X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia od poniedziałku mam mocne skurcze przepowiadające i boli mnie spojenie łonowe-chyba sie rozchodzi. Własnie dzwonila moja połozna ze szkoły rodzenia z którą bede rodzila i jutro rano ide do niej na badanie-zobaczymy czy cos sie rozwija i zrobi ktg. Po południu zapisalam sie jeszcze na usg bo ostatnie mialam w 30 tyg i postanowilam sprawdzic w jakim stanie jest łozysko. A akurat zwolniło sie miejsce do Krzyzanowskiego to skorzystam.
    Bardzo licze na poród weekendowy ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop Kochana Ty to już na finiszu prawie jesteś ;) , życzę szybkiego i bez bolesnego porodu :) .

Mnie od rana mdłości męczą , piersi mam wrażliwe , plecy mnie bolą jutro już wizyta , mam tyle pytań do tego gina mojego , zapisałam sobie całą litanię :) ;). Mam na 18 .00 ale po 18.30 mąż mnie zawiezie co mam znów godzinę stać i czekać , powinni w więcej krzeseł zainwestować bo nie ma gdzie usiąść , dwa duże fotele i zaledwie 4 krzesła na 40 pacjentek .

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie :)

BETTY, nawet myślałam dziś o Tobie, czy jeszcze w dwupaku jesteś.
    Trzymaj się dzielnie, życzę szybkiego i jak najmniej bólowego rozwiązania :)
    I zdrowia dla Marcelinki i mamusi <3

SZCZESLIWA, współczuję mdłości, ale musisz przez to przejść. Chociaż mnie męczyły od ok 6 - 7 tyg i raptem przez 2 tyg, ale też przez to przeszłam. A ponoć im większe i dłuższe tym lepiej :)

MAGDZIA, przechodzić kamice to masakra :( podczas ataków kolki, nie wiadomo co ze soba zrobić, bo nie daje leżeć, chodzić, siedzieć :( Najwiekszemu wrogowi tego nie życzę. Jedyny + (o ile w ogole można mówić o jakiś pozytywach) to ponoć to, ze jak się przeżyje ataki kolki to poród to ponoć pikuś. ....

LADY, szkoda meczu siatkarzy jak cholera, uwielbiam siatkówkę i po przegranym meczu było mi strasznie smutno, ale cóż ... tak to w sporcie bywa, raz się wygrywa, raz przegrywa :( Jakieś pocieszenie w wygranym ćwierćfinale w ręczną.

Życzę Wam brzuchatki obecne i przyszłe spokojnego dnia :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 Jakoś przeżyje te mdłości jeszcze parę tygodni i mam nadzieję że przejdą , choć moja siostra cioteczna przez całą ciążę miała mdłości , ale u każdej z nas jest inaczej pocieszam się tym że może w końcu kiedyś ustąpią ;-) . Już nawet wolę te mdłości , niż te zawroty głowy ;-) .

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WEDMOCZKA, powodzenia na wizycie :)

MONIA, a Ty też dziś masz usg, dobrze pamiętam?
    Jeśli się nie mylę, to trzymam kciuki, żeby to cholerstwo się wchłonęło, albo chociaż zmniejszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:26

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jakoś muszę się zebrać i nadrobić wczorajsze wpisy ale to pewnie wieczorem...

znów mam zawroty głowy od tych leków na ciśnienie (tak myślę) na 12 mam iść na skaling ale nie wiem czy dam rady :(

a wieczorem wizyta u gina może od jutra zacznę CLO albo jakiś inny program/pomysł będzie na mnie miał :)

Spokojnego dnia wszystkim :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dzisiaj o 14.45 wizyta :)

start lipiec 2013
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Tak, dzisiaj o 14.45 wizyta :)

Monia trzymam kciuki za dobre wieści

Monia85, Monia85 lubią tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 Trzymam kciukasy moja droga :-D :-D :-D ;-) .

Monia85, Monia85 lubią tę wiadomość

• Dotek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Betty ale Ci fajnie że już niedługo będziesz tuliła maluszka w ramionach. Mam nadzieję, że poród przebiegnie szybko i bezboleśnie:) zgadzam się z Tobą że poducha w kształcie litery I jest bardziej funkcjonalna i spełnia swoje zadanie. Ja co prawda mam C i jest całkiem niezła ale za duża i jest nam ciasno w łóżku:)

Monia trzymam kciuki za wizytę:)

Wedmoczka dobrze że możesz dalej planować starania. Trzymam kciuki żeby teraz szybko udało się zajść w ciąże.

Ja już każdej nocy gorzej śpię. Dzisiaj to prawie całą noc spędziłam z otwartymi oczami. To chyba przez stres przed jutrzejszą wizytą. Mój dr wraca po 2 tygodniowym urlopie pewnie będzie tłum. Trzeba sobie namiot rozścielić u niego pod gabinetem i koczować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:18

Wedmoczka, Monia85 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś porobiłam badania i przy okazji mając w pakiecie znowu zrobiłem betę wyniki 1031,06 to chyba dobrze nie ? Tzn mam 1.227 norma 2.32 dla kobiet w ciąży co sądzicie ?

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PH moczu podświetla się na czerwono bo wyszło 8 a norma niby do 7 co to może oznaczać ?

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh ok, a coś jeszcze jest nie tak w moczu? Jaką masz dietę? Owoce i nabiał? Ja dla odmiany ostatnio miałam ph 5 i też się martwię.

start lipiec 2013
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Tsh ok, a coś jeszcze jest nie tak w moczu? Jaką masz dietę? Owoce i nabiał? Ja dla odmiany ostatnio miałam ph 5 i też się martwię.
    Nie wszystkie inne parametry prawidłowe to podwyzszone pH może świadczyć chyba o infekcji nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 Piękna beta :D , co do moczu to ja miałam zawsze wzorowe wyniki , raz się zdarzyło że musiałam brać żurawit . A kiedy masz wizytę , najlepiej to z gin skonsultować.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa może kup sobie tantum rose w saszetkach i się tym podlewaj tak z tydzień. Może pomóc na ph. Ładna beta, to pierwsze badanie czy kontrolne po 48 godzinach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:30

f08af289ff.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa86 wrote:
    Nie wszystkie inne parametry prawidłowe to podwyzszone pH może świadczyć chyba o infekcji nie ?
    Jak nie ma bakterii lub innych dziwnych rzeczy typu szczawiany, fosforany to raczej "wina" diety. Jesz mięso?

start lipiec 2013
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dietę hmmm jem dużo nabiału to fakt owoce tez się staram, ja w maju jak wylądowałam w szpitalu wtedy co tak mnie meczyLO Ty Monia pewnie pamiętasz to już wtedy wyszło coś nie tak dostałam leki ale chyba nie pomogło .

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży też coś tam można brać, ale sama nic nie kombinuj. Poczekaj, samo ph to nic takiego. A po tych lekach nie badałaś ponownie?

start lipiec 2013
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ