X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie używaliśmy monitora oddechu, oczywiście dużo się o nim naczytalam i w pewnych sytuacjach jest wręcz wskazany np prY wczesniakach. Ale przy zdrowej fizjologicznie ciąży i porodzie i dziecku z założenia nie kupowałam.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    No może i tak, ale kiedyś będzie problem żeby oddzielić ją od spania z Tobą.. tego chyba się boję najbardziej w tym spaniu razem i nie odkładaniu do swojego łóżeczka..

Babulka, i co zrobić jak nie oddycha ? Kurde jednak to nie są żarty, kupię ten monitor oddechu żeby spać spokojnie 🙄
    U nas wystarczyło ją tknąć czy podnieść i się odblokowała. Można też dmuchnąć w buzię.
    A jak dalej nie reaguje to wiadomo, reanimacja ale tego nie życzę najgorszemu wrogowi i mam nadzieję, że żadna z nas nigdy tego nie doświadczy... Aczkolwiek miałam kurs pierwszej pomocy noworodkowi przed porodem, jeden na szkole rodzenia a drugi na warsztatach bezpieczny maluch (są cyklicznie i są darmowe). Teraz też na pewno jakiś taki kurs zrobię. To akurat uważam jest totalny must have!

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odczuwacie ruchy?czy one są non stop czy tylko czasem?

u5cvp2.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie must have to dostawka. Pamiętam jakie to było wygodne przy synu i teraz też nie wyobrazam sobie latać po nocy do innego pokoju. Niby to nic ale jak ileś nocy tak się lata to człowiek wysiada. Dzisiaj nawet przyszła mi dostawka z Kinderkraft. Udało mi się ja wylicytować za połowę ceny na allegro więc kupiłam mimo, że jeszcze wcześnie.

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

Na początku są tylko czasem i głównie jak się położysz. Na tym etapie mogą być nawet co kilka dni.
    Ja mojego malucha narazie czuję na dole brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 17:40

olencja lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Kilka razy dziennie, ale ja zaczęłam czuć w 15tc. Non stop to nigdy nie będzie bo dziecko też śpi :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja zdecydowanie czasem :) są całe dni ze nic nie czuje :) chociaż coraz mniej :D
    Co do spania z dzieckiem to zalecane jest, żeby pierwsze 6 miesięcy dZiecko spało w swoim łóżeczku z twardym materacem bez żadnych poduszek, kołder itp. W pokoju rodziców. Dopiero potem bezpieczne jest przeniesie do innego pokoju. Wiem, ze niektórzy od urodzenia maja dzieci w innym pomieszczeniu, ale ja straszna schize bym miała nie mając takiej kruszynki obok 🫣 od jakichś 2-3 miesięcy nasz synek śpi w swoim pokoju (to znaczy zdarzają się noce, ze o 23 się budzi i ładuje u nas xd ale tez takie, ze śpi do 5-6 u siebie :)) i jak była pierwsza noc osobno to chyba aż płakałam z nerwów i żalu, ze już koniec naszego spania razem… ale teraz sobie bardzo to chwale :D

olencja, kurczak lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.

A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣

A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔

202302176752.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Aha bo ja od paru dni a właściwie nocy czuje jakieś takie pukanie od środka. Ale bardzo rzadko i czasem nie wiem czy to dziec czy kiszka.

A słuchajcie kto miał dostawę i łóżko ze skrzynią?bo ja mam drewniane wyrko że skrzynia i nie wiem jak te nogi od dostawki mają podjechać żeby nie było dziury mdz moim materacem a dziecka. U mnie nie da się podjechać pod łóżko płozami.

Olencja zobacz tą dostawę. Ja ja dzisiaj właśnie kupiłam i ona ma regulowane nóżki.
    https://kinderkraft.pl/produkty/lozeczka/lozeczka-dostawne/neste-up?color=szary

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Mnie czasami młoda gila 🫣 Aż mam odruch drapania, ale to nic nie daje 🤣

A jak u Was z siedzeniem? Nie mogę za długo siedzieć, bo jakby mnie nisko wtedy kłuje… nie wiem czy to dziecko, czy co mnie tam „gniecie”? 🤔
    Ja nie mogę za długo siedzieć bo wtedy mi się robi czarno przed oczami i też mnie brzuch gniecie i boli. Najczęściej leżę albo robię jakieś wygibasy jogowe.

Stokrotko,no właśnie chyba takie by się u mnie nadawało. Za ile wzięłas na allegro.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ja też nie mogę długo siedzieć, szczególnie w takiej typowej krzesłowej pozycji.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiaj to w ogóle jakoś mało ruchawe dzisiaj, trochę z rana coś posmyrało, a są dni, ze jest to dużo częściej.
    Zaczęłam włączać ta muzykę prenatalna, chyba się nie podoba … nieco wariuje i jakby uciekało ;)

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 16 września 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są licytacje na allegro i udało mi się wylicytować za 240zl bo niby z ekspozycji ale ja tam żadnych śladów na nim nie widzę. Takie zakupy to ja lubię!

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Moje dzisiaj to w ogóle jakoś mało ruchawe dzisiaj, trochę z rana coś posmyrało, a są dni, ze jest to dużo częściej.
    Zaczęłam włączać ta muzykę prenatalna, chyba się nie podoba … nieco wariuje i jakby uciekało ;)
    To u mnie raz dziennie coś tam puknie albo i rzadziej :/
    No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrota wrote:
    Są licytacje na allegro i udało mi się wylicytować za 240zl bo niby z ekspozycji ale ja tam żadnych śladów na nim nie widzę. Takie zakupy to ja lubię!
    Ja dużo rzeczy w ten sposób kupuje. Np nowe bez metki ubrania ciążowe za grosze. Ustawiam snipa i zawsze wygrywam :)

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    To u mnie raz dziennie coś tam puknie albo i rzadziej :/
    No i chyba gluche bo jej muzyka w życiu nie przeszkadza🤣
    Albo muzyka się podoba… 😂
    Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dziecko ;)

olencja, Babulka, kurczak, Moniek330 lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Albo muzyka się podoba… 😂
    Ja pamietam jak mąż został pierwszy raz z córka malutka. Puszczał jej jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci i nic nie pomagało - ciagle wyła. Puścił jej Iron Maiden i zasnęła. Taki zachwycony mi to opowiadał, ze córka taki dobry gust muzyczny ma itd… nie chciałam go smucić i nie powiedziałam, ze zwyczajnie jej układ nerwowy tego nie wytrzymał i się wyłączyła 😂😂😂 ale do dziś wszystkim opowiada jakie to mądre dziecko ;)
    🤣🤣🤣 Dobre 🤣🤣🤣

Dziewczyny obeszlam cały wola park iani jednych dżinsów ciążowych nie znalazłam 😭 gdzie to wisi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 19:32

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja ja stacjonarnie w żadnym sklepie nie spotkałam.

Calanthea dobrze, że go nie wyprowadziłaś z błędu 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Myślę że czujesz ruchy :) ja mam czasami taki bąbelek od środka albo łaskotanie, ale w określonych porach, resztę pewnie przesypia

age.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ