Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1986 wrote:Hej Aniek,
Na razie Dr. Skoczylas mnie nie zawiódł i mam nadzieję że tak będzie do końca . Przykro mi że tak Cię potraktował . A do kogo teraz chodzisz?
Hej Kasiu, znajoma poleciła mi doktora Jarosława Lewego, który pracuje w Medeorze i on też operował moją mamę (usuwanie macicy). Jestem po pierwszej wizycie i na razie wygląda to obiecująco. Przede wszystkim mnie uspokoił, wysłuchał, wszystko rzeczowo wytłumaczył (co z czego wynika, co mogę odczuwać itp) no i dał numer telefonu żebym dzwoniła w razie wszelkich pytań/niepokojących objawów. Moja mama też była bardzo z niego zadowolona. Miała już wiele przepraw z kobiecymi sprawami, wiele zabiegów i sporo różnych ginekologów poznała. Powiedziała, że doktor Lewy jako jedyny tak po ludzku ją potraktował, wszystko tłumaczył, interesował się jej stanem po zabiegu a wszystko było w ramach NFZ, nie prywatnie i bez żadnych "upominków" Aha, i doktor Lewy też dał jej numer kontaktowy gdyby się coś działo a ciężarną nie była, więc widać, że mu po prostu zależy na pacjentach.
Mam nadzieję, że to będzie TEN lekarz i zostanę przy nim do porodu
Pozdrawiam ciepło!
-
Anuśka wrote:Lilla ekspresem to poszło. Nie sądziłam że tak szybko Cię wypuszczą po cesarce Najważniejsze że polecasz Nie ukrywam że czekałam z niecierpliwością na Twoje relacje
A czemu nie mogłaś od początku karmić piersią? Czy to ma coś wspólnego ze znieczuleniem?
Nie mogłam ze względu na moje leki na epilepsję. Zespół neonatologów i ordynator ginekologii zdecydowali, że szkodzą dziecku i przechodzą do pokarmu. Z tym że ja byłam uprzedzona przez neurologa, że tak usłyszę i specjalnie wpisała mi do karty ciąży, że mogę KP + kazała pisać oświadczenie, że karmię na własną odpowiedzialność, jeśli będzie taka sytuacja w szpitalu. Rozumiem oczywiście ekipę z Gamety, ale nie ukrywam, że właśnie dr Dziatosz bardzo mocno trzymał moją stronę i wstawił się za mną. I karmimy już teraz tylko piersiąAnuśka lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla od razu mialas pokarm w piersiach czy musialas troche poczekac po cc???2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚
15.01 usg Gameta -
agnes175 wrote:Lilla od razu mialas pokarm w piersiach czy musialas troche poczekac po cc???
Miałam siarę na samym początku, ale na pewno nie było tak, że trzeba było małego dokarmiać, bo nie dojadał. Także to mit, że po CC nie ma się pokarmu. Przy czym pogryzł mnie niemiłosiernie, bo jeszcze nie do końca potrafił chwytać brodawkę + tego pokarmu jednak było mało i chciał często siedzieć przy piersi.
Ale ja też miałam straszne parcie, żeby chociaż przez jakiś czas KP - może to też miało wpływ na ilość pokarmu.
I nie powiem, bo miałam kilka razy już kryzys, żeby rzucić to w cholerę i karmić albo chociaż dokarmiać MM. Ale jednak wytrwałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:24
Synek
Dzielna mama z Ciebie
Też chce bardzo karmić naturalnie ale nie wiem czy i kiedy bede miala pokarm po tym cc.
Moja ginka twierdzi,ze bede miala nawal pokarmu od I doby i bede musiala odciagac,zeby nie zrobic zastoju,bo po usg piersi stwierdzila,ze nie mam w ogole tkanki tluszczowej tylko same kanaliki i mleka bedzie mnostwo,no ciekawa jestem,pozyjemy zobaczymy
Mam osłonki za piersi i masc bepanten w razie czego jakby Junior okazał sie gryzoniem2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
15.01 usg Gameta -
Lilla dzielna jesteś mamuśka Super Trzeba jednak wszędzie walczyć o swoje Ja też bardzo chcę Kp co najmniej przez te pierwsze 6 miesięcy. Ja nie mam osłonek. Miałam po pierwszym porodzie i były beznadziejne bo Zuza nie chciała przez toto ssać Teraz mam (Agnes tak jak Ty) Bepanten i jeszcze olej kokosowy bo słyszałam że jest świetny
-
Bepanten bardzo mi pomógł, Maltan tak sobie. Do tego kupiłam osłonki na piersi, ale może dwa razy używałam, bo faktycznie młodemu było ciężko wyssać przez to. Poza tym słyszałam, że wtedy łatwiej o infekcję.Synek
Lilla dzielna jesteś !!! )) Super informacja, że w Gamecie tak dbają o pacjentkę no i o maleństwo oczywiście ))
Właśnie na Fb przeczytałam informację, że "bardzo wkrótce" otwierają Pro-Familię..ale daty konkretnej nie podali... -
Anuśka wrote:Lilla dzielna jesteś mamuśka Super Trzeba jednak wszędzie walczyć o swoje Ja też bardzo chcę Kp co najmniej przez te pierwsze 6 miesięcy. Ja nie mam osłonek. Miałam po pierwszym porodzie i były beznadziejne bo Zuza nie chciała przez toto ssać Teraz mam (Agnes tak jak Ty) Bepanten i jeszcze olej kokosowy bo słyszałam że jest świetny
Olej kokosowy jest rewelacyjny i w kuchni i w pielegnacji Ja od dawna smaruje nim brzuch i piersi,fajnie sie wchlania,nie zostawia plam na ubraniu,świetnie nawilża i co najważniejsze jest naturalnyAnuśka lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
15.01 usg Gameta -
agnes175 wrote:Olej kokosowy jest rewelacyjny i w kuchni i w pielegnacji Ja od dawna smaruje nim brzuch i piersi,fajnie sie wchlania,nie zostawia plam na ubraniu,świetnie nawilża i co najważniejsze jest naturalny
-
Dziewczyny a gdzie kupujecie olej kokosowy?..powiem szczerze, że słyszałam o nim ale nie stosowałam ani w kuchni ani na siebie
Jak mogę sobie poradzić z bólem gardła? (( -
Magdalena83 wrote:Dziewczyny a gdzie kupujecie olej kokosowy?..powiem szczerze, że słyszałam o nim ale nie stosowałam ani w kuchni ani na siebie
Jak mogę sobie poradzić z bólem gardła? ((
Ja kupiłam w Auchan olej kokosowy. Jakoś się trafił. A wcześniej zamawiałam w necie.
Na gardło świetnie u mnie działa Prenalen do ssania. To jest dla ciężarnych ale u mnie bierze to cała rodzina i to od dawna -
Chyba jutro w takim razie kupie te tabletki..dzisiaj jeszcze pod kołdrą cały dzień...tak Pro zaczęła działać
-
Na ból gardła polecam tantum verde (spray),tylko to mi pomagało i to bralam w ciązy,bo te leki marki prenalem to pic na wode,fotomontaż2015🤰Syn👦
15.01 usg Gameta -
Mi na trochę pomogły te tabletki na gardło..ale chyba jednak muszę tantum verde kupić tak jak nawet gin mi zalecał...gardło nie boli ale jest chrypka i mam wrażenie, że powoli w zapalenie gardła się to przeradza...
http://allegro.pl/maslo-kokosowe-nawilza-redukuje-zmarszczki-i5170121190.html
Myślicie, że to będzie dobre masełko? jest dużo masła/oleju kokosowego na allegro i w różnych cenach i nie wiem co wybrać....pomożecie? -
Hej,jestem w szpitalu od poniedzialku,skurczy odczuwalnych brak,tymbardziej plamien czy krwawien.Z cc czekaja do tp chyba,że cos się wcześniej zacznie dziać,na razie jest git
Lilla My lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
15.01 usg Gameta