Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze, nie podoba mi się to. Też zapytam na następnej wizycie i się okaże co nam powiedzą Bo jeśli rzeczywiście tak będzie, to przy porodzie sn chyba lepiej wyjdzie mi jechać rodzić jednak do Pro Familii. Choć boję się nadal że mi jakiś rachunek wystawią
-
Anuśka ja sobie zapisałam żeby się o to zapytać ale ja mam wizytę wtedy kiedy Ty masz już termin więc może być za późno na informowanie
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam USG u Kozarzewskiego w Gamecie. 180zł, ale mega dokładny sprzęt i facet fajnie opowiada Za 3D bierze 240zł, ale ja nie chciałam 3D więc płaciłam 180 za zwykłe a dr.powiedział że tak się ładnie moja dzidzia prezentuje, że i tak od siebie dał mi jedną fotkę 3D Polecam gościa, bardzo fajny
-
nick nieaktualny
-
Ja polecam Diason przy radwańskiej byliśmy u profesora Szaflika.
My mamy wizytę kwalifikacyjną w Gamecie 17 grudnia więc też się zapytam o pobyt w szpitalu. Ale mojej koleżanki siostra w październiku urodziła i leżała 3 dni nikt jej nie kazał zapłacić za dodatkową dobę, urodziła naturalnie. -
nick nieaktualnymoże te trzy doby to jeszcze. A jak trzeba dłużej np. ze względu na żółtaczkę? Mi się wydaje że nie powinno tak być, no ale...
A ma któraś z Was może jakieś info o porodach w Pro- Familii? Jak to tam wszystko wygląda i czy rzeczywiście nie wystawiają "rachunków" ? -
W ProFamilii na pewno za darmo wszystko.
Wiem od lekarza który tam pracuje.
Kurczę, nie mam żadnych udanych fotek z usg w tej ciąży. Szkoda że teraz dopiero wiem gdzie mogłam iść... Ale 37 tydzień to juz chyba nie ma sensu tego 3D robić, jak sądzicie?
Zielone Oliwki- nie wiesz czy trzeba mieć skierowanie w Gamecie? Czy można z akcją rozpoczętą po prostu przyjść?
Anuśka a co Ty masz zrobić jak zaczniesz rodzić przed tym wyznaczonym terminem cc?
-
nick nieaktualnyNie ma sensu robić 3D tak późno, bo dziecko już jest za duże i za nisko, prawdopodobnie niewiele będzie widać o ile w ogóle buźkę pokaże.
nie wiem czy do porodu musisz być ze skierowaniem w ręku, ale na pewno trzeba być po wizycie kwalifikacyjnej na której takowe jest wypisywane i je dostajesz. Na tej wizycie jest zakładana dokumentacja pacjentki i dostaje się też dokumenty do wypełnienia w domu. Nie przyjmują porodów " z ulicy".
Jak się zaczyna rodzić przed wyznaczonym terminem to się przyjeżdża tak jak do porodu n naturalnego, a robią cesarkę Dlatego skierowanie jest wypisywane kilka tygodni wcześniej, a na nim jest napisane czy sn czy wskazanie do cc. -
Kleooo ja jeśli się coś wcześniej zacznie to jestem umówiona z ginem na telefon i zależnie od tego jak rozwija się akcja to on mi powie co robić. Tam szpital jest czynny całą dobę więc mnie przyjmą nawet w nocy. Tylko muszę mieć ze sobą te dokumenty, które dostałam do wypełnienia, a tak to całą dokumentację ciąży i wszystkie badania mają oni.
-
Oki, dzięki dziewczyny, wiem już wszystko:)
Mam jeszcze jedna wizytę, której mam nadzieję doczekam i wtedy to skierowanie wezmę.
Jak sie czujecie? Ja dziś zaczynam 38 tydzień i dopadł mnie mega mega strach:(
Też Was tak krzyż boli?
Muszę chyba przystopować bo całe dnie jestem aktywna, dziecko mam małe, do pracy jeszcze trochę muszę zrobić żeby nie mieć zaległości, męża dużo nie ma więc dom cały na głowie.. eh,, ledwo zipię szczerze mówiąc. A tu jeszcze pokoik niedokończony dla młodej! Chyba mam jakiś kryzys dziś... -
Kleoo no powiem Ci że mnie bardzo krzyż już boli. a do tego jeszcze rwa kulszowa. Masakra. Na ostatniej wizycie moja Maryśka ważyła już 3300g Strach pomyśleć ile jeszcze przytyje do porodu
Nie wyobrażam sobie takiego biegania przy małym dziecku teraz, ale mam plan żeby sobie jeszcze jedno zrobić za rok
Kiedy masz tą wizytę? -
Kleooo ja też bym nie mogła tak na obrotach teraz..chociaż może gdybym wyjścia nie miała to pewnie bym latała... Ale 38 tc ..wow właśnie kiedy na wizytę teraz?
A wiecie dziewczyny jak to jest rozliczane...bo tak ja na nfz chodzę do mojego lekarza i w Gamecie też mam na nfz wizytę mogę tak?
-
No właśnie czuję że mi się siły kończą, wiec pewnie nie będzie wyjścia i w końcu padnę. Mama będzie musiała pomóc, a od świąt to już mam męża dużo. Tylko jeszcze kilka dni żeby wytrzymać, bo chciałam się obrobić, sama po swojemu jak sobie coś zrobię to jestem zadowolona, a nie ktoś mi będzie się wtrącał straszna ze mnie baba, mówię Wam:)
Wizytę mam 15.12 za tydzień.
Nie wiecie ile sie czeka na wyniki HIV i HBS bo muszę zrobić i nie wiem czy w czwartek nie za późno.
Dużo teraz się tyje na końcówce? Bo ludzie mówią że najwięcej, a wczoraj przeczytałam w jakimś poradniku że już nie dużo. No i nie wiem czy się przejmować bo właśnie mam 15 kg na plusie i ciekawa jestem co bedzie dalej:)
-
Magda ja nie wiem jak to NFZ rozlicza więc nie pomogę.
Kleooo ja też tak mam że muszę sama bo inaczej to nie jest po mojemu i się wkurzam Ja wizytę mam 16.12 więc dzień po Tobie Ja na HBS czekałam 3 dni.
W kwestii tycia to nie wiem jak to wygląda bo do 28tc przytyłam 12kg a od 28tc zdiagnozowali mi cukrzycę ciążową i od tej pory jestem na diecie i przytyłam do dzisiaj 2kg Ale lekarze mówią że to dobrze bo tak ma być Maryśka mi pięknie rośnie a ja najwidoczniej chudnę Będzie mniej do zrzucenia po porodzie
Pocieszę Cię. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30kg I wszystko zrzuciłam w ciągu roku -
nick nieaktualnyNa innym forum wyczytałam, że dziewczyna leżała trzy doby i nie płaciła nic.
Też nie wiem jak nfz to rozlicza, ale wydaje mi się że nfz to nfz i nie ma znaczenia u ilu lekarzy jesteś...
W 9 miesiącu już się raczej nie tyje, albo niewiele. Niektóre chudną nawet do kilograma. Ja ostatnio w 4 tygodnie tyłam jakieś 3 kg, a teraz zaledwie 1kg. -
nick nieaktualny