X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Też brałam pod uwagę ten baby design husky, podobał mi się i dobre opinie. Z baby design mam lekka spacerówkę, też jest bardzo zwrotną i wygodna.

A kupiłam w końcu taki jak Babulka, espiro next, zdążyłam go sprzedać, a teraz jak się rozglądam to jakoś znowu mnie ciągnie do espiro i może się skonczy tak że sama teraz kupię używany espiro.
    Ten espio też niebrzydki (pomijając czarny😁)tylko nie wiem czemu ceny używek wahają się między 350 a 1500😱?

u5cvp2.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    On jest świetny, moja koleżanka od spacerów go miała.

Ja mialam/mam espiro next na pompowanych kołach i ma bardzo podobną budowę czy tam system stelaza i ten wózek pojedzie po wszystkim.

Jak po takich wózkach mialam okazję się przejechać xlanderem czy cybexem to myślałam, że się zamęczę.
    O, super poznać kolejną pozytywną opinię o tym wózku, bo się wahałam. W ogóle nie wiem czy Baby Design się połączyło z Espiro, czy co, ale model tegoroczny występuje już jako Espiro Husky. Na tego Nexta też spojrzę.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też się zastanawiam, czy nie kupić jednak nówki, bo bierzemy pod uwagę, że na jednym dziecku nie poprzestaniemy. 🤭 Ale kurczę, przeprowadzamy się teraz, za wynajmem będziemy płacić 2x tyle co teraz, do tego do mieszkania musimy dokupić łóżko, zmywarkę i suszarkę, o wyprawce nie wspominając, dlatego chcemy trochę uciąć kosztów tam gdzie to możliwe. Mam jednak nadzieję, że uda się nam upolować jakiś używany wózek w dobrym stanie i korzystnej cenie.

kurczak lubi tę wiadomość

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Też brałam pod uwagę ten baby design husky, podobał mi się i dobre opinie. Z baby design mam lekka spacerówkę, też jest bardzo zwrotną i wygodna.

A kupiłam w końcu taki jak Babulka, espiro next, zdążyłam go sprzedać, a teraz jak się rozglądam to jakoś znowu mnie ciągnie do espiro i może się skonczy tak że sama teraz kupię używany espiro.
    Ja go kocham 😅

Olencja to pewnie zależy od stanu wózka, ew od desperacji sprzedającego.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa jeszcze jest czas to poluj, ja potem sobie kupiłam jeszcze valco snapa do samochodu używanego jeszcze na gwarancji. I też na drugie dziecko starczy.

Espiro mieliśmy nowke, bo właśnie miało być na dwójkę dzieci i będzie ale my go ostro eksploatowalismy, w lesie byłam z nim prawie codziennie, plaża i inne takie też wielokrotnie, wkładany wyciagany z samochodu. Jest porysowany na stelażu więc pewnie bym za 1500 go nie sprzedała 😅 ale technicznie i stan gondoli jak i spacerowki są bez zarzutu. Więc jak ktoś aż tak ostro z nim nie jeździł to myślę, że i Tobie starczy spokojnie na dwójkę dzieci. My swoją drogą kupiliśmy w bobowozkach na promocji, przyszlam właśnie po ten husky ale espiro byl na promce, były bardzo podobne więc wzięłam tańszy 😁

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    O, super poznać kolejną pozytywną opinię o tym wózku, bo się wahałam. W ogóle nie wiem czy Baby Design się połączyło z Espiro, czy co, ale model tegoroczny występuje już jako Espiro Husky. Na tego Nexta też spojrzę.

Natchnęłyście mnie, Espiro Husky też spoko z wyglądu. Trochę droższy niż Muuvo, ale mówicie, że sprawdzi się też w terenie? 🤓

A które z Was używały przewijaka? Warto czy raczej przewijanie na podkładzie na kanapie/łóżku? Ja myśle, że jednak przewijak, ale chętnie posłucham Waszych opinii 🤓

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak gdziekolwiek byle nie na kanapie i lozku. Plecy Ci wysiądą ;) Nawet jak się siada na łóżku, to żeby ogarnąć takiego malucha trzeba się nad nim jednak pochylić.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea - ciśnienie tez do kitu 😬 od właśnie około 30 tc brałam leki na obniżenie, a przed porodem był już stan przedrzucawkowy :/ teraz ciśnienie mam niziutkie (chociażby dzisiaj rano 102/68), ale muszę codziennie mierzyć i pewnie będzie sobie sukcesywnie rosło (szansa na nadciśnienie na prenatalnych wyszła mi 1:9)

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, tzn że pewnie jesteś na lekach?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Calanthea - ciśnienie tez do kitu 😬 od właśnie około 30 tc brałam leki na obniżenie, a przed porodem był już stan przedrzucawkowy :/ teraz ciśnienie mam niziutkie (chociażby dzisiaj rano 102/68), ale muszę codziennie mierzyć i pewnie będzie sobie sukcesywnie rosło (szansa na nadciśnienie na prenatalnych wyszła mi 1:9)
    Ja w pierwszej ciazy miałam tez problemy z ciśnieniem, na tym etapie już byłam na lekach, a teraz mam tak samo jak Ty ciśnienie z wczoraj 100/60, ale jestem od początku na acardzie i heparynie, może mnie to jakoś uratuje.

Faktycznie ten husky fajny, zgrabnie wyglada. A jak z waga i składaniem ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Kurczak gdziekolwiek byle nie na kanapie i lozku. Plecy Ci wysiądą ;) Nawet jak się siada na łóżku, to żeby ogarnąć takiego malucha trzeba się nad nim jednak pochylić.

Dziękuję za rozwianie wątpliwości :D

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea znalazłam coś takiego:
    https://www.sklepkiki.pl/gallery/xd1645517212.jpg.pagespeed.ic.6V0EZ4huad.jpg

Muszę spr, czy wszedłby do mojego auta. Jeżeli tak to wezmę go pod uwagę. W tej cenie tez sporo dodatków, gdzie w droższych Cybexach za prawie wszystko trzeba płacić…

202302176752.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Natchnęłyście mnie, Espiro Husky też spoko z wyglądu. Trochę droższy niż Muuvo, ale mówicie, że sprawdzi się też w terenie? 🤓

A które z Was używały przewijaka? Warto czy raczej przewijanie na podkładzie na kanapie/łóżku? Ja myśle, że jednak przewijak, ale chętnie posłucham Waszych opinii 🤓
    Ja wózka jeszcze nie miałam okazji używać, ale wyczaiłam ten model na grupie pasjonatek górskich wędrówek, które twierdziły, że na prostszych szlakach daje radę i mnie to przekonało, bo sama mieskzam w terenie górskim i u mnie wyjście do lasu to de facto górski szlak przeważnie. 😉
    Co do przewijaka to mi doświadczona siostra bardzo polecała i albo kupię komodę od razu z przewijakiem, albo taką drewnianą nakładkę na zwykłą komodę. Myślę, że plecy mi za to podziękują.

Ej w ogóle się właśnie zorientowałam, że jestem już w 5 miesiącu, a w głowie cały czas miałam 4. 😅 Oj leci ten czas. 😆

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Przewijak i stelaż do wanienki do kąpieli ratują kregoslup!! Przebijak miałam zamontowany na łóżeczku wiec stałam przy nim bez żadnego schylania, to samo wanienka. Przewijaka używałam okolo pol roku, stelaża jeszcze dłużej.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przewijak z komodą, potem tą górę się składa i służy jako mała komoda. To prawie do końca pieluchowania go używałam :)
    Właśnie patrzę, że u mnie na prenatalnych nie są opisane przepływy, ech nfz. 3 lata temu jak robiłam prywatnie, to były 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. My komodę już mamy, bo miałam zestaw szafa i komoda wcześniej. Teraz dobieram do tego zestawu przewijak. Tylko ta komoda bedzie stała już u córki w pokoju. A wiadomo ze na początku łozeczko u nas w sypialni… ale to wtedy akurat ten model chyba też nadaje się na łóżeczko. Byłoby git.

Na stelaż tez poluję w takim razie 🤓

Dzięki Akataa, mamy blisko las. Ma też wyasfaltowane ścieżki, ale gdyby wózek miał spoko amortyzację to i w te mniej tłoczne, naturalne byśmy wjechali.

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak jak będziesz w nocy przewijac kilka razy na początku to przydałby się przewijak obok łóżeczka albo na łóżeczku jak ja miałam, bo nie będziesz w nocy krążyć miedzy pokojami..

age.png
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dokładnie o tym pomyślałam. Dlatego będzie albo na łóżeczku, albo może na naszej komodzie, która mamy w sypialni. Jeżeli będzie pasował. Nie wyobrażam sobie chodzić między pokojami jeszcze 😬

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten przewijak z komodą już w pokoju dziecięcym i tam będzie główna stacja 😅 ale na noc właśnie zdecyduje sie na taki na łóżeczko. Żeby malucha nie nosić i nie budzić starszaka zresztą.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz się zaczęłam zastanawiać jak rozwiążę te nocne przewijania, bo na początku chciałabym mieć malucha w dostawce, a sypialnia malutka i mi tam już raczej dodatkowo przewijak nie wejdzie... Też chciałam "główną stację" w pokoju dziecięcym, z którego by "korzystał" raczej tylko w ciągu dnia. 🤔

age.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ