X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, dzieku ze sie pojawiłaś na chwilkę i dajesz znać jak się masz. Wszystkie tu myślimy o Tobie i wiele refleksji wywołała tutaj Twoja tragedia. Jesteś silną Kobietą! Myślę że jak już opuścisz szpital to w domu w swoim tempie przetrwasz żałobę, bez pośpiechu, bez pomijania jej etapów. Zdrowia dla Ciebie, spokoju, ciszy, wsparcia bliskich. Tego Ci życzę. Odzywaj się czasem!!

Wiewioora lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    Taką kupiłam: https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/parka-ciazowa-z-kapturem-obszyciem-ze-sztucznego-futerka-i-wstawka-na-niemowle-2139315/1

Ja w ogóle mam dziś takie kłucie w macicy, na dole, po bokach i chyba w pochwie że masakra, wzięłam już 1 no spę ale nie wiem czy to jest normalne bo boli mega :(

Nie mam żadnych plamień ani nic ale trochę mnie to martwi ale zaś wizja siedzenia na izbie przyjęć...oczywiście według info z neta ból w pochwie przepowiada poród
    No ja też nie mam plamien ani skurczów ale jakoś tak nieswojo czuje ten bebzonek. Kluc przestało ale jakoś tak ciężko i dziwnie nadal jest.

Ariane lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane 😁 Jeszcze Cię w pochwie nie raz zaboli, a jak dziecko się ułoży pośladkowo i zacznie kopać w szyjkę to dopiero jest atrakcja 😩

Poród zaczyna się od odejścia wód albo od skurczy, to jest nie do pomylenia z niczym. Mnie też dziś kłuje aż ledwo się kulam. Lepiej nie będzie do lutego 😁

Btw mnie ostatnio męczyło jakby zatkane ucho, w którym słyszałam własny puls (bardzo wkurzające) i jak zgooglowałam, to trzeci wynik to był rak, także z dr google to w 3 sek do setki jak zawsze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 22:28

Ariane lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka mi się tak czasem ostatnio zatyka 🫠 Strasznie irytujące, bo nijak nie chce przejść…

Ja kurtki chyba nie kupuje. Wezmę od mamy, bo jest mojego wzrostu, ale dużo więcej waży, więc mi jakaś odstąpi 🤣 No i tak jak Olencja, my wszędzie blisko i wszędzie autem. Gruby szał dokupię duży, bluzy takie luźne odkopałam, może coś jeszcze dokupie w lumpie i tyle. Ale bez szaleństw, co potem z tym zrobić 😬 No chyba że jednak zmienię zdanie to Vinted tak jak Wy i heja ;)

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem zmarzluch plus jednak dziecko na stanie więc muszę mieć jak wyjść w razie co. Właśnie kupilam jakaś na vinted za 40zl, ktora ma wstawke ale nie na niemowlaka tylko na brzuch i potem mozna zapiąć bez tego i się robi normalna kurtka. To jakos przeturlam się tą zimę 😅

Raz zimą wyszłam z chustą bo tylko do sklepu obok i zalowalam bo nogi mi sie rozjezdzaly na blocie takim zimowym. Jednak o wiele bardziej komfortowo wywalic się bez dziecka na rękach 🙈

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję na allegro ubrania nowe bez metki za grosze. Właśnie czekam na dżinsy z Bonprix za 30😁

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pojechałam na ip na wszelki wypadek bo bol był masakryczny. Na szczęście wszystko ok z szyjka i jest to rozciąganie macicy, z No spa nie przesadzać, maks 2 dziennie ale głównie doraźnie. Lozysko 1cm od ujścia, mam się nie przejmować i liczyć że się podniesie (większość przypadkow). Chyba trochę spanikowałam ale było to uzasadnione także przynajmniej spokojnie zasne i mogę być gotowa na ból :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 23:32

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane bardzo dobrze, że pojechałaś! Jesteś spokojniejsza i bezpieczna :)

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane najważniejsze, że wszystko ok :) Macica teraz będzie się rozciągać, więzadła też, to moze boleć. Nawet mogą boleć okoliczne narządy od tego.

Ariane lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś w Lidl Online trochę wyprzedaży. https://www.lidl.pl/c/moda-ciazowa-i-ubranka-dla-dzieci-do-30/a10014607?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20220911_shop_os-KW36_NDZ&mktc=CRM&&nlemailid=202173

Może znajdziecie coś dla swoich dzieci lub dla siebie :)

A jutro ma być -60% na druga rzecz, też stacjonarnie chyba.

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki, coś tam kupiłam, co już oglądałam wcześniej :)

Jak tak dalej pójdzie to w październiku będę miała wszystko 😆

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurcze śpiworki miałam upatrzone to już nie było… Ale pajacyki i jakiś zestaw wzięłam. Choć chyba chłopięcy, ale kto mówi, że moja dziewczynka nie będzie mogła nosić koloru granatowego? :)

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosiła, bo miałam ubranka po innych dzieciach ;) Dopóki nie jest na tym napisane "BOY" to mi nie robi 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• mari Koleżanka

Wysłany: 11 września 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra tak mi przykro :( Brak mi słów.
    Tak jak dziewczyny pisały daj sobie czas, odpoczywaj i jak będziesz potrzebowała szukaj pomocy.
    Życzę Ci dużo zdrowia.

Wiewioora lubi tę wiadomość

fa4d8902b1.png
    Czekamy na dziewczynkę 💕
    1 🤰
    03.06.22 ⏸️
    17.06.22 - 5,1 mm <3
    24.06.22- 7,5 mm
    21.07.22- 49 mm

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w Lidlu kupiłam pierwsze śpiochy 😱😱😱😱😱

Babulka, kurczak, Gemma19 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Wczoraj w Lidlu kupiłam pierwsze śpiochy 😱😱😱😱😱
    Coooooo???
    Jak to, do porodu jeszcze daleko!
    Coś Cię poniosło 😉

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo ktoś nam się tu zaczął jarać ciążą ! Olencja 💪💪💪

Pokażcie co tam już kupiłyście 😁

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak wstrzymuję z zakupami, bo jeszcze auto do mechanika oddaję, przegląd mam w tym miesiącu i ubezpieczenie… liczę na listopad zakupowy 🫣🥰 Choć kupiłam pajacyki i dresik. Jak przyjdzie to ocenie jakość i jak fajne to zostawię 🥹

Byliśmy wczoraj u weta i okazuje się, że będzie kolejny nieplanowany wydatek - stomatolog dla kota 🥹 Biedna nasza 13 latka doczekała się kamienia na zębach. Dziewczyny, które macie koty, spotykałyście się już z tym? Stresuje mnie zawsze jak coś się dzieje z tym naszym futrzaczkiem… Tak bardzo ją kocham 🥹

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam jakoś tak wpadły do koszyka. Poród kto wie ... Może w razie tragedii będzie mi przypominał że raz byłam w ciąży :/

Kurczak mój staruszek też ma problem z zębami :( już raz miał kamień zdejmowany i znów narosl:( a jest na barfie więc miał nadzieję że unijne drugiej operacji...

Dziś znów mnie zakul parę razy prawy bok. Kurde nie chce mi się jechać do szpitala:/ to pewnie zrost a ja nie chcę robić paniki :/ raz też jak zakaslalam to złapał mnie skurcz po całości aż się przestraszyłam. Ale przeszedł. Taki skurcz jak w lydke czasem łapał.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po takim czyszczeniu coś potem trzeba kotu podawać itp? Do mycia zębów to już jej nie przekonamy… Wet powiedziała, że też może od razu tego zęba usuną, jak będzie sporo kamienia 🥹 Ale je mokre puchy, więc sobie da radę chyba 🫠

Nie gadaj o żadnej tragedii! Proszę myśleć pozytywnie!

202302176752.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ