LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha u mnie wczoraj był temat wagi, bo jak stanęłam to się załamałam 🙈 w dwa tyg przybyło mi 2kg! Ważyłam 54kg przed ciążą ,a już ważę 58. To straszne jest 🙈 ale znalazłam taki kalkulator: https://www.mjakmama24.pl/kalkulatory/kalkulator-wagi-w-ciazy-sprawdz-przyrost-wagi-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy-aa-oGSn-nUaW-5Wuo.html
I wyliczyło mi prawidłowy wzrost wagi, więc powiedzmy, że jest ok 😄
Co do naklejek na ścianę, ja się zakochałam w tych:
https://naklejkomania.eu/naklejki-dla-dzieci/naklejki-na-sciane-naklejka-scienna-dla-dzieci--balony-chmurki-9836?cd=17237601312&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjw4c-ZBhAEEiwAZ105Rd7iCRYi0Gd0vopmynHiLCaqatKpKWDB-Q73s7pAcX9ydv1sKFlLsRoCKMUQAvD_BwE
kurczak lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
I muszę Wam powiedzieć ,że moje dziecko już jest tak aktywne, że wczoraj nawet męża kopnęła jak przyłożył rękę do brzucha 😄 niezapomniane przeżycie ❤️
kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Moniek mamy podobnie! Też wczoraj mąż tego doświadczył 🥰
Akataa mam podobnie z tą wagą. Dużo sportu, racjonalne żywienie, zwracaliśmy z mężem uwagę zawsze na wagę. On dlatego, że w dzieciństwie był otyły, ja bo po prostu lubię być szczupła. Teraz mam jak Ty, też mnie te kilogramy niepokoją, ale już sobie w głowie poukładałam. Wolę te kilogramy, tylko żeby mała miała dobry warun do rozwoju. A potem będziemy spacerować, biegać i zrzucimy! Byle nasze dzieciaki były zdrowe. I mam wsparcie męża, akceptuje te kilogramy, z większych piersi się cieszy (ja mniej 🤣) i wiem, że po porodzie będzie mi pomagał i wspierał, jeżeli będę chciała zadbać o swoją formę.
Jestem z siebie dumna, że jakoś to „przełknęłam” i akceptuję tez zmiany… oby tak dalej. Także trzymam i za Ciebie kciukasy 🥰 -
Tych naklejek jest tyle że ciężko się zdecydować 😱 mam miętowe zasłony i planuje kupić kurkumowy fotel rozkładany Neptun więc będę chciała na ścianę coś w tych kolorach.
Wogole to na ten fotel namówił mnie mąż i mama. Ja nie lubię takich ciężkich mebli, chciałam fotel lekki,może nawet bujany, ale jak usiadłam w tym fotelu i nacisnęłam guzik to odplynelam...tak płynnie się rozłożył prawie do leżenia że powiedziałam że innego nie chce. Od razu z podnóżkiem, miekki i wygodny idealny do drzemki;)kurczak lubi tę wiadomość
-
Olencja, obyśmy tylko miały kiedyś czas na te drzemki, bo szkoda żeby się fotel zmarnował 😄😄Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Ja sie wzielam za te porzadki w swojej szafie, pozbylam sie czesci rzeczy a to w co juz nie wejde albo jest pod szyję i nie nadaje się do kp wsadzilam w pudla do odlozenia na górę. Jeszcze mi zostalo uporzadkowanie aktualnych ciuchow i gotowe. Mam dość 🤣🤣🤣 A gdzie jeszcze dziewczynom szafę ogarniać 😱
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja mam tak czy siak mało ciuchów, wiec dużych roszad chyba nie będę robiła 🧐 Letnie pochowałam, może w któreś wejdę przyszłego lata 🤣 Ale Babulka Ty masz większe doświadczenie, co się może przydać, a co nie to na pewno lepiej umiesz w selekcje 🤣
-
Patrząc na moją szafę to chyba nie umiem 🤣
Na pewno przy kp odpadają wszystkie sukienki, gdzie nie da się górą wyjąć cycka i większość bluzek pod szyję. Bluzkę to jeszcze można podwinąć ale na tego nie cierpię, potem pół brzucha i pleców na wierzchu przy karmieniu.
No i fitnesowe zostawiłam 3 zestawy a reszta papa do pudła 😆
Cała szafa zawalona a ja nie mam co nosić 🙆♀️kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie z tą wagą. Postaram się to jakoś przełknąć. 😅
Zazdroszczę Wam juz tych rozkmin na temat pokoików, ja na razie żyję tylko tym, żeby ogarnąć szybko i sprawnie tą przeprowadzkę i już się nie mogę doczekać planowania pokoju synka. 😊 Babulka piękna ta tapeta, ja właśnie marzę o leśnych akcentach u Małego, więc zapisuję linka. 😍Babulka lubi tę wiadomość
-
Moniek ja tyle ważyłam w podstawówce 😅😅😅 trochę inne gabaryty
A co do wizyty to owszem byłam, z małym wszystko dobrze ♥️ Wazy 441g, czyli jakiś duży nie jest (30 centyl, ale synuś starszy tez był taka żabka mały, a teraz kawał luja 😅😁). Pępowina i łożysko w porządku szyjka uwaga 6,4 cm 😬🫣
Do tego dowiedziałam się, ze krzywej nie będę robić, bo jak już miałam stwierdzona cukrzyce, to i tak ja mam nawet jakby krzywa wyszła dobra 🥴
Oprócz tego okazuje się, ze mój gin wraca do pracy do swojego szpitala w którym rodziłam syna i mówi, ze jak nie będę na insulinie i będzie konieczna cesarka to mnie potnie. Z jednej strony się ucieszyłam, ale przeczytałam na stronie szpitala, ze przy cesarce męża nie może być i odwiedziny da wstrzymane. A wiec koszmar, który przeżyłam ostatnio miałby się powtórzyć 😔 wiec pieprze to i zadzwoniłam dzisiaj do medicovera do Warszawy i za 3 tygodnie prawdopodobnie będę się umawiać na kwalifikacje do porodu tam (ale tylko cc, jakby sie zaczęło spontanicznie to zostaje w Poznaniu).
A co do moczu to lekarz sie wielce nie przejął w sensie oczywiscie wysłał mnie na posiew jutro i zapisał lek, ale mówi, ze o wiele więcej musiałabym mieć tych bakterii, żeby było poważne także uff
Babulka lubi tę wiadomość
-
🤣ktoś mnie pobił z długością szyjki 🤣
Zrób posiew z tamponem w pipce żeby był klarowny obraz skąd te bakterie.
Małego klocuszka masz w takim razie. Moje toto ważyło wczoraj 400
Mnie ta cesarka bardzo zmartwiła i wiem,że będę się teraz psychicznie torturować,robić ja czy nie. Nie widzę plusów tego rozwiązania niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 14:43
-
Olencja ja tam widzę w cc plusy. Raz, ze masz większa kontrole- wiesz kiedy, nie czekasz jak na bombie, nie ma co się oszukiwać, ze ból mniejszy. Ja w ubiegłym roku jak roniłam dopiero poczułam co to skurcz. Pytanie jedynie jeśli problemy z kręgosłupem to znieczulenie jakie ? Nie jest tak, ze wtedy narkoza ?
Gemma, a jak będziesz na insulinie to cc nie zrobią ?Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Haha znowu przestój
Ja się dzisiaj obudzialm z takim bólem pleców odcinka lędźwiowego, ze nie boli tylko jak siedzę chodzić nie mogę, wyprostować tez napisałam do mojej fizjo czy nie ma dzisiaj przypadkiem jakimś cudem terminu. Poza tym mam cukier 81 i mam ogromna ochotę na twixa, wiec chyba sobie pozwolę 😏 mąż skończył prace wczoraj, dzisiaj i jutro ma wolne przed nowa robota w poniedziałek, wiec mam pomoc przy synkukurczak lubi tę wiadomość
-
To ja wczoraj się obudziłam po nocy nieprzespanej w zasadzie z bólem i pleców i bioder. Dziś za to spałam z poduszką między nogami, taka ortopedyczna pod głowę i nawet dla radę jako tako. Budziłam się nie częściej niż zazwyczaj. Więc może uda mi się z nią pospać dłużej. Ale plecy bola
Wypralam część ubranek z ciuchlandu, m nadzieję że smrodek pójdzie precz.