X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muferka życzę udanych poszukiwań :) Z moich obserwacji wynika, że w necie te wózki są troszkę tańsze, tylko nie wiem jak później z reklamacjami.

Dziewczyny czym przykrywa się takie malutkie dziecko? Na bezpiecznym maluchu mówili żeby nie przykrywać kołdra lub luźnym kocem, bo może się zadusić. Jak śpią Wasze maluchy?

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku spiworek ... dopiero jak dziecko bedzie sie milo bardziej ogarnac czyli ewe zrzucic z buzi to koc czy koldra. No I bez poduszki jak.najduzej ... zdrowo. Przyszedl mi wozek jestem mega zadowolona. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:18

Monia85, Dotek lubią tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadxicie o poduszcze klin dla dzieci ??

lena82 lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię, na wszelki wypadek, ale nie będę używała jeśli nie będzie potrzeby. Ogólnie malutkie dziecko powinno spać i jeździć w wózku na płasko, chyba że mu się ulewa lub ma jakieś kłopoty z oddychaniem, np katar.
    Na razie nie kupuję zwykłej poduszki, kołdry i ochraniacza na łóżeczko.

Orbitka zapisz się na warsztaty bezpieczny maluch jeśli są jeszcze miejsca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 16:29

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica na początku spała w rożku a jak przestała się mieścić to pod lekką kołderką. Żeby się nie ulewało pod 2 nogi łóżeczka podłożone były kliny:)

f08af289ff.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Maferka do kogo chodzisz I gdzie zamierzasz rodzic? No I co tam u ciebie w brzuchu siedzi?
    Ja chodzę do dr Kotarskiego, a rodzić będę u siebie w Parczewie, do Lublina mam trochę za daleko. A u mnie w brzuszku mieszka Helenka

hewa81, Dotek, Szczęśliwa Mamusia, Anjouek, jatoszka lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do wozka lub do fotelika jak maluch wyrorgnie z wkladki polecam tzw motylki, my mamy takie https://www.lamillou.com/shop/anti-shake-pillow-angels-wings-2
    na laczeniu sa plaskie a glowka nie lata na boki jak maluch zasnie i sie jedzie po dolkach
    do spania w lozeczku do tej pory nie mamy poduszki, najpierw byly rozki, poten spiworki takie na ramiaczkach, ok 2rz przejdziemy na jakis kocyk
    a jak mała ma katar to pod dwie nogi lozeczka ksiazki podkladamy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast klina ja mam pod nóżki łóżeczka podłożone deseczki. Na początku spała w śpiworku, potem pod kocykiem, ale ciągle rozkopywała, a teraz kołderka, ale tak zabezpieczona, że nie ma opcji żeby się nakryła. I mam wrażenie, że najlepiej jej pod tą kołderką. Śpiworki się u Nas nie sprawdziły, ale spróbujemy jak będzie cieplej.

Witaj Maferka.

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się u was!! Mieszkam niedaleko Lubina czasem was czytalam i w końcu się odwazylam przywitać. My juz mamy 33tyg i u mnie w brzucaczu siedzi mały Wojtek / córki jak narazie wybrały/. Na ostatnim USG mamy 2kg i rośniemy terminujemy się 3.01.17 :-)

Mam pytanie czy którąś z was planuje rodzic w Świdniku??

Szczęśliwa Mamusia, Anjouek lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wariatka ja sie tam wybieram jak by mnie ma Staszica nie przyjeli. Slyszalam mega duO dobrych.opinii o swidniku.

wariatka3 lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast klina ja mam pod nóżki łóżeczka podłożone deseczki. Na początku spała w rożku, potem pod kocykiem, ale ciągle rozkopywała, a teraz kołderka, ale tak zabezpieczona, że nie ma opcji żeby się nakryła. I mam wrażenie, że najlepiej jej pod tą kołderką. Śpiworki się u Nas nie sprawdziły, ale spróbujemy jak będzie cieplej.

Witaj Maferka.

Dotek lubi tę wiadomość

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to skoro takie maleństwo w rożku śpi na początku to rożek czymś przykrywacie?
    Nie kupujece narazie na sam pczatek wogole pościeli?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kłaść spać w woombi, ewentualnie przykrywać kocykiem ( tak robi moja siostra) lub w tym woombi pakować do rożka (?) jeśli będzie bardzo zimno.
    Dobry patent z tymi podkładkami pod łóżko, nie ma co kupować rzeczy, które niewiadomo czy się przydadzą. Pościeli na razie nie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 10:53

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka Gratuluję cudu , pod serduszkiem spóźnione ale szczere :*:*:*:*:*.Na kiedy masz termin porodu kochana :*:*:*:*:*:*.

Agata_90 Ja to przykrywałam kocykiem ewentualnie , jak była zima to kołderką ale do zimy małe już wyrosły z becika i spały bez niego . Pościel miałam od samego początku :) .

Coś głowa mnie boli , a u nas już 21 tc!!! :*:*:*:* i polowa ciąża przeminęła teraz nic tylko odliczać czas do 6 Stycznia 2017 r wtedy wkroczymy w III trymestr ciąży :*:*:*:* :D . Moja trzecia siostra w następnym roku wychodzi , za mąż będzie to we Wrześniu już za suknią chodzi ona taka drobniutka a szczupła . Sapomoczucie w miarę , apetyt to wilczy mam. Jak te dni szybko mijają nie liczac weekendu juz w następną Sobotę wizyta :*:*:*.Tak ciekawi mnie jak długa jest Ania , i czy rzeczywiście będzie Anią , czy synkiem ;) . Mąż będzie jednak chodził do tego drugiego chirurga , był w Środę u takiego Pana po 60 który wogóle nie znał się na rzeczy , skierował męża do Puław do swojego gabinetu prywatnego , ale mąż woli iść do bardziej doświadczonego lekarza , ten drugi chirurg przynajmniej mężowi mówi w prost co i jak :) :D .

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady H w dwupaku jesteś?

start lipiec 2013
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Czekamy... Postanowiliśmy skręcić dziś łóżeczko (mąż miał skręcić jak będę w szpitalu), bo może Mały czeka na swoje miejsce w domu i dlatego nie chce wyjść :D

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłaś zajęcia w szkole rodzenia?

start lipiec 2013
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj były ostatnie zajęcia :) Więc jesteśmy już teoretycznie gotowi :D

Monia85, Dotek lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muferka jak poszukiwania wózka?

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej. Mi te skurcze ( bole jak na miesiaczke) ustaly uff. Wizyte mam w poniedzialek to my o tym I tak wspomne. Wozek juz mam w domu I jestem bardzo zadowolona ... zadbany jak nowka. Super I za dobra kase. Monia jak samopoczucie ? Lady H to czekamy na akcje porodowa :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ