LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Ja chyba nie jestem dobrym przykładem, bo u mnie razem z tymi wszystkimi przescieradelkami, recznikami, spiworkami, kocykami i tetrami to zajęło pół metrowego paxa na pewno. A resztę cała reszta akcesoriów. Także bardzo szybko miałam całą szafę zawaloną 🙈
-
Wózek mam ABC Design salsa 4 air diamond xd głównie dlatego go wzięliśmy, bo jest sam w sobie wysoki i jeszcze ma fajne regulowana rączkę, ze jako jedyny był wygodny dla mojego męża (198cm wzrostu). I tez ze względu na męża w ogóle odpadały najpopularniejsze modele wózków, bo za małe xd natomiast nigdy bym tego nie wiedziała, gdybym nie pojechała do sklepu i się nie przejechała- nie ma co w ciemno kupować, trzeba zobaczyć czy odpowiada. I nasz mały jeździł w gondoli jakieś naciągane 5 miesięcy, a potem kombinowalam z fotelikiem samochodowym, który wpinalam na koła albo spacerówka na płasko. Powód prosty - moje dziecko od kiedy zaczął kapować, ze w ogóle istnieje to nienawidzi leżeć na plecach na przykład zmiana pieluchy teraz to naprawdę hardkor i robota dla dwóch 🥴
A spacerówkę mamy po prostu jakas zwykła za 5 stow, nawet nie pamietam jaka firma 🫣 bo mamy ja tylko do samochodu i na wyjściach i wyjazdach używamy.
I jeszcze do co szaf to my mamy wysoka komodę i szafę dla małego i ledwo się tam mieszczę 🫠 a ja nie jestem jakas szalona jeżeli chodzi o kupowanie ciuchów. Wiec nie wiem gdzie zmieszczę jeszcze ciuchy drugiego dzidziusia 😅kurczak lubi tę wiadomość
-
Zapisałam mnie i męża do szkoły rodzenia, zajęcia startują za miesiąc. 🥳 Jaram się, ale i trochę mnie to zestresowało, bo sobie zdałam sprawę, że ten poród to już w sumie niedługo, przecież ja dopiero na owulaki sikałam. 🤣
Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
Dlatego ja zawsze podziwiam jak ktoś koło połowy ciąży mówi że nic jeszcze nie szykuje ani nie szuka bo jeszcze jest tyle czasu 😁
Ja to bym na koniec potem wszystko na chybił trafił zamawiała 🤣
Wczoraj w smyku przy okazji szukałam smoczka, to żadnego nie było takiego jak chcę, czyli symetrycznego 🤷♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja coś tam przeglądam, zapisuję sobie na liście różne polecajki, ale zamawiać zacznę po przeprowadzce, czyli za ok miesiąc, bo teraz to nie mam gdzie tego trzymać. Do świąt chciałabym mieć już temat kompletowania wyprawki zamknięty.
-
Akataa masz racje, czas bardzo szybko leci. Jak się widuję z koleżankami i pytają, który już tydz to wszystkie się dziwimy ze to juz połowa. A im więcej rzeczy skompletujemy, im większy brzuszek czy dodatkowe aktywności typu szkoła rodzenia, tym bardziej sobie uświadamiamy ze to juz całkiem niedługo i jak miną Święta to będziemy torby do szpitala pakowac!
-
Hejka dołączę, termin porodu 27.02.2023.
Mam już 5 letniego synka, ta ciąża wymodlona wyczekana, rok temu miała CP usunięta razem z jajowodem...teraz też mieliśmy kiepski początek, najpierw podejrzenie kolejnej CP, ale w końcu okazało się że prawidłowa ale z mega krwiakiem...na szczęście maluch pokazał wszystkim kto tu rządzi, po krwiaku nie ma śladu, Synek rośnie zdrowoAriane, Babulka, MartitaS, Gemma19, stokrota, Akataa, Pomarańcza, Moniek330, Maija, kurczak lubią tę wiadomość
-
Ja w ogóle mam ten problem, ze mentalnie jestem przekonana, ze rodzę w kwietniu 😅 bo mój synek się wtedy urodził wiec tak luźno sobie chodzę w tej ciąży, a tu nagle się połowa września zrobiła 😬
Maija, kurczak lubią tę wiadomość
-
Maija czy mogłabyś dopisać serduszko na pierwszej stronie, że spodziewamy się dziewczynki? 😊😊
Ja na razie jestem na etapie kupowania ubranek. Ale już mamy wózek wybrany Anex e type. Fotelik i jakieś takie dodatki typu rożek też wybrane tylko czekam na promocje. 😂Maija, kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
olencja wrote:Aaa ok,ja mam bagażnik chyba duży więc może wlazloby.
A jest już pełny wynik badania kurczaku? Bo może coś jeszcze dobadywuja;)
Ariane ja znam dwa dziecka które spały w turystycznych i żyją i są całkiem ogarnięte. Więc to chyba nie jest zły pomysł.
Aaa lepiej wam powiem!moja mama znalazła na strychu łóżeczko po mojej siostrze!sprzed 30lat! Powiedziała że oszlifuje pomaluje i będzie stało u niej gościnnie! A ono było super,drewniane na kółkach z okrągłymi rogami 😁
olencja u mnie to samo!! Łóżeczko po mnie i mojej siostrze będzie teraz dla naszej niuni u dziadków stało. ❤️olencja lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Calanthea wrote:Ja się dzisiaj zważyłam, mam 2 kg na plusie - najgorzej, ze w ciągu tygodnie tyle mi przybyło, wcześniej trzymałam wagę. Wystraszyłam się 😱
Ja od początku ciąży też mam 2 kg na plusie, jeszcze się nie przejmuję, bo wróciłam do wagi, którą miałam w tamtym roku 😄 a brzuszek już masz widoczny ? U mnie jeszcze nie za bardzo ☺️Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Moniek330 wrote:Ja od początku ciąży też mam 2 kg na plusie, jeszcze się nie przejmuję, bo wróciłam do wagi, którą miałam w tamtym roku 😄 a brzuszek już masz widoczny ? U mnie jeszcze nie za bardzo ☺️
A ja nadal nie mam nic, nawet nie sprawdziłam tych kartonów z piwnicy. Przeglądam na olx takie pakiety ubranek za 200 zł można kupić spory zestaw… myślicie, ze to dobra opcja ? Czy lepiej zainwestować tylko w nowe ?Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:A ja nadal nie mam nic, nawet nie sprawdziłam tych kartonów z piwnicy. Przeglądam na olx takie pakiety ubranek za 200 zł można kupić spory zestaw… myślicie, ze to dobra opcja ? Czy lepiej zainwestować tylko w nowe ?
Ja tam kupuję głównie używane, też patrzę na takie paczki na Vinted, ale raczej mniejsze, żeby mieć większą kontrolę nad tym, co kupię, bo w tych wielkich pakach to się może trafić dużo rzeczy, które mi się nie przydadzą. Na razie nie widzę sensu kupować nówek skoro dziecko potrafi w kilka tyg. z rozmiaru wyrosnąć.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Właśnie ja zaczęłam przeglądać olx i w tych paczkach to jest po kilkadziesiąt ubranek w jednym rozmiarze, moim zdaniem dużo za dużo, nie będę miała gdzie te upchnąć. A jak czytam ile czego potrzeba to wychodzi że po kilka sztuk każdego rodzaju. Więc chyba będę kupować pojedynczo na allegro. Są spoko jakieś rzeczy za kilka zł. Nowe,polskie.
-
kawoholiczka wrote:Maija czy mogłabyś dopisać serduszko na pierwszej stronie, że spodziewamy się dziewczynki? 😊😊
Ja na razie jestem na etapie kupowania ubranek. Ale już mamy wózek wybrany Anex e type. Fotelik i jakieś takie dodatki typu rożek też wybrane tylko czekam na promocje. 😂 -
Nie wiem, ja to myśle, ze po 10 w każdym każdego rodzaju to jest takie minimum. Zależy jaki model się trafi… koleżanki synek po każdym karmieniu tak ulewal, ze i on i ona byli do przebrania. Pamietam te kupy pierwsze tez lubiły góra wylecieć, ale ja w sumie mam dużo miejsca, wiec się nie muszę jakoś bardzo ograniczać.
kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Cieszę się, że mam te wszystkie zakupy już za sobą 😅 jedyne to tylko ubranka kupuję, art higieniczne/apteczne i wanienkę, bo ta po synku miała zepsuty odpływ 🙈 a tak wszystko mamy ☺️ w sobotę mam połówkowe i jak tylko po raz kolejny już usłyszę, że to dziewczynka, to wystawiam rzeczy po synku, by zrobić miejsce na te dziewczyneczkowe 😅🧁🍭🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 18:28
kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ola111 gratulacje! Rozważamy z mężem danie córce na imię Aleksandra właśnie 🫣🥰
Maija mi tez możesz wrzucić serduszka w pierwszym poście, różowe.
Dzisiaj miałam wizytę u swojej lekarki. Potwierdziła płeć, młoda waży „już” 235g 🥰🫣
Co do tycia dziewczyny to ja mam +3kg, a brzuch niewidoczny, a co dalej… Ale dobra! Wyniki w normie, więc to najważniejsze. A kg jakoś się zrzuci 🤪
Ola111 lubi tę wiadomość