznaczony będzie tak... :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes - to duży chłopak, bo mój wczoraj ważył 4315g :) . My też używamy smoczków firmy Mam i jestem bardzo zadowolona. W sumie one były najmniejsze na rynku i dlatego zaczęliśmy od nich i jak już spodobały się Misiowi, to korzystamy z nich dalej.

Magdalena - ja nie miałam wyniku GBS, bo został w karcie lekarki prowadzącej ciążę, ale dr Strużycki przy okazji wizyty kwalifikacyjnej powiedział mi, że to nie problem, bo i tak przy CC nie ma to znaczenia tak naprawdę. A u kogo masz wizytę?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla u dr Magdaleny Rycel Dziatosz :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba żona dra Dziatosza ;)

A to mój 7-tygodniowy kawaler :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:47

Kasia1986, Magdalena83, agnes175 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • GMarylka Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam dr Marię woźniak, przyjmuje na ul. Skłodowskiej Curie...nie pamiętam numeru, ale na rogu w takiej starej przychodni...jest bardzo fajna i od razu daje zwolnienie

GMarylka
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ