X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    😂😂😂
    Jakie żelazo dostałaś ? Masz jakaś fotę młodej ?😁
    Puritans pride mogę brać bo mi zostało sprzed ciąży. Kurna znów nie mam foty, bo zapomniałam poprosić i spięła sobie tylko do karty a mi nie dała :/
    Siedzi królewna dupka ma szyjce i liga mi tam na dole. Machała łapkami ale ich akurat nie czuję. Z połówkowego mam że 30 zdjęć i same głowa serce i mało podobne do czegokolwiek zdjęcia także nie mam nic do albumu rodzinnego 🤔

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A tu moje wsparcie emocjonalne
    https://zapodaj.net/39e5d6cb678ab.jpg.html

O Jesu ma skarpetki 😍😍😍😍 Jaki fajny 🥰🥰🥰 Nie no koty są zajebiste 🥰

olencja lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Puritans pride mogę brać bo mi zostało sprzed ciąży. Kurna znów nie mam foty, bo zapomniałam poprosić i spięła sobie tylko do karty a mi nie dała :/
    Siedzi królewna dupka ma szyjce i liga mi tam na dole. Machała łapkami ale ich akurat nie czuję. Z połówkowego mam że 30 zdjęć i same głowa serce i mało podobne do czegokolwiek zdjęcia także nie mam nic do albumu rodzinnego 🤔

Mam podobną kolekcję. Może jeszcze jakieś dostanę „na pamiątkę”. Chyba któraś z awans wrzucała tu zdjecie 3D. Moja lekarka na NFZ tego nie ma, a i specjalnie iść do innego po to nie będziemy. Trudno 🤭

Młoda znów ma imprezę w brzuchu. Udało się mężowi zaprezentować. Przyłożył rękę i już czuł kopniaki 🥹🥹🥹

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dosyć spokojnie.
    Co do USG 3D to raczej robić nie będę,to kolejne kilkaset zł a i tak co miesiąc za wizyty leki i badanie idzie tysiąc. Także trudno, musi Hela czekać do lutego z pozowaniem.

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych na nfz też raczej zdjęcia typu mikrofala łączy się radiowo z telewizorem.
    Ale prywatnie jak prowadzę ciążę, to od 11tc zawsze dostaję zdjęcie dzioba 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣🤣🤣

To ja chyba poproszę za miesiąc O wydruk z polaroida

u5cvp2.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, Olencja to super ze mialyscie spokojne pozytywne wizyty, bez niepokojów i niepewnosci. U mnie też na szczęście. Faktycznie był spokojny, dal się pooglądać, waga oceniona na około 380g.
    Mam zdjęcie 3d, postaram się wstawić.
    Lekarz włączył mi żelazo (dal mi jakies reklamowe ferisan pregna) przez ten spadek hemoglobiny. No i zlecił krzywa cukrową w ciągu 2-3 tyg do wykonania i ferrytyne do kontroli.

Gemma19, Babulka, Calanthea, stokrota, Akataa, kurczak lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja za bardzo wolę nie jeść żelaza w tabsach bo to nie jest dobre rozwiązanie. Generalnie w ciąży hemo spada,jest to proces naturalny. Moim zdaniem wystarczy porządną dieta,ale lekarze nie patrzą na skutki uboczne tylko od razu pchają suplementy. Ja mam fereytyne całkiem ok więc póki co będę brać tabletki dwa razy w tyg i zwiększę podaż w jedzeniu. Trafiłam na badanie gdzie tak przyjmowane żelazo miało mniej skutków ubocznych. Muszę też zgłębić temat czy oby na pewno spadek hemo w ciąży poprawia się od żelaza. Śmiem w to wątpić.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślałam o jakiejś naklejce na ścianę, bo mamy w pokoiku dla młodej szare ściany (całe mieszkanie ma takie same 🤣). Tak, żeby było przytulniej i „jej”. Któraś z Was już coś takiego kleiła na ścianę i miałaby coś do polecenia?

Miłego dnia :)

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja a czemu nie jest to dobre rozwiązanie? Może udaj się do hematologa, żeby miał nad tym pieczę? Spadek hemo jest normalny w ciąży ale nie znacznie poniżej normy. Jaką masz ferrytyne i jaką miałaś wcześniej?
    Bo zapotrzebowanie na żelazo w ciąży wzrasta 5krotnie stąd czasem te nasze spadki i anemie ciążowe. A anemia w ciąży jest bardzo niekorzystna dla płodu i potem dla niemowlaka i może się to za nim ciągnąć długoooo. :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Dziewczyny myślałam o jakiejś naklejce na ścianę, bo mamy w pokoiku dla młodej szare ściany (całe mieszkanie ma takie same 🤣). Tak, żeby było przytulniej i „jej”. Któraś z Was już coś takiego kleiła na ścianę i miałaby coś do polecenia?

Ja mam u córki taką tapetę:
    https://ola4kids.pl/pl/p/Tapeta-Malumi-FOREST-MURAL-dla-dzieci/17514?gclid=EAIaIQobChMI4qLTxu-2-gIVkqmyCh12ZQ1NEAQYAyABEgL5b_D_BwE
    Tylko z innej strony kupowalam. Mozna u nich zamowic fragment wzoru albo caly wzor wtedy wychodzi bardzo duża

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja mam u córki taką tapetę:
    https://ola4kids.pl/pl/p/Tapeta-Malumi-FOREST-MURAL-dla-dzieci/17514?gclid=EAIaIQobChMI4qLTxu-2-gIVkqmyCh12ZQ1NEAQYAyABEgL5b_D_BwE
    Tylko z innej strony kupowalam. Mozna u nich zamowic fragment wzoru albo caly wzor wtedy wychodzi bardzo duża

Piękne! I neutralne, wyciszające! Super. Musiałabym tylko męża nakłonić do klejenia tapety 🤣 Ale pewnie to nie takie trudne.

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie walczę z anemia, w ciazy hemo spada mi do 7, już na pierwszej wizycie miałam żelazo, teraz mam chwile przerwy, zrobię wyniki i będziemy myśleć. Przed porodem dawkę mi na pewno zwiększa. W pierwszej ciazy miałam podobnie i tez brałam leki.

Kurczak ja mam wybrana fototapetę, ale dla chłopca 😂

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:

Też będę naklejkę naklejac. Coś w tym stylu
    https://allegro.pl/oferta/naklejki-dla-dzieci-na-sciane-balony-z-balonami-7786917052

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Piękne! I neutralne, wyciszające! Super. Musiałabym tylko męża nakłonić do klejenia tapety 🤣 Ale pewnie to nie takie trudne.
    U mnie kleiła ekipa, która wykanczala jej pokoj na szczęście ale ja mam właśnie caly wzor czyli z 3-3,5m. Na jakiejś innej stronie typu wonderwall czy cos moglam sobie sama w aplikacji dostosowac gdzie dokładnie utnie się wzór itd :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Olencja a czemu nie jest to dobre rozwiązanie? Może udaj się do hematologa, żeby miał nad tym pieczę? Spadek hemo jest normalny w ciąży ale nie znacznie poniżej normy. Jaką masz ferrytyne i jaką miałaś wcześniej?
    Bo zapotrzebowanie na żelazo w ciąży wzrasta 5krotnie stąd czasem te nasze spadki i anemie ciążowe. A anemia w ciąży jest bardzo niekorzystna dla płodu i potem dla niemowlaka i może się to za nim ciągnąć długoooo. :(
    Ferrytyne mam w pierwszej połowie normy. W momencie gdy zaczynam brać żelazo wywala mi ją ponad normę. Hebiglobine zawsze miałam ok 12, teraz spadła do 10. Ze względu na moje zagrożenie stanem przedrzucawkoym suplementacja żelazem jest nim zdaniem niebezpieczna z tego względu że udowodniono że zwiększa ono ryzyko rzucawki. Także teges muszę to przemyśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 09:00

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie kleiła ekipa, która wykanczala jej pokoj na szczęście ale ja mam właśnie caly wzor czyli z 3-3,5m. Na jakiejś innej stronie typu wonderwall czy cos moglam sobie sama w aplikacji dostosowac gdzie dokładnie utnie się wzór itd :)

Chyba mnie to przerasta 🤣

Olencja sprawdzę! Tylko właśnie myśle o czymś z polecenia, żeby zaraz mi nie odpadło. Chyba ze to wszystko jedno i to samo 🫠

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te tapety są piękne! Ale u nas już nie ma zgody na tapetę po tym jak w sypialni musiałam ścianę gipsowac gdy tapetka mi się znudziła 🤣3 dostałam pozwolenie na naklejkę jedynie więc mam nadzieję że z nią nie będzie takich akcji.

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Chyba mnie to przerasta 🤣

Olencja sprawdzę! Tylko właśnie myśle o czymś z polecenia, żeby zaraz mi nie odpadło. Chyba ze to wszystko jedno i to samo 🫠
    Myślę że to jedno i to samo. Na allegro jest tego milion więc szansa że trafisz na badziew jakaś jest. Ew. Poszukaj w sklepach internetowych, ale w sumie tam opinie też mogą być z jednego źródła.

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze jak miałam Ferrytyne ponad normę to hemo nadal była 12 😁

u5cvp2.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ