X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes trzymam kciuki zeby bez zadnych problemow sie wszystko odbylo:)
    Ja musze chyba gdzies do psychiatry sie udac..ale nie wiem kiedy najlepiej..panicznie boje sie porodu :(
    Lilla a co u Was? :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy sobie powolutku, mąż wrócił już do pracy, więc cały dzień spędzamy sami. No prawie cały dzień, bo codziennie wpada do nas moja mama, żeby trochę mnie odciążyć. Dzisiaj wybieram się pierwszy raz sama na zakupy, a mały zostanie z mężem wieczorem. Może dadzą sobie radę. W ogóle już jest coraz fajniejszy, bardziej komunikatywny. A najsłodszy jak śpi i jeść nie woła :D . Ma trochę napadów płaczu jakby go ze skóry obdzierali, ale najczęściej maminy cycuś rozwiązuje problem. No i nadal karmimy się tylko piersią, z czego jestem niewiarygodnie dumna :)

Agnes - trzymam mocno kciuki, żebyście wytrwali jak najdłużej :)

Magdalenka - ja też miałam takie lęki od ok. 25. tygodnia. Moja lekarka mówiła, że to normalne i potem przechodzi. Mi nie przeszło i do końca się bałam, ale każdego rozwiązania (i CC, i naturalnego porodu). Teraz szybko zapomniałam, ale chyba nie chcę przez to znów przechodzić ;)

agnes175 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak do wszystkiego nowego trzeba przywyknąć i podstawą pewnie też jest dobra organizacja :) Fajnie, że Synek rośnie a te napady płaczu to pewnie większość maluszków tak ma :) O i karmisz cały czas :) super :))
    No tak..ale mi chyba nie przejdzie.....mam niski próg wytrzymałości na ból:( poza tym cesarka jest umówiona na konkretny termin i jeśli się po drodze nic nie stanie to wiadomo kiedy co i jak...a ja też nie lubię takiej niewiedzy no ale dobra to można obejść :P

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was rodziła w gamecie? Długo wcześniej trzeba dzwonić zapisywać się na kwalifikacje? Widziałyście wcześniej porodówkę?

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na wizytę kwalifikacyjną trzeba się zapisać na 36 tydzień ciąży i ponoć ogląda się wtedy porodówkę też :) Lilla rodziła w Gamecie, także poczytaj wcześniejsze posty :) Ja będę albo w Gamecie albo w Pro-Famili :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magdalena, poczytam. Właściwie to się zastanawiam kiedy do nich dzwonić zapisać się na kwalifikacyjną ponieważ np w Medeorze słyszałam że mają takie obłożenie, że trzeba już dzwonić zapisywać się na kwalifikacje u mnie akurat wypada w Święta Bożego Narodzenia 36 tydzień.

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co wydaje mi się, że możesz już dzwonić - nie zaszkodzi :) a będziesz już miała termin zaklepany :) Myślę, że nie odeślą Cię z kwitkiem i nie karzą później dzwonić i się umawiać :P

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin u Agnes na jutro, ciekawe, czy już tuli swoje maleństwo :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo faktycznie już po jej terminie :)))) ja się cały czas zastanawiam czy Gameta czy Pro-Familia...chyba skierowania na cc mieć nie będę więc kiszka :(

f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Można dołączyć? Również jestem z Łodzi a na fioletowej stronie dopiero rozpoczynam ciążową drogę, termin według OM to 6 lipiec 2016 :)

Lilla My lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a próbowałaś z psychologiem i tym strachem przed porodem SN? Może to zadziała. Powiem Ci że mój gin w Gamecie mówił że wszystko da się załatwić może podjedź tam dopytaj co i jak, bo wydaje mi się że tam robią cc bez problemów.

Meperidine witamy :) Jeszcze długa droga przed Tobą, ale szybko zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:37

Meperidine lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i życzę spokojnej ciąży :)

Meperidine lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka nie próbowałam jeszcze...a to ma być psycholog czy psychiatra? do gamety jadę na usg 9 listopada :) może kobitek w rejestracji popytam co i jak..mają tam psychologa więc może uda się...jeszcze będę 17 listopada u swojego gastrologa może się zlituje nade mną i da mi to zaświadczenie na cc :)

Witam również i spokojnej ciąży też życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:33

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia nie wiem już. Jedni mówią że psychiatra inni że psycholog.
    Jak już urodzę (albo trochę przed porodem) Ci napiszę jak ja to załatwiłam :) Bo na tą chwilę sama nie wiem jeszcze co u mnie będzie wskazaniem do CC :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo byłoby super :) jeśli ja coś wcześniej ustalę to też dam znać :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my juz po wszystkim w domku,szczesliwsi,bogatsi,pełniejsi :D (foto pod wykresem).

Anuśka, Lilla My, Kasia1986 lubią tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
    10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚
    15.01 usg Gameta
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes gratulacje :) !! Ja też już bym chciała być po... :) a tu jeszcze 2,5 miesiąca :P

agnes175, MiśkaK lubią tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes gratuluję :) I zazdroszczę. Też już bym chciała :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!! Adaś jest uroczy! Pozdrawiamy Was z Michałkiem i witamy oczywiście nowego kolegę ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był wczoraj u mnie doradca laktacyjny, bardzo fajna babeczka i kompetentna - pani Katarzyna Gontarek. Gdybyście kiedyś potrzebowały namiary, to dajcie znać :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ