LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek330 wrote:No może i tak, ale kiedyś będzie problem żeby oddzielić ją od spania z Tobą.. tego chyba się boję najbardziej w tym spaniu razem i nie odkładaniu do swojego łóżeczka..
Babulka, i co zrobić jak nie oddycha ? Kurde jednak to nie są żarty, kupię ten monitor oddechu żeby spać spokojnie 🙄
A jak dalej nie reaguje to wiadomo, reanimacja ale tego nie życzę najgorszemu wrogowi i mam nadzieję, że żadna z nas nigdy tego nie doświadczy... Aczkolwiek miałam kurs pierwszej pomocy noworodkowi przed porodem, jeden na szkole rodzenia a drugi na warsztatach bezpieczny maluch (są cyklicznie i są darmowe). Teraz też na pewno jakiś taki kurs zrobię. To akurat uważam jest totalny must have!2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U mnie must have to dostawka. Pamiętam jakie to było wygodne przy synu i teraz też nie wyobrazam sobie latać po nocy do innego pokoju. Niby to nic ale jak ileś nocy tak się lata to człowiek wysiada. Dzisiaj nawet przyszła mi dostawka z Kinderkraft. Udało mi się ja wylicytować za połowę ceny na allegro więc kupiłam mimo, że jeszcze wcześnie.
-
olencja wrote:Dziewczyny jak odczuwacie ruchy?czy one są non stop czy tylko czasem?
Na początku są tylko czasem i głównie jak się położysz. Na tym etapie mogą być nawet co kilka dni.
Ja mojego malucha narazie czuję na dole brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 17:40
olencja lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:Dziewczyny jak odczuwacie ruchy?czy one są non stop czy tylko czasem?
olencja lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Olencja zdecydowanie czasem są całe dni ze nic nie czuje chociaż coraz mniej
Co do spania z dzieckiem to zalecane jest, żeby pierwsze 6 miesięcy dZiecko spało w swoim łóżeczku z twardym materacem bez żadnych poduszek, kołder itp. W pokoju rodziców. Dopiero potem bezpieczne jest przeniesie do innego pokoju. Wiem, ze niektórzy od urodzenia maja dzieci w innym pomieszczeniu, ale ja straszna schize bym miała nie mając takiej kruszynki obok 🫣 od jakichś 2-3 miesięcy nasz synek śpi w swoim pokoju (to znaczy zdarzają się noce, ze o 23 się budzi i ładuje u nas xd ale tez takie, ze śpi do 5-6 u siebie ) i jak była pierwsza noc osobno to chyba aż płakałam z nerwów i żalu, ze już koniec naszego spania razem… ale teraz sobie bardzo to chwaleolencja, kurczak lubią tę wiadomość
-
Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.
A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami. -
Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣
A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔 -
olencja wrote:Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.
A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami.
Olencja zobacz tą dostawę. Ja ja dzisiaj właśnie kupiłam i ona ma regulowane nóżki.
https://kinderkraft.pl/produkty/lozeczka/lozeczka-dostawne/neste-up?color=szary -
kurczak wrote:Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣
A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔
Stokrotko,no właśnie chyba takie by się u mnie nadawało. Za ile wzięłas na allegro. -
Calanthea wrote:Moje dzisiaj to w ogóle jakoś mało ruchawe dzisiaj, trochę z rana coś posmyrało, a są dni, ze jest to dużo częściej.
Zaczęłam włączać ta muzykę prenatalna, chyba się nie podoba … nieco wariuje i jakby uciekało
No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣 -
stokrota wrote:Są licytacje na allegro i udało mi się wylicytować za 240zl bo niby z ekspozycji ale ja tam żadnych śladów na nim nie widzę. Takie zakupy to ja lubię!
-
olencja wrote:To u mnie raz dziennie coś tam puknie albo i rzadziej
No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣
Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dzieckoolencja, Babulka, kurczak, Moniek330 lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:Albo muzyka się podoba… 😂
Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dziecko
Dziewczyny obeszlam cały wola park iani jednych dżinsów ciążowych nie znalazłam 😭 gdzie to wisi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 19:32
-
olencja wrote:Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.