X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja musi nauczyć się robić przed snem i rano bo też mam miejsce na przewijak poza sypialnia 😁

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    No właśnie teraz się zaczęłam zastanawiać jak rozwiążę te nocne przewijania, bo na początku chciałabym mieć malucha w dostawce, a sypialnia malutka i mi tam już raczej dodatkowo przewijak nie wejdzie... Też chciałam "główną stację" w pokoju dziecięcym, z którego by "korzystał" raczej tylko w ciągu dnia. 🤔
    Tzn z pokoju i tak będziesz musiała wyjść, bo ręce trzeba umyć po przewijaniu. Więc możesz z nim chodzić tylko wtedy zadbaj, żeby nie trzeba było mega świateł rozpalać w przedpokoju np ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, chyba nigdy nie umylam rak po przewijaniu 😅 świnia ze mnie xd No chyba, ze mi się od kupy ubrudzily 😁
    Co do cisnienia, to brałam przez chwile w tej ciąży dopegyt, ale lekarz kazał odstawić i dalej mam dobre ciśnienie :) wiec oprócz heparyny i acardu tez nic konkretnego na to nie biorę ;)
    Ale może to właśnie ta heparyna od początku już pomaga? Bo ostatnio zaczęłam zastrzyki po 30 tc.
    I sory ze się nie udzielam w temacie wózków, ale szczerze nie znoszę tego tematu xd dzięki Bogu mam już wózek i brak problemu 😮‍💨

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Omg, chyba nigdy nie umylam rak po przewijaniu 😅 świnia ze mnie xd No chyba, ze mi się od kupy ubrudzily 😁
    Co do cisnienia, to brałam przez chwile w tej ciąży dopegyt, ale lekarz kazał odstawić i dalej mam dobre ciśnienie :) wiec oprócz heparyny i acardu tez nic konkretnego na to nie biorę ;)
    Ale może to właśnie ta heparyna od początku już pomaga? Bo ostatnio zaczęłam zastrzyki po 30 tc.
    I sory ze się nie udzielam w temacie wózków, ale szczerze nie znoszę tego tematu xd dzięki Bogu mam już wózek i brak problemu 😮‍💨
    Gdzieś czytałam, ze jeśli rozpocznie się branie acardu przed 22 tc to w 80 % można wyeliminować problemy z przepływami.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety brałam w ostatniej ciąży nawet przed zajściem w ciąże i ta lewa tętnica miała kiepskie przepływy :/ tak jak teraz mimo dodania do tego heparyny od samego początku. Wiec może taka uroda :/

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodziłam z Dzidzia do pokoju dziecięcego z sypialni. Miałam mała lampkę w kontakcie na pilota, żeby nie świecić. Jakoś nie było to takie straszne. Moja do 4go miesiąca budziła się tylko raz, wiec dało się przeżyć. Potem już nie było tak wesoło z pobudkami ale nie trzeba było przebierać.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Niestety brałam w ostatniej ciąży nawet przed zajściem w ciąże i ta lewa tętnica miała kiepskie przepływy :/ tak jak teraz mimo dodania do tego heparyny od samego początku. Wiec może taka uroda :/
    No nie pocieszasz 😂😂😂

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam doktorat z przepływów i heparyna niestety nic do rzeczy nie ma. Jedynie acard i l-arginina.

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma a jaka karocę masz i czy polecasz?

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Gdzieś czytałam, ze jeśli rozpocznie się branie acardu przed 22 tc to w 80 % można wyeliminować problemy z przepływami.
    Przed 16 trzeba żeby było skuteczne

Calanthea lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny męża mam w delegacji to pojechałam sobie do BoboWozki 🤭🫣 Tak mnie natchnęłyście 😬😬😬

Ten Espiro większy niż Muuvo, no widać znaczną różnicę 🫣 Ale wciąż Espiro wydaje się być dość zgrabny. I dowiedziałam się, że gondola XL z Muuvo jest wycofywana, a taką chciałam 🫠 Jeżeli różnica w amortyzacji miałaby być znacznie lepsza, na korzyść Espiro to może, może…

Jak długo średnio dziecko jeździ w gondoli? 🤔 Wiem, że to zależy od wielkości dziecka i też, że niektóre dzieci nie potrafią w gondoli wyleżeć i trzeba zmienić na spacerówkę. Ale tak z Waszego doświadczenia?

202302176752.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Dziewczyny męża mam w delegacji to pojechałam sobie do BoboWozki 🤭🫣 Tak mnie natchnęłyście 😬😬😬

Ten Espiro większy niż Muuvo, no widać znaczną różnicę 🫣 Ale wciąż Espiro wydaje się być dość zgrabny. I dowiedziałam się, że gondola XL z Muuvo jest wycofywana, a taką chciałam 🫠 Jeżeli różnica w amortyzacji miałaby być znacznie lepsza, na korzyść Espiro to może, może…

Jak długo średnio dziecko jeździ w gondoli? 🤔 Wiem, że to zależy od wielkości dziecka i też, że niektóre dzieci nie potrafią w gondoli wyleżeć i trzeba zmienić na spacerówkę. Ale tak z Waszego doświadczenia?

Mój syn jeździł w gondoli do 4-5 miesiąca a potem na płasko w spacerówce.

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie problemy z "głową"? Zaczyna mi być wstyd, że ciągle czegoś zapominam albo robię jakieś głupie błędy. Ostatnio zapomniałam torebki od koleżanki i nawet się nie zorientowałam 🤦. Dzisiaj okazało się, że zapisałam syna na zajęcia dodatkowe bo nie doczytałam lub nie zrozumiałam co podpisuje. Masakra! O zakupach już nie wspomnę bo ciągle czegoś zapominam kupić. Zaczynam się tym denerwować bo ja zawsze byłam zorganizowana....Nie podoba mi się to

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:

A składałaś go może ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedawca przy mnie je składał i Muuvo jedną ręką, Espiro już dwiema ;) Ale może da się to opanować? No i Pan mówił, że Espiro nie da się złożyć spacerówki razem ze stelażem, w przeczytałam w necie, że się da 🫣 Zanim podejmiemy decyzję to na pewno jeszcze podjedziemy do sklepu i przetestujemy od A do Z ;)

Stokrota - tak! Może nie w takiej skali, ale…tak! Zapisuję sobie wszystko 🤭 Dziś w galerii chwile się musiałam zastanowić po co dokładnie przyszłam ;)

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:

Moje do 7mca jeździło

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrota wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie problemy z "głową"? Zaczyna mi być wstyd, że ciągle czegoś zapominam albo robię jakieś głupie błędy. Ostatnio zapomniałam torebki od koleżanki i nawet się nie zorientowałam 🤦. Dzisiaj okazało się, że zapisałam syna na zajęcia dodatkowe bo nie doczytałam lub nie zrozumiałam co podpisuje. Masakra! O zakupach już nie wspomnę bo ciągle czegoś zapominam kupić. Zaczynam się tym denerwować bo ja zawsze byłam zorganizowana....Nie podoba mi się to
    Tak, już się zaczęło. Po pierwszej ciąży mam wrażenie że mój mózg doszedł do siebie po jakimś 1,5 roku tak w pełni 😵

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to dobrze, że nie jestem sama 😉 W poprzedniej ciazy tak nie miałam dlatego teraz się złoszczę sama na siebie.

Babulka lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Sprzedawca przy mnie je składał i Muuvo jedną ręką, Espiro już dwiema ;) Ale może da się to opanować? No i Pan mówił, że Espiro nie da się złożyć spacerówki razem ze stelażem, w przeczytałam w necie, że się da 🫣 Zanim podejmiemy decyzję to na pewno jeszcze podjedziemy do sklepu i przetestujemy od A do Z ;)

Stokrota - tak! Może nie w takiej skali, ale…tak! Zapisuję sobie wszystko 🤭 Dziś w galerii chwile się musiałam zastanowić po co dokładnie przyszłam ;)
    Jak to się nie składa ?!😱 Dzizas już miałam nadzieję że nie będę musiała szukać. No ale on się generalnie składa więc jak się nie składa?

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spacerówką się składa ale z gondolą chyba nie, przynajmniej ja nie kojarzę.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ