Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia ja już się zapisałam na 22 grudnia na nfz właśnie do dr Magdaleny bo tak to płatna jest a wizyta 150 zł...a teraz mają miejsca jeszcze jakimś cudem i mnie zapisały na mój 35 tydzień ciąży
Lilla śliczny kawalerLilla My lubi tę wiadomość
-
Kasia1986 wrote:Lilla My cudny Twój kawaler nic tylko wycałować
A jak wygląda wizyta kwalifikacyjna w gamecie? Robią usg? Ja będę dopiero się zapisywać bo nam termin 36 tyg wypada po 17 grudnia:)
W sumie tylko krótka rozmowa o przebiegu ciąży (czy były jakieś problemy, powikłania, pobyty w szpitalu), badanie ginekologiczne i szybkie USG, ale bez szczegółowego sprawdzania. Potem wysłali mnie dodatkowo na USG na ocenę wielkości płodu (oczywiście płatne 180zł...).Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Magdalena83 wrote:Kasia ja już się zapisałam na 22 grudnia na nfz właśnie do dr Magdaleny bo tak to płatna jest a wizyta 150 zł...a teraz mają miejsca jeszcze jakimś cudem i mnie zapisały na mój 35 tydzień ciąży
Lilla śliczny kawaler
Może dlatego, że ona będzie nowa w Gamecie - na ich stronie na fb było ostatnio info, że pracę zaczyna właśnie dr Dziatosz. Magdalena - pamiętaj, że jeśli Cię zakwalifikują do CC to żeby poprosić o skierowanie. Tak na wszelki wypadek, gdybyś zaczęła rodzić przed wyznaczonym terminem, żebyś mogła się pojawić tam w szpitalu z oficjalnym skierowaniem od nich.Synek
Lilla dobrze, że mówisz bo bym o tym nie pomyślała
Tylko zastanawiam się czy mnie tam będą chcieli bo już dwa razy byłam w szpitalu raz na zastój w nerce i teraz bo myślałam, że mi wody odchodzą
Hmm ciekawe czy jak wizyta będzie na nfz to czy to usg będzie płatne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:51
-
Myślę, że oni się nie boją takich przypadków, ale trzymam kciuki, żeby Cię przyjęli
Ewentualnie zawsze możesz podpytać, jakby to wyglądało w Pro-Familii (teoretycznie nie możesz zaplanować u nich CC, ale czy jak przyjedziesz z akcją porodową i z info od psychiatry, to czy zrobią to cięcie).Synek
Lilla no Pro Familia jest na drugim miejscu po Gamecie u mnie także będę się tam dowiadywać co i jak tylko właśnie jak się zacznie akcja porodowa i np będzie rozwarcie odpowiednie itp to czy oni robią wtedy cc?tzn czy w ogóle tak się robi? no ale to właśnie muszę się dowiedzieć
Chociaż już zaczynam się zastanawiać co lepsze cc czy poród sn ... jedno i drugie mnie przeraża -
Hej
Ja właśnie po wizycie w Gamecie Mam wielowodzie AFI 20 więc tragedii nie ma. Jeśli przekroczy 30 to wyśle mnie do CZMP na odciążanie. Na bóle, które mnie ostatnio nękają dostałam tabletki Theovent 300, mają trochę zelżeć. Gin powiedział że nawet jeśli nie robilibyśmy cc to nie dotrzymam do terminu bo te bóle to już przepowiadające i skracające szyjkę. Rodzić będziemy za ok 3tygodnie, bo on musi być pewny że dzidzia dojrzała Jutro rano mam do niego dzwonić to da mi namiary na psychiatrę który mi wystawi zaświadczenie o tokofobii
Lilla ale masz słodziaka małego:) -
Anuśka to musisz się chyba teraz oszczędzać żeby wytrwać te 3 tygodnie? A to wielowodzie to o wody płodowe chodzi tak? bo prawdę mówiąc nie słyszałam o tym nic no ale ważne, że nie jest aż tak źle hmm a czy byłaby możliwość żebyś dała mi również namiar na tego psychiatrę? co prawda nie wiem czy mój gastrolog nie da mi skierowania na cc ale wolałabym mieć w razie potrzeby jakąś deskę ratunku
A te bóle co masz teraz to jakie one są?
Jej jak fajnie będziesz za 3 tygodnie maleństwo swoje miała już super ))) -
Magda wiesz co, wzięłam tą tabletkę, które mi gin przepisał i czuję się o niebo lepiej. Te bóle to są dwa rodzaje. Jeden ból to taki ciągły przez ten nadmiar wód płodowych, bo mi to bardzo rozciąga brzuch, ale gorsze są te bóle cykliczne. Pojawiają się ok 3 lub 4 razy na dobę i zaczynają się od krzyża a później idą do przodu i po chwili boli całe podbrzusze. Coś jak menstruacyjne tylko o wiele mocniejsze. I potrafią tak trzymać ok 5-20minut. Mam nadzieję że nie pojawią się po tych tabsach
Tak muszę się oszczędzać ale to przez to wielowodzie bo pęcherz płodowy jest napięty jak plandeka na żuku i jeśli będę za bardzo skakać to może pęknąć.
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Namiary wyślę Ci na priv, żeby tu gościa nie upubliczniać -
Anuśka dobrze,że tabletki działają a bóle okropne z tym brzuchem to mam podobne odczucia ale wód mam w normie pewnie po prostu to naprężenie skóry tak odczuwam
Zaakceptowałam zaproszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 00:04
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Ojej Anuśka jak masz fajnie, że już coraz bliżej do spotkania z dzieckiem ja się strasznie boję porodu i tego co będzie po ale też już bym chciała być po tym wszystkim .... a tu jeszcze daleka droga przede mną
A swoją drogą niedobrze, że masz tą tokofobię...oby te złe emocje i strach nie wpływały na dziecko znacząco... -
Myślę że nie będzie tak źle Od samego początku gin mi mówił że nie będzie problemu z CC. A teraz jak mam już pewność że sytuacja z poprzedniego porodu się nie powtórzy to jestem absolutnie spokojna
Tylko zmęczona jestem. Już jest mi bardzo ciężko i nie wygodnie Hormony buzują i mam ochotę wszystkich powybijać w domu
U Ciebie jeszcze 9tygodni to wcale nie tak dużo -
nick nieaktualny
-
Najważniejsze, że sytuacja się już nie powtórzy
U mnie też hormony szaleją Najgorsze, że jakoś nikt nie bierze poprawki na to, że jestem w ciąży i że mogę tak mieć...lepszy lub gorszy dzień...echh
No 9 tygodni matko jednak jak ktoś to powie inny niż ja sama to inaczej brzmi kurde trzeba brać się za pranie ciuszków Synka
Ciekawe na kiedy wyznaczą Ci termin cc 30 listopada masz teraz wizytę, tak? -
Ja już mam takie jazdy hormonalne, że wszyscy w domu się mnie boją A mąż chodzi na rzęsach No niestety tak to już jest. Podsunęłam mu artykuł
http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/
Polecam dla każdego przyszłego tatusia
Ja już mam wszystko uprane i spakowaną torbę. Też ok 31tc miałam fazę na pranie i szykowanie wszystkiego
Na kiedy masz dokładnie termin?