LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola111 wrote:Jeju! Ja połówkowe dopiero za miesiąc 🥹 Trzymam kciuki Maija!
Kurczak to jedziemy prawie na tym samym wózku, ja połówkowe mam 17 października:) to w którym jesteś tyg ?
18 + 5. I chyba też mam 17.10 🫣 Ale pierwsze miałam prenatalne też już później, niż wcześniej tego terminu „dozwolonego”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 12:21
-
kurczak wrote:Jeju! Ja połówkowe dopiero za miesiąc 🥹 Trzymam kciuki Maija!
Babulka dzięki za info. Polecasz coś stamtąd? Jakościowo oki? Bo cenowo w sumie nie jest źle 🤔
Ja dzisiaj piję kawę! Nawet nieźle smakuje po takim czasie 😍
Teraz sobie kupilam troche ciazowych ciuchów bo się okazało, że już nawet moje tshirty itp są na mnie za krotkie 🙄
Dla córki mam sporo ubranek od nich i jestem zadowolonakurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja mam połówkowe 10 października. W ogóle teraz mam miesiąc od jednej wizyty do drugiej. Oszaleje ! Młode się rusza mniej i jakoś inaczej, panikuje…🫣
Ide dzisiaj do piwnicy po kartony ! Zaraz się okaże, ze w sumie nic tam nie ma 😆Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Babulka wrote:Ja ogólnie sporo tam kupuje, z jakością to jest tak, że te ubrania dla dorosłych szybko się niszczą w praniu. Ale jak mam kupić koszulkę czy dres ciążowy to nie ma znaczenia, bo i tak na 5 mcy Dla dzieci jakość jest ok - tzn nie jest to next czy cocodrillo i bawełna w bluzkach czy bodziakach raczej cienka ale taka jakość sieciowkowa.
Teraz sobie kupilam troche ciazowych ciuchów bo się okazało, że już nawet moje tshirty itp są na mnie za krotkie 🙄
Dla córki mam sporo ubranek od nich i jestem zadowolona
Okej. Dziękuje. A jak wypadają rozmiary dziecięce? Widzę kolekcję Veggie i mnie zauroczyła tylko nie wiem jakie rozmiarki wybrać. Bo wiadomo, że niektóre rzeczy na później, ale nie wiem jakie rozmiary 62 czy 68… loteria? 🤣🤣🤣 -
Raczej drobne te ubranka, o wiele mniejsze niż hm, lidl itp Dla mnie bardziej adekwatna rozmiarowka do faktycznego rozmiaru dziecka 😉
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wszystko dobrze, wygląda na zdrową dziewczynkę 😊🥰 ale na badaniach też szalała, zarzucała nogi na głowę, co chwilę zasłaniała się rączkami, bawiła się pępowiną 🤷🏻♀️ wszystkie parametry zgodne z wiekiem ciąży, przepływy okej, narządy, serduszko itd. Łożysko dość nisko, ale nie jest przodujące, doktor powiedział, że to normalne i pewnie że wzrostem macicy jeszcze się "podciągnie". Szyjka długa, 4.7 cm., Ilość wód płodowych w normie 😊
https://zapodaj.net/96b9af8dad3b2.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 13:34
kurczak, Ola111, Ariane, Babulka, Sansivieria, MartitaS, Moniek330, Gemma19 lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Wszystko dobrze, wygląda na zdrową dziewczynkę 😊🥰 ale na badaniach też szalała, zarzucała nogi na głowę, co chwilę zasłaniała się rączkami, bawiła się pępowiną 🤷🏻♀️ wszystkie parametry zgodne z wiekiem ciąży, przepływy okej, narządy, serduszko itd. Łożysko dość nisko, ale nie jest przodujące, doktor powiedział, że to normalne i pewnie że wzrostem macicy jeszcze się "podciągnie". Szyjka długa, 4.7 cm., Ilość wód płodowych w normie 😊
https://zapodaj.net/96b9af8dad3b2.jpg.html
Jak to pięknie brzmi: bawiła się pępowiną 🥰 Aż się chce, żeby już były przy nas nie? 🥹 -
kurczak wrote:Jak to pięknie brzmi: bawiła się pępowiną 🥰 Aż się chce, żeby już były przy nas nie? 🥹
Ale niech siedzi w brzuchu jak najdłużej ❤️ a czas szybko przeleci 😊kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Sansivieria wrote:Maija, super wiadomości, niech spokojnie mija dzień po dniu a Coreczka rośnie ile trzeba! Gdy ciąża przebiega spokojnie to też jest świetny czas oczekiwania. Pienke zdjęcie, my też takie dostajemy na wizytach.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
A u mnie dziś bez odzewu ze środka przyjechałam do mamy,a tu paka ubranek nakupowana. Poszłam też zobaczyć to łóżeczko na strych i wiecie co, jakieś malusie się wydaje 😁 chyba te 30 lat temu ja musiałam być mała, że teraz mi się zdawało że ono było takie wielkie! A co najlepsze przerwy mdz szczebelkami nie zdałyby dzisiaj egzaminu 🤣🤣🤣🤣 a jakoś kiedyś nie stanowiły problemu. Śmieszne są te dzisiejsze wytyczne 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 16:45
kurczak lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:A u mnie dziś bez odzewu ze środka przyjechałam do mamy,a tu paka ubranek nakupowana. Poszłam też zobaczyć to łóżeczko na strych i wiecie co, jakieś malusie się wydaje 😁 chyba te 30 lat temu ja musiałam być mała, że teraz mi się zdawało że ono było takie wielkie! A co najlepsze przerwy mdz szczebelkami nie zdałyby dzisiaj egzaminu 🤣🤣🤣🤣 a jakoś kiedyś nie stanowiły problemu. Śmieszne są te dzisiejsze wytyczne 😁
To babcia już szaleje z zakupami?
A za szeroko między szczebelkami czy co?