Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
Podwyższone PH niekoniecznie musi swiadczyć już o infekcji - ale im wyższe ph tym większe ryzyko rozwoju bakterii, dlatego warto zakwaszać mocz - np suszona żurawina, albo sok żurawinowy na pewno nie zaszkodzą - pomimo swojego zawodu preferuje zawsze naturalne metody sama właśnie sącze wodę z sokiem żurawinowym
A to było badanie z porannego moczu? Ważne jest aby pobrać mocz po 4 h od ostatniego siusiania aby był odpowiednio zagęszczony, bo w rozwodnionym też wyjdzie podwyższone Ph.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:40
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Szczęśliwa Mamusia wrote:nowa86 Piękna beta , co do moczu to ja miałam zawsze wzorowe wyniki , raz się zdarzyło że musiałam brać żurawit . A kiedy masz wizytę , najlepiej to z gin skonsultować.
-
Lady Highlander wrote:Podwyższone PH niekoniecznie musi swiadczyć już o infekcji - ale im wyższe ph tym większe ryzyko rozwoju bakterii, dlatego warto zakwaszać mocz - np suszona żurawina, albo sok żurawinowy na pewno nie zaszkodzą - pomimo swojego zawodu preferuje zawsze naturalne metody sama właśnie sącze wodę z sokiem żurawinowym
A to było badanie z porannego moczu? Ważne jest aby pobrać mocz po 4 h od ostatniego siusiania aby był odpowiednio zagęszczony, bo w rozwodnionym też wyjdzie
Dzięki za wskazówki w takim razie pędze dziś do sklepu po sok a bAdamie było z porannego moczu i chyba mogło nie być tych 4 godz tak coś ni się wydaje -
Dotek wrote:Nowa może kup sobie tantum rose w saszetkach i się tym podlewaj tak z tydzień. Może pomóc na ph. Ładna beta, to pierwsze badanie czy kontrolne po 48 godzinach?
-
Monia85 wrote:No a ja mam ph 5, wyszły mi w szczawiany w moczu i to też podobno przez to ze mało piję z tego wniosek ze woda jest dobra na wszystko
Jaka jest pogoda w Lbn? Bluzka z krótkim czy długim rękawem?
Ja własnie bylam w piekarni i bylam w krótkim rekawie ale mnie na tym etapie jest non stop gorąco wiec moze nie jestem obiektywna
Co do moczu to w całej ciazy nie mialam problemów. raz mi wyszły bakterie ale dlatego, ze nie chciało mi sie pobrac tak jak doktorek kazał (czyli załozyc tampon aby nic nie wleciało). Powtórzylam badanie tak jak nalezy i było supcio. kazdy dzien zaczynam od wody z sokiem cytryny-polecam.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Monia85 wrote:No a ja mam ph 5, wyszły mi w szczawiany w moczu i to też podobno przez to ze mało piję z tego wniosek ze woda jest dobra na wszystko
Jaka jest pogoda w Lbn? Bluzka z krótkim czy długim rękawem? -
Dziewczyny ja też mało piłam i wmawiałam sobie że taka moja uroda, że więcej nie potrzebuje i skończyło się kolką nerkową - więc pijcie proszę minimum 1,5/2l WODY! nie kawy, herbaty czy słodkich napojów bo one jeszcze bardziej odwadniają. Woda, ewentualnie z jakimś naturalnym niesłodzonym sokiem.
Naprawdę największemu wrogowi nie życzę takiego bólu jaki przeszłam więc uczcie się na moich błędach
Pogoda - słońce z chmurkami, ja bym wzieła krótki rękaw i jakiś sweterek na plecy, który zawsze można zdjąćnowa86 lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Dla zainteresowanych dr Wiktor zrezygnował ze współpracy z LuxmedPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
kawola wrote:Hej
Dzwonili i do mnie odwoływać usg, teraz nie wiem do kogo tu iść
No ja teraz też mam problem...nie wiem z kim związać się na dłużej i by robił dobre usg i nie było problemów z wizytami
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
WEDMOCZKA Słabo bo Wiktor był najlepszy od monitoringu, jak komuś kasy nie szkoda to może jeszcze chodzić do femmedu do niego. Nikt inny mi tu nie przychodzi do głowy, może reszta coś podpowie w tej kwestii?
Ja sie chyba teraz zapisze prywatnie na usg do tej Kondrackiej -
nick nieaktualnyMonia trzymam kciuki za wizytę, oby było jak u mnie, czyli na kolejnym usg zero śladu po krwiaku.
Kurczę niedługo do tego Luxmedu nie będzie do kogo chodzić na abonament:/
A na Kondracką nie szkoda mi kasy. Chociaż przeszła na płatne jak już byłam w 2 trymestrze.
Lady ja nie potrafię pić dużo wody, w ogóle dużo płynów. Nie raz próbowałam, ale jakaś ograniczona jestem:) -
Monia85 wrote:Wedmoczka a może dr Szymula? On pracuje w ab ovo i mój dr go polecał.
Dla przypomnienia, ja robiłam echo serduszka u Szymuli i mój dr też to polecał. On z Jaczewskiego jest.