X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Dziewczyny dużo zdrówka. Na przeziębienie warto jeść czosnek albo polecam syrop z cebuli:) cebula w półkrążki, kilka ząbków czosnku rozduszonego, sok z cytryny i miód i po kilku godzinach zacząć pić.

Anjouek ja miałam usg u dr Kondrackiej w luxmedzie na radziwiłłowskiej. Bardzo jestem zadowolona. Dr wszystko mi pomierzyła i mąż w drugiej części pomieszczenia oglądał ekran usg i słyszał co mówi dr. Wizyta trwała dłużej i dostaliśmy nagranie na pendrive.

hm a zapisywalas sie na to zwykle usg ciązy czy na 3d/4d,że z nagraniem?

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3/4d z nagraniem. Ale w czasie badania dr powiedziała ze 3d dobrze nie wyjdzie bo dziecko za małe i jeszcze chudzinka i poradziła żebym odebrała w kasie 100 zł i zostało 2d z nagraniem. Aczkolwiek mam kilka widoków 3d na filmie i rzeczywiście słabo wyszło. Dr powiedziała że na 3d najlepiej w 28tc przyjść.

f08af289ff.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    3/4d z nagraniem. Ale w czasie badania dr powiedziała ze 3d dobrze nie wyjdzie bo dziecko za małe i jeszcze chudzinka i poradziła żebym odebrała w kasie 100 zł i zostało 2d z nagraniem. Aczkolwiek mam kilka widoków 3d na filmie i rzeczywiście słabo wyszło. Dr powiedziała że na 3d najlepiej w 28tc przyjść.

hm to moze i ja tak zrobie :) bo chcialam w sumie jedno 3d na pamiątke :) a pani doktor bardzo fajnie sie zachowała skoro nie zgarnęła kasy za słabo widoczne 3d :)

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona chociaż podobno na koncertowej jest lepszy sprzęt.

f08af289ff.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie rozki kupujecie lub juz kupiłyście?Ja zastanawiam się nad rożkiem minky ale widze ze są usztywniane lub miękkie.Jakie wybrac?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy kupic rozek. Corka moja korzystala z niego.miesiac puki nie.okazalo sie ze ma dysplazje stawow biodrowych. Przy dysplazji nie wono krepowac.nog. nogi musza bym szeroko. I jest prawdopodobienstwo ze druga tez moze miec. I w sumie mam pytanie czy po porodzie jest szansa ze ortopeda zrobi usg bioderek skoro jest duze prawdopodobienstwo.... Im wczesniej wykryte tym duzo bardzo duzo szybsze wyleczenie. W sumie liczy sie kazdy dzien.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek ja tez wszystkie usg robię u Kondrackiej i zdecydowanie lepiej jest na Koncertowej. Chyba żeby mieć nagranie trzeba powiedzieć i zapłacić w rejestracji przed wizytą dodatkowo 30 zł.
    Co do rożka to mam zamiar kupić miękki, ale sama to wymyśliłam, nie wiem jaki jest praktyczniejszy. Wybrałam taki:
    http://bajkowypokoik.pl/rozek.soft

Minky nie kupuję, bo najczęściej jest to słabej jakości i po jednym praniu i prasowaniu ( nie po stronie minky oczywiście) materiał traci swój urok. Moja siostra ma kocyk z Makaszki i już prawie płaski.

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek minky. Zamówiłam na makaszka pl i nie wydaje mi się jakiś sztywny. Jakość ok choć za tą cenę to na pewno nie jest oryginalne minky z Shannon Fabrics z USA:)

f08af289ff.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy o Swatowskim któras z Was jest cos w stanie powiedziec???

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek,
    Ja robilam polowkowe u Krzyżanowskiego na Koncertowej, jestem zadowolona. Ale jeszcze bardziej jestem zadowolona po Usg 3 trym, połączonym z echo serduszka u dr Szymuli w Uni Medzie na Chodzki. Ma tam świetny sprzęt i dobre oko. Parę stron wcześniej dawalam MIGOTCE namiary na niego.

Anjouek lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi dokładne usg, wielu lekarzy go poleca.

hewa81, Anjouek lubią tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewcia, Majusia się urocza :) Oby zdrowo rosła :)
    Co słychać? Jak się macie?

hewa81 lubi tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mam dylemat z rożkami ;-) Przy drugim dziecku będę już wiedziała co lepsze haha

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego prowadzicie ciażę u jednego lekarza a usg robicie u innych?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_ 46 Trzymam kciuki za glukozę , ja jestem jeszcze przed tym badaniem .

Co do roźków ja nam jeden ustywniany a pozostałe nie są usztywnione .

Piękną miałam dziś pogodę jutro mąż do lekarza idzie ciekawe , czy coś nowego sie dowie , posprzątałam jedynie co zrobilam to ubrania poukładałam i wyprasowałam miałam odkurzyć , ale zaraz plecy będą boleć więc nic nie ruszam :) . Dziś idę do szpitala tam zapytać się o coś a tam pod lab stoi karawana , bardzo smutny był to widok :( , ale no takie życie i nic na to nie poradzimy . Samopoczucie dobre choć trochę zmęczona jestem, i senna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 16:20

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u Kondrackiej i bylam zadowolona, mialam taka sama sytuacje jak Dotek... Rowniez zwrocila pieniadze za 3D...bylam teraz rownuez u dr Szymuli i bylam bardzo zadowolona ;-)
    Ja planuje uszyc 2 rozki - 1 grubszy, 2 cienszy... Jak mi sie uda to pokaze zdjecia a jak nie to maz bedzie szyl... :-P 1 na pewno uszyje 2str minky i bawelna... Mamuska co Ty tak wszedxie pogrzeby widzisz??

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jakie ambitne plany.Ja to mam 2 lewe ręcę do takich rzeczy.Mama moja krawcowa ale ja nie odziedziczylam tego po niej ;-)Pozostaje mi zakup nowego

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • BaskaW Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek, w luxmedzie rzeczywiście jakoś szybko to usg robią:/ ja miałam wrażenie, że moje połówkowe trwało z 5 minut. Dr Urban polecił mi, żeby zapisać się do Chołubka, bo podobno jest świetny w tym co robi. Ale jakoś nie mam przekonania. Niby mam wszystkie info o wodach płodowych, położeniu dziecka, widocznych 4 jamach serca, a reszta to tak raczej ogólnie. Z tego, co pisała mamaginekolog na blogu, te informacje powinny być dokładne, a u mnie: zarys kręgosłupa, kości czaszki i struktur wewnątrzczaszkowych prawidłowy, konfiguracja dużych naczyń prawidłowa, widoczne 4 kończyny, powłoka jamy brzusznej prawidłowa, żołądek i pęcherz w miejscu prawidłowym. Do tego obwody brzuszka, główki, waga itp., ale bez informacji o długości dziecka. Niby 5 zdjęć, a na żadnym nic nie widać:/ u Was dziewczyny te dane były jakoś bardziej szczegółowe? Bo nie wiem, czy gdzieś się jeszcze zapisać, np do Błażukiewicza, czy to już będzie wystarczające?

0d1ydqk3ox1rli0g.png
    34bwskjofqfl8l00.png
    Aniołek 8 tc. 27 styczeń 2016
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktor nie robi usg ciążowego, tzn nie zna się wybitnie na tym, jest ginekologiem operacyjnym i specjalistą od niepłodności, a nie położnikiem. Żeby zrobić dobre usg i pomiary trzeba być w tym specjalistą, najlepiej mieć odpowiednie certyfikaty, które w Lublinie ma niewielu lekarzy. Nie powiedziałabym, że każdy ginekolog to potrafi i nieraz wynikają z tego nieprzyjemne sytuacje.

start lipiec 2013
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Mój doktor nie robi usg ciążowego, tzn nie zna się wybitnie na tym, jest ginekologiem operacyjnym i specjalistą od niepłodności, a nie położnikiem. Żeby zrobić dobre usg i pomiary trzeba być w tym specjalistą, najlepiej mieć odpowiednie certyfikaty, które w Lublinie ma niewielu lekarzy. Nie powiedziałabym, że każdy ginekolog to potrafi i nieraz wynikają z tego nieprzyjemne sytuacje.
    Dokladnie... Najlepiej u sonografisty...

Monia85 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ