LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wózek 2w1 i spacerówkę dodatkową mam po córce, obie mi się sprawdzily i zamierzam dalej korzystać
Tymczasem obudziła mnie mała o 3,zaraz zasnęła a ja tak sobie leżę... I chyba już po spaniu 😏
A skoro już nie śpię, to zapytam - macie już na wizytach badane przepływy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 06:10
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tez dzisiaj coś kiepska nockę miałam.
Znowu się budzę na sikanie co chwile, a już był spokój.
Co do wózków, my chyba zdecydujemy się na Muuvo Quick XE albo 3.0. Zależy mi na lekkim wózku i fajnym składaniu, a nie chce tez kupować jakiegoś mega drogiego, bo będę sie bała gdziekolwiek go zostawić
Ja miałam sprawdzane przepływy na prenatalnym w 12 tygodniu. Nawet mam na wynikach napisane, ze dostały sprawdzone i prawidłowe, ale np. nie miałam jeszcze sprawdzanej szyjki, a Wy ?Babulka lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Ja przepływów nie miałam sprawdzonych. W zeszłej ciąży słyszałam, ze to do po 20 tygodniu się stabilizuje. Szyjkę miałam sprawdzona- 5cm. A wózka nie kupujemy, mamy 2w1 po córce. Jedynie chce nowa mniejsza spacerówkę. Ale na to mam jeszcze czas.
Babulka lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Calanthea ten wózeczek super, bardzo mi się podoba, cena rozsądna i większość dobrych opinii. Gdybym kupowała dla pierwszego dziecka to tez byłby moj typ! Ale teraz już szukam używanego..
Ja przepływów nie miałam sprowadzanych, tzn nic mi lekarz o tym nie mówił, choć widziałam na usg kolory niebieski i czerwony a to chyba tego dotyczy. A szyjkę raz ocenił na 3,5 cm ze jest ok. Choć pamiętam że z Córka miałam dluzsza, bliżej 5cm. -
U mnie tak jak w poprzedniej ciąży szyjka długa na 5 kilometrów i tak jak ostatnio przepływy w lewej tętnicy do kitu 🙄 co prawda jeszcze działa, ale z synkiem koło 30 tc zaczął trochę zwalniać ze wzrostem i się finalnie urodził z waga 2780 😬 i to niestety właśnie ta jedna tętnica nie domagała ;/ ale jestem pod kontrola, dzidzius ma dobre wymiary wiec się nie martwie
-
Calanthea wrote:Tez dzisiaj coś kiepska nockę miałam.
Znowu się budzę na sikanie co chwile, a już był spokój.
Co do wózków, my chyba zdecydujemy się na Muuvo Quick XE albo 3.0. Zależy mi na lekkim wózku i fajnym składaniu, a nie chce tez kupować jakiegoś mega drogiego, bo będę sie bała gdziekolwiek go zostawić
Ja też rozważam Muuvo 3.0. Dość kompaktowy, dość lekki, do mojego autka miejskiego chyba wejdzie. No i ma fajna wentylację gondoli, w sam raz na letnie spacery w te upały latem. Tylko widziałam na grupach, że się dość rysują, ale jak widzę cybexa kuzynki to też sfatygowany 😅. Także jeżeli nie odkupię od koleżanki Cavoe Osis chyba to pewnie padnie na Muuvo. Do pierwszego dziecka to myślicie kupić nowy czy używkę? Pierwsze dziecko ma się raz, no ale nie wiem 🧐 Zwłaszcza, że my mocno sportowi i będę chciała kupić przyczepkę rowerową do wycieczek wspólnych 🤪
-
My kupujemy używkę, prawdopodobnie Baby Design Husky, nie wygląda może jakoś szałowo, ale ma ponoć super amortyzację i się nadaje na szutrowe drogi/do lasu, a na tym nam najbardziej zależy. Oprócz tego dostanę taką lekką spacerówkę, więc będzie na jakieś zakupy czy wyjazdy. Myśleliśmy jeszcze o przyczepce/wózku biegowym, ale nie ma tego gdzie trzymać, więc chyba sobie darujemy.
kurczak lubi tę wiadomość
-
Ja być może tez zdecydowałabym się na jakaś używkę, bo ten po córce czekał 10 lat i zwyczajnie nie nadaje się do użytku, ale mąż stwierdził, ze kupujemy nowe i już, nie będę dyskutować 😂
Cały czas przerażają mnie najbardziej ubranka. Ile i jakie ? Na noc będę chciała pajace, w dzień sprawdzały mi się dobrze body plus śpiochy lub półspiochy, ale ile potrzeba mi takich zestawów i kupować rozmiary 56 i 62 odrazu ?
Gemma a ciśnienie miałaś ok ?kurczak lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Kurczak, jeśli znajdziesz w miarę zadbany wózek, to może być używany. Ja nawet słyszałam, ze to lepiej (tak jak z ubraniami), bo cała chemia już wywietrzala. No i koniecznie sprawdźcie jak się prowadzi.
kurczak lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Olencja ja zwracam uwagę na to, żeby nie był jakiś mega ciężki, bo możliwe, że czasem będę musiała go wnieść - jak winda nie będzie działała. No i przy składaniu i wkładaniu do auta też będzie mi łatwiej jak będzie lżejszy. A ja dużo jeżdżę i pewnie tak pozostanie. Dlatego też chcę by był niewielki po złożeniu, bo moje autko jest kompaktowe, więc i bagażnik nie za duży. Do tego te Muuvo mają fajną wentylację gondoli, a ja planuje dużo spacerować. No chyba, że córka będzie chciała inaczej Mamy raczej tereny miejskie, więc amortyzacja jest drugorzędna. No i cena, akceptowalna jak widzę inne modele. Pewnie można kupić coś tańszego, ale w końcu tyle jest modeli, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Akataa my chyba zaadaptujemy garaż na to przechowalnie takich rzeczy. Choć jest niewielki. Ale są też przyczepki składane, pewnie zajmą mniej miejsca.
Jeszcze co do używek to ja też patrzę, czy coś jest w moim mieście i okolicach. Bo jak policzymy koszty benzyny to wyjdzie, że lepiej kupić nowy -
Waga pewnie ma znaczenie też w prowadzeniu wózka. U mnie również warunki plasko miejskie winda itp. mąż tragasz, więc mnie waga to lotto. Patrzę że bebetto holland w miarę ładnie wygląda. I jest do 1000za używkę więc cenowo ok. Koła mam pompowane więc chyba to na plus.
Za miesiąc gdzieś trzeba będzie fotelik ogarnąć, patrzyłam że w wawie są sklepy gdzie dopasują do auta fotel. -
Akataa wrote:My kupujemy używkę, prawdopodobnie Baby Design Husky, nie wygląda może jakoś szałowo, ale ma ponoć super amortyzację i się nadaje na szutrowe drogi/do lasu, a na tym nam najbardziej zależy. Oprócz tego dostanę taką lekką spacerówkę, więc będzie na jakieś zakupy czy wyjazdy. Myśleliśmy jeszcze o przyczepce/wózku biegowym, ale nie ma tego gdzie trzymać, więc chyba sobie darujemy.
Ja mialam/mam espiro next na pompowanych kołach i ma bardzo podobną budowę czy tam system stelaza i ten wózek pojedzie po wszystkim.
Jak po takich wózkach mialam okazję się przejechać xlanderem czy cybexem to myślałam, że się zamęczę.Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea wrote:Ja być może tez zdecydowałabym się na jakaś używkę, bo ten po córce czekał 10 lat i zwyczajnie nie nadaje się do użytku, ale mąż stwierdził, ze kupujemy nowe i już, nie będę dyskutować 😂
Cały czas przerażają mnie najbardziej ubranka. Ile i jakie ? Na noc będę chciała pajace, w dzień sprawdzały mi się dobrze body plus śpiochy lub półspiochy, ale ile potrzeba mi takich zestawów i kupować rozmiary 56 i 62 odrazu ?
Gemma a ciśnienie miałaś ok ?
Miałam tego sporo, bodziaków to na pewno więcej niż 10 w tym pierwszym rozmiarze i pajaców też coś koło tego.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja tez miałam pompowne w poprzednim sprzedanym (espiro next) i jak pytałam o rady rodziców z większym stażem to zwracali i uwagę na pompowane koła, zwłaszcza na wies.
Teraz kupimy używany, za tysiaka spokojnie się znajdzie całkiem fajny (no moze nie ze skrzydlami🤭).
Ale gdybym teraz czekała na pierwsze Dziecko i planowała następne to bym wzięła nowy, bo na dwoje lub troje dzieci spokojnie by wystarczył i moze dłużej posłużył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 11:36
-
A co do szyjki to mialam sprawdzaną ale najpierw tylko na fotelu, potem w usg ale chyba tylko dlatego, że się bałam, że mi się coś z czopem dzieje 😉
Właśnie byłam u immunologa i mam zalecenie dostarczenia wyników przepływów na następną wizytę a nie kojarzę, żeby dr badał. Immunolog mówiła, że ok 20tc wystarczy ale w sumie zaczęłam myśleć czy nie powinien jednak wcześniej. Ale się nie dowiem, bo wizyta dopiero za 3 tyg 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:On jest świetny, moja koleżanka od spacerów go miała.
Ja mialam/mam espiro next na pompowanych kołach i ma bardzo podobną budowę czy tam system stelaza i ten wózek pojedzie po wszystkim.
A kupiłam w końcu taki jak Babulka, espiro next, zdążyłam go sprzedać, a teraz jak się rozglądam to jakoś znowu mnie ciągnie do espiro i może się skonczy tak że sama teraz kupię używany espiro.