Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, spoko, zrzucisz po urodzeniu. ja przed ciążą jakoś się stresowałam, że przytyję, a teraz nawet jak widzę, że mi się tyłek zaokrąglił czy twarz, to jakoś godnie to przyjmuję, ale oczywiście mam nadzieję, że wrócę do figury. są rzeczy ważne i ważniejsze, jak czuję głód to jem, nie patrzę na to, że jest 4 rano, bo o tej porze mój maluszek budzi mnie kopami i zasypia dopiero jak dostanie jakąś kanapeczkę lub jogurt.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
agapast w trakcie 1 ciazy tez tak mowilam ze sie zrzuci bo bieganie za maluchem i wogole, jak przytylam 15 kg tak 10 zostalo do tej pory ale koniec, powiedzialam ze dzieci beda mialy sexy mame po porodzie biore sie za siebieMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Bergo, ja chciałam do Madurowicza się zapisać, bo tam jest darmowa, ale nie zdążyłam, tam jakoś w 26 tyg chyba trzeba dzwonić czy jakoś tak, może się załapiesz. Ostatecznie zapisałam się do Medeora, bo tam planuję rodzić, więc warto poznać Panie położne:) zaczynam dopiero 4.07, to jest taka szkoła weekendowa.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
Hej dziewczynki!!! Czy mogę się Dołączyć jestem z Łodzi dokładnie z Chojen.. Chodzę do doktora Witolda Rogowskiego Prowadził moja wcześniejsza ciążę która niestety poronilam ale mam do niego zaufanie... Rodzic będę na Sterlinga bo mój gin jest tam zastępca ordynatora.. Pozdrawiam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Karola, w Medeorze się płaci, 300 zł, w ogóle to tylko o Madurowiczu słyszałam, że darmowa, ale może gdzieś jeszcze jest bezpłatnie, szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w to za bardzo.
Hej Paulina, zapraszamy do grona łódzkich mam. Jestem też na forum Sierpniówek, czytałam wczorajsze wpisy, zatem trzymam kciuki maluszek siedział w brzuchu jak najdłużej.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
hey hey ja w 1 ciazy chodzilam do Madurowicza do szkoly rodzenia. powiem tak ogolnie fajna sprawa taka szkola rodzenia pokazuje jak oddychac ale zycie robi swoje i tak czlowiek sam czuje co i kiedy ma robic. po urodzeniu dzieckapolozne pokazuj jak przewinac jak wykapac itp itd. Dla mnie szkola wogole sie nie przydala a wydajac na to jeszcze kase;/ niebardzo mi sie usmiecha.
oczywiscie nikogo nie krytykuje i nikogo nie chce zrazic!!
hey Paulina ja rodzilam na szterlinga:)Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aga no mamy przeboje
niestety mały pcha się ale musi posiedzieć jeszcze minimum 6 tyg.. Dobrze ze szyjka się nie otwiera tylko skraca na razie.. We wtorek lekarz podejmie decyzję czy szpital czy nie trzeba...
Karola i jak wrażenia ze szpitala na Sterlinga?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Co do szkół rodzenia zdania są bardzo podzielone i wręcz skrajne. Nie da się przewidzieć komu szkoła się przyda a komu nie. Dr Łuba nie jest droga! Bierze 100zł za wizytę i na każdej wizycie robi USG. To naprawdę nie jest drogo porównując z innymi, a jest doskonałym lekarzem. Paulina Ty aby na pewno aż tak ufasz temu Rogowskiemu?
http://www.znanylekarz.pl/witold-rogowski/ginekolog/lodz
Jedno mnie zastanawia i naprawdę nie wiem i liczę na odpowiedź- dlaczego wszystkie chcą rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje ich lekarz? Poród przyjmuje położna, to ona jest najważniejsza. A lekarz też nie jest w szpitalu 24h na dobę. Rozumiem jeśli ciąża jest zagrożona, przewiduje się komplikacje przy porodzie itd. No ale jeśli jest wszystko ok to po co ten lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:35
Amnezja lubi tę wiadomość
-
Bergo czytałam ze zdumieniem co tam te osoby wypisują i jestem w szoku nawet mój mążonek... A dlaczego juz Ci opisuje.. Trafiłam do doktora z polecenia koleżanki z pierwszą ciąża gdzie poprzedni lekarza nie zauważył ze jest to puste jajo Rogowski zajął się mną jak należy a byłam tylko na jednej wizycie od tej pory chodziłam do niego pomógł nam zajść w ciążę bez wspomagaczy w druga ciążę która obumarla i absolutnie nie winie jego bo przy drugiej ciąży dostałam leki podtrzymujące Wizyty co dwa tygodnie z usg i jednego tygodnia było Serduszko następnego juz nie.. Staraliśmy się o Trzecia ciążę był z nami w kontakcie tel dzwonił pytał aż się udało od razu Zwiększona dawka luteiny i duphastonu aż w 10 tc w markecie dostałam krwotok od Razu tel i jak dojechałam do Rydygiera to już wszyscy byli postawieni na nogi usg i okazało się ze dziecko żyję a mi pękło naczynie.. Przychodził interesował się i nie chciał wypuścić ze szpitala do momentu aż przestałam plamic... Mąż zawsze jest na Wizycie nigdy Nie został wyproszony wręcz przeciwnie dlatego jestem w tak wielkim szoku ze ludzie pójdą raz coś nie idzie po ich myśli i piszą takie opinie.. Ale każdy ma prawo do swojej opinii...
Co do lekarza prowadzącego który pracuje w szpitalu w moim przypadku jest to ważne bo to moja 3 ciąża i poród 1 a wiem ze jak zacznę Rodzic to w Rydygierze będą wiedzieć że ja to ja bo mój lekarz poinformuje lekarza zresztą swojego kolegę lub koleżankę położna jakie miałam przejścia wiem to bo juz raz tak było...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja cały czas zastanawiam się czy rodzić właśnie w Rydygierze czy w Madurowiczu. Czytając opinie na http://www.gdzierodzic.info/ bardziej skłaniam się ku porodowi w Rydygierze. Wiecie może czy są jakieś wyznaczone dni, żeby pojechać i obejrzeć sale porodowe i w jakich godzinach odbywają się odwiedziny?
-
Julka 85 Dr Łuba to najtańsza ginekolog jaką znam ! 100zł za wizyte z USG to moim zdaniem prawie darmo.
Byłam dziś u niej, jedyne czego żałuje to faktu że nie wykonuje badań genetycznych gdyż nie ma do nich uprawnień.
Zapisalam sie dzis do Dudarewicza na połówkowe USG genetyczne ten się ceni dość wysoko przyznaję 270zl. -
Co chodzi o dni otwarte do Rydygiera nie mam pojęcia... Co do badań Genetycznych to dr Dudarewicz jest dobry lecz bardzo ale to bardzo drogi ja polecam dr Kozarzewskiego z Diasonu cena badania 180zl w zwykłym usg NIE W 3D.... Po badaniu Genetycznym polowkowym i teraz będę szła w 31 tyg do doktora z czystym sumieniem polecam KOZARZEWSKIEGO!!![link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Paulia87 wrote:Karola i jak wrażenia ze szpitala na Sterlinga?
niecierpliwa 270 zl za wizyte i genetyczne :wow: masakra moja gin robi normalne badanie na kazdej wizycie i usg czy genetyczne czy jakikolwiek inne za 100 zl ma uprawnienia do wszystkiego, czesto wyjezdza na jakies kongresy na jakies szkolenia i jest swietnym lekarzem.
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Bo genetyczne tyle kosztują wielu lekarzy robi "genetyczne" bez uprawnień do tego i traktuje jako zwykłe USG w odpowiednim okresie ciąży (13t, 20t, 28t).
A sprzęt jest dużo słabszy niż u profesjonalnych genetyków i poprostu wielu rzeczy mimo wielkich chęci nie jest w stanie sprawdzić.
dla przykładu jeśli chodzi o nerki u mojego dziecka minimalnie poszerzona jest lewa miedniczka nerkowa czego dowiedziałam się na genetycznym, a na standardowym sprzęcie lekarz byłby mi w stanie powiedzieć tylko, że są obie nerki i tyle.
uważam, że 3 razy w ciąży warto zainwestować w takie badanie i Eve jak najbardziej słuszny wybórBergo, Eve lubią tę wiadomość