LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Też brałam pod uwagę ten baby design husky, podobał mi się i dobre opinie. Z baby design mam lekka spacerówkę, też jest bardzo zwrotną i wygodna.
A kupiłam w końcu taki jak Babulka, espiro next, zdążyłam go sprzedać, a teraz jak się rozglądam to jakoś znowu mnie ciągnie do espiro i może się skonczy tak że sama teraz kupię używany espiro. -
Babulka wrote:On jest świetny, moja koleżanka od spacerów go miała.
Ja mialam/mam espiro next na pompowanych kołach i ma bardzo podobną budowę czy tam system stelaza i ten wózek pojedzie po wszystkim.
Jak po takich wózkach mialam okazję się przejechać xlanderem czy cybexem to myślałam, że się zamęczę. -
I też się zastanawiam, czy nie kupić jednak nówki, bo bierzemy pod uwagę, że na jednym dziecku nie poprzestaniemy. 🤭 Ale kurczę, przeprowadzamy się teraz, za wynajmem będziemy płacić 2x tyle co teraz, do tego do mieszkania musimy dokupić łóżko, zmywarkę i suszarkę, o wyprawce nie wspominając, dlatego chcemy trochę uciąć kosztów tam gdzie to możliwe. Mam jednak nadzieję, że uda się nam upolować jakiś używany wózek w dobrym stanie i korzystnej cenie.
kurczak lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Też brałam pod uwagę ten baby design husky, podobał mi się i dobre opinie. Z baby design mam lekka spacerówkę, też jest bardzo zwrotną i wygodna.
A kupiłam w końcu taki jak Babulka, espiro next, zdążyłam go sprzedać, a teraz jak się rozglądam to jakoś znowu mnie ciągnie do espiro i może się skonczy tak że sama teraz kupię używany espiro.
Olencja to pewnie zależy od stanu wózka, ew od desperacji sprzedającego.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa jeszcze jest czas to poluj, ja potem sobie kupiłam jeszcze valco snapa do samochodu używanego jeszcze na gwarancji. I też na drugie dziecko starczy.
Espiro mieliśmy nowke, bo właśnie miało być na dwójkę dzieci i będzie ale my go ostro eksploatowalismy, w lesie byłam z nim prawie codziennie, plaża i inne takie też wielokrotnie, wkładany wyciagany z samochodu. Jest porysowany na stelażu więc pewnie bym za 1500 go nie sprzedała 😅 ale technicznie i stan gondoli jak i spacerowki są bez zarzutu. Więc jak ktoś aż tak ostro z nim nie jeździł to myślę, że i Tobie starczy spokojnie na dwójkę dzieci. My swoją drogą kupiliśmy w bobowozkach na promocji, przyszlam właśnie po ten husky ale espiro byl na promce, były bardzo podobne więc wzięłam tańszy 😁Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa wrote:O, super poznać kolejną pozytywną opinię o tym wózku, bo się wahałam. W ogóle nie wiem czy Baby Design się połączyło z Espiro, czy co, ale model tegoroczny występuje już jako Espiro Husky. Na tego Nexta też spojrzę.
Natchnęłyście mnie, Espiro Husky też spoko z wyglądu. Trochę droższy niż Muuvo, ale mówicie, że sprawdzi się też w terenie? 🤓
A które z Was używały przewijaka? Warto czy raczej przewijanie na podkładzie na kanapie/łóżku? Ja myśle, że jednak przewijak, ale chętnie posłucham Waszych opinii 🤓 -
Kurczak gdziekolwiek byle nie na kanapie i lozku. Plecy Ci wysiądą Nawet jak się siada na łóżku, to żeby ogarnąć takiego malucha trzeba się nad nim jednak pochylić.
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Calanthea - ciśnienie tez do kitu 😬 od właśnie około 30 tc brałam leki na obniżenie, a przed porodem był już stan przedrzucawkowy teraz ciśnienie mam niziutkie (chociażby dzisiaj rano 102/68), ale muszę codziennie mierzyć i pewnie będzie sobie sukcesywnie rosło (szansa na nadciśnienie na prenatalnych wyszła mi 1:9)
-
Gemma19 wrote:Calanthea - ciśnienie tez do kitu 😬 od właśnie około 30 tc brałam leki na obniżenie, a przed porodem był już stan przedrzucawkowy teraz ciśnienie mam niziutkie (chociażby dzisiaj rano 102/68), ale muszę codziennie mierzyć i pewnie będzie sobie sukcesywnie rosło (szansa na nadciśnienie na prenatalnych wyszła mi 1:9)
Faktycznie ten husky fajny, zgrabnie wyglada. A jak z waga i składaniem ?Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea znalazłam coś takiego:
https://www.sklepkiki.pl/gallery/xd1645517212.jpg.pagespeed.ic.6V0EZ4huad.jpg
Muszę spr, czy wszedłby do mojego auta. Jeżeli tak to wezmę go pod uwagę. W tej cenie tez sporo dodatków, gdzie w droższych Cybexach za prawie wszystko trzeba płacić…
-
kurczak wrote:Natchnęłyście mnie, Espiro Husky też spoko z wyglądu. Trochę droższy niż Muuvo, ale mówicie, że sprawdzi się też w terenie? 🤓
A które z Was używały przewijaka? Warto czy raczej przewijanie na podkładzie na kanapie/łóżku? Ja myśle, że jednak przewijak, ale chętnie posłucham Waszych opinii 🤓
Co do przewijaka to mi doświadczona siostra bardzo polecała i albo kupię komodę od razu z przewijakiem, albo taką drewnianą nakładkę na zwykłą komodę. Myślę, że plecy mi za to podziękują.
Ej w ogóle się właśnie zorientowałam, że jestem już w 5 miesiącu, a w głowie cały czas miałam 4. 😅 Oj leci ten czas. 😆Babulka lubi tę wiadomość
-
kurczak wrote:A które z Was używały przewijaka? Warto czy raczej przewijanie na podkładzie na kanapie/łóżku? Ja myśle, że jednak przewijak, ale chętnie posłucham Waszych opinii 🤓
-
Ja mialam przewijak z komodą, potem tą górę się składa i służy jako mała komoda. To prawie do końca pieluchowania go używałam
Właśnie patrzę, że u mnie na prenatalnych nie są opisane przepływy, ech nfz. 3 lata temu jak robiłam prywatnie, to były 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dzięki dziewczyny. My komodę już mamy, bo miałam zestaw szafa i komoda wcześniej. Teraz dobieram do tego zestawu przewijak. Tylko ta komoda bedzie stała już u córki w pokoju. A wiadomo ze na początku łozeczko u nas w sypialni… ale to wtedy akurat ten model chyba też nadaje się na łóżeczko. Byłoby git.
Na stelaż tez poluję w takim razie 🤓
Dzięki Akataa, mamy blisko las. Ma też wyasfaltowane ścieżki, ale gdyby wózek miał spoko amortyzację to i w te mniej tłoczne, naturalne byśmy wjechali.
-
Ja mam ten przewijak z komodą już w pokoju dziecięcym i tam będzie główna stacja 😅 ale na noc właśnie zdecyduje sie na taki na łóżeczko. Żeby malucha nie nosić i nie budzić starszaka zresztą.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
No właśnie teraz się zaczęłam zastanawiać jak rozwiążę te nocne przewijania, bo na początku chciałabym mieć malucha w dostawce, a sypialnia malutka i mi tam już raczej dodatkowo przewijak nie wejdzie... Też chciałam "główną stację" w pokoju dziecięcym, z którego by "korzystał" raczej tylko w ciągu dnia. 🤔