X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie używaliśmy monitora oddechu, oczywiście dużo się o nim naczytalam i w pewnych sytuacjach jest wręcz wskazany np prY wczesniakach. Ale przy zdrowej fizjologicznie ciąży i porodzie i dziecku z założenia nie kupowałam.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    No może i tak, ale kiedyś będzie problem żeby oddzielić ją od spania z Tobą.. tego chyba się boję najbardziej w tym spaniu razem i nie odkładaniu do swojego łóżeczka..

Babulka, i co zrobić jak nie oddycha ? Kurde jednak to nie są żarty, kupię ten monitor oddechu żeby spać spokojnie 🙄
    U nas wystarczyło ją tknąć czy podnieść i się odblokowała. Można też dmuchnąć w buzię.
    A jak dalej nie reaguje to wiadomo, reanimacja ale tego nie życzę najgorszemu wrogowi i mam nadzieję, że żadna z nas nigdy tego nie doświadczy... Aczkolwiek miałam kurs pierwszej pomocy noworodkowi przed porodem, jeden na szkole rodzenia a drugi na warsztatach bezpieczny maluch (są cyklicznie i są darmowe). Teraz też na pewno jakiś taki kurs zrobię. To akurat uważam jest totalny must have!

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odczuwacie ruchy?czy one są non stop czy tylko czasem?

u5cvp2.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie must have to dostawka. Pamiętam jakie to było wygodne przy synu i teraz też nie wyobrazam sobie latać po nocy do innego pokoju. Niby to nic ale jak ileś nocy tak się lata to człowiek wysiada. Dzisiaj nawet przyszła mi dostawka z Kinderkraft. Udało mi się ja wylicytować za połowę ceny na allegro więc kupiłam mimo, że jeszcze wcześnie.

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

Na początku są tylko czasem i głównie jak się położysz. Na tym etapie mogą być nawet co kilka dni.
    Ja mojego malucha narazie czuję na dole brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 17:40

olencja lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Kilka razy dziennie, ale ja zaczęłam czuć w 15tc. Non stop to nigdy nie będzie bo dziecko też śpi :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja zdecydowanie czasem :) są całe dni ze nic nie czuje :) chociaż coraz mniej :D
    Co do spania z dzieckiem to zalecane jest, żeby pierwsze 6 miesięcy dZiecko spało w swoim łóżeczku z twardym materacem bez żadnych poduszek, kołder itp. W pokoju rodziców. Dopiero potem bezpieczne jest przeniesie do innego pokoju. Wiem, ze niektórzy od urodzenia maja dzieci w innym pomieszczeniu, ale ja straszna schize bym miała nie mając takiej kruszynki obok 🫣 od jakichś 2-3 miesięcy nasz synek śpi w swoim pokoju (to znaczy zdarzają się noce, ze o 23 się budzi i ładuje u nas xd ale tez takie, ze śpi do 5-6 u siebie :)) i jak była pierwsza noc osobno to chyba aż płakałam z nerwów i żalu, ze już koniec naszego spania razem… ale teraz sobie bardzo to chwale :D

olencja, kurczak lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.

A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣

A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔

202302176752.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.

A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami.

Olencja zobacz tą dostawę. Ja ja dzisiaj właśnie kupiłam i ona ma regulowane nóżki.
    https://kinderkraft.pl/produkty/lozeczka/lozeczka-dostawne/neste-up?color=szary

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣

A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔
    Ja nie mogę za długo siedzieć bo wtedy mi się robi czarno przed oczami i też mnie brzuch gniecie i boli. Najczęściej leżę albo robię jakieś wygibasy jogowe.

Stokrotko,no właśnie chyba takie by się u mnie nadawało. Za ile wzięłas na allegro.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ja też nie mogę długo siedzieć, szczególnie w takiej typowej krzesłowej pozycji.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiaj to w ogóle jakoś mało ruchawe dzisiaj, trochę z rana coś posmyrało, a są dni, ze jest to dużo częściej.
    Zaczęłam włączać ta muzykę prenatalna, chyba się nie podoba … nieco wariuje i jakby uciekało ;)

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są licytacje na allegro i udało mi się wylicytować za 240zl bo niby z ekspozycji ale ja tam żadnych śladów na nim nie widzę. Takie zakupy to ja lubię!

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Moje dzisiaj to w ogóle jakoś mało ruchawe dzisiaj, trochę z rana coś posmyrało, a są dni, ze jest to dużo częściej.
    Zaczęłam włączać ta muzykę prenatalna, chyba się nie podoba … nieco wariuje i jakby uciekało ;)
    To u mnie raz dziennie coś tam puknie albo i rzadziej :/
    No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrota wrote:
    Są licytacje na allegro i udało mi się wylicytować za 240zl bo niby z ekspozycji ale ja tam żadnych śladów na nim nie widzę. Takie zakupy to ja lubię!
    Ja dużo rzeczy w ten sposób kupuje. Np nowe bez metki ubrania ciążowe za grosze. Ustawiam snipa i zawsze wygrywam :)

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    To u mnie raz dziennie coś tam puknie albo i rzadziej :/
    No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣
    Albo muzyka się podoba… 😂
    Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dziecko ;)

olencja, Babulka, kurczak, Moniek330 lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Albo muzyka się podoba… 😂
    Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dziecko ;)
    🤣🤣🤣 Dobre 🤣🤣🤣

Dziewczyny obeszlam cały wola park iani jednych dżinsów ciążowych nie znalazłam 😭 gdzie to wisi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 19:32

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja ja stacjonarnie w żadnym sklepie nie spotkałam.

Calanthea dobrze, że go nie wyprowadziłaś z błędu 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Myślę że czujesz ruchy :) ja mam czasami taki bąbelek od środka albo łaskotanie, ale w określonych porach, resztę pewnie przesypia

age.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ