X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jeju! Ja połówkowe dopiero za miesiąc 🥹 Trzymam kciuki Maija!

Kurczak to jedziemy prawie na tym samym wózku, ja połówkowe mam 17 października:) to w którym jesteś tyg ?

18 + 5. I chyba też mam 17.10 🫣 Ale pierwsze miałam prenatalne też już później, niż wcześniej tego terminu „dozwolonego”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 12:21

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Jeju! Ja połówkowe dopiero za miesiąc 🥹 Trzymam kciuki Maija!

Babulka dzięki za info. Polecasz coś stamtąd? Jakościowo oki? Bo cenowo w sumie nie jest źle 🤔

Ja dzisiaj piję kawę! Nawet nieźle smakuje po takim czasie 😍
    Ja ogólnie sporo tam kupuje, z jakością to jest tak, że te ubrania dla dorosłych szybko się niszczą w praniu. Ale jak mam kupić koszulkę czy dres ciążowy to nie ma znaczenia, bo i tak na 5 mcy ;) Dla dzieci jakość jest ok - tzn nie jest to next czy cocodrillo i bawełna w bluzkach czy bodziakach raczej cienka ale taka jakość sieciowkowa.
    Teraz sobie kupilam troche ciazowych ciuchów bo się okazało, że już nawet moje tshirty itp są na mnie za krotkie 🙄
    Dla córki mam sporo ubranek od nich i jestem zadowolona :)

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 10 października. W ogóle teraz mam miesiąc od jednej wizyty do drugiej. Oszaleje ! Młode się rusza mniej i jakoś inaczej, panikuje…🫣
    Ide dzisiaj do piwnicy po kartony ! Zaraz się okaże, ze w sumie nic tam nie ma 😆

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja ogólnie sporo tam kupuje, z jakością to jest tak, że te ubrania dla dorosłych szybko się niszczą w praniu. Ale jak mam kupić koszulkę czy dres ciążowy to nie ma znaczenia, bo i tak na 5 mcy ;) Dla dzieci jakość jest ok - tzn nie jest to next czy cocodrillo i bawełna w bluzkach czy bodziakach raczej cienka ale taka jakość sieciowkowa.
    Teraz sobie kupilam troche ciazowych ciuchów bo się okazało, że już nawet moje tshirty itp są na mnie za krotkie 🙄
    Dla córki mam sporo ubranek od nich i jestem zadowolona :)

Okej. Dziękuje. A jak wypadają rozmiary dziecięce? Widzę kolekcję Veggie i mnie zauroczyła :P tylko nie wiem jakie rozmiarki wybrać. Bo wiadomo, że niektóre rzeczy na później, ale nie wiem jakie rozmiary 62 czy 68… loteria? 🤣🤣🤣

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej drobne te ubranka, o wiele mniejsze niż hm, lidl itp :) Dla mnie bardziej adekwatna rozmiarowka do faktycznego rozmiaru dziecka 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, wygląda na zdrową dziewczynkę 😊🥰 ale na badaniach też szalała, zarzucała nogi na głowę, co chwilę zasłaniała się rączkami, bawiła się pępowiną 🤷🏻‍♀️ wszystkie parametry zgodne z wiekiem ciąży, przepływy okej, narządy, serduszko itd. Łożysko dość nisko, ale nie jest przodujące, doktor powiedział, że to normalne i pewnie że wzrostem macicy jeszcze się "podciągnie". Szyjka długa, 4.7 cm., Ilość wód płodowych w normie 😊
    https://zapodaj.net/96b9af8dad3b2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 13:34

kurczak, Ola111, Ariane, Babulka, Sansivieria, MartitaS, Moniek330, Gemma19 lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Wszystko dobrze, wygląda na zdrową dziewczynkę 😊🥰 ale na badaniach też szalała, zarzucała nogi na głowę, co chwilę zasłaniała się rączkami, bawiła się pępowiną 🤷🏻‍♀️ wszystkie parametry zgodne z wiekiem ciąży, przepływy okej, narządy, serduszko itd. Łożysko dość nisko, ale nie jest przodujące, doktor powiedział, że to normalne i pewnie że wzrostem macicy jeszcze się "podciągnie". Szyjka długa, 4.7 cm., Ilość wód płodowych w normie 😊
    https://zapodaj.net/96b9af8dad3b2.jpg.html

Jak to pięknie brzmi: bawiła się pępowiną 🥰 Aż się chce, żeby już były przy nas nie? 🥹

202302176752.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Jak to pięknie brzmi: bawiła się pępowiną 🥰 Aż się chce, żeby już były przy nas nie? 🥹
    Pięknie, bo to już naprawdę mały człowieczek 🥰
    Ale niech siedzi w brzuchu jak najdłużej ❤️ a czas szybko przeleci 😊

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Pięknie, bo to już naprawdę mały człowieczek 🥰
    Ale niech siedzi w brzuchu jak najdłużej ❤️ a czas szybko przeleci 😊

No pewnie, poczekamy 🥰

A to zdjęcie to jest 3D? 🥰

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija cudowne wieści 🥰 fajnie, że mogłaś ją poobserwować "w akcji" 😍

Maija lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    No pewnie, poczekamy 🥰

A to zdjęcie to jest 3D? 🥰
    Tak, mój doktor w cenie USG robi takie za każdym razem 😁

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Tak, mój doktor w cenie USG robi takie za każdym razem 😁

Super pamiątka! 🥰

Maija lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija, super wiadomości, niech spokojnie mija dzień po dniu a Coreczka rośnie ile trzeba! Gdy ciąża przebiega spokojnie to też jest świetny czas oczekiwania. Pienke zdjęcie, my też takie dostajemy na wizytach.

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Maija, super wiadomości, niech spokojnie mija dzień po dniu a Coreczka rośnie ile trzeba! Gdy ciąża przebiega spokojnie to też jest świetny czas oczekiwania. Pienke zdjęcie, my też takie dostajemy na wizytach.
    To dla mnie jest nowość, że w ciąży można tak dobrze się czuć (aż boję się to powiedzieć na głos, by nie zapeszać). Ciąża z synkiem dała mi w kość. Niby było wszystko dobrze, ale bóle brzucha wykluczyły mnie zupełnie z życia. Od samego początku. Teraz najwidoczniej wszystko już rozciągnięte 🙈

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś bez odzewu ze środka :( przyjechałam do mamy,a tu paka ubranek nakupowana. Poszłam też zobaczyć to łóżeczko na strych i wiecie co, jakieś malusie się wydaje 😁 chyba te 30 lat temu ja musiałam być mała, że teraz mi się zdawało że ono było takie wielkie! A co najlepsze przerwy mdz szczebelkami nie zdałyby dzisiaj egzaminu 🤣🤣🤣🤣 a jakoś kiedyś nie stanowiły problemu. Śmieszne są te dzisiejsze wytyczne 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 16:45

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A u mnie dziś bez odzewu ze środka :( przyjechałam do mamy,a tu paka ubranek nakupowana. Poszłam też zobaczyć to łóżeczko na strych i wiecie co, jakieś malusie się wydaje 😁 chyba te 30 lat temu ja musiałam być mała, że teraz mi się zdawało że ono było takie wielkie! A co najlepsze przerwy mdz szczebelkami nie zdałyby dzisiaj egzaminu 🤣🤣🤣🤣 a jakoś kiedyś nie stanowiły problemu. Śmieszne są te dzisiejsze wytyczne 😁

To babcia już szaleje z zakupami? :D

A za szeroko między szczebelkami czy co? :D

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    To babcia już szaleje z zakupami? :D

A za szeroko między szczebelkami czy co? :D
    Mówiła że nie mogła się powstrzymać i nakupila 🤣
    Noo te szczebelki chyba z 8cm mają mdz sobą😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 17:00

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 8cm raczej dziecko nie wypadnie 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Przez 8cm raczej dziecko nie wypadnie 😉
    No raczej,ale jak wpiszesz ile powinny mieć odległości to wyskoczy że mdz 4.5 a 6.5.

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wpadłabym na to, żeby sprawdzać jaka powinna być odległość 😁
    Maija super, ze młode się tam fajnie bawi ;) zdjęcie super !

Maija lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ