X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa ja Tobie bardzo kibicuje z tymi wielo 🙂 A jak jakimś cudem urodzę lajtowe dziecko (patrząc co wyprawia w brzuchu trochę już na to nie liczę) to też spróbuję ;)

Ja miałam kilka 50 i mimo że córka urodziła się 56cm i prawie 3,7kg to nosiła je. W 56 nawet tych mniejszych firm pływała. Zawsze można ten najmniejszy rozmiar kupić na koniec ciąży, bo jak w 3 trym wyjdzie, że dziecko jest w 80 czy 90 centylu to się raczej nie nada 😅

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, podziwiam za chęć wielopielo - jak dla większości, to nie dla mnie :D szczególnie na początku, gdzie dziennie szło nam jakieś 10-12 pieluch 🫣 a czasem i więcej :D
    Ja mam tak mnóstwo wydatków, ze wyprawka jest gdzieś na samym końcu (mąż wstawia implanty i w zeszłym tygodniu wydał u dentysty jedyne 10 tysięcy 🥴🥴🥴), wiec niestety ale młodszy syn będzie musiał jakoś przejechać na rzeczach starszego brachola 😅 ale nie jestem taka zła i dzisiaj kupiłam w lidlu dwupak spodenek rozmiar 50/56 😏 ale jak to lidlowskie rzeczy oczywiscie wypadają duże i jak się urodzi drugi dzidzius taki mały jak pierwszy to się w tym utopi :D

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podziwiam za wielopielo. Jeśli bym się zdecydowała, to chyba tylko na te all in. Ale napewno nie na początku. Aczkolwiek zdaje sobie sprawę, ze to zdrowsze, eko, itd. .

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma za naszych czasów się nosiło jeden po drugim i daliśmy radę. Ja teraz też coś pewnie dostanę od koleżanki, może coś z rodziny (sami chłopcy ostatnio się rodzili, jedna dziewczynka), ale coś kupuję tak bardziej… dla siebie, niech już wiem, że to niedługo 🫣 Ale to niewiele. A tak to też za rozwiązaniem EKO czyli używane, po kimś itp. Tyle tego jest…

Akataa szacun! Ciekawa przygoda to może być. Jednak nie wiem jak można jakieś te wkłady czy coś spłukiwać w kibelku? W PL nawet spłukiwanie żwirku dla kota jest zabronione, mimo że producent zapewnia o jego rozpuszczalności…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że nie ma sensu każdemu dziecku nowych ciuchów osobno kupować, chyba że ktoś ma taką potrzebę ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piwnicy kartony z ciuchami sprzed 10 lat, szczerze to nawet nie wiem co tan pochowałam, ale jak się nada to wykorzystam ;)

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Akataa szacun! Ciekawa przygoda to może być. Jednak nie wiem jak można jakieś te wkłady czy coś spłukiwać w kibelku? W PL nawet spłukiwanie żwirku dla kota jest zabronione, mimo że producent zapewnia o jego rozpuszczalności…
    Spłukuje się tylko tą bibułkę, na której ląduje kupa. Szczerze mówiąc nie miałam tego jeszcze w rękach, więc polegam tylko na tym co wyczytałam, ale piszą, że są w 100% biodegradowalne. Przypuszczam, że nie robi to więcej szkody niż papier toaletowy.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa, ja przed pierwszym porodem mega byłam zafixowana w temacie wielopielo. Tyle tego nakupowałam, że mąż pukał się w czoło. Życie szybko zweryfikowało moje zapędy. I naprawdę, urodziło mi się spoko dziecko, bo po trzech miesiącach zaczął przesypiac noce itd. Ale ja byłam zbyt zmęczona, mimo wszystko, by to ogarniać. Oczywiście nie sugeruję, że Tobie się nie uda, bo mocno trzymam kciuki, ale piszę o swoim przypadku - jak tylko da się gdzieś ułatwić życie, to korzystam. W tym wypadku jednorazówki uratowały mi dzień 😅

Akataa lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synuś przyniósł z przedszkolka kolejnego wirusika, także fajnie się mamy. Znaczy my z mężem, póki co, zdrowi, ale wiadomo jak to zatroskana mama, cały czas jestem na czuwaniu i momentami już potrzebuję dłuższego odpoczynku. A tu nie ma jak, bo mąż w pracy. Więc siedzę z tym chorowitkiem małym i staram się jakkolwiek umilić mu czas...😕 Te chorowanie w tym wszystkim jest dla mnie najgorsze...😒

Malutka wariuje w brzuszku, już nie mogę się doczekać, by ją podejrzeć na połówkowych - mam wizytę w sobotę 🥰
    Mąż powoli skłania się do 'Lilusi', więc może się uda wybrać to imię 💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 14:01

kurczak lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zżera mnie zazdrość jak czytam o tym przesypianiu nocy 😂
    Zdecydowałam się jednak zwrócić jeansy ciążowe z lidla. Kupiłam te czarne i przyszła naprawdę chińszczyzna, jeszcze z takim zapaszkiem. A jedne z lidla mam z 1 ciąży, to zupełnie inna jakość, właśnie je wyprałam, to niebo a ziemia. Widzę, że zaczęli oszczędzać na jakości :/

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Akataa, ja przed pierwszym porodem mega byłam zafixowana w temacie wielopielo. Tyle tego nakupowałam, że mąż pukał się w czoło. Życie szybko zweryfikowało moje zapędy. I naprawdę, urodziło mi się spoko dziecko, bo po trzech miesiącach zaczął przesypiac noce itd. Ale ja byłam zbyt zmęczona, mimo wszystko, by to ogarniać. Oczywiście nie sugeruję, że Tobie się nie uda, bo mocno trzymam kciuki, ale piszę o swoim przypadku - jak tylko da się gdzieś ułatwić życie, to korzystam. W tym wypadku jednorazówki uratowały mi dzień 😅
    Biorę pod uwagę taką opcję. 😆 Ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem, czy to dla nas. 🙃

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Biorę pod uwagę taką opcję. 😆 Ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem, czy to dla nas. 🙃
    Pewnie, mocno trzymam kciuki 🥰

Akataa lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj połówkowe, chociaż nie wszystko udało się podejrzeć (za dwa tygodnie mam wizytę to wtedy skończymy :)). Najważniejsze, ze z tego co widac, to jest wszystko Ok, mały wazy około 300g, po USG widac, ze cukry mam dobre, bo i wymiary ma dobre i wód jest dobra ilość, także bardzo się ciesze 🥰
    No i mam super fotkę jak ssie palucha 😁
    c3881f33f49b.jpg

Ariane, Calanthea, olencja, Babulka, MartitaS, Sansivieria, Akataa, Wiewioora lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Gemma co tak wcześnie? Ja mam dopiero za tydzień w 21 tyg co i tak pewnie będzie za wcześnie

u5cvp2.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się złożyły te wizyty :D i tak chodzę co 2 tygodnie, wiec fajnie, ze częściej mogę chłopczyka podejrzeć 😁
    poza tym lekarz mi dzisiaj wyjaśnił, ze termin na połówkowe między 18 a 22 tc wziął się z tego, ze kiedyś do 22 tygodnia można było zrobić aborcje i dlatego do wtedy trzeba było zrobić wszystkie pomiary 🤯💔 a tak to mówi, ze im później tym więcej widac :)

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma cudowna wiadomość 🥰 I jakie słodkie zdjęcie 😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akata jakaś promka na wielo tu jest https://pieluszkowymis.pl/?fbclid=PAAabXt8g-gYTOimKAVh9qH5zti0SFe0t3aTT_bqxcTydmjkoO9g91hEnt3-A

Akataa lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma śliczności! Rosną te nasze Dziecka! Kolejny etap do przodu, piękne zdjęcie!
    Co do pieluszek, to myślę że jak nie próbowałam nawet wielorazowych przy jednym dziecku, tak nawet nie ma co mówić przy dwójce. Ja nie wiem jak nasze Mamy dawały radę ze zwykłymi tetrami, bez pralek automatycznych, nie mówiąc o suszarkach..

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 września 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj szwagierka przekazała mi dwa pudla ubranek unisex (bo ma dwuletnia dziewczynkę). Ogólnie to mnie zaskoczyła ze juz to przygotowała bo ja jeszcze jakoś nie mogę się zebrać. No ale zerknęłam co tam zapakowała i uderzyło mnie jak malutkie są te ubranka! Juz zapomnialam!

age.png
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma co za słodziaczek! 😍

age.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ