Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj mój Antoś skończył 4 tygodnie i już nie jest noworodkiem, tylko niemowlakiem
Jak narazie większość czasu śpi, budzi się głównie na jedzenie ale w ciągu dnia ma już momenty gdy nie chce mu się spać tylko ogląda świat, bardzo lubi książeczki kontrastowe i muzykę. A w nocy ładnie przesypia po 5h więc u mnie też już lepiej ze spaniemjózefka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny Antoś jest coraz większy, bardziej ciekawi go świat wokół, spojrzenie ma bardziej rozumne, jak do niego mówię to patrzy na mnie spokojny i zaciekawiony, widać że reaguje na znajomy głos, a jak daje palec to mocno ściska. Dzisiaj pierwszy raz go kąpałam, wcześniej mąż się tym zajmował, synek był bardzo grzeczny, nic nie płakał, chyba lubi ciepłą wodę, później nakarmiony i teraz ładnie śpi od półtorej godziny Ja też idę spać, mam jeszcze kilka godzin do pierwszej nocnej pobudki.
-
Dziewczyny, u mnie parę dni temu różowy śluz wieczorem. Potem latałam jak głupia do kibelka, co chwilę.się podcierać. Ale było czysto. Następnego dnia to samo. Od rana nic. Wieczorem różowy, wodnisty śluz. Następnego dnia rano też. A potem cisza... Czysto, bezbarwnie... Chyba ze.dwa dni spokoju. Dziś brązowa plama na wkładce. Nie wiem co to ani skąd się bierze. Latam co chwila do kibelka się podetrzeć, ale czysto. Nic nie rozumiem... Brzuch boli jak na okres. Ruchy sporadyczne.
Mój lekarz przyjmował dzisiaj od rana, poszłam do przychodni w nadziei ze mnie przyjmie. A on? Mówi ze NIE (wizytę mam za tydzień). Zapytał tylko na korytarzu co się dzieje, na kiedy termin porodu i kazał leżeć. Nic poza tym. Poważnie się zastanawiam nad zmianą lekarza Tylko nie wiem czy na tym etapie ma to jakikolwiek sens?
Udało mi się jedynie umówić prywatnie ja usg do jakiejś pani doktor. Idziemy na 18.
Doczłapałam się do domu i leżę. Leżę i czekam... Juz fioła dostaje Trzymajcie kciuki
-
martusiazabka co za lekarz ??? to moja prywatnie przyjmuje a jak do niej wpadłam że mam wysokie cisnienie od razu powiedział IP, po wyjściu pojechaliśmy do niej pokazać się, po mimo kolejki porozmawiała z nami, obejrzała papiery ze szpitala, zleciła badania i dała nam kartkę na cito na wizytę bez kolejki, poza wszelką listą która u niej jest.
marta pewnie jesteś teraz na USG kciuki zaciśnięte !!! daj kochana znać co u Was !!!https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
My po wizycie. Z małym wszystko dobrze. Waży 1770g. Jak zwykle na usg się wiercił. Ułożony główką w dół, pupę ma pod moim lewym żebrem, a nóżkami kopie mnie po wątrobie. Pokazywał Pani doktor jajka. A siusiaka schował za pępowiną ale po trzęsieniu brzuchem i przekręcaniu się z boku na bok, na plecy itd w końcu udało się ujrzeć ze siusiak tez prawidłowo wykształcony. Buźka śliczna. Usta układa w "o" jakby dziubka robił nasz mały akrobata jedną rączką nam machał, a drugą trzymał pod pupą z łożyskiem tez wszytko ok. Nic się nie odkleja. Szyjka ma 35mm i jest zamknięta. Pani doktor, przesympatyczna kobieta i bardzo dokładna (badanie trwało ponad 30 minut). Sprawdzała nawet przeływy krwi w pępowinie i w mózgu. Potem kazała mi się rozebrać żeby zbadać szyjkę i zajrzała mi nawet we wkładkę (brudną) krępujące W trakcie badania patrzyła na wydzielinę i była czysta Ale powiedziała że dobrze ze przyszliśmy. Trzeba reagować i lepiej sprawdzić niż później pluć sobie w brodę. Za tydzień wizyta u gina. Mam dużo leżeć i bacznie się obserwować. Gdyby to się powtórzyło, albo nie daj Boże by się zwiększyła ilość brązowej wydzieliny to natychmiast jechać na IP. Powiedziała ze w tak dużej ciąży każde upławy trzeba sprawdzać
-
właśnie mamuśki kochane Wy małe szkraby w pampersach trzymacie czy może dady czy jakieś inne. Ja myślałam o papmersach tych oryginalnych przez jakiś czas trzymać a potem stopniowo przechodzić na coś tzw ekonomicznego jak jest u Was?
martusiazabka dzięki za cynkhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Martusiazabka to na prawdę dobra okazja, a były też inne rozmiary? józefka ja używam dady od początku i bardzo polecam, sprawdzają się tak samo jak pampers. My wyprobowalismy i jedne i drugie a te biedronkowe zawsze trochę tańsze zwłaszcza te ciut większe, bo te dla noworodków niewiele różnią się ceną.
józefka lubi tę wiadomość
-
no do szpitala życzą sobie pampersy ale w sumie nie piszą jakiej firmy, ale pomyśleliśmy żeby na początku iść w te oryginalne. ale jak piszesz, że się sprawdzają to teraz sobie myślę do szpitala oryginalne, potem z tydzień, dwa do wykończenia zapasu a potem dadyhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Agata, dostępne były w trzech rozmiarach. Ten 4-9kg były najmniejsze. A tamte juz większe, chyba nawet do 15kg, ale nie wiem po ile sztuk w pudełku. Jutro pójdę chyba kupię jeszcze jedno pudełko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:45
-
My używamy pieluch dady z biedronki i babydream z rossmanna. Z jednych i drugich jesteśmy zadowoleni więc nie będziemy przechodzić na oryginalne pampersy bo po prostu są droższe. Tylko pierwsze pieluszki do szpitala mieliśmy Happy rozm 0 bo Antoś zapowiadał się mały i myśleliśmy że 1 będą za duże i one też były ok, w domu je wykończyliśmy i przeszliśmy na rozm 1.
Dziewczyny, jak macie blisko siebie rossmanna to możecie wziąć bezpłatnie ze sklepu ich kartę rossnę na produkty dla dzieci i kobiet w ciąży, załóżcie konto na stronie internetowej i aktywujcie kartę, a później z tą kartą są spore rabaty i często promocje na pieluchy. Jak narazie wszystkie pieluchy, chusteczki nawilżane i kosmetyki dla siebie i synka kupowałam w promocji, a teraz do środy jest promocja na pieluchy rozm 1.józefka lubi tę wiadomość
-
hejka dziś znów miałam Ktg i wszystko OK, polatałam troszkę po mieście i w końcu odwiedziłam SR. dzień mega aktywny i czuje się pozytywnie zmęczona.
dzięki dziewczyny za info o pieluszkach wasza praktyka jest dla mnie najlepszą informacją, a niesuche fakty z netu. dziękihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png