LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa ja Tobie bardzo kibicuje z tymi wielo 🙂 A jak jakimś cudem urodzę lajtowe dziecko (patrząc co wyprawia w brzuchu trochę już na to nie liczę) to też spróbuję
Ja miałam kilka 50 i mimo że córka urodziła się 56cm i prawie 3,7kg to nosiła je. W 56 nawet tych mniejszych firm pływała. Zawsze można ten najmniejszy rozmiar kupić na koniec ciąży, bo jak w 3 trym wyjdzie, że dziecko jest w 80 czy 90 centylu to się raczej nie nada 😅Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O matko, podziwiam za chęć wielopielo - jak dla większości, to nie dla mnie szczególnie na początku, gdzie dziennie szło nam jakieś 10-12 pieluch 🫣 a czasem i więcej
Ja mam tak mnóstwo wydatków, ze wyprawka jest gdzieś na samym końcu (mąż wstawia implanty i w zeszłym tygodniu wydał u dentysty jedyne 10 tysięcy 🥴🥴🥴), wiec niestety ale młodszy syn będzie musiał jakoś przejechać na rzeczach starszego brachola 😅 ale nie jestem taka zła i dzisiaj kupiłam w lidlu dwupak spodenek rozmiar 50/56 😏 ale jak to lidlowskie rzeczy oczywiscie wypadają duże i jak się urodzi drugi dzidzius taki mały jak pierwszy to się w tym utopi -
Gemma za naszych czasów się nosiło jeden po drugim i daliśmy radę. Ja teraz też coś pewnie dostanę od koleżanki, może coś z rodziny (sami chłopcy ostatnio się rodzili, jedna dziewczynka), ale coś kupuję tak bardziej… dla siebie, niech już wiem, że to niedługo 🫣 Ale to niewiele. A tak to też za rozwiązaniem EKO czyli używane, po kimś itp. Tyle tego jest…
Akataa szacun! Ciekawa przygoda to może być. Jednak nie wiem jak można jakieś te wkłady czy coś spłukiwać w kibelku? W PL nawet spłukiwanie żwirku dla kota jest zabronione, mimo że producent zapewnia o jego rozpuszczalności… -
kurczak wrote:Akataa szacun! Ciekawa przygoda to może być. Jednak nie wiem jak można jakieś te wkłady czy coś spłukiwać w kibelku? W PL nawet spłukiwanie żwirku dla kota jest zabronione, mimo że producent zapewnia o jego rozpuszczalności…
-
Akataa, ja przed pierwszym porodem mega byłam zafixowana w temacie wielopielo. Tyle tego nakupowałam, że mąż pukał się w czoło. Życie szybko zweryfikowało moje zapędy. I naprawdę, urodziło mi się spoko dziecko, bo po trzech miesiącach zaczął przesypiac noce itd. Ale ja byłam zbyt zmęczona, mimo wszystko, by to ogarniać. Oczywiście nie sugeruję, że Tobie się nie uda, bo mocno trzymam kciuki, ale piszę o swoim przypadku - jak tylko da się gdzieś ułatwić życie, to korzystam. W tym wypadku jednorazówki uratowały mi dzień 😅
Akataa lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
U nas synuś przyniósł z przedszkolka kolejnego wirusika, także fajnie się mamy. Znaczy my z mężem, póki co, zdrowi, ale wiadomo jak to zatroskana mama, cały czas jestem na czuwaniu i momentami już potrzebuję dłuższego odpoczynku. A tu nie ma jak, bo mąż w pracy. Więc siedzę z tym chorowitkiem małym i staram się jakkolwiek umilić mu czas...😕 Te chorowanie w tym wszystkim jest dla mnie najgorsze...😒
Malutka wariuje w brzuszku, już nie mogę się doczekać, by ją podejrzeć na połówkowych - mam wizytę w sobotę 🥰
Mąż powoli skłania się do 'Lilusi', więc może się uda wybrać to imię 💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 14:01
kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Zżera mnie zazdrość jak czytam o tym przesypianiu nocy 😂
Zdecydowałam się jednak zwrócić jeansy ciążowe z lidla. Kupiłam te czarne i przyszła naprawdę chińszczyzna, jeszcze z takim zapaszkiem. A jedne z lidla mam z 1 ciąży, to zupełnie inna jakość, właśnie je wyprałam, to niebo a ziemia. Widzę, że zaczęli oszczędzać na jakości2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Maija wrote:Akataa, ja przed pierwszym porodem mega byłam zafixowana w temacie wielopielo. Tyle tego nakupowałam, że mąż pukał się w czoło. Życie szybko zweryfikowało moje zapędy. I naprawdę, urodziło mi się spoko dziecko, bo po trzech miesiącach zaczął przesypiac noce itd. Ale ja byłam zbyt zmęczona, mimo wszystko, by to ogarniać. Oczywiście nie sugeruję, że Tobie się nie uda, bo mocno trzymam kciuki, ale piszę o swoim przypadku - jak tylko da się gdzieś ułatwić życie, to korzystam. W tym wypadku jednorazówki uratowały mi dzień 😅
Babulka lubi tę wiadomość
-
Mialam dzisiaj połówkowe, chociaż nie wszystko udało się podejrzeć (za dwa tygodnie mam wizytę to wtedy skończymy ). Najważniejsze, ze z tego co widac, to jest wszystko Ok, mały wazy około 300g, po USG widac, ze cukry mam dobre, bo i wymiary ma dobre i wód jest dobra ilość, także bardzo się ciesze 🥰
No i mam super fotkę jak ssie palucha 😁
Ariane, Calanthea, olencja, Babulka, MartitaS, Sansivieria, Akataa, Wiewioora lubią tę wiadomość
-
A tak się złożyły te wizyty i tak chodzę co 2 tygodnie, wiec fajnie, ze częściej mogę chłopczyka podejrzeć 😁
poza tym lekarz mi dzisiaj wyjaśnił, ze termin na połówkowe między 18 a 22 tc wziął się z tego, ze kiedyś do 22 tygodnia można było zrobić aborcje i dlatego do wtedy trzeba było zrobić wszystkie pomiary 🤯💔 a tak to mówi, ze im później tym więcej widac -
Gemma śliczności! Rosną te nasze Dziecka! Kolejny etap do przodu, piękne zdjęcie!
Co do pieluszek, to myślę że jak nie próbowałam nawet wielorazowych przy jednym dziecku, tak nawet nie ma co mówić przy dwójce. Ja nie wiem jak nasze Mamy dawały radę ze zwykłymi tetrami, bez pralek automatycznych, nie mówiąc o suszarkach.. -
Wczoraj szwagierka przekazała mi dwa pudla ubranek unisex (bo ma dwuletnia dziewczynkę). Ogólnie to mnie zaskoczyła ze juz to przygotowała bo ja jeszcze jakoś nie mogę się zebrać. No ale zerknęłam co tam zapakowała i uderzyło mnie jak malutkie są te ubranka! Juz zapomnialam!