X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W amerykańskim filmie to by jeden lekarz do drugiego zadzwonił i zdecydowali by razem. A w polandi tudzież ukropolu pacjent decyduje za lekarza... Ehhh

Babulka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja piękne te wełniane robótki. 😍 Ja się zaczęłam uczyć dziergać niecały rok temu i marzy mi się tak zrobić kilka rzeczy dla Małego. Niestety warkoczy jeszcze nie umiem, więc w jakieś mniej skomplikowane wzory pójdę. 😊 Włóczka już czeka, tylko na razie czasu nie mam. 🤭

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś umiałam robić na drutach ale pozapomimalam. Teraz haftuje krzyżykami i to sprawia mi frajdę. A.moja siostra szydełkuje i już zamówiłam u niej kocyk z bambusa :)

Kurczaku, niestety ubranka nadal waniają. Zamknęłam okno bo już mi zimno i zaczął gromadzić się ten smrodek. Nie wszystkie ale część nadal czuć. Te co kupiłam sama jakoś mniej śmierdzą ale te co dostałam od koleżanki niestety śmierdzą nadal :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 16:21

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, mi się wydaje, że 30 to za mało. Są jeszcze sposoby na dodanie octu. On zwalcza tamten zapach, a zapach octu wietrzeje 🥹

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś zadzwonili ze szpitala, że przesuwają mi prenatalne drugie na tydzień wcześniej (5.10), więc w sumie szybciej będzie dokładne USG :) Wizyta przełożona na popołudnie, więc zabiorę se sobą męża. Chyba go nie wpuszczą do gabinetu, ale chociaż pozna drogę do szpitala, w którym chcę rodzic 😬

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam octu w domu więc wypralam z soda. Jak kupię ocet to wymocze. Szczególnie kombinezon wali. Ale mi go nie szkoda bo i tak na 56 cm więc nie wiem czy wogole założę.

Ja mam 5 echo serdelka! I pewnie też sama pojadę bo w trakcie pracy :/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu mieliby nie wpuścić? U mnie na drugich pan dr mówi weźmie pan sobie krzesełko bo się zejdzie z tym oglądaniem 😁

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A czemu mieliby nie wpuścić? U mnie na drugich pan dr mówi weźmie pan sobie krzesełko bo się zejdzie z tym oglądaniem 😁
    Bo u mnie w tym szpitalu raczej nie wpuszczają. Na NFZ to nie marudzę…

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Bo u mnie w tym szpitalu raczej nie wpuszczają. Na NFZ to nie marudzę…
    Aaa no tak,ja to zapominam że coś takiego jak wizyta na nfz istnieje.....

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ja kiedyś umiałam robić na drutach ale pozapomimalam. Teraz haftuje krzyżykami i to sprawia mi frajdę. A.moja siostra szydełkuje i już zamówiłam u niej kocyk z bambusa :)

Kurczaku, niestety ubranka nadal waniają. Zamknęłam okno bo już mi zimno i zaczął gromadzić się ten smrodek. Nie wszystkie ale część nadal czuć. Te co kupiłam sama jakoś mniej śmierdzą ale te co dostałam od koleżanki niestety śmierdzą nadal :(
    Ja tak niestety wywaliłam bardzo dużo ubranek dostanych od znajomych. Nawet oddawać dalej tego nie chcialam bo po prostu smród. Od jednych znajomych dostalismy 3 wielkie torby ubranek ale walily fajkami niemilosiernie 😭 pralam 2x, smierdzisly dalej i wyrzucilam :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele,chyba najgorsze polaczenie-ubranka dziecięce i palenie fajek. Gorszej traumy nie ma. Ja nienawidzę tego smrodu, a do tego palić przy dziecku?🤬

Ariane lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ja tez prenatalne robię na nfz i mąż mógł wejść na samo badanie (na wywiadzie musiał czekać w korytarzu) :)

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ja pierdziele,chyba najgorsze polaczenie-ubranka dziecięce i palenie fajek. Gorszej traumy nie ma. Ja nienawidzę tego smrodu, a do tego palić przy dziecku?🤬
    No to jest dramat. Ale dla mnie nawet ten zapach proszku z ubrań z vinted jest okropny 😟 Wszystko min tydzień na balkon i potem milion prań w samej wodzie. A w lumpkach właśnie przez ten zapach przestałam kupować. To sama chemia :(
    Chociaż moja mama ma takiego lumpka gdzie tego zapachu nie ma, to wtedy spoko.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No to jest dramat. Ale dla mnie nawet ten zapach proszku z ubrań z vinted jest okropny 😟 Wszystko min tydzień na balkon i potem milion prań w samej wodzie. A w lumpkach właśnie przez ten zapach przestałam kupować. To sama chemia :(
    Chociaż moja mama ma takiego lumpka gdzie tego zapachu nie ma, to wtedy spoko.
    Tylko z każdym praniem się ciuszki niszczą chyba. Nie wiem czy więcej coś kupię z lumpa. Od prywatnego sprzedawcy dostałam śpiworek i dwie sukienki to ślicznie pachną proszkiem normalnym. A te lumpeksowe chemikalia od lat cuchną tak samo.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym milionem prań to oczywiscie przesadzilam 😅 Dla mnie jak coś tak śmierdzi lumpem to już wcale tego nie biorę, dla noworodka w ogóle nic nie brałam z lumpa właśnie przez tą chemię. Ostatnio weszłam do jednego nowego u nas i w zasadzie od razu wyszłam 😖

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Kurczak ja tez prenatalne robię na nfz i mąż mógł wejść na samo badanie (na wywiadzie musiał czekać w korytarzu) :)

Zapytam na wizycie. Jak się zgodzi to mąż wejdzie. Jak nie to trudno 🫢

Mi spoko się doprały. Jestem ostatnio mocno wyczulona na zapachy (ostatnie 5 mcy? 🤣). Ale słuchacie np u mnie w mieście pojawiło się sporo lumpow, gdzie ludzie oddają rzeczy, a nie że one pol świata przemierzają (kiedyś była moda na lumpy z UK). W galerii jednej jest butik cyrkularny nawet. I mi tak jest łatwiej kupować, bo nie widzę stanu tego co jest na Vinted. Tutaj mam to w ręce i oceniam.

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Zapytam na wizycie. Jak się zgodzi to mąż wejdzie. Jak nie to trudno 🫢

Mi spoko się doprały. Jestem ostatnio mocno wyczulona na zapachy (ostatnie 5 mcy? 🤣). Ale słuchacie np u mnie w mieście pojawiło się sporo lumpow, gdzie ludzie oddają rzeczy, a nie że one pol świata przemierzają (kiedyś była moda na lumpy z UK). W galerii jednej jest butik cyrkularny nawet. I mi tak jest łatwiej kupować, bo nie widzę stanu tego co jest na Vinted. Tutaj mam to w ręce i oceniam.
    A to fajna opcja że można oblukac na żywo.
    Ale oni nie dezynfekują tych rzeczy w takim lumpie?

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Ale na pewno nie ma tego charakterystycznego zapachu. Ogólnie czytałam gdzieś, że ten zapach lumpeksowy to wcale nie od dezynfekcji, a po prostu mieszanka zapachów: kurz, brud, perfumy, pot itp… Nie wiem, co gorsze ;)

Ale takie bodziaki ze sklepu też maja w sobie na początku potworne ilości chemii z tych wszyskich procesów. Niemniej na ten pierwszy czas, bliżej terminu zdecyduję o zakupie jakichś wielopakow w odpowiednim rozmiarze i porządnie wypiorę. No chyba ze w paczce od kuzynki i kumpeli będzie coś małego w dobrym stanie to czemu nie ;)

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Nie wiem. Ale na pewno nie ma tego charakterystycznego zapachu. Ogólnie czytałam gdzieś, że ten zapach lumpeksowy to wcale nie od dezynfekcji, a po prostu mieszanka zapachów: kurz, brud, perfumy, pot itp… Nie wiem, co gorsze ;)

Ale takie bodziaki ze sklepu też maja w sobie na początku potworne ilości chemii z tych wszyskich procesów. Niemniej na ten pierwszy czas, bliżej terminu zdecyduję o zakupie jakichś wielopakow w odpowiednim rozmiarze i porządnie wypiorę. No chyba ze w paczce od kuzynki i kumpeli będzie coś małego w dobrym stanie to czemu nie ;)
    Też o tym czytałam ale to na pewno fake. Odkąd żyje a jest tego cztery dekady pamiętam ten zapach i jest on niezmienny. A nos mam pies myśliwski 🤣

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jednak ciuchy ze starej szafy czy organiczne smrodki to inny bukiet niz to z lumpa. Wg mnie to typowo chemiczny zapach i wszędzie jednakowy zawsze. A jednak brudki to różnie powinny pachnieć 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ