X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia slodka Maja :-)
    Bylam ns wizycie u dr Szymuli w srode... Dzieki Tobie bo nigdzie wiecej nie udalo mi sie zdobyc nr... Dr rozwial moje watpliwosci i kamien spadl mi z serca... :-) do szpitala wiedzialam ze trafie ale chcialam na to Usg pojechac bo to bylo dla mnie bardzo wazne... Ewcia jeszcze raz Dziekuje :-) Monia o jaki kosz pytasz?

hewa81 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tak na szybko, byłam z rana na 9.00 na wizycie i będziemy mieć kolejną córeczkę , będzie mieć na imię Ania a jak okaże się synkiem to będzie Piotruś lub Kubuś, Sebastian nie mam niestety USG za dwa tygodnie będę mieć połówkowe z córeczką wszystko dobrze zdrowa jak rydz widziałam wargi sromowe wszystko jak na obrazku ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 12:52

hewa81, Monia85, Dotek lubią tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIGOTKA cieszę się ze mogłam pomóc :) A dr fajny, co :) no i super ze Ty jestes zadowolona z usg, że wszystko poszło dobrze :) Odpoczywajcie teraz :)

SZCZĘŚLIWA, gratuluję zdrowej córci, piękne imię. Moja siostra tak ma na imię. Super ze wszystko jest ok.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81
    śliczna masz córeczke ;)

Szczęśliwa Mamusia juz na kwietniowym wątku pisaalam,ze super imie wybrane hihihi :D

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o kosz na pieluchy typu tommee tippee lub angelcare

start lipiec 2013
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Podczytuje Was cały czas ale jakos brak sil do pisania.Ze środy na czwartek cała noc wymiotowałam.Czwartek caly dzien z bólem żoładka.Nie wiedziałam już co robić więc zadzwoniłam do mojego gina i kazał zgłosic mi się na izbę na jaczewskiego.Niestety moj gin skonczyl dyzur i go nie bylo.Kazal pojechac i sprawdzic czy z dzieciatkiem wszystko ok zebysmy sie nie odwodnili.Usg nie robili.Tylko Pani pielegniarka sprawdziła tętno płodu-wszystko ok.Dostałam zastrzyk jakis rozkurczowy-mega bolesny i wkoncu ptrzestał boleć żoładek.Powoli wracam do sił.

Dzieciaczki Wasze są przesłodkie.

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna na szkole rodzenia mówiła żeby uważać gdzie się chodzi, bo rotowirusy szleją. Może to było to?

start lipiec 2013
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na izbie powiedzieli ze to typowa jelitowka bo wymioty i bol zoladka ale ja juz sama nie wiem czy to na pewno to.

Czy w 22 tyg odczuwalyscie juz dokladne ruchy dziecka.Na usg polówkowym lekarz mowil ze maly sie rusza i to sporo, a ja praktycznie wogole nie czuje ruchów,czasami wieczorem czuje jak by mi sie napinal brzuch pare razy i tyle .w ciagu dnia-nic nie czuej.nie pomaga lezenie ,zjedzenie czegos sloedkieg;-)Czy to tak wyglada czy pwinnam sie martwic?!

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :) no teraz już każdego dnia może Mały się urodzić - tym bardziej że idzie pełnia :D

Hewa81 - śliczna Niunia :) Patrząc na Wasze Dzieciaczki aż zaczynam się stresować :)

Monia - My nie kupujemy kosza na razie - jak coś mamy zsyp w bloku więc będziemy na bieżąco wyrzucać :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja pierwsze ruchy poczulam dokladnie 22tydz.4dz...pozno i spsdzalo mi to sen z powiek... Mojamalutka do dzisiaj rusza sie bardzo delikatnie... Nie daje mi silnych kopniaczkow a raczej delikatnie mnie muska... Martwilam sie tym, ale na szczescie wszystko jest ok... Leniuszek z niej i tyle... Na Usg zazwyczaj malo sie ruszala i dr trzesla brzuchem aby ja rozruszac a jak sie poruszyla to ledwo to czulam... Ale mam lozysko na przedniej scianie...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam ruchy w ostatni dzień 20 tyg, teraz czuje je codziennie, ale nie są jakieś bardzo silne, często czuję dopiero jak przyłożę rękę. Też mam łożysko na przedniej ścianie.
    Mieszkamy w domu i śmieci odbierane są raz w miesiącu. Na początku nie będzie problemu, przetestowaliśmy to z Julką, ale w lecie i jak dziecko podrośnie to nie wiem jak to będzie.

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U mnie łożysko na tylniej ścianie więc ruchy czuję bardzo. Zazwyczaj wieczorem jak już się kładęspać to widzę jak mały pod brzuchem się przekręca wierci i jak zasadzi kopniaka to mi brzuch podskoczy do góry:)

Monia my nie kupujemy kosza bo w bloku to można codziennie wynieść śmieci do kontenera więc tylko miejsce zajmie.

Ewa śliczna Twoja Majunia nie mogę się napatrzeć:)

Szczęsliwa graruluję córci:)

hewa81 lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawola śliczna Alicja, fajny pomysł z tym pierwszym zdjęciem, szkoda, że jz o tym nie pomyślałam:) mam nadzieję, że Wasze problemy szybko miną, a mleko bez laktozy?
    Pytanie - co to za leżaczek?

Szczęśliwa gratuluję córeczki. Twój mąż będzie miał wesoło:)

Monia ja mam materac kokos-lateks. Fajny jest, Użytkownik budzi się rano z uśmiechem, więc chyba ok:)

Co do kosza na śmieci, ja mam zwykły baaardzo przydatna rzecz. Mega,mega polecam kultowy zestaw z ikei, sprawdza się genialnie.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

Migotka z pessarem na pewno bezpiecznie dotrwacie do końca ciąży, a nawet dłużej

Hewcia śliczna Twoja Śpiąca Królewna. Kochany Słodziak:*. Co do ulewania Moja ulewa po każdym jedzeniu, pediatra twierdzi, że normalne i póki przybiera dobrze na wadze to nie ma co się martwić.
    Doskonale rozumiem Twoje "troski". Czasem też padam z sił, zwłaszcza, że większość dnia jestem sama, ale potem ona się uśmiecha i znowu mam siły:) chociaż pocieszę Cię, że to co czujesz jest normalne ja jedzenie w biegu, siku w biegu, o ugotowaniu obiadu nie ma mowy.

hewa81, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mieszkam w domu ale u mnie smici.zabieraja co dwa tyg. Uwazam ze taki kosz jest zbedny bynajmniej dla mnie.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Migotka troche sie uspokoilam ale tylko trochę.Ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec z tego co sie dowiedziałam to powinnam bardzo dobrze odczuwać ruchy no chyba że na prawdę synio jest bardzo leniwy i mu sie nie chce ruszac w brzuszku.
    Jeżeli chodzi o kosz to ja tez sie nie zastanawiam wogole nad kupnem .Mieszkam w domu jednorodzinnym wiec wiekszego problemu z zapachem nie powinno byc ;-)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas weekend rodzinnie, wizyty szwagrow takze mieszkanie pelne i mała zadowolona z towarzystwa
    Agata mialam to samo w pn, takze wspolczuje ja na ip nie bylam ale nospe bralam i elektrolity
    a dzis juz 3raz bol glowy atakuje, apap pomaga na chwile
    co do kosza ja mam angelcare, jak dziecko je cos poza mlekiem to kupy smierdza, a ze ja mieszkam w bloku na 4p bez windy to u nas kosz sie sprawdza bo co chwila ze smiecmi nie biegam a sasiadom tez na klatce nie chce smrodzic, takze zalezy od sytuacj
    Szczesliwa gratuluje córki
    a w biedronce sa fajne jednorazowe reczniczki dla niemowlat takie na rolce, my je bardzo lubimy tylko ciezko je trafic
    Agata ja w 1 ciazy poczulam ruchy ok23-24 tyg i tez mialam lozysko z tylu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 19:56

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla Śmieję sie z męża ze jakiś harem chce założyć tyle kobiet w rodzinie :p, moj gin nie powiedział że na 100% córka, ja tam do USG ostrożnie podchodzę , jak urodzę i zobaczę to wtedy uwierzę ;) już przy mojej trzeciej ciąży miał być synek , ja rodzę patrzę a tu córeczka .

Dziękuję za gratulacje moje drogie :*:*:*:*.

Mam do was moje drogie pytanie , czy znacie na prawdę dobrego lekarza ortopedę traumologa o ile dobrze napisałam , w naszym woj lubelskim , mój mąż tak już się sparzył że nie wie do kogo iść nie znamy nikogo takiego tu w Rykach, a zależy nam aby jak najszybciej męża zdiagnozować on na lewym ręku ma guza Gangoliona , teraz mąż ma iść do Pana Krzysztofa Kapłona czy jakoś tak , i opinie na jego temat aż przerażają , a ten Pan Jerzy Kowalski nadaje się kury macać , a nie na chirurga . Jesteśmy juz zmęczeni tym szukaniem , tu szukaliśmy w okolicy ale nie znaleźliśmy nikogo takiego, a mąż nie chce nigdzie dojeżdżać , bo ogranicza go praca i nie moze tak ciągle się zwalniać dziękuję za jakie kolwiek namiary :*:*:*:*:*:.

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.znanylekarz.pl/stanislaw-krol/ortopeda/lublin

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a Karski?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 Dziękuję :*:*:*:*.

Madziulla Nawet nie znam tego Pana , i nie wiem gdzie przyjmuje jest taki ortopeda w Lublinie Tomasz Kleszczkowski czy jakoś tak , i ma bardzo znakomite opinie mówię mężowi że lepiej iść do specjalisty na prawdę dobrego , niż do kogoś kto pracuje w rzezi , ten lekarz co mąż ma iść w tą Środę przyjmuje w Puławach tu przyjmuje prywatnie , a mąż nie chce tam iść nie mówiąc o dojazdach , ale co ja mu poradzę jak najlepsi lekarze są daleko od Ryk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 07:07

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ