LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, klikasz jakiś przycisk i zdejmujesz, juz nie pamiętam gdzie on jest Tyle, że to więcej miejsca zajmuje w bagażniku i w moim sedanie się ledwo mieści.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dokładnie tak jak mówi Babulka
Normalnie mi dziś w głowie namieszały tym modelem wózka
A jutro swoją droga idę na wizytę do mojej lekarki. Dzisiaj miałam badania krwi i moczu. I w sumie jestem zdziwiona, bo jie widzę w wynikach glukozy, ani oznaczenia bakterii w moczu 🧐 Także nie wiem czy jeszcze są, czy jeszcze jest infekcja… liczę na to, że będę mogła chodzić na basen… Ale za to znów mam fosforany w moczu. Więcej niż poprzednio. Gdzieś się natknęłam na info, że to może być następstwo diety bogatej w warzywa 🤔 -
Dziewczyny a jak jesteśmy przy temacie wózków i akcesoriów, co sądzicie o takich łóżeczkach turystycznych? Z tego co widze niektórzy ich używają jako zwykłych tez domowych
https://www.empik.com/kinderkraft-lozeczko-turystyczne-leody-with-accesories-pink-kinderkraft,p1283195757,dziecko-p
-
Ja mam ale tylko jako turystyczne. Tam zazwyczaj nie ma materaca w środku, więc musiałabyś jeszcze dokupić. 🙂
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nie, klikasz jakiś przycisk i zdejmujesz, juz nie pamiętam gdzie on jest Tyle, że to więcej miejsca zajmuje w bagażniku i w moim sedanie się ledwo mieści.
A jest już pełny wynik badania kurczaku? Bo może coś jeszcze dobadywuja;)
Ariane ja znam dwa dziecka które spały w turystycznych i żyją i są całkiem ogarnięte. Więc to chyba nie jest zły pomysł.
Aaa lepiej wam powiem!moja mama znalazła na strychu łóżeczko po mojej siostrze!sprzed 30lat! Powiedziała że oszlifuje pomaluje i będzie stało u niej gościnnie! A ono było super,drewniane na kółkach z okrągłymi rogami 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 18:53
Ariane, Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
Sansa no kurde chciałam wziąć ale mama powiedziała od razu że ona je od odnowi i postawi u siebie, i taka zadowolona z siebie że chyba nie będę jej odbierać radości. Może to i lepiej że jak pojadę do niej to będzie normalne łóżeczko,posiedzę dłużej wtedy bo jednak spanie w wózku na dłuższą metę Jest średnie
-
Dziewczyny, jestem po połówkowych. Nie wszystko dało się zobaczyć, bo mama przed wizytą wypiła kawę więc bobo miało imprezę w brzuchu 😅 ale wiem już, że będzie syn 😊
Ariane, Calanthea, Sansivieria, olencja, kurczak, Babulka, MartitaS, Akataa, stokrota, Moniek330, Gemma19 lubią tę wiadomość
-
olencja wrote:Sansa no kurde chciałam wziąć ale mama powiedziała od razu że ona je od odnowi i postawi u siebie, i taka zadowolona z siebie że chyba nie będę jej odbierać radości. Może to i lepiej że jak pojadę do niej to będzie normalne łóżeczko,posiedzę dłużej wtedy bo jednak spanie w wózku na dłuższą metę Jest średnie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pomarańcza wrote:Dziewczyny, jestem po połówkowych. Nie wszystko dało się zobaczyć, bo mama przed wizytą wypiła kawę więc bobo miało imprezę w brzuchu 😅 ale wiem już, że będzie syn 😊
Pomarańcza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pomarańcza gratulacje 🥰 czyli możesz już zaczynać z niebieską wyprawką 😄😄
Ja dziś też po wizycie, mała jest głową w dół, więc zdjęcia mam średnie 😄 waży 217g, bo dziś lekarz pierwszy raz ją ważył 🥰 kolejne mam już badania połówkowe 8.10.
Dziewczyny, czy Wy się orientujecie jak to jest z tętnem u malucha? Ono może się zmieniać i maleć? Bo zawsze było 155 uderzeń, dziś 134. Lekarz mówił, że wszystkto jest w normie, ale zastanowiło mnie że tak jakby spada.. myślałam że nie powinno tak być 🤔Pomarańcza lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
olencja wrote:Tętno spada im starsze dziecko. 130-140 powinno być do porodu. U mnie na detektorze zawsze mam ok 135.
Ja właśnie mam detektor, ale nie pokazuje tętna, w sumie to może nawet lepiej 🙈 dzięki, czyli to normalne 😄Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Moniek330 wrote:Ja właśnie mam detektor, ale nie pokazuje tętna, w sumie to może nawet lepiej 🙈 dzięki, czyli to normalne 😄
-
Im dziecko większe tym tętno bliższe człowiekowi a nie myszy 😅 Jak jest fasolka to zawsze zasuwa a potem się normalizuje. Chyba norma się zaczyna gdzies od 110? Czy coś takiego, także luźno.
Czeka mnie zrobienie porządku w szafie swojej i córki. Mojej, bo w część ubrań już nie wchodzę, cześć dodatkowo nie nadaje się do kp, więc pasowałoby to schować i zrobić miejsce. Cała sypialnia jest w moich ciuchach 🙈 A u córki trzeba by pomyśleć nad dolozeniem szuflad dla siostry i okielznaniem tego 😵 No nie ma miejsca no 🤷♀️Moniek330 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja schowałam już swoje sukienki w które od trzech miesięcy nie wchodzę i w zasadzie bez sensu bo przecież nie będę wieszać śpiochów na wieszakach 😁 czyli generalnie nadal nie mam miejsca na ubrania dziecka ile szuflad zajmują tak wszystkie rzeczy niemowlaka? Bo szuflady chyba będą najlepsze,ale to muszę dokupić jakaś komodę raczej.
-
Ja chyba nie jestem dobrym przykładem, bo u mnie razem z tymi wszystkimi przescieradelkami, recznikami, spiworkami, kocykami i tetrami to zajęło pół metrowego paxa na pewno. A resztę cała reszta akcesoriów. Także bardzo szybko miałam całą szafę zawaloną 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska