Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia my się baliśmy o to, bo Nas w Rampersie facet przestraszył i oczywiście zalecał zakup bazy. Bo faktycznie w Naszym samochodzi są wyjątkowo krótkie pasy i jak on przymierzał to niby za krótkie. Później jeszcze raz przymierzyliśmy w Baby Fancie i okazało się, że ok. Fakt jest n cisno i troszkę trzeba się wcelować, żeby zapiąć, ale cały czas tak robimy i nie ma problemu. Bazom na pas nie ufam, a izofixa nie mamy.
-
nick nieaktualnyCo do zakupu wózka to każdy musi przez to przejść. Chyba, że ktoś ma podejście na luzie - wchodzę do sklepu i biorę to co mi się podoba. Ja oczywiście musiałam wszystko sprawdzić z każdej strony, przebadać, pomacać, przeczytałam internet i im więcej wiedziałam tym większy mętlik w głowie.
Wózek trzeba dopasować pod miejsce zamieszkania. Jak w domu to 1większy wybór, bo mniej interesuje waga, sposób wypinania. Dla mnie to był priorytet(4p) o wiele fajnych wózków przez to skreśliłam. Poza tym podstawa wg mnie to pompowane koła, no i wspomniane już skrętne. W spacerówce ponoć dobrze, żeby się na płasko lub prawie płasko rozkładała. W gondoli to podnoszenie raczej zbędne. Fajnie jak jest regulacja wysokości rączki (mówi to kurdupel;)). -
Monia jeszcze nie sprawdzałam czy fotelik pasuje bo jeszcze nie zabierałam od siostry. Leży na strychu. W grudniu będą przymiarki:)
Od 7.11 w biedronce będzie lovela 1.8 kg za 12.99 proszek:) i mleczko do prania też w tej cenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 09:17
-
Ja już też kilka wózków obejrzałam. Stawiam głównie na pompowane koła i amortyzację dobrą. I tak tez zastanawiam się czy nie kupić samej gondoli ze stelazem, a potem dokupić spacerowke. Większość moich znajomych nie korzystała z tych spacerowej 2w1 i zaraz kupowały coś lzejszego. Sama już nie wiemTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualny
-
Wozeczek ładny ale zastanawia mnie czy ekoskora nie nagrzewa sie w lecie bo ogolnie gondola i tak zabudowana i czy nie paruje pod folia w razie deszczu, ja postawilam tez na szarosci ale material i srebrny stelaz, choc zaluje ze bialego nie wzielam bo slicznie wyglad
X doswiadczenia powiem ze jednak wozek 2w1 lepszy bo mimo ze teraz mam spacerowke praktycznie rozkladana na plaska to jakos nie widze w niej 6-8mc dziecka ktore ma tam wygodnie spac, obracac czy byc dobrze osloniete od deszczu, slonca itp poza tym malo jest spacerowek z opcja przod/tyl a jak sa to mi nie podeszly, my jezdzilismy w 2w1 do 14mc akurat na wiosne sie przesiadlysmy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
dziś sie zakochalam ponownie tym razem w Anex sport i w expanderze takze razem z tutkiem mam juz 3 do sprawdzenia mysle,ze ktorys moze mi podpasuje na zywo
co do regulowanej wyskosci rączki to ja akurat problemu chyba nie bede miala, z moim 175 cm raczej do najnizszych nie naleze ale jak ogladam to wiekszosc wózków ma ten bajer
a z ta ekoskóra nagrzewająca sie na sloncu to faktycznie musze sie zastanowic, w pierwszej chwili nie wpadlam na to... dzieki !
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Monia85 wrote:Anjouek podobają mi się wózki w podobnym stylu Tej ekoskóry też nie przemyślałam, zobaczymy. Ja dodatkowo bym chciała żeby była możliwość zamontowania miejsca do stania dla większego dziecka, kiedy w wózku jest mniejsze
a to masz juz jakies pociechy? przeoczyłam cos? czy tak przyszłosciowo myslisz o kolejnym dzidziolku ? -
Anjouek mi też się podobają ale szkoda mi kasy na nie - jak moja pierwsza córa się urodziła zapłaciliśmy 1600 za nowy wózek, pojezdziła rok i sprzedaliśmy za 500 - tracą strasznie na wartości a nie służą nie wiadomo ile.
A Monia może dla kolejnego potem chce trzymać - bo Julka ( siostrzenica) to chyba za mała jeszcze będzieMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyWitajcie kochane :*:*:*:*. Kruszynka mnie ostatnio nie oszczędza , od czasu do czasu mam małe kucia w pochwie nie mam plamień , w żołądek to przeważnie zawsze mnie dotknie a nie jest to przyjemne , wczoraj to jakiegoś szalu szczęście dostało cieszę że tak sie rusza, ale mój żołądek chyba najbardziej na tym ucierpi . Apetyt nawet nawet jutro na badania i do dentystki niech zrobi mi tą trójkę , bo aż wstyd tak do rodziny pojechać . Samopoczucie dobre choć jakas senna jestem , chyba to przez tą pogodę . Jeszcze 4 dni i wizyta :*:*:*:*:*:*:*: , oczywiście dam wam znać co i jak . W tą Środę mąż idzie do innego chirurga , oby ten był o wiele lepszy od tego co poprzednio mąż chodził .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 10:55
-
Dziewczyny co tak cicho? Co słychać?
Moja siostra już wyjechała i dzisiaj mam dzień lenistwa Jutro wyruszam do miasta na drobne zakupy, może doczekam się Pampersów w Kauflandzie
Mamuska czy w poprzednich ciążach też miałaś taki wydatny brzuszek?start lipiec 2013 -
nick nieaktualnyMonia85 Raczej nie przy drugiej , i trzeciej ciąży nie mialam dużego , choć każdy mi mówił że mam dość spory . Przy synku miałam dosyć spory brzuszek , teraz jak na 5 msc wydaje mi się mały i zaczynam tym się martwić , jak się położę to widać tylko takie malutkie zaokrąglenie jak wstanę to mam duży , nie wiem może przesadzam , mąż mi mówi że wyglądam jak na 8 msc , mam taką koleżankę z innego wątku jest to jej trzecia ciąża , i jak na FB widzę jej brzuszek , a ma rodzić już w Grudniu to oczą nie dowierzam bardzo malutki ma brzuszek .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 17:15
-
Hej dziewczyny jej jutro juz zaczynam 27 tc kurcze za tydz 3trym. Ale leci. Nadal spie w nocy na brzuchu ale jak stoje to jest wydatny. Jakas zmeczona jestem. Pogoda jaka jest kazdy widzi. Koncze prace dyplowa I musze dzisiaj zarwac nocke jak ja tego nie lubie ale w.dzien zawsze cos do zrobienia I dzieckoMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017