LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Oddałam te spodnie lidowe i za tą samą cenę kupiłam nowe z hm mama na vinted i różnica w jakości jest nieporównywalna. I przyszła mi ta kurtka ciążowa, też z vinted, firma Bellybutton, super jest, potem się wypina wstawkę ba brzuch i jest normalna kurtka 🙂 Także jakby co to polecam
No i wzięłam się i zapisałam na szkołę rodzenia na nfz i od razu patronaż tej położnej, z poprzedniej którą mi przydzielili losowo nie byłam zbyt zadowolona. Okazało się, że w zasadzie po sąsiedzku mam polecaną babeczkę i w ramach wizyt ciazowych mamy pełnowymiarową szkołę rodzenia razem z opieką nad noworodkiem, karmieniem, podnoszeniem, pierwszą pomocą i tymi wszystkimi rzeczami2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, dobrze rozumiem, że położną ogarnęłaś z tej szkoły rodzenia? Kompletnie zielona jestem w tym temacie i nie wiem jak się za to zabrać, a chyba powoli trzeba już coś działać.
-
Tak, ona ma taką zasadę, że bierze na patronaż tylko te mamy, które miała na szkole rodzenia (wszystko w ramach nfz). Ogólnie słyszałam, że te bardziej rozchwytywane położne mają większe obłożenie i warto nie czekać do ostatniej chwili. Nfz chyba opieke położnej gwarantuje od 21tc. Ale sama z siebie to zadzwoni chyba dopiero jak się dziecko urodzi.
Ja szukałam poleceń na miejskiej grupie mamowej, aczkolwiek tą moją z 1 ciazyt też ktoś polecał, bo miła była. No miła ale jak były problemy to ich nie rozwiązała a ja się męczyłam. Także trzeba też brać poprawkę czy poleca ktoś kto miał jakiś kłopot czy tylko ocenia czy "fajna".2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sansivieria wrote:Babulka na kiedy Ci wyznaczyli szkole rodzenia, od kiedy zaczynasz?
A ta położna to jest to samo co po porodzie te 6 wizyt w domu??
To jest ta sama usługa ale chyba położną można zmieniać.
Jeśli nic nie zmieniny to mamy tą, którą mamy zadeklarowaną w swoim POZ. To ta do mnie ani razu nie zadzwoniła, bo nawet nie dostali info że jestem w ciąży. Zadzwonila ta z POZ gdzie dziecko zapisalam (bo trzeba w szpitalu już wybrac przychodnię dla dziecka).
Niby byla ICDL ale z karmieniem mi nie pomogła i jak się potem doksztalcilam to straszne glupoty opowiadała Także widać same dyplomy to jeszcze nie gwarancja.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
olencja wrote:Przejdę się rano do przychodni pod blokiem i spytam kogo to wybrałam na chybił trafił zapisując się 6 lat temu tam😁 pewnie już tą położna tam nie pracuje więc może będę mogła wybrać jakaś innąCórcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Ja musiałam wybrać tą położną do której zapisałam się na szkołę rodzenia. Moja z POZ powiedziała że nie prowadzi żadnej szkoły i planuje jakieś indywidualne spotkania, ale tak czy siak chciałam z mężem na szkołę rodzenia chodzić.
Byłam na wizycie u lekarza z NFZ i mam zagwostke. Z dzidzia ok, kręciło się niesamowicie, więc nie określił płci. Ale jutro mam połówkowe u swojej prywatnej ginekolog. Ale mój prowadzący poleca swojego kolegę do połówkowych, przy pierwszych prenatalnych powiedziałam że nie było terminów (co było w sumie prawdą) ale teraz i tak chcę kontynuować u swojej, jutro już mam wizytę, ale nie wiem co na następnej powiedzieć temu prowadzącemu. Udać że nie robiłam połówkowych bo nie mam kasy czy co innego wymyślić. Macie jakieś rady i pomysły? 😅 Wiem, że to trochę głupie, ale wolałabym żeby nie był oburzony i nieprzyjemny. -
Ja jutro zaczynam swoją szkołę rodzenia w ramach NFZ z położnymi, tyle że akurat tam się chodzi bez osób towarzyszących. Ale taką wspólną już też nam załatwiłam od listopada także będę ogarniętą mamą 😂
Jutro też mam wizytę u ginekologa, oby wszystko było dobrze 🙏Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Pomarańcza wrote:Ja musiałam wybrać tą położną do której zapisałam się na szkołę rodzenia. Moja z POZ powiedziała że nie prowadzi żadnej szkoły i planuje jakieś indywidualne spotkania, ale tak czy siak chciałam z mężem na szkołę rodzenia chodzić.
Byłam na wizycie u lekarza z NFZ i mam zagwostke. Z dzidzia ok, kręciło się niesamowicie, więc nie określił płci. Ale jutro mam połówkowe u swojej prywatnej ginekolog. Ale mój prowadzący poleca swojego kolegę do połówkowych, przy pierwszych prenatalnych powiedziałam że nie było terminów (co było w sumie prawdą) ale teraz i tak chcę kontynuować u swojej, jutro już mam wizytę, ale nie wiem co na następnej powiedzieć temu prowadzącemu. Udać że nie robiłam połówkowych bo nie mam kasy czy co innego wymyślić. Macie jakieś rady i pomysły? 😅 Wiem, że to trochę głupie, ale wolałabym żeby nie był oburzony i nieprzyjemny.
Mi lekarz też poleca specjalistów ale zawsze zastrzega, że jeśli mam swojego upatrzonego to oczywiście iść tam, żeby nie było właśnie takich kwasów.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Olencja, jakoś nie czuję potrzeby wydawania 400zl dodatkowo, żeby mieć podkładkę dla lekarza z NFZ 😅 tym bardziej ze swojej ufam. Po prostu powiem, że wolę już u jednego lekarza kontynuować takie badania, a nie mieć kilku różnych. Trzeba być dorosłym 😂
Babulka lubi tę wiadomość
-
Prowadzącym jest na NFZ, prenatalne robię prywatnie, mój na NFZ nie robi (prywatnie też nie, nie ma certyfikatu). Także mam jednego prowadzącego, a drugi lekarz robi prenatalne.
-
Pomarańcza wrote:Prowadzącym jest na NFZ, prenatalne robię prywatnie, mój na NFZ nie robi (prywatnie też nie, nie ma certyfikatu). Także mam jednego prowadzącego, a drugi lekarz robi prenatalne.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Babulka, ja mam tak samo jak Ty. Choć finansowo lepiej pewnie się wychodzi na odwrót..
Czy macie już na oku jakieś wózki, coś przeglądacie? Pamiętam że na koniec roku chyba są spore wyprzedaże, tak było przy Corce, więc warto juz teraz jakieś modele sobie pooglądać. -
Hej,
co do wózków to oglądam, oglądam ale nie mam wybranego modelu.
Dzisiaj mam mega słaby dzień, śpię co chwile i wieczorem poszłam na spacer i jak wróciłam to mam mega twardy brzuch i spory ból w okolicach pochwy, odbytu. No nie będzie spokoju w ten ciąży… Od dwóch tygodni mam zaleconą spasmoline na skórcze, ale nie działa za bardzo Pociesza mnie tylko, że jak się położyłam to mała wierzga jak szalona. Jeszcze trzy tygodnie w pracy i idę na l4, bo już mi coraz gorzej