X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Hej Aniek,

Na razie Dr. Skoczylas mnie nie zawiódł i mam nadzieję że tak będzie do końca :). Przykro mi że tak Cię potraktował :(. A do kogo teraz chodzisz?

Hej Kasiu, znajoma poleciła mi doktora Jarosława Lewego, który pracuje w Medeorze i on też operował moją mamę (usuwanie macicy). Jestem po pierwszej wizycie i na razie wygląda to obiecująco. Przede wszystkim mnie uspokoił, wysłuchał, wszystko rzeczowo wytłumaczył (co z czego wynika, co mogę odczuwać itp) no i dał numer telefonu żebym dzwoniła w razie wszelkich pytań/niepokojących objawów. Moja mama też była bardzo z niego zadowolona. Miała już wiele przepraw z kobiecymi sprawami, wiele zabiegów i sporo różnych ginekologów poznała. Powiedziała, że doktor Lewy jako jedyny tak po ludzku ją potraktował, wszystko tłumaczył, interesował się jej stanem po zabiegu a wszystko było w ramach NFZ, nie prywatnie i bez żadnych "upominków" ;) Aha, i doktor Lewy też dał jej numer kontaktowy gdyby się coś działo a ciężarną nie była, więc widać, że mu po prostu zależy na pacjentach.

Mam nadzieję, że to będzie TEN lekarz i zostanę przy nim do porodu :)

Pozdrawiam ciepło!

34bwkw7izri68fev.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Lilla ekspresem to poszło. Nie sądziłam że tak szybko Cię wypuszczą po cesarce o.O Najważniejsze że polecasz :) Nie ukrywam że czekałam z niecierpliwością na Twoje relacje :)
    A czemu nie mogłaś od początku karmić piersią? Czy to ma coś wspólnego ze znieczuleniem?

Nie mogłam ze względu na moje leki na epilepsję. Zespół neonatologów i ordynator ginekologii zdecydowali, że szkodzą dziecku i przechodzą do pokarmu. Z tym że ja byłam uprzedzona przez neurologa, że tak usłyszę i specjalnie wpisała mi do karty ciąży, że mogę KP + kazała pisać oświadczenie, że karmię na własną odpowiedzialność, jeśli będzie taka sytuacja w szpitalu. Rozumiem oczywiście ekipę z Gamety, ale nie ukrywam, że właśnie dr Dziatosz bardzo mocno trzymał moją stronę i wstawił się za mną. I karmimy już teraz tylko piersią :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla od razu mialas pokarm w piersiach czy musialas troche poczekac po cc???

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
    10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚
    15.01 usg Gameta
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Lilla od razu mialas pokarm w piersiach czy musialas troche poczekac po cc???

Miałam siarę na samym początku, ale na pewno nie było tak, że trzeba było małego dokarmiać, bo nie dojadał. Także to mit, że po CC nie ma się pokarmu. Przy czym pogryzł mnie niemiłosiernie, bo jeszcze nie do końca potrafił chwytać brodawkę + tego pokarmu jednak było mało i chciał często siedzieć przy piersi.

Ale ja też miałam straszne parcie, żeby chociaż przez jakiś czas KP - może to też miało wpływ na ilość pokarmu.

I nie powiem, bo miałam kilka razy już kryzys, żeby rzucić to w cholerę i karmić albo chociaż dokarmiać MM. Ale jednak wytrwałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:24

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna mama z Ciebie :)
    Też chce bardzo karmić naturalnie ale nie wiem czy i kiedy bede miala pokarm po tym cc.
    Moja ginka twierdzi,ze bede miala nawal pokarmu od I doby i bede musiala odciagac,zeby nie zrobic zastoju,bo po usg piersi stwierdzila,ze nie mam w ogole tkanki tluszczowej tylko same kanaliki i mleka bedzie mnostwo,no ciekawa jestem,pozyjemy zobaczymy :)
    Mam osłonki za piersi i masc bepanten w razie czego jakby Junior okazał sie gryzoniem ;)

2015🤰Syn👦
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
    15.01 usg Gameta
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla dzielna jesteś mamuśka :) Super :) Trzeba jednak wszędzie walczyć o swoje :) Ja też bardzo chcę Kp co najmniej przez te pierwsze 6 miesięcy. Ja nie mam osłonek. Miałam po pierwszym porodzie i były beznadziejne bo Zuza nie chciała przez toto ssać :) Teraz mam (Agnes tak jak Ty) Bepanten i jeszcze olej kokosowy bo słyszałam że jest świetny :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanten bardzo mi pomógł, Maltan tak sobie. Do tego kupiłam osłonki na piersi, ale może dwa razy używałam, bo faktycznie młodemu było ciężko wyssać przez to. Poza tym słyszałam, że wtedy łatwiej o infekcję.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla dzielna jesteś !!! :))) Super informacja, że w Gamecie tak dbają o pacjentkę no i o maleństwo oczywiście :)))

Właśnie na Fb przeczytałam informację, że "bardzo wkrótce" otwierają Pro-Familię..ale daty konkretnej nie podali...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Lilla dzielna jesteś mamuśka :) Super :) Trzeba jednak wszędzie walczyć o swoje :) Ja też bardzo chcę Kp co najmniej przez te pierwsze 6 miesięcy. Ja nie mam osłonek. Miałam po pierwszym porodzie i były beznadziejne bo Zuza nie chciała przez toto ssać :) Teraz mam (Agnes tak jak Ty) Bepanten i jeszcze olej kokosowy bo słyszałam że jest świetny :)

Olej kokosowy jest rewelacyjny i w kuchni i w pielegnacji :D Ja od dawna smaruje nim brzuch i piersi,fajnie sie wchlania,nie zostawia plam na ubraniu,świetnie nawilża i co najważniejsze jest naturalny :)

Anuśka lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    15.01 usg Gameta
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Olej kokosowy jest rewelacyjny i w kuchni i w pielegnacji :D Ja od dawna smaruje nim brzuch i piersi,fajnie sie wchlania,nie zostawia plam na ubraniu,świetnie nawilża i co najważniejsze jest naturalny :)
    Ja w kuchni jeszcze nie próbowałam a kupiłam spożywczy :) Tylko nie wiem jak toto na patelnię wrzucić ;D Jakoś mi bardziej pasi na skórze niż na patelni :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupujecie olej kokosowy?..powiem szczerze, że słyszałam o nim ale nie stosowałam ani w kuchni ani na siebie :P

Jak mogę sobie poradzić z bólem gardła? :(((

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Dziewczyny a gdzie kupujecie olej kokosowy?..powiem szczerze, że słyszałam o nim ale nie stosowałam ani w kuchni ani na siebie :P

Jak mogę sobie poradzić z bólem gardła? :(((

Ja kupiłam w Auchan olej kokosowy. Jakoś się trafił. A wcześniej zamawiałam w necie.
    Na gardło świetnie u mnie działa Prenalen do ssania. To jest dla ciężarnych ale u mnie bierze to cała rodzina i to od dawna :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Pro-Familia działa od jutra :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jutro w takim razie kupie te tabletki..dzisiaj jeszcze pod kołdrą cały dzień...tak Pro zaczęła działać :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardła polecam tantum verde (spray),tylko to mi pomagało i to bralam w ciązy,bo te leki marki prenalem to pic na wode,fotomontaż ;)

2015🤰Syn👦
    15.01 usg Gameta
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mi na trochę pomogły te tabletki na gardło..ale chyba jednak muszę tantum verde kupić tak jak nawet gin mi zalecał...gardło nie boli ale jest chrypka i mam wrażenie, że powoli w zapalenie gardła się to przeradza...

http://allegro.pl/maslo-kokosowe-nawilza-redukuje-zmarszczki-i5170121190.html

Myślicie, że to będzie dobre masełko? :) jest dużo masła/oleju kokosowego na allegro i w różnych cenach i nie wiem co wybrać....pomożecie?:)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o maśle się nie wypowiem bo nie wiem co to. Nie widać tam składu. Używałam tylko oleju.

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes - jak u Ciebie? Jesteś w szpitalu czy czekasz w domu na rozwój akcji?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,jestem w szpitalu od poniedzialku,skurczy odczuwalnych brak,tymbardziej plamien czy krwawien.Z cc czekaja do tp chyba,że cos się wcześniej zacznie dziać,na razie jest git :)

Lilla My lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    15.01 usg Gameta
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ