LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióra, dzieku ze sie pojawiłaś na chwilkę i dajesz znać jak się masz. Wszystkie tu myślimy o Tobie i wiele refleksji wywołała tutaj Twoja tragedia. Jesteś silną Kobietą! Myślę że jak już opuścisz szpital to w domu w swoim tempie przetrwasz żałobę, bez pośpiechu, bez pomijania jej etapów. Zdrowia dla Ciebie, spokoju, ciszy, wsparcia bliskich. Tego Ci życzę. Odzywaj się czasem!!
Wiewioora lubi tę wiadomość
-
Ariane wrote:Taką kupiłam: https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/parka-ciazowa-z-kapturem-obszyciem-ze-sztucznego-futerka-i-wstawka-na-niemowle-2139315/1
Ja w ogóle mam dziś takie kłucie w macicy, na dole, po bokach i chyba w pochwie że masakra, wzięłam już 1 no spę ale nie wiem czy to jest normalne bo boli mega
Nie mam żadnych plamień ani nic ale trochę mnie to martwi ale zaś wizja siedzenia na izbie przyjęć...oczywiście według info z neta ból w pochwie przepowiada poródAriane lubi tę wiadomość
-
Ariane 😁 Jeszcze Cię w pochwie nie raz zaboli, a jak dziecko się ułoży pośladkowo i zacznie kopać w szyjkę to dopiero jest atrakcja 😩
Poród zaczyna się od odejścia wód albo od skurczy, to jest nie do pomylenia z niczym. Mnie też dziś kłuje aż ledwo się kulam. Lepiej nie będzie do lutego 😁
Btw mnie ostatnio męczyło jakby zatkane ucho, w którym słyszałam własny puls (bardzo wkurzające) i jak zgooglowałam, to trzeci wynik to był rak, także z dr google to w 3 sek do setki jak zawsze 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 22:28
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka mi się tak czasem ostatnio zatyka 🫠 Strasznie irytujące, bo nijak nie chce przejść…
Ja kurtki chyba nie kupuje. Wezmę od mamy, bo jest mojego wzrostu, ale dużo więcej waży, więc mi jakaś odstąpi 🤣 No i tak jak Olencja, my wszędzie blisko i wszędzie autem. Gruby szał dokupię duży, bluzy takie luźne odkopałam, może coś jeszcze dokupie w lumpie i tyle. Ale bez szaleństw, co potem z tym zrobić 😬 No chyba że jednak zmienię zdanie to Vinted tak jak Wy i heja
Babulka lubi tę wiadomość
-
Ja to jestem zmarzluch plus jednak dziecko na stanie więc muszę mieć jak wyjść w razie co. Właśnie kupilam jakaś na vinted za 40zl, ktora ma wstawke ale nie na niemowlaka tylko na brzuch i potem mozna zapiąć bez tego i się robi normalna kurtka. To jakos przeturlam się tą zimę 😅
Raz zimą wyszłam z chustą bo tylko do sklepu obok i zalowalam bo nogi mi sie rozjezdzaly na blocie takim zimowym. Jednak o wiele bardziej komfortowo wywalic się bez dziecka na rękach 🙈kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
No nic pojechałam na ip na wszelki wypadek bo bol był masakryczny. Na szczęście wszystko ok z szyjka i jest to rozciąganie macicy, z No spa nie przesadzać, maks 2 dziennie ale głównie doraźnie. Lozysko 1cm od ujścia, mam się nie przejmować i liczyć że się podniesie (większość przypadkow). Chyba trochę spanikowałam ale było to uzasadnione także przynajmniej spokojnie zasne i mogę być gotowa na ból
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 23:32
kurczak lubi tę wiadomość
-
Ariane najważniejsze, że wszystko ok Macica teraz będzie się rozciągać, więzadła też, to moze boleć. Nawet mogą boleć okoliczne narządy od tego.
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny dziś w Lidl Online trochę wyprzedaży. https://www.lidl.pl/c/moda-ciazowa-i-ubranka-dla-dzieci-do-30/a10014607?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20220911_shop_os-KW36_NDZ&mktc=CRM&&nlemailid=202173
Może znajdziecie coś dla swoich dzieci lub dla siebie
A jutro ma być -60% na druga rzecz, też stacjonarnie chyba.Ariane lubi tę wiadomość
-
O dzięki, coś tam kupiłam, co już oglądałam wcześniej
Jak tak dalej pójdzie to w październiku będę miała wszystko 😆kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Moja nosiła, bo miałam ubranka po innych dzieciach Dopóki nie jest na tym napisane "BOY" to mi nie robi 😉
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Wiewióra tak mi przykro Brak mi słów.
Tak jak dziewczyny pisały daj sobie czas, odpoczywaj i jak będziesz potrzebowała szukaj pomocy.
Życzę Ci dużo zdrowia.
Wiewioora lubi tę wiadomość
-
Ja się tak wstrzymuję z zakupami, bo jeszcze auto do mechanika oddaję, przegląd mam w tym miesiącu i ubezpieczenie… liczę na listopad zakupowy 🫣🥰 Choć kupiłam pajacyki i dresik. Jak przyjdzie to ocenie jakość i jak fajne to zostawię 🥹
Byliśmy wczoraj u weta i okazuje się, że będzie kolejny nieplanowany wydatek - stomatolog dla kota 🥹 Biedna nasza 13 latka doczekała się kamienia na zębach. Dziewczyny, które macie koty, spotykałyście się już z tym? Stresuje mnie zawsze jak coś się dzieje z tym naszym futrzaczkiem… Tak bardzo ją kocham 🥹 -
Oj tam jakoś tak wpadły do koszyka. Poród kto wie ... Może w razie tragedii będzie mi przypominał że raz byłam w ciąży
Kurczak mój staruszek też ma problem z zębami już raz miał kamień zdejmowany i znów narosl:( a jest na barfie więc miał nadzieję że unijne drugiej operacji...
Dziś znów mnie zakul parę razy prawy bok. Kurde nie chce mi się jechać do szpitala:/ to pewnie zrost a ja nie chcę robić paniki raz też jak zakaslalam to złapał mnie skurcz po całości aż się przestraszyłam. Ale przeszedł. Taki skurcz jak w lydke czasem łapał. -
Czy po takim czyszczeniu coś potem trzeba kotu podawać itp? Do mycia zębów to już jej nie przekonamy… Wet powiedziała, że też może od razu tego zęba usuną, jak będzie sporo kamienia 🥹 Ale je mokre puchy, więc sobie da radę chyba 🫠
Nie gadaj o żadnej tragedii! Proszę myśleć pozytywnie!