LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Olencja piękne te wełniane robótki. 😍 Ja się zaczęłam uczyć dziergać niecały rok temu i marzy mi się tak zrobić kilka rzeczy dla Małego. Niestety warkoczy jeszcze nie umiem, więc w jakieś mniej skomplikowane wzory pójdę. 😊 Włóczka już czeka, tylko na razie czasu nie mam. 🤭
-
Ja kiedyś umiałam robić na drutach ale pozapomimalam. Teraz haftuje krzyżykami i to sprawia mi frajdę. A.moja siostra szydełkuje i już zamówiłam u niej kocyk z bambusa
Kurczaku, niestety ubranka nadal waniają. Zamknęłam okno bo już mi zimno i zaczął gromadzić się ten smrodek. Nie wszystkie ale część nadal czuć. Te co kupiłam sama jakoś mniej śmierdzą ale te co dostałam od koleżanki niestety śmierdzą nadalWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 16:21
-
Do mnie dziś zadzwonili ze szpitala, że przesuwają mi prenatalne drugie na tydzień wcześniej (5.10), więc w sumie szybciej będzie dokładne USG Wizyta przełożona na popołudnie, więc zabiorę se sobą męża. Chyba go nie wpuszczą do gabinetu, ale chociaż pozna drogę do szpitala, w którym chcę rodzic 😬
-
Właśnie nie mam octu w domu więc wypralam z soda. Jak kupię ocet to wymocze. Szczególnie kombinezon wali. Ale mi go nie szkoda bo i tak na 56 cm więc nie wiem czy wogole założę.
Ja mam 5 echo serdelka! I pewnie też sama pojadę bo w trakcie pracy -
olencja wrote:Ja kiedyś umiałam robić na drutach ale pozapomimalam. Teraz haftuje krzyżykami i to sprawia mi frajdę. A.moja siostra szydełkuje i już zamówiłam u niej kocyk z bambusa
Kurczaku, niestety ubranka nadal waniają. Zamknęłam okno bo już mi zimno i zaczął gromadzić się ten smrodek. Nie wszystkie ale część nadal czuć. Te co kupiłam sama jakoś mniej śmierdzą ale te co dostałam od koleżanki niestety śmierdzą nadal2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kurczak ja tez prenatalne robię na nfz i mąż mógł wejść na samo badanie (na wywiadzie musiał czekać w korytarzu)
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
olencja wrote:Ja pierdziele,chyba najgorsze polaczenie-ubranka dziecięce i palenie fajek. Gorszej traumy nie ma. Ja nienawidzę tego smrodu, a do tego palić przy dziecku?🤬
Chociaż moja mama ma takiego lumpka gdzie tego zapachu nie ma, to wtedy spoko.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No to jest dramat. Ale dla mnie nawet ten zapach proszku z ubrań z vinted jest okropny 😟 Wszystko min tydzień na balkon i potem milion prań w samej wodzie. A w lumpkach właśnie przez ten zapach przestałam kupować. To sama chemia
Chociaż moja mama ma takiego lumpka gdzie tego zapachu nie ma, to wtedy spoko. -
No z tym milionem prań to oczywiscie przesadzilam 😅 Dla mnie jak coś tak śmierdzi lumpem to już wcale tego nie biorę, dla noworodka w ogóle nic nie brałam z lumpa właśnie przez tą chemię. Ostatnio weszłam do jednego nowego u nas i w zasadzie od razu wyszłam 😖2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Kurczak ja tez prenatalne robię na nfz i mąż mógł wejść na samo badanie (na wywiadzie musiał czekać w korytarzu)
Zapytam na wizycie. Jak się zgodzi to mąż wejdzie. Jak nie to trudno 🫢
Mi spoko się doprały. Jestem ostatnio mocno wyczulona na zapachy (ostatnie 5 mcy? 🤣). Ale słuchacie np u mnie w mieście pojawiło się sporo lumpow, gdzie ludzie oddają rzeczy, a nie że one pol świata przemierzają (kiedyś była moda na lumpy z UK). W galerii jednej jest butik cyrkularny nawet. I mi tak jest łatwiej kupować, bo nie widzę stanu tego co jest na Vinted. Tutaj mam to w ręce i oceniam.Babulka lubi tę wiadomość
-
kurczak wrote:Zapytam na wizycie. Jak się zgodzi to mąż wejdzie. Jak nie to trudno 🫢
Mi spoko się doprały. Jestem ostatnio mocno wyczulona na zapachy (ostatnie 5 mcy? 🤣). Ale słuchacie np u mnie w mieście pojawiło się sporo lumpow, gdzie ludzie oddają rzeczy, a nie że one pol świata przemierzają (kiedyś była moda na lumpy z UK). W galerii jednej jest butik cyrkularny nawet. I mi tak jest łatwiej kupować, bo nie widzę stanu tego co jest na Vinted. Tutaj mam to w ręce i oceniam.
Ale oni nie dezynfekują tych rzeczy w takim lumpie? -
Nie wiem. Ale na pewno nie ma tego charakterystycznego zapachu. Ogólnie czytałam gdzieś, że ten zapach lumpeksowy to wcale nie od dezynfekcji, a po prostu mieszanka zapachów: kurz, brud, perfumy, pot itp… Nie wiem, co gorsze
Ale takie bodziaki ze sklepu też maja w sobie na początku potworne ilości chemii z tych wszyskich procesów. Niemniej na ten pierwszy czas, bliżej terminu zdecyduję o zakupie jakichś wielopakow w odpowiednim rozmiarze i porządnie wypiorę. No chyba ze w paczce od kuzynki i kumpeli będzie coś małego w dobrym stanie to czemu nie
-
kurczak wrote:Nie wiem. Ale na pewno nie ma tego charakterystycznego zapachu. Ogólnie czytałam gdzieś, że ten zapach lumpeksowy to wcale nie od dezynfekcji, a po prostu mieszanka zapachów: kurz, brud, perfumy, pot itp… Nie wiem, co gorsze
Ale takie bodziaki ze sklepu też maja w sobie na początku potworne ilości chemii z tych wszyskich procesów. Niemniej na ten pierwszy czas, bliżej terminu zdecyduję o zakupie jakichś wielopakow w odpowiednim rozmiarze i porządnie wypiorę. No chyba ze w paczce od kuzynki i kumpeli będzie coś małego w dobrym stanie to czemu nie -
Dla mnie jednak ciuchy ze starej szafy czy organiczne smrodki to inny bukiet niz to z lumpa. Wg mnie to typowo chemiczny zapach i wszędzie jednakowy zawsze. A jednak brudki to różnie powinny pachnieć 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska