LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek330 wrote:Mówicie że po porodzie libido może wzrosnąć ? Przy nieprzespanych nocach i wiecznym płaczu dziecka ? 🙈 Kurde oby 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 18:05
kinga1185 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
olencja wrote:Patrząc po naszym przykładzie to nawet do spłodzenia dziecka w dzisiejszych czasach seks zupełnie nie jest potrzebny 🤣🤣🤣2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U nas różnie z seksem, mąż zawsze chętny, wiec się dostosuje do mnie. U mnie średnio, w kierunku niskiego libido, w pierwszym trymestrze było lepiej. Natomiast po porodzie przy karmieniu dramat ;( nie chce straszyć, ale prolaktyna przy karmieniu piersią blokuje libido i ja przez cały okres karmienia (ponad rok) miałam libido -1000000. Wiadomo ze dla męża się przełamywałam, ale to było straszne (wiedział o tym i się starał, ale to niechodzenie o niego). a najgorsze, ze teraz będzie to samo, bo hormonów nie oszukasz odrobine lepiej się zrobiło jak przestałam karmic w dzien, ale i tak idz pan w ch….
kinga1185 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze co do butelek szklanych to uwazajcie na te NUK z nadrukami bo w stanach byla afera ze ta farba do tych nadrukow uzywana cos tam wydzielała i były wycofywane.
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Kojarzę, że coś takiego jak seks było, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło 🤣
Hahah w punkt! 🤣🤣🤣 Lepiej bym tego nie określiła 😂Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Moje libido w 1 trym było o wiele większe, niż teraz, ale nadal utrzymuje się na przyzwoitym poziomie. Tylko Mt teraz bardziej się wystrzegamy że względu na twardnienia brzucha. Co do libido po porodzie to u mnie była tragedia i w sumie przez te 3 lata nie wróciło do normy sprzed ciąży (KP do 5 m.ż, w nocy do 8 m.ż).
Też już mam koszyk w gemini spakowany,pewnie nie wszystko jeszcze wrzuciłam, a już kwota ponad 500 zł...
O ile się nie mylę to w gemini darmowa dostawa od 200 zł.
Moście już rozeznanie jakiej firmy ciepłe są otulacze do fotelika ? Chciałam cis już poszukać, a nie wiem co będzie odpowiednie. -
Ja przy synku na gemini miałam:
-podpaski poporodowe 2 paczki (w rossmanie ich dokupiłam potem jeszcze z milion, bardzo długo miałam mocne krwawienie, ale to zależy od osoby)
-patyczki do uszu dla małych dzidziusiow
- 5 paczek waterwipesow (przez pierwsze tygodnie leżały i się kurzyły bo nie tolerował zimna, tylko duże płatki kosmetyczne j ciepła soda z kranu obok przewijaka)
- ziaja mamma mia (maść z lanolina na sutki, przydała się bardzo!)
- duże płatki kosmetyczne (ja na początek wzięłam dwie paczki, ale potem znowu rossman i tony tego do mycia dupci )
- octenisept buteleczka (chyba po kąpieli psikalismy mu raz na ten kikut pepkowy)
- kompresy jałowe i sol fizjologiczna w ampułkach (oczka chyba tym przebywaliśmy jak był noworodkiem)
- pieluszki pampers 1 wiadomix (nam się przydało jedno opakowanie zerówek, ale mieliśmy małe dziecko)
- tetry tez kupowałam w gemini, 20 sztuk, ale razem miałam chyba 40 (115g/m2, 60x80cm, uważam ze są Ok)
-medela calma butelka ze smoczkiem, 150ml (niby ze nie ma zaburzać odruchu ssania, ale jak miał 10 dni to mu daliśmy na próbę to kompletnie sobie nie radził, moim zdaniem wystarczy jakas „zwykła”)
- olej ze słodkich migdałów (kilka kropelek do kąpieli czasami, a czasem do smarowania cialka )
- jakiś płyn do higieny intymnej wielce fancy, a położna znajoma mówiła ze facelle intim jest jak najbardziej Ok
- wkładki laktacyjne (ja uważam ze ogólnie to sam pomysł tego jest do dupy, puchło to, rolowalo się, odklejały, wiec było na wyjście, a w chacie tetra do stanika xd)
- witamina D dla dzidziusia z pompka
- podkłady takie na lozko duże (nie używałam, tylko się rolowaly pod dupskiem i mnie wkurzały xd, ja po prostu wkładałam te wielka podpaske między nogi i tak spałam, nigdy nie miałam plamy na łóżku nie wiem jakim cudem w sumie 😅)
- Linovit a +E
Gacie siateczkoee miałam, ale absolutnie się u mnie nie sprawdziły, bepanthenu miałam tysiąc tubek ze szkoły rodzenia i od tej znajomej położnej
Co do kocyka do fotelika, to ja kupiłam na Allegro taki Ala kołderka i uważam ze jest super
-
-
Jak wczoraj nie było co czytać tak dziś nie nadążam!
O seksie było na koncu, więc do niego się odniosę. Widzę że to różnie wygląda, z przewaga na spadek libido. U mnie póki co zupełnie przyzwoicie. W głowie mam seks, ciało troszkę nie nadąża, brzuch wystaje juz mocno nawet na leżąco, więc wiele pozycji do wyboru nie ma. Ale ciągle przyjemnie jest i do tego te orgazmy są inne ni przed ciążą, bardziej intensywne, dłuższe! Mąż się cieszy, choć uważamy oczywiście i wszystko wolniej i słabiej robimy. Może to sposób na udany seks w ogóle?🤭
Po porodzie bardzo szybko chciałam wrócić do seksu i rzeczywiście odczekalismy te zalecane 6 tyg. I początkowo było ok, później cora bardziej nieprzespane nice, coraz większe zmęczenie, coraz więcej nerwow i tak do osiągnięcia okolo roku przez Córke raczej spadek formy. A później juz libido odbiło i było ok, aż od jednego takiego szalenstwa jestem teraz w ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 21:25
-
olencja wrote:A jaki byłby dobry? Nie wiem czy po szpitalu wypiore polarowy w 60st. Bez szwanku
Gemma dzięki, zapomniałam o lanolinie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 21:41
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Zupełnie nie mam czasu tutaj zaglądać a tu tyle się dzieje. Powiem Wam, że ja mam ogromny problem z tą wyprawką. Ceny są z kosmosu a ja tylko coraz szerzej otwieram oczy ze zdziwienia jak szybko zbiera się 500 zł w koszyku. Przez to jeszcze nic nie kupiłam 😱 Przy pierwszym synu chciałam kupować wyprawkę od razu a teraz odwlekam ile mogę.
-
olencja wrote:Czytam listę na stronie szpitala co potrzebne dla dziecka i jest tam kocyk. Myślicie że to niezbędne? Myślałam bardziej o rozku żeby jakoś trzymać tego okruszka. Czy te listy są obligo czy takie bardziej doradcze?
-
Sansivieria wrote:Kocyk dla mnie z kolei zupełnie zbędny w szpitalu. Akurat u nas (Kielce Zespolony) było tak masakrycznie gorąco (wtedy w kwietniu) ze az niezdrowo. Chyba że teraz węgla im braknie na ogrzewanie, to co innego.. 🤭